Ben Ne Yapmalıyım?

aslxix_ca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2008
200
3
96
44
Ankara
Kızlar ben 2 aylık evliyim.Eşim ve ben aynı şirkette çalışıyoruz.O satın alma,ben finans sorumlusuyum.
Eşim çok hırslı,başarı odaklı bir adam.Çok hoş giyinir.güzel kokar.3 yıl flört ettik.Çok aşıktık.
BEnim için çok şey yaptı.Ama evlenince herşey değişti.Bencil,sadece işi ve kendi için yaşayan birine dönüştü.
Sanki ben yokum,dünya onun ve başarılarının etrafında dönüyor.O her sabah özene bezene hazırlanırken benim içinden giyinmek bile gelmiyor.O deli gibi çalışırken ben sabahtan akşama KK takılıp eve gidiyorum.
İçimde bir bezginlik bir boşvermişlik bir plansızlık var.Hayata tutunamıyorum.Evliliğe de alışamadım sanırım.Çok yanlız hissediyorum kendimi.30 yaşındayım ben.Hep yalnız yaşadım.Başarılı bir okul hayatım ve çok iyi bir kariyerim var.
Kendimi çok çirkin hissediyorum,kocama nasıl davranacağımı bilmiyorum,ona kırılıyorum çünkü eskiden o benim hem en iyi arkadaşım hem sevgilimdi.Biryerde birşeyler koptu.
Hayatımı planlayamıyorum neolur bir el atın bana.Sanki herşey yarım.İçimden hiçbirşey gelmiyor.

Bence bir süre bir şey düşünmeden evliliğine yoğunlaş...Daha çok yeni evlisiniz...Erken bırakmışsın kendini...Bir şey düşünme,eşini kendini mutlu etmeye odaklan...Sonrası zamanla düzelir inşallah....

ortada bi sorun yok gibi bence...
kendini karamsarlaştırma daha başındasınız ewliliğinizin...
küçük şeyleri kendine dert edersen şimdiden ilerde başın çok ağrır...

EVLİ ARKADAŞLARIN HEPSİ BİLİRKİ evliliğin ilk zamanları alışma dönemidir..yavaş yavaş alışacaksınız birbirinize işallah..daha 2 aylık evlisiniz..çok çabuk bırakmışsın kendini..karı-koca sizin en güzel günleriniz bu günler..

rahat ol..

Eşim çıkardığı eşyaları evin orta yerinde bırakıyor,pazar sabahı ben kahvaltı hazırlıyorum, o ya tv izliyor ya internette takılıyor.Sofraya teşrif ediyor.Karnı doyunca ellerine sağlık kalbimin sahibi diyor.Çayını alıp,siğarasını yakıp koltuğa kuruluyor.Sanki hizmetçimiz birazdan gelip topluycak heryeri ya da o görev benimmiş gibi.
Bu konuyu onunla konuştuğum zaman bana küsüyyor.Kalkıp evi temizlemeye başlıyor.Sürekli gerginsin diye olay çıkartıyor.YAni konuşulmuyor.Ben de onunla aynı zaman diliminde 6 gün çalışıyorum.Ama evde de çalışıyorum.Bana şunu yap bunu yap demiyor ama yardımcı da olmuyor.
Adam duyarsız ve bencil...

yeni bir hayat sizin için.yalnız 1 yaşıyormuşsunuz 2li 1 olma aşamasındasınız..bu dönem zor süreç..eşinizle iletişiminizi koparmayın.aynı eve girdiniz diye yaşamışlıklarınızı rafa kaldırmayın.birarada ne yapmaktan hoşlanıyorsanız o yönde aktivitelerinizi çoğaltın.boşvermişliğe kendinizi fazla kaptırmayın..

