• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben niye bu kadar pasifim ...

kelemelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
1.142
1
66
Antalya
kızlar daha öncede iş koşullarımdan biraz bahsetmiştim.aslında normal hayatımda hiçte pasif bi insan değilim ama gel gelelim bu işe girdim gireli kendimi çok pasif çok pısırık hissediyorum. bi kaç gündür acayip stres yaptım. sorun şu: kaç gündür rahatsızım (ara ara kasıklarımda ağrı var ve nedenini bilmiyorum) ama bi türlü doktora gitmek için izin isteyemedim. bırakın izin istemeyi rahatsızlığımdan bile kimseye bahsetmedim. çünkü önemsemedim ama bi taraftan da ya önemli bişeyse diye korkuyorum. bugün öğleden sonra izin istedim ve aldığım cevap aynen şu: bugün çok zor.sebeb büroda bugün benden başka kimse olmayacak dışarda işleri varmış. ben mi çok abartıyorum bilmiyorum ama nerdeyse sinir krizi geçirmeme rağmen kızıp bağırıp çağıramıyorum. bu da içimde birikip beni çok yaralıyor. niye sessiz kalıyorum bu kadar anlam veremiyorum.ne zaman haklarımı savunmak istesem sanki çok iyi niyetliymiş gibi yaklaşıyor ve ben sert konuşamıyorum. :50:

şöyle özetleyeyim size;
canımı sıkanlar...
adam benim yıllık iznimin üstüne yatıyor, 800 tl maaşla (ayrıca bunun 100 tlsi yola gidiyor.), ofis işleri,çay+YEMEK ve ALIŞVERİŞ, temizlik, sabah 7,30 akşam 6 çalıştırıyor.
işime gelenler...
burda rahatım. kpss çalışabiliyorum.üzerimde bi sorumluluk yok fazla.ne bedenen ne de beynen çok yorulmuyorum ama sürekli birinin gözetiminde olmak çok kötü ve bu iş beni ruhen çok etkiliyor :19: sürekli kendime kızıyorum üniversite mezunu insansın sen daha iyi yerlere gelebilirsin. ama buı işsizlikte, bu kadar borcum varken bırakmaya başka yeni bi işe, riske girmeye cesaret eemiyorum.
ooof oof nasıl anlatabildim mi kendimi bilmiyorum ama biraz rahatlamaya ihtiyacım var:25:
biraz dertleşebilir miyiz :18:

İki gün önce sen aklıma geldin :))

Bu kızcağız herhalde sorunlarını çözdü dedim ama maalesef tam gaz devam ediyor. Kasıklarındaki ağrı usutmeden dolayı olabilir tabi doktora gitmen şart.

Yemin ederim seni tanısam patron bozuntunla kar, kıs, kıyamet demeden konusmaya gelirdim. Öyle bir hırs yaptım.

Baska is baksana canım sen. Vasıfların da iyiydi hatırladığım kadarıyla.

bende arkadaş ortamında çok hareketli olmama rağmen iş ortamında çok kasılıyorum birazda bu karşımızda tanımadığımız huyunu suyunu bilmediğimiz insanlar var bundan :31: bide bi insan bana ne kadar iyi niyetle ve samimi yaklaşırsa ben o kadar rahat oluyorum..ay neyse kendi derdimi söylemişim :60:
canım bence izin vermeliydi ama ofistede senden başka kimse olmayacağı için sıcak bakmadı heralde onun dışında işin gayet iyi yorulmuyomuşsun kpss çalışıyomuşsun bi çok kişiden iyisin yine.gerçi üniversite okumuşsun kendi mesleğin neki?

ya bide aynı iş yerinde hem temizliğini hem çayını hem çıkan bulaşık bardakları yıkıyosun + günlük işlerini müşterilerle ilgiyi muhasebeyi geçen bi yerle görüştüm aynı bu dediklerimi saydılar bana bide boya işi yapıyolar patronlar olmadığı zaman makinemi boyıcakmışım nee :52::52: asgari ücret yemek sigorta çağırsalar gitcektim napim iş yokk :52::52:
bizim burda öyle tek bi iş yok yapıcağın ya insanın sinirlerini bozuyolar :20::47:

İki gün önce sen aklıma geldin :))

Bu kızcağız herhalde sorunlarını çözdü dedim ama maalesef tam gaz devam ediyor. Kasıklarındaki ağrı usutmeden dolayı olabilir tabi doktora gitmen şart.

