• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben ne yapayım şimdi

Niye bir gorgusuz icin annen uzuluyorki....
Sen annenin kalbini ferahlat, biricik oglunun nisaninda kucucuk bir altin hediyesi bile olamamis.
Umarim evlenince cok yakin oturmayacaksinizdir.

Uzaktaki nisanlini ise uzmeye gerek yok.

İnanın hiçbir şey istemedim.Ama istemeyip arkalarından bak almadılar da demedim,dürüst davranmaya çalıştım önemsemedim.Sağolsun nişanlım aldı zaten her şeyimi.
Ama ben bunun lafını yapmıyorken sen kalkıp bana bunu nasıl söylersin.Oynamayı sevmiyoruz kalabalık sevmiyoruz seven yapar tercihtir bu sonuçta,üstelik nişanlım da aynı benim gibi,başkasının düğününe bile gitmekten hoşlanmaz yani o derece.Ama o olayı başka yöne çekip beni bununla vurdu.Nişan benim nişanım ben içimde kaldı demiyorsam mesele nedir daha bir yıl olmuş kapat gitsin bunu sürekli söylemenin kime ne faydası var.Nişanlıma kıyamadım söylemedim askerde diye,ama elbet söyleyeceğim,çünkü annesi şu an beni çok seviyormuş bana çok düşkünmüş gibi bir izlenim yaratıp onu kazanmaya çalışıyor,buna da müsade etmem.
Allahtan yakın oturmayacağız,bugün bunun için şükrettim..

Bence mantıklı olanı yapmışsınız ve yine mantıklı olanı yapıyorsunuz. Kayınvalidenin karışmaya hakkı yok. Nişanlına bu konuyu hiç yansıtma, sen dirayetli durarak zaten kayınvalidene en güzel cevabı vermiş olursun.

Anacığınla da bu kadını nikahınız haricinde fazla yanyana getirmemeye çalış çünkü arada ay ve yıldızlar kadar fark var. Annen ne kadar bilinçli ve senin gibi alçakgönüllü ise kadında tam tersi o kadar açıkgöz ve elaleme gösteriş peşinde.Mümkünse sende fazla yüz verme, saygılı ama mesafeli ol. Zaten öyle davrandığına da eminim ya neyse...

Umarım verdiğim cevabı anlamıştır.
Annem de resmen hakaret etti bana,yüzüme vurdu iğneledi gitti bir daha karşı karşıya gelmek istemiyorum dedi,ne diyebilirim ki.Aileme de mahcup oldum.
Kimsenin kimseyi böyle üzmeye hakkı yok ki ben konuşurken kelimelerimi filtreden geçiriyorsam o da büyük olarak dikkat etmeli.
Sinirlerim çok yıprandı. Z
aten nişanlımın yokluğu yeterince üzüyor beni,ben neyin derdindeyken nelerle karşı karşıya kaldım,çok şaşkınım.
Ben de bundan sonra bir çizgi çekeceğim orada kalacak.
Umarım daha fazla yıpranmadan atlatırım bu süreci..

İnanın hiçbir şey istemedim.Ama istemeyip arkalarından bak almadılar da demedim,dürüst davranmaya çalıştım önemsemedim.Sağolsun nişanlım aldı zaten her şeyimi.
Ama ben bunun lafını yapmıyorken sen kalkıp bana bunu nasıl söylersin.Oynamayı sevmiyoruz kalabalık sevmiyoruz seven yapar tercihtir bu sonuçta,üstelik nişanlım da aynı benim gibi,başkasının düğününe bile gitmekten hoşlanmaz yani o derece.Ama o olayı başka yöne çekip beni bununla vurdu.Nişan benim nişanım ben içimde kaldı demiyorsam mesele nedir daha bir yıl olmuş kapat gitsin bunu sürekli söylemenin kime ne faydası var.Nişanlıma kıyamadım söylemedim askerde diye,ama elbet söyleyeceğim,çünkü annesi şu an beni çok seviyormuş bana çok düşkünmüş gibi bir izlenim yaratıp onu kazanmaya çalışıyor,buna da müsade etmem.
Allahtan yakın oturmayacağız,bugün bunun için şükrettim..
SIkma canini guzelim ya. Kalbi fesat olan o, ortaya bisey atmis, hem seni hem anneni uzmus gecmis. O evinde rahat rahat otururken, siz niye bir fesatin lafiyla gununuzu haram ediyorsunuz kendinize. Cok sukur yakinda oturmayacakmissin. Tabii nisanlin gelince uygun bir dille anlatir, annenin nasil agladigini belirtirsin.

