Kendimden biktim! Lise son siniftayim bu yil girecegim cok onemli bi sinavim var hatta hic ders calismayan ben elimden kitabi dusurmez oldum. Ama bazi sorunlarim var. Dershaneye karsi fobim var, yapamiyorum bu stresler yedi bitirdi beni ilac kullandigim halde. Bu sene dershaneye gitmeyecektim erkek arkadasim cok israr etti bende hadi bi deneyeyim dedim. Erkek arkadasimla ayni sinifta olmamiza ragmen ben RAHATLAYAMIYORUM. Hep diken ustundeyim aslinda okulda da boyleyim ya soru sorulursa ya bilemezsem ve daha tonlarca dusunce. Bu sabah yine var dershane ama yatakta yatiyorum. Anneme hastayim filan dedim o zaten biliyor sikintilarimi. Artik ailemde bikti... Maddi manevi sadece zararim onlara. Dershaneyi biraksam mi? Nasil bir cozum uretilebilir? Icimdeki sikintilar bitmiyor.
tatlım şimdi sana öyle gelmiyor olabilir ama bu sıkıntılar hep geçecek yıllar sonra boş yere üzmüşüm kendimi diye hayıflanacaksın.
öncelikle üniversiteyi bu sene kazanmak zorunda değilsin. benim ilk sene üni kazanamayıp sonrasında mühendis, avukat, öğretmen olan, çok iyi yerlere gelen çok arkadaşım var. o nedenle bu yıl çok önemli mutlaka kazanmalıyım fikrinden uzaklaş. sadece bu yıl önemli, üniversiteyi kazanmalısın ama olmazsa gelecek yıl var, sonraki yıl var
alt komşumuzun kızı bu sene dördüncü senesinde kazandı. eğer sana destek olan bir ailen varsa önünde sonunda bu olacak, rahat ol. sen sadece ilgini başka alanlara kaydırma (erkek arkadaşa çok yoğunlaşma, gezme tozma, aşırı süslenme, işe başlamak gibi)
dediğin gibi dershane ortamı sıkıcı. ben lise sonda sınıfların 4 kişi olduğu bir dershaneye gitmiştim, masa başında ders işliyorduk, imkanın varsa böyle bir çalışma grubu havasındaki dershaneye de gidebilirsin. ya da dilersen kendine bir sistem otuttur ve evde sürekli test çöz. yalnız bu konuda uyarmalıyım evde tek başına konsantre olup verimli çalışmak çok çok çok çok zordur.
dershanede neyi sevmiyorsun? belki bir çözüm bulabiliriz