Ben ne yaşadım yahu?

Arkadaşınız annesinin hastalığı nedeniyle hassas ve size mahcubiyet duymamak için açıklamayı fazlaca uzatmış sanırım. Bunları tolere etmişsiniz zaten. Sorun arkadaşınızın üslubunda. Belki onun da sizden yana yanlış hissedip, yanlış yorumlayarak verdiği bir tepki olabilir. Belki birkaç gune.kadar farkedip özür diler. Siz ona adım atmış ve acik kapı birakmissiniz. Gerisi ona ve sizin arkadaslığınızın temeline bağlı..
Bu arada bu gerilim eşlerinize nasıl yansıdı onu merak ettim ben.. sizin kendi eşinize ve eşinizin ortağıyla olan ilişkisine...

Yine de anlarım problem değil. Ona takılmam bahanesi bile olsa ben zaten eşimle konuşurken ben de gitmek istemiyorum onlar da kabul etmeyecektir demiştim ve haklı olduğunu da belirtmiştim.
Ama evet 1 dk bile aynı ortamda bulunmayacak kadar da öcü değil benim kızım.
Kimse şap diye kucağına vermezdi çocuğu geçmiş olsun der giderdik.
Neden dramatize ettiniz, kadının annesi için riskli ise risklidir. Enfeksiyonun bulaşması an meselesi, 3 günde hiç bulaşmayabilir, ama bulaşması bir saniye. Önlem almak esastır işte buna alındınız mı gerçekten, siz iyi misiniz?

3 aylık bebeğin herhangi bir hastalığı olmayan bir bebeğin yakınında 1 dk bulunmasında bir tehlike olduğunu düşünmüyorum. Evet bahsettiği şey şu herkesten enfeksyon kapabilir hassas bir dönem,bende biliyorum,benim de 7 yaşında kuzenim kanser tedavisi gördü. Eğer çocuk büyük küçük fark etmez vücudunda korgınlık bile varsa o an enfeksyon kapma olasılığı çok yüksek. Ama benim bebeğimin bir sorunu yok bir hastalığı yok.
Aşı mevzusunu bilmediğimden yorum yapamıyorum.
Yahu bebeğiniz elbette sağlıklı, hatta o yüzden aşı vuruluyor, ama o aşıdaki virüsler bağışıklığı sıfıra yakın kemo alan bir insana bulaşırsa çok kötü olur o yüzden bebekler sakıncalı anlayamıyor, öğrenemiyor musunuz kaç kişi yazmış:) hayret.

Bence bu hikayenin en suçlusu eşinizin ortağı, adam karisinin rızasını almadan misafir davet ediyor israrla üstelik evinde hasta bir kadincagizda var.
İkinci suçlu sizin eşiniz, siz gayet makul bir sebep sunmuşken israrla gidelim diyor.
Sonraki suçlu karsi tarafin eşi , siz zaten mesaj atmışken kendi kendine savunmaya geçiyor fazla abartarak. Üstelik kocasına bile hakaret ediyor. Çok edepsiz bir uslup olmus.

Turkiyedeki bir cok insanin tartisma, aciklama, gibi kavramlardan haberi yok biseyi aciklamaya calisincs direk kavga ediyor oluyorsun halbuki insaniz ayni evde yasadigimiz anababamizla fikrimiz uyusmuyor fikr ayriligi olmasi gayet normalken biraz tartissan hemen kotu oluyorsun cok ilginc o yuzden hic kimseyle merhaba nasilsinin ilerisine gitmiyorum cunku tartismanin yapilamadigi bir durum beni de geriyor :)

Ben yüzde yüz sana hak verdim hatta olayın ortasına kendim düşmüşüm gibi gerildim okurken. Salla gitsin konuşma şununla kafana da takma değmez

peki kocasının bu kadar laftan haberi varmı , bildiğin size ayıp etmiş ve yalan yanlış kocasına anlatacak bana şunu saydı bunu söyledi diye ,

yazışmanın resmını çek kocasına yolla
Yalan yanlış kocasına anlatacağını nerden biliyorsun ? Senin dediğini yapsa karı kocanın arası açılır. Kadın sıkıntılı, bir de kocasıyla mı uğraşsın? Kötü nasihat verirken biraz Allahtan korkun

arkadasiniz incelik yapmis uzunuzun aciklamis durumu. siz kisa cevap yazdikca da kirildiginizi dusunup uzatmis. yerden goge hakli. yapici davranmayan sizsiniz.