Eşim çıkardığı eşyaları evin orta yerinde bırakıyor,pazar sabahı ben kahvaltı hazırlıyorum, o ya tv izliyor ya internette takılıyor.Sofraya teşrif ediyor.Karnı doyunca ellerine sağlık kalbimin sahibi diyor.Çayını alıp,siğarasını yakıp koltuğa kuruluyor.Sanki hizmetçimiz birazdan gelip topluycak heryeri ya da o görev benimmiş gibi.
Bu konuyu onunla konuştuğum zaman bana küsüyyor.Kalkıp evi temizlemeye başlıyor.Sürekli gerginsin diye olay çıkartıyor.YAni konuşulmuyor.Ben de onunla aynı zaman diliminde 6 gün çalışıyorum.Ama evde de çalışıyorum.Bana şunu yap bunu yap demiyor ama yardımcı da olmuyor.
erkekleriin çogu oledirki 3 yıllık evlıyım ve severek evlendım evlılığımden sunu oğrendim hayallerle hayat surmuyor onemli olan var olan durumu kabullenebılmek ve karşındakınden bişi beklememek ufak şeylere takılmamak gerekıyor sorunlarını eşime surat asarak değilde başka bı zaman sohbet ortamında acmak konusabılmek cok onemli canım

burda birçok evli insanın deneyimlerini okudum .Tamam ondan birşey beklememeliyim.Ama hem düzenli bir ev hayatı,temzilik ,ütü yemek,hem bakımlı bir kadın,hem iyi bir iş kadını ben beceremiyorum hanımlar kaçıyor birşeylerin ucu.Zaten adam dağınık vurdumduymaz.Hem kendime hem kendime nasıl yeteceğim.İşten eve gidişimiz 19.30.Sadece pazar günü çalışmıyorum.Ve hiç destek olmuyor.Misafir gibi evde.Hatta ve hatta otel odası gibi kullanıyor.Kat görevlisi gelip sabah topluycak sanki bizim evi.
Tatlı dil ,güler yüz her derdin ilacı ama inanın gelimiyor içimden

Tm tersi şimdi onun için birşeyler yapmak sizi mutlu edecekken siz sıkılmışsınız bile...Hani evliliğiniz 3 4 sene olsa da bana yardımcı olmuyor deseniz belki ama...

Bence hiç birşey demeden gözlemle...Eşimin bana hep dediği birşey var...Ben de illkez evleniyorum der.Hani biz herşeyi düşünmelerini bekliyoruz ama işte onlarda alışma sürecindeler aslında...

Biraz sabret.Kötü yönlere değilde güzelliğe odaklan.Bol bol gezip tadını çıkarın evliliğin...Eşinin üzerinede gitme derim...

Daha önünüzde çok yolunuz var, salmayın kendinizi bu kadar
evlilik başlı başına bir olay zaten, alışma süreci ne kadar sakin ve ılımlı geçirilirse isteklerinizi yerine getirmenizde o denli kolay olur. Tabi burada karşınızdaki kişinin karakterinede bağlı olan şeyler var ama.. siz yinede sakin olun.
Öncelikle eşinizin anladığı dili çözmeye çalışın, isteklerinizi ona nasıl ifade edebiliyorsunuz ve sonrasında da nasıl uygulamaya döktürtebiliyorsunuz öncelikle bunu analiz edin. Ondan sonra kendinize ona göre bir yöntem seçin.
Mesela kariyerim iyi diyorsunuz, evinize düzenli olarak bir bayan tutun imkanınız varsa. Ayda bir yada ne bileyim 15 günde bir olabilir bu. Eşinizi teşvik edin bişeylerin ucundan tutma konusunda ama zorla yada kavgayla değil, onunda hak vereceği bir şekilde.
Ayrıca kesinlikle sabahları özensiz ve bakımsız çıkmayın evden ve işyerinde de öyle olmayın lütfen. Siz ne kadar hoş bir hatun olursanız kendinize olan güveniniz o kadar çok olur. Ve buna bağlı olarak da eşiniz o kadar çok size dönük olur:34:

Evliler dünyasına hoş geldiniz. İŞte gerçek koca:ssz:

Çok üzülüyorum böyle konuları okuyunca..
Acaba diyorum hep
Bizdemi böyle hissedeceğiz.
Daha çok yenisiniz evlilikte.
Biraz gurur yapıyorsunuz siz galiba.
Konuyu, tartışmayı uzattgınızdan,
Belkide eşiniz tavır yapıyor.
Sizin daha yapıcı olmanız lazım galiba.
Umarım yoluna girer herşey

Tm tersi şimdi onun için birşeyler yapmak sizi mutlu edecekken siz sıkılmışsınız bile...Hani evliliğiniz 3 4 sene olsa da bana yardımcı olmuyor deseniz belki ama...

Bence hiç birşey demeden gözlemle...Eşimin bana hep dediği birşey var...Ben de illkez evleniyorum der.Hani biz herşeyi düşünmelerini bekliyoruz ama işte onlarda alışma sürecindeler aslında...

