• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben ne yaşadım yahu?

arkadaşınız daha çok eşinin anlayışsızlığından bunalmış olay da size patlamış bence, siz sorunu çözmeye çalıştıkça daha da dallanıp budaklanmış.. ama arkadaşınızın ne kadar sorunu olursa olsun kurduğu cümleyi haklı çıkarmıyor
Bu düşüncedeyim bende. Ne olursa olsun beni terslemeyi hak etmiyor ki sadece bu konuda değil daha önce de yaptı böyle şeyler. Ben artık terslenmekten sıkıldığım için msj atıp konuşmaya çalıştım sonrasında.
 
Konuyu nerelere bağladınız pes.
Ben zaten kadına tamam bilmiyordum dedim. Konuyu uzattıkça konu uzadı yani her konuyu uzatıyor en basit şeyleri bile. Bunu da kendisi uzattı ben değil
Siz kadının, siz gelmeyesiniz diye aşılı cocuk olayını 'uydurdugunu' düşünmüşsünüz. Ama kadin uydurmadi, dogru söyledi. Siz ise kötü niyetli kişi oldunuz. Bu yeterli mi? Bence arayin özür dileyin. Birseye ihtiyaci olup olmadığını sorun.
 
Benimle konuşuyor dikkatini çekerim eşiyle değil. Eğer bıkmışsa eşine tepki vermesi gerekir bana değil. Ben zaten gitme taraftarı değildim ona da söyledim yazarken.

eşiylede konuşmuş ki benimle kavga edip duruyor demiş.
o kadar açıklamayı muhtemelen sen alınma diye yapmış.
eşine laf geçiremiyor demek ki kadın.
 
Azıcık anlayışlı olup, durumu akıl edip kocasına başka bir bahane uydurup gelmiyoruz deseydiniz madem.
Erkekleri anlıyorum, düşüncesizlik konusunda çığır açıyorlar da siz kadın olarak nasıl bu kadar düşüncesiz davranıyorsunuz onu anlamıyorum..
Sen benim düşüncesiz olduğumu nerden çıkarıyorsun yahu? Düşüncesizlik ediyor olsam kadına yazmazdım böyle konuşuyorlar diye.daha fazla yazmayın hiç hoş değil uslubunuz konudan uzaklaşın rica ederim.
 
Kadın bana eşimle sizin yüzünüzden tartışıyoruz diye ima etmiş,ben ona sessiz kalıp tamam diyemezdim al gruba açıkliyim olanı dedim.
Konuyu kapatsınlar diye!
Biz başka yerde kalıcakTIK gelseydik dememin sebebi kendisi konuyu defalarca açıkladığı için.

Siz bu konuyu niye actiniz?
Aa kadin cok ayip etmis cirkinlige bak,konuyu da uzatmis dememiz icin mi yoksa gercekten konunuzda yazdiginiz gibi objektif bir bakis acisi istediginiz icin mi ?
Sizin konuyu uzatmanizla karsi tarafi karsilastirmiyorum. "Biz zaten baska yerde kalacagiz" demek yerine tamam diyip gecseydiniz diyorum.
Siz su an olayin icinde oldugunuz icin goremiyor olabilirsiniz. Annesinin kanser oldugunu 1 aydir bilen ve annesinin hastaligina ragmen misafir cagiran okuz bir esin varligiyla kadin stresten demis olabilir.
Kanser bu grip degil ki ya. Belli ki esinden bunalip demis bu kadar anlasilmayacak bir sey yok ortada.
 