Yahu bebeğiniz elbette sağlıklı, hatta o yüzden aşı vuruluyor, ama o aşıdaki virüsler bağışıklığı sıfıra yakın kemo alan bir insana bulaşırsa çok kötü olur o yüzden bebekler sakıncalı anlayamıyor, öğrenemiyor musunuz kaç kişi yazmış:) hayret.
Evet kemoterapi biriminde çalışan bir bayan da yazdı teşekkür ederim yorumunuz için.

Bence bu hikayenin en suçlusu eşinizin ortağı, adam karisinin rızasını almadan misafir davet ediyor israrla üstelik evinde hasta bir kadincagizda var.
İkinci suçlu sizin eşiniz, siz gayet makul bir sebep sunmuşken israrla gidelim diyor.
Sonraki suçlu karsi tarafin eşi , siz zaten mesaj atmışken kendi kendine savunmaya geçiyor fazla abartarak. Üstelik kocasına bile hakaret ediyor. Çok edepsiz bir uslup olmus.
Evet bunu anlatamadım bir türlü. Uslubunun ne kadar gereksiz olduğunu bir türlü anlatamadım kimseye şurda.
Hakaretlere başvuruyor olması bile.rahatsızlığımı gösteriyor. Benim çok arkadaşım var sana gelmek istiyorum müsait misin dediğimde cankm şuan müsait değilim daha sonra görüşelim diyen. Ben bunlara alınacak bir insan olsam hayatımda insan kalmazdı. Beni rahatsız eden uslubu ve gereksiz açıklamaların uzatılması. Aptal değil ki karşında ki insan bir kere anlatırsan anlar zaten. Bu kadını da tanıdığım için a dan z ye,biliyorum nasıl bir tavır halinde olduğunu.

Neden dramatize ettiniz, kadının annesi için riskli ise risklidir. Enfeksiyonun bulaşması an meselesi, 3 günde hiç bulaşmayabilir, ama bulaşması bir saniye. Önlem almak esastır işte buna alındınız mı gerçekten, siz iyi misiniz?
Dramatize ettiğim filan yok beni rahatsız eden baştan beri bu değil red edilmem değil ben bunu anlatamadım buca insana siz de dahil. Kadının uslubu beni eahatsız etti sonra da defalarca açıklama yapıyor olması. Bu insanı tanıyorum ve konuştuğu şeyleri de anlayabiliyorum. Bir kez anlatırsın eğer ben hayır geliyorum diye ısrar ediyor olsam tavrını anlarım. Ben ona ısrar etmedim pansyon ayarlayalım dediğinde sadece beni yanlış anladığını düşünerek biz zaten otelde kalıca diye açıklama gereği duydum.
Yoksa gelmeyin diyen birine ısrarla gelicez demedim. Sonuöta bütün şehri bütün pansyonlara girmemiz yasak değil uzak bir pansyondan enfeksyon kapamaz kadınz etrafta binlerce insan var tatil yeri orası kimseden enfeksyon kapmaz benim kızımdan mı kapacak? Onca çoluk çocuk varken etrafta? Asıl siz dramatize etmeyin olayı.

Bir ay içinde annesinin kanser olduğunu öğreniyor dünyası başına yıkılmıştır. Evet kanser hastalarına bebek ve misafir bile yasak kemoterapi aldıkları için bütün sağlıklı hücreleri ölüyor en ufak mikrop ölmesine sebep olabilir. Sizin geleceğini öğrenip koruma güdüsüyle panikleyip bunları yazmış.
Ne olursa olsun ona destek olun inanın zor günler geçiriyor bide aklı sizinle meşgul olmasın.

Dramatize ettiğim filan yok beni rahatsız eden baştan beri bu değil red edilmem değil ben bunu anlatamadım buca insana siz de dahil. Kadının uslubu beni eahatsız etti sonra da defalarca açıklama yapıyor olması. Bu insanı tanıyorum ve konuştuğu şeyleri de anlayabiliyorum. Bir kez anlatırsın eğer ben hayır geliyorum diye ısrar ediyor olsam tavrını anlarım. Ben ona ısrar etmedim pansyon ayarlayalım dediğinde sadece beni yanlış anladığını düşünerek biz zaten otelde kalıca diye açıklama gereği duydum.
Yoksa gelmeyin diyen birine ısrarla gelicez demedim. Sonuöta bütün şehri bütün pansyonlara girmemiz yasak değil uzak bir pansyondan enfeksyon kapamaz kadınz etrafta binlerce insan var tatil yeri orası kimseden enfeksyon kapmaz benim kızımdan mı kapacak? Onca çoluk çocuk varken etrafta? Asıl siz dramatize etmeyin olayı.

