Ben Ne Yapmalıyım?

merhaba bende 1 yıllık evliyim aynı yoğun tempo gidiyoruz.sana önerim bu kadar takma duyarsız oluşunu kendinle ilgilen hoşlandığın şeylerle uğraş kendine bak..büyük bir ihtimalle eşimde değişimi farkına varacaktır.ben ilgi göstermiyorum ama hatun daha çok bakıyo kendine diyecek süper olacak...
baş edemiyorsan durumun müsaitse tut birini olsun bitsin..
hmm bide suratını asma rahatsız olduğun şeyi açıkca söyle yeri gelince..
bende senin kadar mücadele ediyorum bazen ağır geliyo yapamıyorum diye anlat çok işe yarıyo.
eve gelince canının istediği bişiy varmı ne pişirim falan sor onu uyarır bu gibi jestler ..
arkadaşım kendi hayatımda uyguladıklarım bunlar genelde ufak şeyler ama büyük işler başarıyo emin ol..

Sağolasın arkadaşım.Ben yoğun çalışma temposuna rağmen her akşam özenli bir softa kuruyorum zaten.Seviyorum yemek yapmayı.
iç çamaşırlarına kadar ütülüyorum.Gerçekten özenli bir eşim ama karşılığında gösterdiği tavır incitiyor beni.

Bence anlattığınız kadarıyle siz güçlü bir bayansınız ve biraz takmamaya duyarsız olmaya çalışın.
Yenilikler yap mesela kendin için evin için...
Zaten daha çok yeni evlisiniz belkide daha bu duruma alışamamışınızdır zamana bırakmak en mantıklısı...

Sağolasın arkadaşım.Ben yoğun çalışma temposuna rağmen her akşam özenli bir softa kuruyorum zaten.Seviyorum yemek yapmayı.
iç çamaşırlarına kadar ütülüyorum.Gerçekten özenli bir eşim ama karşılığında gösterdiği tavır incitiyor beni

sözlü bir bayan olarak söylüyorum daha ama galiba biz bayanlar bu erkeklerin bulunmaz hint kumaşı gibi hissetmelerine neden oluyıoruz.acaba bekarken annesi iç çamaşırlarını hiç ütüledi mi yada oğlu seviyor diye kırılmasın diye hergün hergün o ne derse yaptı mı ben sanmıyorum ama biz ne yapiyoruz hoppppp evleniyoruz resmen köle isaura gibi herşey iyi olsun diye meyveyi soyup ağzına veriyoruz adamda diyorki eee demekki böle olavcak ve alışıyor sonrada bizde versin feryat figan:)şöyle dominant bayanlara bayılıyorum keşke dyorum biraz daha gaddar,dominant bir bayan olsaydım ve eşime istediklerimi yada istemediklerimi nasıl anlatabileceğimi bilseydim maalesef ama nerdeeeeeeee....

yok ben iç çamaşırını ütülemiyorum okadar degil...
sadece elimden geldigince temiz ve özenli davranırım...
onun çamasırını ütüleyecegime gider maskeler yapar duş alır sacımı başımı yaparım :D onlar daha önemli
biz onların annesi degiliz hayat arkadaşıyız hayat müşterek yok öyle....

Eğer eşin senden çamaşırlarını ütülemesini istemiyorsa o zaman siz fazla yıpratıyorsunuz kendinizi.Ne gerek var...Bir kaç gün hiç bir şey yapma.Yorgunum,ilgiye ihtiyacım var ve ne tepki verecek bakalım...

Ben kendi annemden öyle öğrendiğim için yapıyorum onun talebi değil iççamaşıralarını ütülemek.
Aslında olay işin yetişmemesi vs değil arkadaşlar.Ben iş yaparken,yemek hazırlarken onun kendi dünyasında yaşaması.
diyelim yemek yapıyorum,mutfağa gelse benimle sohbet etse.Bir iki tabak götürse sofraya.Dünyalar benim olucak.Tek istediğim hayatı paylaştığımı hissetmek.Yalnızlaştığımı hissediyorum hepsi bu.Ya değilse aktif ev işi yapsın,ütü yapsın beklentim yok.Beni önemsemediğini hissediyor olmaktan yana sıkıntılıyım.15 günde ya da hafta da gelecek bir yardımcıyla iş konusu çözülür zaten ama dert edindiğim vurdumduymazlığı.Yeni evli bir adam karısından bir haber olur mu böyle