Umarım verdiğim cevabı anlamıştır.
Annem de resmen hakaret etti bana,yüzüme vurdu iğneledi gitti bir daha karşı karşıya gelmek istemiyorum dedi,ne diyebilirim ki.Aileme de mahcup oldum.
Kimsenin kimseyi böyle üzmeye hakkı yok ki ben konuşurken kelimelerimi filtreden geçiriyorsam o da büyük olarak dikkat etmeli.
Sinirlerim çok yıprandı. Z
aten nişanlımın yokluğu yeterince üzüyor beni,ben neyin derdindeyken nelerle karşı karşıya kaldım,çok şaşkınım.
Ben de bundan sonra bir çizgi çekeceğim orada kalacak.
Umarım daha fazla yıpranmadan atlatırım bu süreci..
Anlamasa da tekrar tekrar anlatacaksın. Böyle insanlar sadece kendini haklı görür dolayısı ile seni haklı görmesini bekleyerek izah etme hiç bir şeyi, varsın adın eli maşalı geline çıksın ama ne anneni ne kendini de ezdirme. Ben normalde kayınvalide konularına pek cevap yazmam çünkü burada veryansın edenlerin çoğu tek taraflı düşünüyor ama senin durum başka.İyisi mi şimdiden dişini göster sen canım.

Evet çok doğru. Nişanlımla zaten sorunlu bir ilişkileri var,bizim evliliğimiz yaklaştıkça ya da bu konular açılınca hep beni kıracak ya da rahatsız edecek şeyler söylüyor. Nişanlım bir kere böyle bir konuda müdahil oldu kv ben öyle demek istememiştim diye geri adım attı. Ama her şeyi söylemek hoşuma gitmiyor şikayet eden konumuna düşen hep antipatik oluyor genelde buradan gördüğüm de bu. Buna bir son vermem lazım, o da araya mesafe koymakla olacak. Tavrı inanılmaz değişti çözemiyorum,nişanlımın beni araması bana en yakınım sensin demesi onu kahrediyor sanki.Halbuki biz çocuk yaşta tanıştık beraber büyüdük çok şey yaşadık bugünlere gelene kadar,buna sevinmesi gerekir.Görünürde de öyle zaten ama başbaşa kalınca işin rengi değişiyor.
Nişanlımı etkilemek için çok uğraşıyor,bir şeyleri farklı göstermeye çalışıyor bunu farkediyorum.Çok rahatsız oluyorum.Bana olan yakınlığı da onun gözüne girmek içindi bugün bunu anladım.
Akıllıca davranıp şu süreci atlatmaya çalışacağım,bundan sonra bir şey olursa tavsiyelerinizi dikkate alacağım ama kesinlikle.Saygısızlık yapmadan cevabını vereceğim,neden ben yıpranayım ki.Cesaret alıp daha ileriye de gitmez böylece
Evet canım kesinlikle öyle..Sen gözlemle ona göre mesafeni koy..Şimdiden bunu yap ki herkes yerini bilsin..Sonra evlendiğiniz zaman problem olmasın aranızda..

SIkma canini guzelim ya. Kalbi fesat olan o, ortaya bisey atmis, hem seni hem anneni uzmus gecmis. O evinde rahat rahat otururken, siz niye bir fesatin lafiyla gununuzu haram ediyorsunuz kendinize. Cok sukur yakinda oturmayacakmissin. Tabii nisanlin gelince uygun bir dille anlatir, annenin nasil agladigini belirtirsin.

Evet öyle yaparım çok teşekkür ederim.
Zaten gücüme giden de bu,ben gördüğüm tüm olumsuzluklara rağmen onları kapatıp aralarını bulmaya çalışır kötüyü iyi gösterirken bunu haketmedim.
O lafını söyledi gitti evinde oturuyor ben burada odama kapandım nişanlımdan nasıl saklayacağımı düşünüyorum.Sesimden anlamasın diye kendimi şartlandırıyorum.