Bu kadar insan da size anlatamadı bir türlü... haksız değilsiniz ama tavır yanlış olmuş şimdi zamanı değil karşı taraf ve sizin de izin vermenizle konu uzamış ve gerilmissiniz karşılıklı olay bu kadar basit.

Yazdığınız mesajlardan bu insanın sizin icin gerçekten bir anlam ifade etmediği aşikar arada bir samimiyet göremedim .
Madem bunca zamandır size bu şekilde davranıyor niye hala gorusuyorsunuz onu anlamadım. Kadın hakkında hükmünüzü cook önceden vermiş görünüyorsunuz .
Yani bu kadar olumsuz düşündüğüm biriyle zaten görüşmem bence öncelikli sıkıntı burada başlamış ikiniz de birbirinizden hoslanmiyorsunuz çok aşikar ..

Haftasonu yaşadığım birşeyi anlatıcam,objektif bakamıyorum siz bakabilirsiniz ve tarafsız yorum yapabilirsiniz diye açıyorum. Çünkü ben bu mevzuyu düşünmekten uykularım kaçıyor iki gündğr.
Eşimin ortağı eşinin yanına tatil köyüne gittiğini bizim de gitmemiz için davet etmiş.
Eşimle ortağı kardeş gibidirler,bende eşiyle arkadaşım uzun zamandır 7 seneye yakın oluyor. Annesini de tanırım hep beraber tatile gitmişler,annesi kanser hastası 1 ay çnce öğrendiler.
Ben de eşim bana bahsettiğinde “kadın hasta kemoterapi alıyor oraya kafa dinlemeye gitmiştir bebek var gitmemiz doğru olmaz” demiştim. Bu 1 hafta önce oluyor. Hafta sonu ise eşim beni aradı,(ali) ısrar ediyor bizi davet ediyor ben otel bakiym gidelim hep birlikte birşeyler yaparız herkese değişiklik olur dedi. Ben yine aynı şeyi söyledim ama olmaz merak etme dedi.
Arkadaşıma yazdım,”canım eşin davet etmiş ama siz müsait misiniz bi sormak istedim” diye.
Bana misafirlerimiz var bizim,ayrıca darılmaca kırılma a olmasın anneme bebekli ortam yasakmış ama istersen size pansyon ayarlayabiliriz dedi
Sonra devam etti “annem kemoterapi aldığı için bebeklerden annem enfeksyon kapabilir ortamda bulunmamalı kesinlikle..” diye
Bende zaten biz ayrı bir yerde kalıcaz diye cevap verdim ama alınmadım kesinlikle.
Ve devam etti” canım ben sana kalmayın diye demiyorum annem 1 dk bile bebekli aynı ortamda bulunmaması gerekiyor özellikle aşılı bebeklerden enfeksyon kapma riski çok yüksekmiş,ayşenin(kızımın) aşısı var mı? “
Bende var ama bilmiyordum böyle birşeyi daha önce duymadım dedim.
Israrla kırılmaca darılmaca olmasın kadının sağlığı söz konusu,eşime bakmayın aptallığına,farkında değil ciddiyetin heralde diye yazmaya devam etti ve ben orda iyice afalladım.
Tamam gelmeyiz ya başka zaman görüşürüz geldiğinde diye cevap yazıp konuyu kapatmak istedim.
O an konuyu uzatmak istemedim çünkü gerildim.
Daha sonra yine devam edip bana “eşim benimle kavga ediyor iptal ettiğim için,eşine söyle eşimi üstüme salmasın” diye bir msj çekmiş. Ve ciddi anlamda neye uğradığımı şaşırdım.”neden salsın üstüne eşinin ne diyorsun” dediğimde benimle kavga ediyor aptal mıdır nedir diye yazınca,al gruba ben konuşiym yanlış anlaşılma yok diye anlatiym dedim. Grup açtı,ben adama yanlış anlama oldu heralde diye açıklama yapıyorum,grupta eşim,ben,ve bu kadın var. Orda da açıklama yapmaya başlamış yine kanser hastalarına iyi gelmiyor bebekler diye eşime de anlatıyor. Gruba baktım kendi eşini koymamış,eşin nerde diye sorduğumda oralı bile olmadı. Ben de ya bu konu fazla uzadı iyi gelmiyor dedin gelmiyorsa uzatmaya gerek yok bu kadar kapatalım konuyu dedim ve tamam diyip geldiğimde görüşürüz artık ama isterseniz size pansyon ayarlayabiliriz diye devam etti. Ben gruptan çıktım o sırada çünkü sıkıldım.
Bu neydi şimdi diye düşünüp msjlaro tekrar okuduğumda ise,kadının bana olan tepkisini çözemedim.
Bizim yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi,istememiş olabilir ona zaten alınacak bir insan da değilim ben. Alınıcak olsam sormam müsait misiniz diye. Bahane ettiğinin farkındayım ben bebeklerin kanser hastalarına özellikle aşılı bebeklerin iyi gelmediğini duymadım. Bilmiyorum duyan varsa beni aydınlatsın.
Ertesi gün uykularım kaçtı düşünmekten,tekrar kıza msjını kopyalayarak(eşimi üstüme salmasın) msjını çünkü orda başladım gerilmeye,dedim ki ben bu tepkiyi alıcak birşey yazdığımı düşünmüyorum,bu konuyu konuşmamız lazım. Görüşmeye devam etmek istiyorsan bu şekilde konuşmamanı rica ediyorum eğer bu şekilde konuşmaya devam edersen hiç görüşmesek daha iyi bence. Dedim.
Bunu da dememin sebebi daha önce yine bi saçma sapan atarlanması oldu ve şimin üstünden yürüyerek bana bi tavır yaptı. Hatta bilez değil birçok kez. Ve tepkileri de son zamanlarda beni gerdiğinden yazmak konuşmak istedim. Bana verdiği tepki “ben sana bişey demedim ki eşine dedim eşim benimle kavga ediyor diye,senin alınacağın birşey yok sen bilirsin görüşmeyelim hep bir kavga etme modundasın demeye başladı. Halbuki 1 saat bıyunca konuştum ve alttan alan taraf hep ben oldum,konuşalım çözelim diye yazdığımı dile getirdim. Ben ergen değilim msjlaşmam karşılıklı konuşalım dedi evime davet ettim oralı olmadı.
Her neyse görüşüp konuşucaz diye kaldı olay. Yani bana bi diyin ben nerde hata yaptım da bu mevzu buralara geldi?
Saçma sapan bir olay ve saçma sapan tavırlarla karşılaştım. Düşünmekten başım ağrıyor bu insanlar neden böyle anlamış değilim.
Amaaan canım ya ne kendine dert ediyosun hayatından çıkar gitsin. İyilik yaramaz bazı insanlara. Sen o kadının attığı hiçbir mesajı silme. Sana yazdıklarının ekran resmini alıp kocasına atarsın