Biraz sabret.Kötü yönlere değilde güzelliğe odaklan.Bol bol gezip tadını çıkarın evliliğin...Eşinin üzerinede gitme derim...

Evet ben de anlatıldığı gibi olmadı.O cicim ayı dene süreci hiç yaşamadım.Ona yemekeler hazırlayayım,ona hizmet edeyim,gönlünü hoş tutayım gibi bir istek yok içimde.Zaten 30 yaşından sonra direk mantık devreye giriyor.Hayat ortak,ben daha az çalışmıyorum daha az kazanmıyorum neden yapılacak ne varsa beraber yapmıyoruz.Neden bana destek olmuyor.Neden hayalimdeki gibi beraber sofra hazırlamıyoruz.sohbet etmiyoruz neden onun dikkatini çekmek için mesai harcamak zorundayım diye düşünüyorum.düşündükçe hırslanıyorum.
Bu düşünce yanlış belki de.

Daha önünüzde çok yolunuz var, salmayın kendinizi bu kadar
evlilik başlı başına bir olay zaten, alışma süreci ne kadar sakin ve ılımlı geçirilirse isteklerinizi yerine getirmenizde o denli kolay olur. Tabi burada karşınızdaki kişinin karakterinede bağlı olan şeyler var ama.. siz yinede sakin olun.
Öncelikle eşinizin anladığı dili çözmeye çalışın, isteklerinizi ona nasıl ifade edebiliyorsunuz ve sonrasında da nasıl uygulamaya döktürtebiliyorsunuz öncelikle bunu analiz edin. Ondan sonra kendinize ona göre bir yöntem seçin.
Mesela kariyerim iyi diyorsunuz, evinize düzenli olarak bir bayan tutun imkanınız varsa. Ayda bir yada ne bileyim 15 günde bir olabilir bu. Eşinizi teşvik edin bişeylerin ucundan tutma konusunda ama zorla yada kavgayla değil, onunda hak vereceği bir şekilde.
Ayrıca kesinlikle sabahları özensiz ve bakımsız çıkmayın evden ve işyerinde de öyle olmayın lütfen. Siz ne kadar hoş bir hatun olursanız kendinize olan güveniniz o kadar çok olur. Ve buna bağlı olarak da eşiniz o kadar çok size dönük olur:34:
Sürekli kararlar alıp sabah bozuyorum.Sorun yardımcı bir bayan değil.Onu ayarlabilirim ama gündelik hayatta onu yanımda istiyorum,sohbet etmek hayatı paylaşmak istiyorum.Onun dilini çözemiyorum artık evet sorun bu.Oysa ki evlenmeden önce onu çok iyi tanıdığımı sanırdım.

Çok üzülüyorum böyle konuları okuyunca..
Acaba diyorum hep
Bizdemi böyle hissedeceğiz.
Daha çok yenisiniz evlilikte.
Biraz gurur yapıyorsunuz siz galiba.
Konuyu, tartışmayı uzattgınızdan,
Belkide eşiniz tavır yapıyor.
Sizin daha yapıcı olmanız lazım galiba.
Umarım yoluna girer herşey
Umarım asla böyle hissetmessin.Çünkü bu herkesin başına gelecek birşey değil.
Çok mutlu ,hayatı dolu dolu yaşayan evli arkadaşlarım var.Annemle babam var örneğin.33 yıllık evliler.Hala birlikte çok güzel vakit geçiriyorlar.Ben evlemeden önce sanırım çok fazla beklenti içindeydim,o sebeple boşluktayım.

Sürekli kararlar alıp sabah bozuyorum.Sorun yardımcı bir bayan değil.Onu ayarlabilirim ama gündelik hayatta onu yanımda istiyorum,sohbet etmek hayatı paylaşmak istiyorum.Onun dilini çözemiyorum artık evet sorun bu.Oysa ki evlenmeden önce onu çok iyi tanıdığımı sanırdım.

Kararlı olun öyleyse. Bunu öncelikle kendiniz için yapın.
Evlilik öncesi ve sonrası çok farklı bir olay. Şuan tanıyamıyor olmanızda gayet normal. Şöyle bakın olaya; evlilik sonrası ikinci kez tanımaya çalışın eşinizi. Onunla paylaşımlarda bulunabilmek için siz programlar yapın, ondan beklemeyin.
O farkında olmadan yavaş yavaş alışacaktır öyle bir yaşam tarzına. İpleri baştan bırakmayın, nasıl başlarsa öyle gider.