Haftasonu yaşadığım birşeyi anlatıcam,objektif bakamıyorum siz bakabilirsiniz ve tarafsız yorum yapabilirsiniz diye açıyorum. Çünkü ben bu mevzuyu düşünmekten uykularım kaçıyor iki gündğr.
Eşimin ortağı eşinin yanına tatil köyüne gittiğini bizim de gitmemiz için davet etmiş.
Eşimle ortağı kardeş gibidirler,bende eşiyle arkadaşım uzun zamandır 7 seneye yakın oluyor. Annesini de tanırım hep beraber tatile gitmişler,annesi kanser hastası 1 ay çnce öğrendiler.
Ben de eşim bana bahsettiğinde “kadın hasta kemoterapi alıyor oraya kafa dinlemeye gitmiştir bebek var gitmemiz doğru olmaz” demiştim. Bu 1 hafta önce oluyor. Hafta sonu ise eşim beni aradı,(ali) ısrar ediyor bizi davet ediyor ben otel bakiym gidelim hep birlikte birşeyler yaparız herkese değişiklik olur dedi. Ben yine aynı şeyi söyledim ama olmaz merak etme dedi.
Arkadaşıma yazdım,”canım eşin davet etmiş ama siz müsait misiniz bi sormak istedim” diye.
Bana misafirlerimiz var bizim,ayrıca darılmaca kırılma a olmasın anneme bebekli ortam yasakmış dedi.
Sonra devam etti “annem kemoterapi aldığı için bebeklerden annem enfeksyon kapabilir ortamda bulunmamalı kesinlikle..” diye
Bende zaten biz ayrı bir yerde kalıcaz diye cevap verdim ama alınmadım kesinlikle.
Ve devam etti” canım ben sana kalmayın diye demiyorum annem 1 dk bile bebekli aynı ortamda bulunmaması gerekiyor özellikle aşılı bebeklerden enfeksyon kapma riski çok yüksekmiş,ayşenin(kızımın) aşısı var mı? “
Bende var ama bilmiyordum böyle birşeyi daha önce duymadım dedim.
Israrla kırılmaca darılmaca olmasın kadının sağlığı söz konusu,eşime bakmayın aptallığına,farkında değil ciddiyetin heralde diye yazmaya devam etti ve ben orda iyice afalladım.
Tamam gelmeyiz ya başka zaman görüşürüz geldiğinde diye cevap yazıp konuyu kapatmak istedim.
O an konuyu uzatmak istemedim çünkü gerildim.
Daha sonra yine devam edip bana “eşim benimle kavga ediyor iptal ettiğim için,eşine söyle eşimi üstüme salmasın” diye bir msj çekmiş. Ve ciddi anlamda neye uğradığımı şaşırdım.”neden salsın üstüne eşinin ne diyorsun” dediğimde benimle kavga ediyor aptal mıdır nedir diye yazınca,al gruba ben konuşiym yanlış anlaşılma yok diye anlatiym dedim. Grup açtı,ben adama yanlış anlama oldu heralde diye açıklama yapıyorum,grupta eşim,ben,ve bu kadın var. Orda da açıklama yapmaya başlamış yine kanser hastalarına iyi gelmiyor bebekler diye eşime de anlatıyor. Gruba baktım kendi eşini koymamış,eşin nerde diye sorduğumda oralı bile olmadı. Ben de ya bu konu fazla uzadı iyi gelmiyor dedin gelmiyorsa uzatmaya gerek yok bu kadar kapatalım konuyu dedim ve tamam diyip geldiğimde görüşürüz artık ama isterseniz size pansyon ayarlayabiliriz diye devam etti. Ben gruptan çıktım o sırada çünkü sıkıldım.
Bu neydi şimdi diye düşünüp msjlaro tekrar okuduğumda ise,kadının bana olan tepkisini çözemedim.
Bizim yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi,istememiş olabilir ona zaten alınacak bir insan da değilim ben. Alınıcak olsam sormam müsait misiniz diye. Bahane ettiğinin farkındayım ben bebeklerin kanser hastalarına özellikle aşılı bebeklerin iyi gelmediğini duymadım. Bilmiyorum duyan varsa beni aydınlatsın.
Ertesi gün uykularım kaçtı düşünmekten,tekrar kıza msjını kopyalayarak(eşimi üstüme salmasın) msjını çünkü orda başladım gerilmeye,dedim ki ben bu tepkiyi alıcak birşey yazdığımı düşünmüyorum,bu konuyu konuşmamız lazım. Görüşmeye devam etmek istiyorsan bu şekilde konuşmamanı rica ediyorum eğer bu şekilde konuşmaya devam edersen hiç görüşmesek daha iyi bence. Dedim.
Bunu da dememin sebebi daha önce yine bi saçma sapan atarlanması oldu ve şimin üstünden yürüyerek bana bi tavır yaptı. Hatta bilez değil birçok kez. Ve tepkileri de son zamanlarda beni gerdiğinden yazmak konuşmak istedim. Bana verdiği tepki “ben sana bişey demedim ki eşine dedim eşim benimle kavga ediyor diye,senin alınacağın birşey yok sen bilirsin görüşmeyelim hep bir kavga etme modundasın demeye başladı. Halbuki 1 saat bıyunca konuştum ve alttan alan taraf hep ben oldum,konuşalım çözelim diye yazdığımı dile getirdim. Ben ergen değilim msjlaşmam karşılıklı konuşalım dedi evime davet ettim oralı olmadı.
Her neyse görüşüp konuşucaz diye kaldı olay. Yani bana bi diyin ben nerde hata yaptım da bu mevzu buralara geldi?
Saçma sapan bir olay ve saçma sapan tavırlarla karşılaştım. Düşünmekten başım ağrıyor bu insanlar neden böyle anlamış değilim.