Anlamasa da tekrar tekrar anlatacaksın. Böyle insanlar sadece kendini haklı görür dolayısı ile seni haklı görmesini bekleyerek izah etme hiç bir şeyi, varsın adın eli maşalı geline çıksın ama ne anneni ne kendini de ezdirme. Ben normalde kayınvalide konularına pek cevap yazmam çünkü burada veryansın edenlerin çoğu tek taraflı düşünüyor ama senin durum başka.İyisi mi şimdiden dişini göster sen canım.

Hiçbir şeye cevap vermedim hep en iyisin sen annesin dedim üzülmesin yazık dedim ama bugün yağtığı bana yapılacak şey değildi,bana söylese ben yine bu kadar olmazdım ama ailemin yanında onları ezer gibi konuşmaya hakkı yok ki.Aynı şeyi benim annem yapsa ona da kızardım.
Benim vicdanım rahat kim ne demiş önemsemiyorum,bundan sonra konuşurken dikkat etmesini sağlayacak şekilde davranacağım.

Nişanlımın ailesiyle sorunları var zaten.Sever sayar ama mesafelidir.
Biz babamın ailesinden çok çektik,inanın en büyük fobim oldu bu konu asla kaldıramazdım anne rahminde yaşıyomuş gibi bağımlı olsaydı.
Beni ezdirmez çok şükür ama ben lafı yediğimle kaldım işte..

Eger boyleyse mesele yok..Hic uzulmeyin..evlilik asamasında inanın cok daha agırlarını yasıyor insanlar. Evlenince mesafenizi korur saygınızda kusur etmezsiniz. Nisanlınıza da geldiginde usulunce soylersiniz. Annenizin cok uzuldugunu falan anlatırsınız. Siz yuz goz olmayın kimseyle. Dengeyi nisanlınız kurar.

Hiçbir şeye cevap vermedim hep en iyisin sen annesin dedim üzülmesin yazık dedim ama bugün yağtığı bana yapılacak şey değildi,bana söylese ben yine bu kadar olmazdım ama ailemin yanında onları ezer gibi konuşmaya hakkı yok ki.Aynı şeyi benim annem yapsa ona da kızardım.
Benim vicdanım rahat kim ne demiş önemsemiyorum,bundan sonra konuşurken dikkat etmesini sağlayacak şekilde davranacağım.
Aynen öyle... Bu konuyu da şu an kafana takma, akışına bırak.

Eger boyleyse mesele yok..Hic uzulmeyin..evlilik asamasında inanın cok daha agırlarını yasıyor insanlar. Evlenince mesafenizi korur saygınızda kusur etmezsiniz. Nisanlınıza da geldiginde usulunce soylersiniz. Annenizin cok uzuldugunu falan anlatırsınız. Siz yuz goz olmayın kimseyle. Dengeyi nisanlınız kurar.

Evet böyle yapmayı düşünüyorum.
Nişanlım da annemle konuştun mu dün sizdeyken neler oldu falan diye sorarsa ne yapacağım onu bilmiyorum.Anlatsam üzülür şimdi orada,ama kadının beni çok seviyormuş gibi bir profişl çizip onu kazanmaya çalışmasına da tahammül edemiyorum.