Ben de 2 aylık evliyim, daha cicim aylarındayız canımcım bu kadar düşünerek yıpratma kendini. Biz baştan anlaştık ev işleri konusunda. Mesela bulaşıkları ben dizerim makineye yıkandıktan sonra o yerleştirir. Çamaşırı ben atarım, eşim asar, ben toplarım. Ütüye gelince herkes kendininkini ütüler. Yemek yapmayı seviyorum o yüzden genelde ben yaparım ama pazar kahvaltılarını eşim hazırlar, sofrayı ben toplarım. Marketten dönünce bile ben gıdaları yerleştiririm o temizlik malzemelerini. Büyük temizlik için de kadın tutuyoruz oluyo bitiyo. Sistemi oturtunca sorun kalmaz. Hayat müşterek, kendi yapmıyorsa söyleyerek yaptır. Eşit şartlardasınız sonuçta ve o ev sadece senin değil, bu kadar sorumluluk alma üstüne.

Ben de 2 aylık evliyim, daha cicim aylarındayız canımcım bu kadar düşünerek yıpratma kendini. Biz baştan anlaştık ev işleri konusunda. Mesela bulaşıkları ben dizerim makineye yıkandıktan sonra o yerleştirir. Çamaşırı ben atarım, eşim asar, ben toplarım. Ütüye gelince herkes kendininkini ütüler. Yemek yapmayı seviyorum o yüzden genelde ben yaparım ama pazar kahvaltılarını eşim hazırlar, sofrayı ben toplarım. Marketten dönünce bile ben gıdaları yerleştiririm o temizlik malzemelerini. Büyük temizlik için de kadın tutuyoruz oluyo bitiyo. Sistemi oturtunca sorun kalmaz. Hayat müşterek, kendi yapmıyorsa söyleyerek yaptır. Eşit şartlardasınız sonuçta ve o ev sadece senin değil, bu kadar sorumluluk alma üstüne.
İşte bu arkadaşım demek ki seni önemsiyor.Seninle bulaşıkları yerleştirmek bile onu mutlu ediyor.Ben burdan bu sonucu çıkartıyorum.Sorun benim yorulmam ya da yetişememem değil sorunun en büyüğü benim önemsenmeyişim.Çiftler arasındaki en özel bağdır bu.Birşeyleri paylaşmak.Ne diyorsun ben şunu yaparken o da bunu yapar.Yani seninle olur.Böyle olunca o iş zaten eziyete dönüşmez.Sen kendini kötü hissetmezsin.Ama benim kocam misafir gibi oturuyor.Ve ben kendimi öenmsiz hissediyorum.Paylaşım meselesi bu.Eşini çok takdir ettim.Böyle bir düzeni oturtabildiğin için seni de.
Sevgiyle Kal...

evlilik psikolojisi.
insan ilk haftalarda pek bişey anlamıyor ama sonra işlere dönülüp normal hayata kaldığı yerden devam etmeye başlayınca insan ister istemez geriliyor. evin ve eşlerin birbirlerine olan sorumlulukları artınca bekar hayatla kıyaslamalar yapılır kavgalar edilir tartışmalar çıkar bunlar normal.
sabredin sıkın dişinizi 1 sene sonra bu günlerinize kendiniz gülersiniz :34:

Ben kendi annemden öyle öğrendiğim için yapıyorum onun talebi değil iççamaşıralarını ütülemek.
Aslında olay işin yetişmemesi vs değil arkadaşlar.Ben iş yaparken,yemek hazırlarken onun kendi dünyasında yaşaması.
diyelim yemek yapıyorum,mutfağa gelse benimle sohbet etse.Bir iki tabak götürse sofraya.Dünyalar benim olucak.Tek istediğim hayatı paylaştığımı hissetmek.Yalnızlaştığımı hissediyorum hepsi bu.Ya değilse aktif ev işi yapsın,ütü yapsın beklentim yok.Beni önemsemediğini hissediyor olmaktan yana sıkıntılıyım.15 günde ya da hafta da gelecek bir yardımcıyla iş konusu çözülür zaten ama dert edindiğim vurdumduymazlığı.Yeni evli bir adam karısından bir haber olur mu böyle

ben o konuda şanslıyım benim açık mutfak ne o sıkılıyo ne ben sıkılıyorum. yemek hazırlarken sohbet edebiliyoruz.
sende mutfaktayken bir bahane bul yanına çağır bişey sormak için falan. sonra odaya giderken hemen bişey tutuştur eline hayatım şunuda götürürmüsün bende şunu alacağım de o zaman yapar. bikaç sefer oflar puflar ama sonra alışır merak etme.