Kırılmış olabilirsiniz ama haklı değilsiniz..
Kadının annesi çok kötü bir süreçte sanki siz sadece eşiniz istiyor gibi yazmışsınız ama kadına pansiyon/otelde kalacağız vs. demişsiniz. Bence ilk mesajda "bebek veya kalabalık ortamda bulunmak sakıncalıysa gelmeyelim geçmiş olsun tekrardan canım" diyip sonlardıysanız. Daha önceden de kendini bilmez şekilde konuşan kadınla daha neden kendinizi ispatlamak için grup vs. Ne gerek var?
Bence sizde fazla düşünmeyin daha çok bilenmeye gerek yok.
 
Bencillik edip bu konuda alınganlık yapmadım ben konuyu yazarken buna alındığımı yazmadım. Kocamı üstüme salmasın demesine takıldığımı belirttim.

İlk etapta arkadaşınız "bebekle yanyana gelmeleri zararlı" deyince bence sanki karşı taraf bahane üretiyormuş gibi devam etmişsiniz. Ben öyle algıladım..

"Aaa bilmiyordum tamam canım başka zaman görüşürüz" deyip konuyu kapatmanız lazımdı..
Kadının eşi de sizin eşiniz de inanılmaz anlayışsız bence..
Kadın nasıl bezdiyse size patlamış. Annesi hasta ve hasta yakını da gergin olabilir.
Uzatmayın bitsin..
 
eşiylede konuşmuş ki benimle kavga edip duruyor demiş.
o kadar açıklamayı muhtemelen sen alınma diye yapmış.
eşine laf geçiremiyor demek ki kadın.
Bana açıklama yaparken imaları şu yönde”boş yere alınma” alınıcak birşey yok ki ortada dedikçe devam ediyor açıklamalarına. eşine kızıuorsa eşiyle konuşsun bana patlayamaz. Bana yansıtamaz. Eşim onun eşine sadece bebek iyi gelmiyormuş annesine biz gelmiyoruz haberin olsun demiş.
 
Kırılmış olabilirsiniz ama haklı değilsiniz..
Kadının annesi çok kötü bir süreçte sanki siz sadece eşiniz istiyor gibi yazmışsınız ama kadına pansiyon/otelde kalacağız vs. demişsiniz. Bence ilk mesajda "bebek veya kalabalık ortamda bulunmak sakıncalıysa gelmeyelim geçmiş olsun tekrardan canım" diyip sonlardıysanız. Daha önceden de kendini bilmez şekilde konuşan kadınla daha neden kendinizi ispatlamak için grup vs. Ne gerek var?
Bence sizde fazla düşünmeyin daha çok bilenmeye gerek yok.
Kadın eşimle eşin yüzünden tartışıyoruz diye imalar etmiyor direk üstüme salmasın diyor ama ben bu mevzuda haksızım öyle mı? Gitmeyi düşünen ben değildim.
 
Erkeklerin aklına uysan eşin nasılsa konuştu diye gitmiş olacaktın bir de düşünsene:olamaz:

Kadınla konuşmakla ne iyi etmişsin.
Kadının yerinde olsam
"eşim böyle düşünmeden davet ediyor. Başkası olsa bu kadar açık olamazdım ama sen kaç yıllık arkadaşımsın. Alınmazsın diye düşündüğüm için kabul edemeyeceğim. Kusura bakma lütfen. Eşim yüzünden sana da mahcup oldum." derdim.

Bence yazarak iletişim kurduğunuz için sıkıntı olmuş.
Belki telefonda konuşsanız
Arkadaşının söyledikleri fazla etkilemezdi.

7 yıllık arkadaşım diyorsun.
Şu anki psikolojisinin zayıflığına ver bence.
 
