Ben neden boyleyim? Cok caresizim

metallive

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2012
288
7
0
Bursa
Kendimden biktim! Lise son siniftayim bu yil girecegim cok onemli bi sinavim var hatta hic ders calismayan ben elimden kitabi dusurmez oldum. Ama bazi sorunlarim var. Dershaneye karsi fobim var, yapamiyorum bu stresler yedi bitirdi beni ilac kullandigim halde. Bu sene dershaneye gitmeyecektim erkek arkadasim cok israr etti bende hadi bi deneyeyim dedim. Erkek arkadasimla ayni sinifta olmamiza ragmen ben RAHATLAYAMIYORUM. Hep diken ustundeyim aslinda okulda da boyleyim ya soru sorulursa ya bilemezsem ve daha tonlarca dusunce. Bu sabah yine var dershane ama yatakta yatiyorum. Anneme hastayim filan dedim o zaten biliyor sikintilarimi. Artik ailemde bikti... Maddi manevi sadece zararim onlara. Dershaneyi biraksam mi? Nasil bir cozum uretilebilir? Icimdeki sikintilar bitmiyor.

geleceğin için çabalamalısın. bu sıkıntılar gelıp gecıcı.. sımdı bıraz sıkıntı olacak kı gelecekte rahat etmek acısından. ama yararından cok zararı oluyorsa sen bılırsın

tatlım şimdi sana öyle gelmiyor olabilir ama bu sıkıntılar hep geçecek yıllar sonra boş yere üzmüşüm kendimi diye hayıflanacaksın.

öncelikle üniversiteyi bu sene kazanmak zorunda değilsin. benim ilk sene üni kazanamayıp sonrasında mühendis, avukat, öğretmen olan, çok iyi yerlere gelen çok arkadaşım var. o nedenle bu yıl çok önemli mutlaka kazanmalıyım fikrinden uzaklaş. sadece bu yıl önemli, üniversiteyi kazanmalısın ama olmazsa gelecek yıl var, sonraki yıl var alt komşumuzun kızı bu sene dördüncü senesinde kazandı. eğer sana destek olan bir ailen varsa önünde sonunda bu olacak, rahat ol. sen sadece ilgini başka alanlara kaydırma (erkek arkadaşa çok yoğunlaşma, gezme tozma, aşırı süslenme, işe başlamak gibi)

dediğin gibi dershane ortamı sıkıcı. ben lise sonda sınıfların 4 kişi olduğu bir dershaneye gitmiştim, masa başında ders işliyorduk, imkanın varsa böyle bir çalışma grubu havasındaki dershaneye de gidebilirsin. ya da dilersen kendine bir sistem otuttur ve evde sürekli test çöz. yalnız bu konuda uyarmalıyım evde tek başına konsantre olup verimli çalışmak çok çok çok çok zordur.

dershanede neyi sevmiyorsun? belki bir çözüm bulabiliriz

bu yeni nesil depresyon, stres haplarıyla mı büyüyor:26: bu korkunç birşey, burda çoğu kişinin kullandığını görüyorum, halbuki en rahat, en iyi şartlarda yaşayan nesil sizsiniz, biz lise zamanlarımızda dershaneye özel derslere gitmek için can atardık tabii gidemezdik

birkez gittim dershaneye, o zamanda kendim çalışarak ödemiştim dershane ücretimi...gerçekten zorluk olmayınca insan anlamıyor rahatlığını...bu günlerinizin değerini bilin..bu rahatlığın tadını çıkarın ve bu şartlar sana sunulmuşken, bunu itekleme...Geleceğini düşün..

neden korkuyorsun surekli tedirgin olmanin sebebi nedir? :44:

Soru sorsunlar ve bileme nolacakki. Zaten oraya öğrenmeye gidiyorsun ve adı üstünde özel dersane, paranla isteyerek gidiyorsun. Böyle rahatlat kendini. Okuldaki stresi anlarım sözlü notu, karne vs. Ama dersane öyle değil, kendini geliştirmek için gidiyorsun.
Bu yaşadığın anksiyeteyi geçiremiyorsan da, iyi yönde kullan ve seni daha da motive etsin ve daha çok çalış...

Allah kolaylıklar versin. Hepimiz o aşamalardan geçtik ve kim ne yaparsa kendine yapar. Bunu düşün ve geleceğinin rahat olması için çalış kafanı dağıtmadan..

Sanirim kaygi bozuklugunuz var, ilac kullaniyorum dediniz ne ilacidir sakinlestiricimi kaygi icinmi.

Anksiyete bozuklugu herkeste ayni korkular belirtmiyor, bende 17 yil once basladi, bazen gunesin batisindan, bazen ezan sesinden, bazen sabaha karsi vaktinden, bazen sevdikerimi kaybetmekten ve heeer zaman bir hastaliga yakalanmaktan korkuyorum. Okb yim hastalik takintim var.

Bir an once tedavi olun bence sinirleriniz yipranmasin, kendimden biliyorum cunku hemde geleceginizi budurumla etkiememis olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…