Ben neden okudum'ki ? Neden emek verdim ?

Jolyss

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
3.712
2.368
333
Merhaba arkadaslar,

Benim ön lisans diplomam var, yönetici asistaniyim ama yurtdisinda yasiyorum su an..
Yahu bu sirketler neyin pesinde Allah askina biri soylesin !!! Beni is görüsmesine cagirip sonradan olmaz diyorlar, neden cunku is tecruben yok diyorlar.. ben o kadar staji bosunami yaptim, bosunami okudum, bosunami emek verdim... eee geri zekalilar cv'nin uzerinde yaziyor zaten hersey, is gorusmesine gelince yok uc kisi var birini tercih etmem lazim, yok sireketimize daha uygun birini bulduk... yok cart yok curt ... ohaaaa diyorum artik, en son'ki gorusmede kadin is tecruben yokki dedi, ama ben bir suru staj yaptim, buda is tecrubesi dedim.. beni asagilar gibi bende bir yerden baslamam lazim dedim.. neyin kafasini yasiyor bunlar anlam veremiyorum.. magdem almicaksiniz, neden bana 50 km yol yaptiriyorsunuz.. sinir oldum ya napim ben simdi elimdeki diploma süs olarak'mi kalacak ???? GORUSMELERIM IYI GECIYOR, MOTIVE OLDUGUMU GOSTERIYORUM SORUN NEREDE ANLAMIYORUM'KI ?

Bunlar nasip işi.. okumussun etmissin, emekler hicbi zaman bosa gitmez.

Sabret.. illaki olucak bi gun, bi sekilde..

Belki okuduğun bolumden degil de baska bir meslekten para kazancaksin belli olmaz.. sen aramaya devam et..

Belki de mülakatlarda sorun yaşıyorsun.
Yönetici asistanlığının da seviyeleri var.
Orta düzey yöneticiden genel müdüre yönetim kurulu başkanına kadar değişen yöneticilerin asistanlıkları farklı.
Bu iş ilk etapta ofis asistanlığından başlar daha sonra yükselirsin.
Tecrüben yoksa ilk etapta bu tarz ilanlara başvurup daha sonra tecrübe kazandıkça orta düzey yönetici, üst düzey yönetici asistanlıkları gibi görevlere başvurabilirsin.
Yönetici asistanlığı oldukça zor bir iştir.
Tecrüben yoksa orta düzey yönetici asistanlığına bile alınmaman normal.
Tabi ben bunu kurumsal firmalar ve devlet kurumları için söylüyorum.
Küçük çaplı şirketleri bilemiyorum.

Bu konuda cok cok haklisiniz... Annanin karnindan tecrubeli ciksaydin gelseydin diyecekler bir gun.. Yurtdisindada torpili gibi artik.. Arkadaş cevren oldundada giriyorsun işe. Bende oyle olmustu..

Yalnız değilsin bu konuda. Maliye mezunuyum 8 yıl deneyimin var ayrica sosyoloji okumaya basladım ama var mi iş tabikide yok. Vardır bir yerde ekmegimiz

Tecrübeli insanları da yaş yüzünden almıyorlar.40 yaşın üstü iş bulmak çok zor .Şirketler ne istediklerini bilmiyorlar.

Yukarda arkadasin dedigi gibi yap. Ilk once al düzeyde isler bak. Girebildigin en alttan basla ise. Burda bir 6 ay kadar calissan o arada baska işler bak basvuru yap. Boyle boyle yükselirsin.
Biz hakliyiz tecrubeli dogulmuyor.
Ama onlarda hakli kendince. Isinin gercekten ehli kisiler isteyebilir. Belki asistanlik yapacagin kisi ust yonetimden biri bilmiyorum şuan ama tecrubeli olsun ki ugrasmayalim istiyorlar.
Sende kendi tecrubeni kendin yarat.

Daha düşük bi yerden başlayıp öyle yükselmeye çalış, belki de çok tecrübe vs isteyen yerlere başvuru yapıyosundur. Bi yerden başlamak lazım gerisi gelir

Ise almazsaniz nasil is tecrubem olsun de sende:)
Arkadaslarin dedigi gibi alt duzey islere bak onlar referans olur bu sekilde yukselebilirisn.

Bende bunu hep yaşardim. Tecrube yok derlerdi. Parayla satın alınsa alırız biz de birer kilo.

Vallahi nasip işi, tabii mezun da çok, elimi sallasam ellisi moduna giriyor işverenler.

Ben diyetisyenlik okudum, ama diplomam türkiyede denk sayılmıyor, bir kaç ders var tamamlamam gereken, burada gastronomiye denk sayıldı niyeyse.
Bir görüşmeye gittim, doğrudan bireysel danışmanlık olmadığı için diplomamın problem olmayacağını, ben çalışmalarımı yürüteceğimi, diğer diyetisyenin imza atacağını söylediler. Tamam dedim
Sonra diplomam sayılmıyor diye ilk 6 ay ücretsiz olarak staj yapabileceğimi, memnun kalırlarsa beni işe alıp asgari ücret vereceklerini söylediler.
Bunun adeta sömürüye girdiğini belirttim. "Şirket bütçemiz buna el veriyor." dendi. Zekatımı bu yıl size vereyim madem dedim çıktım
Çünkü sadece diploma handikapımdan dolayı beni ucuza kapatmaya çalıştı.