Kızlar ben 2 aylık evliyim.Eşim ve ben aynı şirkette çalışıyoruz.O satın alma,ben finans sorumlusuyum.
Eşim çok hırslı,başarı odaklı bir adam.Çok hoş giyinir.güzel kokar.3 yıl flört ettik.Çok aşıktık.
BEnim için çok şey yaptı.Ama evlenince herşey değişti.Bencil,sadece işi ve kendi için yaşayan birine dönüştü.
Sanki ben yokum,dünya onun ve başarılarının etrafında dönüyor.O her sabah özene bezene hazırlanırken benim içinden giyinmek bile gelmiyor.O deli gibi çalışırken ben sabahtan akşama KK takılıp eve gidiyorum.
İçimde bir bezginlik bir boşvermişlik bir plansızlık var.Hayata tutunamıyorum.Evliliğe de alışamadım sanırım.Çok yanlız hissediyorum kendimi.30 yaşındayım ben.Hep yalnız yaşadım.Başarılı bir okul hayatım ve çok iyi bir kariyerim var.
Kendimi çok çirkin hissediyorum,kocama nasıl davranacağımı bilmiyorum,ona kırılıyorum çünkü eskiden o benim hem en iyi arkadaşım hem sevgilimdi.Biryerde birşeyler koptu.
Hayatımı planlayamıyorum neolur bir el atın bana.Sanki herşey yarım.İçimden hiçbirşey gelmiyor.

Siz önce kendinizi sevin, kendinize değer verin sonra karşı taraftan bekleyin. İnanın bu düşünce tarzının size faydası olacak. İnanın bana.

ıkınızdede erıstıgınız seylerın doygunlugu olmus
bence evlılıgınız bıraz daha oturdugunda kendınıze geleceksınız
bırbırınıze daha cok vakıt ayırmaya calısın ozellıkle sen canım
vede bu konuların uzerıne dustukce durumun kotulestıgını dusunurum hep
oralı olmamaya calıs bır sure

merhaba bende 1 yıllık evliyim aynı yoğun tempo gidiyoruz.sana önerim bu kadar takma duyarsız oluşunu kendinle ilgilen hoşlandığın şeylerle uğraş kendine bak..büyük bir ihtimalle eşimde değişimi farkına varacaktır.ben ilgi göstermiyorum ama hatun daha çok bakıyo kendine diyecek süper olacak...
baş edemiyorsan durumun müsaitse tut birini olsun bitsin..
hmm bide suratını asma rahatsız olduğun şeyi açıkca söyle yeri gelince..
bende senin kadar mücadele ediyorum bazen ağır geliyo yapamıyorum diye anlat çok işe yarıyo.
eve gelince canının istediği bişiy varmı ne pişirim falan sor onu uyarır bu gibi jestler ..
arkadaşım kendi hayatımda uyguladıklarım bunlar genelde ufak şeyler ama büyük işler başarıyo emin ol..

merhaba bende 1 yıllık evliyim aynı yoğun tempo gidiyoruz.sana önerim bu kadar takma duyarsız oluşunu kendinle ilgilen hoşlandığın şeylerle uğraş kendine bak..büyük bir ihtimalle eşimde değişimi farkına varacaktır.ben ilgi göstermiyorum ama hatun daha çok bakıyo kendine diyecek süper olacak...
baş edemiyorsan durumun müsaitse tut birini olsun bitsin..
hmm bide suratını asma rahatsız olduğun şeyi açıkca söyle yeri gelince..
bende senin kadar mücadele ediyorum bazen ağır geliyo yapamıyorum diye anlat çok işe yarıyo.
eve gelince canının istediği bişiy varmı ne pişirim falan sor onu uyarır bu gibi jestler ..
arkadaşım kendi hayatımda uyguladıklarım bunlar genelde ufak şeyler ama büyük işler başarıyo emin ol..
Sağolasın arkadaşım.Ben yoğun çalışma temposuna rağmen her akşam özenli bir softa kuruyorum zaten.Seviyorum yemek yapmayı.
iç çamaşırlarına kadar ütülüyorum.Gerçekten özenli bir eşim ama karşılığında gösterdiği tavır incitiyor beni

Back
X