Basta hakliyken haksiz konuma dusmussun
Sen zaten kanser hastasi gitmeyelim demissin
Esin israr edince de arkadasina sormussun
O bebekle biraraya gelmemesi gerekir desiginde
Bende oyle dusunmustum zaten tamm canim gelmeyiz deyip konuyu kapatman gerekirdi kuzum
 
İlk etapta arkadaşınız "bebekle yanyana gelmeleri zararlı" deyince bence sanki karşı taraf bahane üretiyormuş gibi devam etmişsiniz. Ben öyle algıladım..

"Aaa bilmiyordum tamam canım başka zaman görüşürüz" deyip konuyu kapatmanız lazımdı..
Kadının eşi de sizin eşiniz de inanılmaz anlayışsız bence..
Kadın nasıl bezdiyse size patlamış. Annesi hasta ve hasta yakını da gergin olabilir.
Uzatmayın bitsin..
Benim uzattığım mevzu bu değil. Her defasında ters ters konuşması geriyo artık beni. Daha önce de annesi hasta değilken eşimin üzerinden böyle bir konuşma yapmıştı. Hayır onu yazmamın sebebi konuyu baştan anlatmak. Öyle birşey var mı bilmiyordum bilsem zate eşime direk söylerdim. Kadına sormazdım bile.
 
Bana açıklama yaparken imaları şu yönde”boş yere alınma” alınıcak birşey yok ki ortada dedikçe devam ediyor açıklamalarına. eşine kızıuorsa eşiyle konuşsun bana patlayamaz. Bana yansıtamaz. Eşim onun eşine sadece bebek iyi gelmiyormuş annesine biz gelmiyoruz haberin olsun demiş.

işte kim bilir eşi kalkıp kadına ne dedi.
o lafında haksız evet. ama bunu hoş görüp es geçmek veya büyütmek senin tasarrufunda. ilişkiniz ne kadar samimi? kadının kredisi sende ne kadar?
kadın bunalmış üzgün birde eşi üstüne gitmiş diye düşünüp es geçebilirsin.
yada dediğin gibi eşine kızıp bana patlayamaz ne durumda olursa olsun diye düşünüp ilişkiyi kesebilirsin.
dediğim gibi kadınla olan ilişkinin dinamiğine göre bu senin tasarrufunda.
 
Basta hakliyken haksiz konuma dusmussun
Sen zaten kanser hastasi gitmeyelim demissin
Esin israr edince de arkadasina sormussun
O bebekle biraraya gelmemesi gerekir desiginde
Bende oyle dusunmustum zaten tamm canim gelmeyiz deyip konuyu kapatman gerekirdi kuzum
Öyle yaptım zaten bilmiyordum ben böyle birşey olduğunu başka zaman görüşürüz o zaman dedim ama açıklamaya devam etti siz kafa dinleyecekseniz size pansyon ayarlayalım demeye başladı.
 
işte kim bilir eşi kalkıp kadına ne dedi.
o lafında haksız evet. ama bunu hoş görüp es geçmek veya büyütmek senin tasarrufunda. ilişkiniz ne kadar samimi? kadının kredisi sende ne kadar?
kadın bunalmış üzgün birde eşi üstüne gitmiş diye düşünüp es geçebilirsin.
yada dediğin gibi eşine kızıp bana patlayamaz ne durumda olursa olsun diye düşünüp ilişkiyi kesebilirsin.
dediğim gibi kadınla olan ilişkinin dinamiğine göre bu senin tasarrufunda.
Kredisi bu tarz tepkiler yüzünden azaldı işte. Defalarca oralı olmadım bu tarz tepkilerine. Hatta ertesi gün yazarken de bu şekilde devam etme sakin kalamıyorum artık dememin sebebi de bu.
 
Kadın eşimle eşin yüzünden tartışıyoruz diye imalar etmiyor direk üstüme salmasın diyor ama ben bu mevzuda haksızım öyle mı? Gitmeyi düşünen ben değildim.





Gitmeyi düşünmüyorsanız neden sizde kalmayacağız dediniz ki bu fazla ısrar değil mi ?
Kadının eşi belkide Jameyanın eşi ısrar ediyor diye söylemiş olabilir bu ihtimalle daha yüksek ki sizi kıracak o mesajı yazmış olabilir. Tekrar söylüyorum sürekli aynı konuyu düşünmeyin durduk yere sinir krizine girmeyin .
 
