Ben neden bu kadar şanssızım

Kız meslekte okurken bütün arkadaşlarımın sevgilisi vardı. Bir benim yoktu. Bütün o kızların aşkla yanıp tutuşuyorum, ölüyorum dediği ne kadar insan varsa 2 gün sonra bir başkasını bulunca nasıl değiştiklerini de gördüm. O yüzden demeyeceksin azizim. Onsuz nasıl yaparım, bir daha hiçbir zaman o kadar sevemem demeyeceksin. Birgün biri çıkacak karşına. O doğru kişi çıktığında Allah'ım ne aptalmışım der güler geçersin bu günlerine :) KK'da bütün kızlar demişti dersin :KK66:

Baştan sona özgüveninizi yerle bir eden bi ilişkiye bile bile atmışsınız kendinizi. Keşke onun buyurmalarıyla değil de kendi iradenizle tüm bunları yapsaydınız. O zaman bugün böyle hissetmeyecektiniz. Kilo verdiniz çünkü bir ‘ödüle’ kavuşmayı umuyordunuz. Bu ödül de sizinle evlenmesi olacaktı. Ama şuan ortada ‘ödül’ yok ve siz bu boşlukla başbaşa kaldınız. Neden bu kadar kilo verdiğinizi, emek verdiğinizi anlamlandıramıyorsunuz. Oysaki kendiniz için yapsaydınız bu boşluk duygusu olmayacaktı.

Size sürekli koşullar ve ödüller koymuş. Siz bir insansınız ya, etten kemikten yaratılmış duyguları olan bir insansınız anlıyor musunuz? Neden bunu bu kadar gözardı ettiniz bilmiyorum.

Sizi annesiyle tanıştırmaya değer bulması için kilo vermenizi şart koşmuş olması zaten baştan ayağa aşağılayıcı bir şey bence. Daha o anda bu sonucu öngörebilirdiniz. Çünkü yaşayarak gördüğünüz gibi her şeyi yaptığınız halde yine de umduğunuz değeri alamadınız. Burdan çıkarmanız gereken birçok ders var:

-Bu tarz koşullu sevgi vereceğini söyleyen kişilerden direkt kaçın, sevgi böyle bir şey değil.
-Ruh halinizi, bedeninizi, duygularınızı insanların insafına bırakıp kendinizi oyuncak etmeyin
-Siz olduğunuz halinizle zaten çok değerlisiniz önce bunu kavrayın
-Psikolojik destek alın.

Kadın erkek farketmez, sevgiliyi kilo ver, saçını değiştir, şunu giyme, bunu giy diye yönlendirmek bana hep çok tuhaf geliyor. Beşikte kertmediler ya sonuçta kimseyi, beğenmiyorsa dışarısı yüzlerce alternatifle dolu, gidip beğendiği birini seçsin. İlişkiye başlarken karşı tarafa tadilatla değerlenecek ev muamelesi yapmanın manası ne?

Ama bu vesileyle güzel kilo vermişsiniz, hiç bozmayın, önce bir işe girin, ondan sonra gelsin yeni yeni ortamlar, yeni ilişkiler.

++++
++++
Aynen katılıyorum
Başına silah dayamadılar ya kardeşim beğenmezsen sevgili olma

Kız salonda kaslı erkekler yokmu :) kilo vermişsin yanina kar kalmis. Ben ayrıldıktan sonra 12 kilo aldim. Girseydim ben bunalıma girerdim :) tek çocuğum derken canim? Benim iki erkek kardesim var. Onlara sarilip bende sevgilimle ayrildik diye aglamadim valla :D geçicek bu gunler merak etme. Boşuna ağlama kendine yazık etme. Ibadetede başlamışsın ne güzel Allah kabul etsin

Baştan sona özgüveninizi yerle bir eden bi ilişkiye bile bile atmışsınız kendinizi. Keşke onun buyurmalarıyla değil de kendi iradenizle tüm bunları yapsaydınız. O zaman bugün böyle hissetmeyecektiniz. Kilo verdiniz çünkü bir ‘ödüle’ kavuşmayı umuyordunuz. Bu ödül de sizinle evlenmesi olacaktı. Ama şuan ortada ‘ödül’ yok ve siz bu boşlukla başbaşa kaldınız. Neden bu kadar kilo verdiğinizi, emek verdiğinizi anlamlandıramıyorsunuz. Oysaki kendiniz için yapsaydınız bu boşluk duygusu olmayacaktı.