İşte bu arkadaşım demek ki seni önemsiyor.Seninle bulaşıkları yerleştirmek bile onu mutlu ediyor.Ben burdan bu sonucu çıkartıyorum.Sorun benim yorulmam ya da yetişememem değil sorunun en büyüğü benim önemsenmeyişim.Çiftler arasındaki en özel bağdır bu.Birşeyleri paylaşmak.Ne diyorsun ben şunu yaparken o da bunu yapar.Yani seninle olur.Böyle olunca o iş zaten eziyete dönüşmez.Sen kendini kötü hissetmezsin.Ama benim kocam misafir gibi oturuyor.Ve ben kendimi öenmsiz hissediyorum.Paylaşım meselesi bu.Eşini çok takdir ettim.Böyle bir düzeni oturtabildiğin için seni de.
Sevgiyle Kal...

Şimdi anladım canım ne demek istediğini. Ama bu seni önemsemediği ya da bişeyler paylaşmak istemediği anlamına gelmez bence. Sen biraz hassas bi dönemde gibisin. Senin eşin anladığım kadarıyla biraz tembel ve keyfine düşkün br adam. Mizacı böyle belki. Bu açıdan bakarsan kendini kötü hissetmezsin belki.

evlilik psikolojisi.
insan ilk haftalarda pek bişey anlamıyor ama sonra işlere dönülüp normal hayata kaldığı yerden devam etmeye başlayınca insan ister istemez geriliyor. evin ve eşlerin birbirlerine olan sorumlulukları artınca bekar hayatla kıyaslamalar yapılır kavgalar edilir tartışmalar çıkar bunlar normal.
sabredin sıkın dişinizi 1 sene sonra bu günlerinize kendiniz gülersiniz :34:

Umarım öyle olur.Belki biraz da ben abartıyorum.Yeni düzene şekil veremiyorum.Ondan kayaklanıyor.

hem daha çok yeni evlisiniz alışmanız zaman alabilir..
hemde klasik erkek işte...
evliliğe başlarken çok beklenti içine girmemek lazım..
sevgililik zamanlarında ki olmuyo ne yazıkki...
herşeyin çözümü güleryüzdedir tatlı dildedir....
sen herşeyden önce kendini iyi hisset yaptığın herşeyden keyif almaya bak...
sonrası zaten gelir...
bak sana bi örnek vereyim...
ben hastane çalışanıyım ve dün gece nöbetteydim..
sabah çıktım nöbetten eve gittim bu gece tekrar nöbetteyim düşün yani...
aradı beyimiz pazara gittin mi, balkonu yıkasana, börek yapsana.....
sıralıyo adam...
hava serin ne güzel hava almış olurum diye pazara gittim...
gece nöbette acıkırım yanımdada götürürüm diye bi de börek yaptım..
ona sorsan herşey onun için sanar...

bence cok becerikli birisin bunu ona fazlasıyla ıspatladın zaten iş yardımda falan gözüyok isabet oldu.herşeyi yetiştirip önüne koyuyosun nolu bana ihtiyacı yok ben erkek adamım hereşy önüme gelir diyo..
bakış açıları farklı bence...
yetiştiremiyorum hastayımde şımar..
hergün yemek yaparsan yemeksizliği nerden bilecek ac kalsın kahvaltı yapsın bişiy olmaz..

napim hergün yeni taktik buluyom senin için...

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46: vallahi bravo size
bence burada takdir edilmesi gereken kişi bu kadar iş bölümünü yerine getirdiği için eşiniz değil
bunu ona uygulatabildiğiniz için sizsiniz:42:
tebrik ederim sizi:34:
bunu nasıl başardığınızı da paylaşsanız, belki bizlere de ilerde feyz olur

ne yetenekler varya gurur duydum kadın olarak....

Canınızı sıktığınız şeye bakın.Bunlar en güzel günleriniz.Öncelikle ikinizde çalıştığınıza göre güvenebildiğiniz bir kadın alabilirsiniz haftada bir gün temizlik ve ütüyü yapınca size sadece yemek yapmak kalır kendinizide hırpalamamış olusunuz.ben çalışmadığım halde alıyorum.Akşam eşim geldiğinde temizlikten yorulmuş değilde enerjik ve neşeli karşılıyorum.buda erkeklerin çok hoşuna gider.emin olun eşinizin temizlik için verdiği para onu mutlu bile edecektir.

ne yetenekler varya gurur duydum kadın olarak....