Gitmeyi düşünmüyorsanız neden sizde kalmayacağız dediniz ki bu fazla ısrar değil mi ?
Kadının eşi belkide Jameyanın eşi ısrar ediyor diye söylemiş olabilir bu ihtimalle daha yüksek ki sizi kıracak o mesajı yazmış olabilir. Tekrar söylüyorum sürekli aynı konuyu düşünmeyin durduk yere sinir krizine girmeyin .
Ya gelseydik kalıcaktık eşim otel bakıcaktı, kalıcaz demedim . Yani gelicez otelde kalıcaz desem ısrar etmiş olurdum ki ben ısrarcı bir tip değilimdir bana da ısrar edilmesinden hoşlanmam. Herneyse ben mevzuda haklı olduğumu düşündüğüm konuyu konuşucam zaten. Öyle herşeyi uzatmadığım için üstünü örttüğüm için terbiyesizleşiyor eşi ona yalan yanlış bişey söylemez.
 
Benim uzattığım mevzu bu değil. Her defasında ters ters konuşması geriyo artık beni. Daha önce de annesi hasta değilken eşimin üzerinden böyle bir konuşma yapmıştı. Hayır onu yazmamın sebebi konuyu baştan anlatmak. Öyle birşey var mı bilmiyordum bilsem zate eşime direk söylerdim. Kadına sormazdım bile.

Bazı insanlar en son söyleyeceğini en başta söyler. Bu onu kötü biri yapmaz.

Eğer size değer vermeseydi uzun uzun alınma diye açıklama yapmazdı. Ya da konuşmaya ihtiyacı vardı..

Lütfen kemoterapi gören hastaların ve yakınlarının neler yaşadığını bir okuyun. Hak vereceksiniz arkadaşınızın gerginliğine.
Bazı insanlar daha sakin karşılar bazılarına ağır gelir yaşadıkları..

Eğer kanser olan kadının değil, eşinin annesi olsaydı adam bu kadar "gel kanka gezeriz" muhabbeti yapabilir miydi acaba?

Erkekler her zaman bencildir. Biri odasında kusarken onlar bahçede muhabbet edebilir. İşten bile değil..

Ayrıca siz "pansiyonda kalırız" deyince "1 dakika bile aynı ortama giremezler" denmiş. Yani siz oraya tatile gidip başka yerde kalsanız bile hiç biraraya gelmemezlik olmazdı. Yemek yenirdi vs. Bunu demek istemiş arkadaşınız..

Siz objektif yorum istediniz ben yazdım. Bence bu sefer de boşverin gitsin..
 
Siz kadının, siz gelmeyesiniz diye aşılı cocuk olayını 'uydurdugunu' düşünmüşsünüz. Ama kadin uydurmadi, dogru söyledi. Siz ise kötü niyetli kişi oldunuz. Bu yeterli mi? Bence arayin özür dileyin. Birseye ihtiyaci olup olmadığını sorun.
Uydurduğunu düşündüğümü nerden biliyorsunuz? Öyle birşey düşünsem açık açık uyduruyorsun da demesini biliyorum buraya da yazardım. Çocuklu ortamda bulunmaması gerektiğini ben biliyorum ama hasta çocuklu ortamda bulunduğu zaman enfeksyon kapma olasılığı yüksek diye biliyorum. Diğer konuyu bilmiyorum ve bu konuda da birşey söylemedi bilmiyordum dedim.
Arayıp özür dileyecek bir durum yok çünkü insan gibi konuştum ben karşı tarafla.
 
Keşke ilk başta "tamam canım sonra görüşürüz" deyip kapatsaydınız konuyu. Gereksiz şekilde uzamış konu. Sorun eşlerin düşüncesizliği. Kadının eşi de söylediği gibi aptal demek ki. Eşi misafir istemediği halde ısrarla çağırıp durmuş, reddedince de kadına çemkirmiş. Arkadaşınız kurduğu cümlede haksız ama annesi hastayken hayat arkadaşının bunu umursamayıp eğlence peşinde olması, keyfi bozuluyor diye kavga çıkarması kadına ne hissettirdi kim bilir. O anki gerginliğiyle söylemiştir. Söylediği hoş değil ama bence onu da anlamaya çalışın.
 
Back
X