Kadının huyunu biliyormuşsunuz işte, patır patır konuşan biri. O yüzden uzatmamalıydınız. "Tamam, daha sonra görüşürüz" falan diyebilirdiniz.

Bu kadar insan da size anlatamadı bir türlü... haksız değilsiniz ama tavır yanlış olmuş şimdi zamanı değil karşı taraf ve sizin de izin vermenizle konu uzamış ve gerilmissiniz karşılıklı olay bu kadar basit.

Yazdığınız mesajlardan bu insanın sizin icin gerçekten bir anlam ifade etmediği aşikar arada bir samimiyet göremedim .
Madem bunca zamandır size bu şekilde davranıyor niye hala gorusuyorsunuz onu anlamadım. Kadın hakkında hükmünüzü cook önceden vermiş görünüyorsunuz .
Yani bu kadar olumsuz düşündüğüm biriyle zaten görüşmem bence öncelikli sıkıntı burada başlamış ikiniz de birbirinizden hoslanmiyorsunuz çok aşikar ..
Anlamadığım birşey yok yahu,anladım gayet bunca insanın ne dediğini.
Benim için birşey ifade etmiyor artık evet orda haklısınız ama bende bir insanın kredisi kolay kolay bitmez. Bu insanın davranış şekli böyle yani annesi hastalandıktan sonra bana tavır aldı bana naz yapıyo filan değil.
Herneyse ben zaten konuyu kapattığımı kendisine de söyledim hatta evime davet ettim kafan dağılır birşeyler yaparız dedim ve sağol gelemem yazmış. Yanında olmaya çalışıyorum her zaman ama malesef karşı taraftan duvar tepkisi alıyorum o yüzden vazgeçtim.

Yakın arkadaşınız,destek olun bu sözlerini Bosverin.
Destek filan kabul etmiyor ben ne kadar ılımlı yaklaştıysam o kadar tepki aldım.
Sözlerini de unuttum daha da yakınlaştım ama karşı taraf daha da bi şımarıyor. Zaten huyudur kim alttan alırsa üstüne gider şımarıklık yapıp aşşağlamak gibi bir huyu var o yüzden ben geri çekildim. Yaramaz hiçbişey.

Back
X