Böyle yapabildiği için bende eşim yapmış kadar mutlu oldum ama bence erkeğin yetişme tarzındanda kaynaklanıyor bazı şeyler. Mesela ben babam hiçbişi yapmaz sanırdım, evlendikten sonra kocamda ve k.pederimde gördükten sonra babam çok iş yapıyormuş onu anladım.

Açıkçası eve 19.30da gelip herakşam sofra hazırlayıp birde iç çamaşırına varana kadar ütülüyorsanız mükemmel kadın dedikleri siz olsa gereksiniz. Ben haftasonu çalışmıyorum ama eşim saolsun cumadan pazara kadar k.validemlerde geçiriyoruz. Akşamları yemek istemez yemeyiz genellikle, sabah zaten işe yetişmekten kahvaltıya vakit yok. Eğer kaldıysak haftasonu kahvaltımız vardır, ondada kalkıp o uyanmadan kahvaltı hazırlamayı tercih ederim. Hem kalktıında güzel bi sofra olsun diye hemde acaba şunudamı yapsak, acaba budamı olsa deyip beni çıldırtacağına hazır sofrada sesini çıkaramaz.

Yetişme tarzından olsa gerek, eşiniz size yardım etmeyi akıl edememiş olabilir. Güzellikle söylerseniz ilk başlarda söylenecektir ama alışacaktır. Biraz zaman, biraz sabır. Ayrıca evliliğimden edindiğim tecrübe, cicim ayları diye birşey yok, varsada evliliğin ilk başlarında yaşanmıyor. İlk başlarda okadar çok kavga ediyordukki ben artık devam edemeyeceğimi düşünmeye başlamıştım. Sonra kkdan bakarak herkesin evliliğin başlarında sorun yaşadığını gördüm. Emin ol cicim aylarında sorun yaşayan tek sen değilsin. Bizim kavgalarımız daha yeni yeni azaldı. Alıştıkça tepkilerine, sen tepkilerini kontrol ettikçe düzelir durum.

Birde bukadar mükemmel olmana gerek yok. Eğer durumunuz müsaitse al bi kadın, temizliğini ütünü yapsın, sana sadece güzelce vakit geçirmek kalsın. Erkeklerin çoğundaki anlayış bu, nekadar çalışsanda sen o evişlerini yapmak zorundasın diye düşünüyor.

daha cok yenisiniz zamanla birbirinize alisacaksiniz...guzel dille tatli dille esinden rica et sana yardim etmesini..eger kendini bakimsiz hissediyorsan esinin yaninda, sende kendine cok iyi bak, guzel guzel giyin suslen sacina basina bak...-ki onun yaninda kendini eksik hissetmeyesin. evlilik bu insan dogal haliylede kalmak istiyor bi yerde...her an agzi kulaklarinda asik asik gezemez..ama su da varki erkeklerden isteyeceksin...bazi seyleri kendiliginden dusunmesini beklersen daha cok beklersin...

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46: vallahi bravo size
bence burada takdir edilmesi gereken kişi bu kadar iş bölümünü yerine getirdiği için eşiniz değil
bunu ona uygulatabildiğiniz için sizsiniz:42:
tebrik ederim sizi:34:
bunu nasıl başardığınızı da paylaşsanız, belki bizlere de ilerde feyz olur

Maaşallah diyin kızlar nazar değiceksiniz :)))

Şaka bir yana benim inanın öyle yeteneğim falan yok çok fazla bişi yapmadım yani. Sadece çok uzun süre yalnız yaşamış küçük yaşta da annesini kaybetmiş bir adamla evlendim. Yani zaten alışıktı o bunları yapmaya. O bana yardım ediyormuş gibi değil de ben ona yardım ediyormuşum gibi algılıyor şu an. Yani görev olarak benimsemiş durumda. Sadece kendini benim kollarıma bırakmaması için çabalıyorum, yani ileride değişmemesi için. Yardım ettiğinde ben hallederim demiyorum hiç... Çünkü o ben hallederimler ileride benim karım halledere dönüşüyor çok iyi biliyorum. İki ablam var eşleri duşa bile giremez onlar evde olmayınca.

Back
X