Size sürekli koşullar ve ödüller koymuş. Siz bir insansınız ya, etten kemikten yaratılmış duyguları olan bir insansınız anlıyor musunuz? Neden bunu bu kadar gözardı ettiniz bilmiyorum.

Sizi annesiyle tanıştırmaya değer bulması için kilo vermenizi şart koşmuş olması zaten baştan ayağa aşağılayıcı bir şey bence. Daha o anda bu sonucu öngörebilirdiniz. Çünkü yaşayarak gördüğünüz gibi her şeyi yaptığınız halde yine de umduğunuz değeri alamadınız. Burdan çıkarmanız gereken birçok ders var:

-Bu tarz koşullu sevgi vereceğini söyleyen kişilerden direkt kaçın, sevgi böyle bir şey değil.
-Ruh halinizi, bedeninizi, duygularınızı insanların insafına bırakıp kendinizi oyuncak etmeyin
-Siz olduğunuz halinizle zaten çok değerlisiniz önce bunu kavrayın
-Psikolojik destek alın.

Evet o kadar güzel yazmışsınız ki ... bir karşılığı olucak diye mücadele verdim hiç bir zaman kafama kendim için zayıflıyorum diye anlatamadım ... sonuç kocaman bir sıfır olunca şimdi ne farkediyor diye düşünüyorum... çok büyük aptalık yaptığımı düşünüyorum ve beni üzen kısmı bu :) beni hayatında vay bee bende birini zayıflattım falan diye hatırlıycak benim başarımı kendisine biçicek ... psikolojik destek kısmını herkes öneriyor ama gidip birinin karşısında ağlamam beni şuan daha da fazla yıkar bunları anlatırken sürekli ağlıyorum yazarken bile ... 2 ay geçti ama sanki 20 yıl gibi geliyor biraz zaman sonra gidip bir psikologla konuşucam

Merhabalar 2 aydır bu sitede yazılanları okuyorum... benim bir derdim var artık 27 yaşındayım 1,5 yıllık bir ilişkim oldu ilk günden beri evlenicem seninle evlenicem seninle diyen bir ilişki ... ilk önce kilo vermemi istedi (tanıştığımızda 110 kiloydum) şimdi 43 kilo verdim ... . onunla tanıştığımda çok iyi bir işim vardı işin zamanla olan stresi ve sorumluluğundan dolayı işten ayrıldım hayatımı kilo vermeye odaklı yaşadım annesiyle tanıştırmak için kilo vermeyi bana şart koştu ... kilo verdikten sonra annesiyle tanıştırması gerektiğini söylediğimde kavga gürültü tanıştık .. 1,5 sene ona o kadar güvendim o kadar inandım ki sonuçta beni 110 kilo halimle beğenen biriydi .. kilo verdikten sonra ben çok fazla evlilik hayalleri kurarken sürekli kavgalarımız sıklaştı çünkü o bundan kaçıyodu ben hissediyodum ama konduramıyordum.. işin enteresan tarafı o benim bütün ailemle tanıştı 1 sene sonra bende onun bütün ailesiyle tanıştım.. ama hep istemeye istemeye tanıştırdı ... kavgalar kavgalar ve ilişki tamamen bitti ..bu arada ben tek çocuğum yani anlıycağınız hep ona sarıldım ama o beni bırakıp çekip gitti şimdi içimde kocaman bir boşluk var ne yapsamda o boşluk dolmuyor ibadete yöneldim her gün spora gidiyorum ve sürekli ağlıyorum bir daha birine nasıl güvenicem karşıma yeniden biri çıkıcak mı ? Evlenemiycekmiyim ben ? Kendimi çok yalnız ve çaresiz hissediyorum bir daha hiç evlenemiyceğimi mutlu olamıycağımı düşünüyorum lütfen bana akıl verin

Öncelikle şansız olduğunu düşünme !
Artısı olmuş sana iyi yönden bakacak olursak sevgilinin.
Senin sağlık açısından kendin için yapman gereken şeyi sevgilin için yapmış ve harika bir kilo vermişsin.
İlk ayrılan siz olmayacaksınız son ayrılan da!
Herşeyde bir hayır var unutma, madem ibadete yöneldiniz bol dua ederek hayırlısını isteyin.