6 yıldır birlikte olduğum erkek arkadaşımla geçen yıl nişanlandık. Kendisi tecili bozdurup askere gitti bir an önce evlenmek için. Nişanlımla ben; oynamayı,kalabalığı sevmediğimiz için ve kış olduğu için nişan evde olsun istedik. Hazırlıklar yapıldı iki tarafın da yakın akrabaları geldi (onların istanbulda kimsesi yok zaten,olanlar geldi) yüzüklerimiz takıldı pasta kestik tören bu şekilde gelişti. Ailem altın vs. herhangi istekte bulunmadı,siz ne isterseniz öyle olsun dediler. Nişanlım aldı bana ne alındıysa. Ben de hiç önemsemedim zaten,önemli olan onun yüzüğünü takmaktı..
Ama bi yıldır kv laf açıldığında şu dayısı köyden gelemedi bu teyzesi ordan gelemedi hep sordular diye serzenişte bulunuyor,ama üslubu ve tavrı beni incitiyor. Ben hiçbir şekilde nişanlıma bunları söylemedim hissettirmedim zaten araları kötü sorun çıkarmak istemedim,sustum.
Bugün kp ve kv beni görmeye geldiler akşamüstü. Konu düğünden açıldı ben nişanlımla karar aldığımızı(nişanlımın teklifiyle) düğün istemediğimizi -bir kez daha- söyledim. Benim ailem karışmadı siz nasıl isterseniz öyle olsun pişman olmayacaksanız olur dediler. Kv Önce ısrar etti sonra sizin kararınızdır peki dedi.Sonra döndü "zaten nişan da yapmadık doğru düzgün" dedi.Annem şaşırdı "neden ki ne güzel oldu evde aile arasında yüzüklerimizi taktık" dedi.Kv de "Yok olmadı benim ilk çocuğumdu bi tane oğlum sonuçta" (bi kaynım daha var) dedi aşağılayan bir tavırla.İki kere aynı şeyi söyledi anneme dönüp.Ben de bu sadece benim kararım değildi o da salonda olan törenleri sevmiyor desem de içime oturdu annem buz kesti.Kv bakışları falan,ne bileyim çok kötü olduk kaldık öyle sessizlik oldu.

Daha sonra kalkıp gittiler annem başladı ağlamaya,çok gücüne gitti."Yüzüme vurulacağını bilsem kredi çeker yine yapardım bi nişan nedir ki siz öyle istediniz diye size uydum,ben onlara şunu takmadınız bunu yapmadınız dedim mi ne kadar ayıp" dedi. Benim elim ayağım durdu kızlar ben şimdi ne yapayım şaşırdım. Nişanlıma nasıl diyeyim askerde şu an,onu üzmek istemiyorum da.Ama bana son birkaç haftadır zıt davranıyor kv,nişanlım daha çok beni arıyor üstüme çok düşüyor diye bana laf sokuyor kendini öne atıyor devamlı.
Uzun oldu kusura bakmayın ama çok kötü oldum ben şimdi ne yapayım :cry::cry:
Düğünü sakin onun istediği gibi yapma inat değilmi daha sonra ben dugunu güzel yaptım eğlenceli oldu senin ailen Nisani sade yaptı falan demesin

Düğünü sakin onun istediği gibi yapma inat değilmi daha sonra ben dugunu güzel yaptım eğlenceli oldu senin ailen Nisani sade yaptı falan demesin

Yok zaten istemiyordum iyice inat ettim düğün olmayacak.
O lafları yutmayacağım.Madem böyle suçlanıyoruz bunlar konuşuluyor,ben de öneriye açık değilim artık.Bu benim hayatım,olsaydı da benim düğünüm olacaktı,bu laflardan sonra olmayacak.
O da tepkimi anlasın,tabi anlarsa.

Biz nişanı gereğinden fazla, özene bezene dışarda yaptık..Ailemi okadar masrafa soktum..Peki sonuç?
Kayınvalideler herzaman diyecek bişey bulurlar,kayınvalide değilsede karşı taraftan ıdısı dıdısı çıkar biri yani..
Şimdi düşümüyorumda keşke bnde evde, aile arasında sade bi nişan yapsaydım..
Velhasıl,hiiiçç takma..Gerektiğinde cevabını ver,bazıları saygıyı eziklik zannediyo..
Anneciğine de söyle üzülmesin..Kıyamam birde ağlamış..

Biz nişanı gereğinden fazla, özene bezene dışarda yaptık..Ailemi okadar masrafa soktum..Peki sonuç?
Kayınvalideler herzaman diyecek bişey bulurlar,kayınvalide değilsede karşı taraftan ıdısı dıdısı çıkar biri yani..
Şimdi düşümüyorumda keşke bnde evde, aile arasında sade bi nişan yapsaydım..
Velhasıl,hiiiçç takma..Gerektiğinde cevabını ver,bazıları saygıyı eziklik zannediyo..
Anneciğine de söyle üzülmesin..Kıyamam birde ağlamış..

Evet öyle,saygıyı eziklik saydı şimdi üstüme geliyo. Nişanlım da yok,askerde olduğu için anlatamam da.
İnanın saatler geçti oturdum ağlıyorum hala,içime oturdu.
Anlatacak kimse de yok,ne yapacağımı şaşırdım tıkandım kaldım artık.

Back
X