Malesef ayni sorunu bende yasiyorum,is tecrubem cok ,
İssiz oldugum donermde bir alt pozisyona bile bas vurdum,
Cagirirlardi ,mulakatta yok siz cok para istersiniz yok sdiz daha iyi pozisyon cikinca bizxi birakir gidersiniz yok su bu ,
En son bana daha iyi pozisyon bulkunca birakir gidersiniz diyen eleman biraskip gitti sirketi ,
Bazen laf olsun diye mulakat yaptiklarini dusunuyorum
Sirket ici calisani tutusturmak icin

Merhaba arkadaslar,

Benim ön lisans diplomam var, yönetici asistaniyim ama yurtdisinda yasiyorum su an..
Yahu bu sirketler neyin pesinde Allah askina biri soylesin !!! Beni is görüsmesine cagirip sonradan olmaz diyorlar, neden cunku is tecruben yok diyorlar.. ben o kadar staji bosunami yaptim, bosunami okudum, bosunami emek verdim... eee geri zekalilar cv'nin uzerinde yaziyor zaten hersey, is gorusmesine gelince yok uc kisi var birini tercih etmem lazim, yok sireketimize daha uygun birini bulduk... yok cart yok curt ... ohaaaa diyorum artik, en son'ki gorusmede kadin is tecruben yokki dedi, ama ben bir suru staj yaptim, buda is tecrubesi dedim.. beni asagilar gibi bende bir yerden baslamam lazim dedim.. neyin kafasini yasiyor bunlar anlam veremiyorum.. magdem almicaksiniz, neden bana 50 km yol yaptiriyorsunuz.. sinir oldum ya napim ben simdi elimdeki diploma süs olarak'mi kalacak ???? GORUSMELERIM IYI GECIYOR, MOTIVE OLDUGUMU GOSTERIYORUM SORUN NEREDE ANLAMIYORUM'KI ?
tatlım iş görüşmesine çağırma amaçları orası burası oynayan kişileri seçmek o yüzden çağırıyorlar cv'nde tecrübesiz olduğunun yazmasına rağmen

Belki de mülakatlarda sorun yaşıyorsun.
Yönetici asistanlığının da seviyeleri var.
Orta düzey yöneticiden genel müdüre yönetim kurulu başkanına kadar değişen yöneticilerin asistanlıkları farklı.
Bu iş ilk etapta ofis asistanlığından başlar daha sonra yükselirsin.
Tecrüben yoksa ilk etapta bu tarz ilanlara başvurup daha sonra tecrübe kazandıkça orta düzey yönetici, üst düzey yönetici asistanlıkları gibi görevlere başvurabilirsin.
Yönetici asistanlığı oldukça zor bir iştir.
Tecrüben yoksa orta düzey yönetici asistanlığına bile alınmaman normal.
Tabi ben bunu kurumsal firmalar ve devlet kurumları için söylüyorum.
Küçük çaplı şirketleri bilemiyorum.
cnm basvurdugum is normal sekreterlik isleri zoruma giden bu :(

tatlım iş görüşmesine çağırma amaçları orası burası oynayan kişileri seçmek o yüzden çağırıyorlar cv'nde tecrübesiz olduğunun yazmasına rağmen
ciddi insanlarin hic sansi yok demekki ... gorusmelerde motivasyonumu 100% gosteriyorum sinir oluyorum bu duruma is aramakta yorucu birsey

ciddi insanlarin hic sansi yok demekki ... gorusmelerde motivasyonumu 100% gosteriyorum sinir oluyorum bu duruma is aramakta yorucu birsey
20'lik dişimden ameliyatlı gittim ağzımda 7-8 dikiş suratım davul gibi iş görüşmesi için ağzımın soğukta apse yapabileceğini umursamadan iş görüşmesine gittim. yarım saat yeri aradım o halde bile bunu karşımdaki bilmesine rağmen umursamadı hiç bir artısı olmadı

Ise almazsaniz nasil is tecrubem olsun de sende:)
Arkadaslarin dedigi gibi alt duzey islere bak onlar referans olur bu sekilde yukselebilirisn.
aynen bunu soyledim cnm kendilerine.. nasil tecrubem olsun kimse ise almazsa dedim.. haklisiniz dediler gecistirdiler... su an hem sekreter, hemde kasiyerlik isi ayni anda bir ise basvurdum Insallah olur :) lise diplomasi istiyorlar..

Bu genel bir sorun.
Ben de öğretmenim ama herkes tecrübeli arıyor.
Oturduğum yerden nasıl tecrübe kazanacagimi ben de çözemedim.

Farklı asistanlık kollarına yonelseniz belki olur.
Stajları bir çok yer tecrübe olarak görmüyor.
Ben de onu anlamıyorum.
Önemsemiyorlar yani. İlla bir iş tecrübesi olacak. Nasıl olacaksa.

20'lik dişimden ameliyatlı gittim ağzımda 7-8 dikiş suratım davul gibi iş görüşmesi için ağzımın soğukta apse yapabileceğini umursamadan iş görüşmesine gittim. yarım saat yeri aradım o halde bile bunu karşımdaki bilmesine rağmen umursamadı hiç bir artısı olmadı
Aynen cnm dedigin gibi.. hic umurlarinda degil vallahi.. ve ben hakkimi helal edemiyorum boylelerine.. ki ozenle hazirlanip gidiyorum.. kiyafetime dikkat ediyorum, gorusmelerimi bir gun oncesinden hazirliyorum ki bocalamim ama olmuyor :(

Back
X