Annen seni kadir gecesi doğurmuş.
Bu şans nerden geliyor ya..
Yat kalk dua et çekmiş gitmiş.
Yine seversin hem de nasıl... Aklına bile gelmeyecek bu adam bak yazıyorum buraya.
Şanslı kızçem benim :)

Sorun şu ki sadece benim başıma gelmiş gibi hissediyorum ... sadece ben güvenip yarı yolda kalmış gibi hissediyorum... en büyük hayalim evlenmekken artık evlilik bana çok uzak gibi geliyor bu beni korkunç bir mutsuzluğa itiyor

En büyük hayaliniz evlenmek olmamalıydı bence. Her şey bir yana evet iyi olmuş güzel olmuş lakin bir erkek istedi diye kilo verilmez,alınmaz, estetik yaptırılmaz,şehir değiştirilmez vesaire...Kısacası hayatınızdaki kritik kararları sadece kendiniz için almalı,kendiniz için yaşamalısınız. Yoksa böyle hayvanın biri gelir tüm hayallerinizi yerle yeksan eder ve üzüldüğünüzle kalırsınız.

Evet o kadar güzel yazmışsınız ki ... bir karşılığı olucak diye mücadele verdim hiç bir zaman kafama kendim için zayıflıyorum diye anlatamadım ... sonuç kocaman bir sıfır olunca şimdi ne farkediyor diye düşünüyorum... çok büyük aptalık yaptığımı düşünüyorum ve beni üzen kısmı bu :) beni hayatında vay bee bende birini zayıflattım falan diye hatırlıycak benim başarımı kendisine biçicek ... psikolojik destek kısmını herkes öneriyor ama gidip birinin karşısında ağlamam beni şuan daha da fazla yıkar bunları anlatırken sürekli ağlıyorum yazarken bile ... 2 ay geçti ama sanki 20 yıl gibi geliyor biraz zaman sonra gidip bir psikologla konuşucam

Lütfen ağlamaktan, üzülmekten, güçsüz görünmekten korkmayın. Aksine ağladıkça ve tüm bunlarla yüzleştikçe hafifleyeceksiniz inanın bana. Duygularınızı kesinlikle bastırmayın. İnsanız biz; düşeriz, kalkarız, üzülürüz, ağlarız ve bazen çok güçsüz de hissedebiliriz. Bunlar çok insani duygular ve hepimiz yaşıyoruz inanın.. Şuan her şeyden önce sizin kendinize şefkat göstermeye ihtiyacınız var. Zaten zor bir süreç geçiriyorsunuz bir de siz kendinize kızarsanız sizi kim ayağa kaldıracak? Hazır hissettiğinizde psikoloğa gidin.
Bu süreçten kendini seven, kendine değer veren ve yepyeni bir insan olarak çıkmanızı dilerim. Sevgiler..

Neden herkes kilo mevzusuna takıldı ben emek verdim ve emeklerimin hepsi çöpe gitti ... bu kadar büyük bir hayal kırıklığından sonra bir daha birine nasıl güvenicem
Neden size şart koşan ve hayatınız için önem arz etmeyen birine bu kadar emek verdiniz ki ?
Bence sizin kilo veremeyeceginizden emin oldugu için böyle oyalamayı planlıyordu ama işler tersine gidince kavga gürültü ayrıldı

Son düzenleme:
Evet kilo vermeyeceğime adı gibi emindi ... hatta birgün arkadaşlarım şişman bir kızla dalga geçiyorlardı benimde aklıma sen geldin seninlede böyle dalga geçmelerini istemiyorum bu yüzden zayıfla demişti :) çok salakmışım gerçekten

Evet kilo vermeyeceğime adı gibi emindi ... hatta birgün arkadaşlarım şişman bir kızla dalga geçiyorlardı benimde aklıma sen geldin seninlede böyle dalga geçmelerini istemiyorum bu yüzden zayıfla demişti :) çok salakmışım gerçekten
Bak gördünmü verilmiş sadakat varmış nasıl verdin bu kadar kiloyu bir topiki açta faydalanalım :)

Çoook geçmiş olsun.Kalbin temiz olduğu için eminim ki hakkında hayırlısı neyse o olmuştur..Şimdi üzüntüden bi 10 kilo daha verirsin..Sen yine de bakımını ihmal etme..Aynaya baktığında öz güvenin yerinde olursa kendini daha çabuk toparlarsın çünkü.

Duyan da beş çocukla ortada kaldın sanacak. Öyle olanlar ne yapsın. Ne güzel fitleşmişsin git gez dolaş hayatında bir asalak olmadan. Aslında şanslıymışsın ki kurtulmuşsun o heriften evlenmeden. O şekilde yarı yolda kalmak daha zordu asıl.

Ya güzelim neden kendine güvenmiyorsun tabiki evlencen hemde seni sen olduğun için evlenmek isteyen biriyle onu unut artık senden şart koşul vs.bekliyirsa o şartlara uyum sagalyan birini bulsun

Back
X