Yemin ederim seni tanısam patron bozuntunla kar, kıs, kıyamet demeden konusmaya gelirdim. Öyle bir hırs yaptım.

Baska is baksana canım sen. Vasıfların da iyiydi hatırladığım kadarıyla.

Sağol canım. evet maalesef tam gaz deavm ediyor sorunlar. bşka bi iş bakmak istiyorum ama bi taraftan da sınavı düşünüyorum.bu devirde patronlara da güvenemiyorum üç gün çalıştırıp sonra kapı önüne koyuyolar. memlekette bu kadar işsiz, emirlerine amade insan varken..ama şu sınav maratonu bi de borçlarımız olmasa hiç düşünmeyeceğim ama :19:

bende arkadaş ortamında çok hareketli olmama rağmen iş ortamında çok kasılıyorum birazda bu karşımızda tanımadığımız huyunu suyunu bilmediğimiz insanlar var bundan :31: bide bi insan bana ne kadar iyi niyetle ve samimi yaklaşırsa ben o kadar rahat oluyorum..ay neyse kendi derdimi söylemişim :60:
canım bence izin vermeliydi ama ofistede senden başka kimse olmayacağı için sıcak bakmadı heralde onun dışında işin gayet iyi yorulmuyomuşsun kpss çalışıyomuşsun bi çok kişiden iyisin yine.gerçi üniversite okumuşsun kendi mesleğin neki?

işletme mezunuyum ben canım memurluk için kpss ye hazırlanıyorum.

az önce bana çok mu ağrın var nasıl yapsak falan dedi.kaçta kapanır gideceğin hastane dedi. ve gitti. bakalım gelir mi ilerleyen saatlerde saygıdeğer patronumuz.:19:

canım bu tarz yöneticiler insanda özgüven falan bırakmaz. seninle alakalı bir durum değil emin ol ki. ben de daha önce bi firmada çalışıyordum ofis asistanı olarak. üniversite sonda okuyordum ve adam bütün egolarını benim üzerimde uyguluyordu. çok ters ve sert davranıyordu her gün sinir stres yaşıyordum kendime olan güvenimi kaybetmiştim. ağlıyordum her gün. ama daha sonra bankaya girdim ve şuan çok huzurluyum. müdürlerim yöneticilerim gayet normal insanlar. olması gerektiği davranıyorlar. hata yapmaktan korkmuyorum ve resmen kendime güvenim geldi hakkımı arayabiliyorum çünkü ezme yok.. şimdi çok pişmanım orada çalıştığıma keşke ayrılsaydım değmezmiş üç kuruşa.. bence sen de üniversite mezunuysan zaman kaybetme derim. kpss'yi evde de çalışırsın .ailenin durumu nasıl bilmiyorum ama eline geçen 600 700 tl..harcamalarını kısarsın ve zamanın da olur. ayrıca ben şimdi insanlara bakıyorum da kaçış yolu olarak sadece kpss'yi görüyorlar ama onun bir garantisi yok. banka sınavlarına girin, başka işler arayın bence...mutlaka biyerlerde mutlu olursunuz...

canım bu tarz yöneticiler insanda özgüven falan bırakmaz. seninle alakalı bir durum değil emin ol ki. ben de daha önce bi firmada çalışıyordum ofis asistanı olarak. üniversite sonda okuyordum ve adam bütün egolarını benim üzerimde uyguluyordu. çok ters ve sert davranıyordu her gün sinir stres yaşıyordum kendime olan güvenimi kaybetmiştim. ağlıyordum her gün. ama daha sonra bankaya girdim ve şuan çok huzurluyum. müdürlerim yöneticilerim gayet normal insanlar. olması gerektiği davranıyorlar. hata yapmaktan korkmuyorum ve resmen kendime güvenim geldi hakkımı arayabiliyorum çünkü ezme yok.. şimdi çok pişmanım orada çalıştığıma keşke ayrılsaydım değmezmiş üç kuruşa.. bence sen de üniversite mezunuysan zaman kaybetme derim. kpss'yi evde de çalışırsın .ailenin durumu nasıl bilmiyorum ama eline geçen 600 700 tl..harcamalarını kısarsın ve zamanın da olur. ayrıca ben şimdi insanlara bakıyorum da kaçış yolu olarak sadece kpss'yi görüyorlar ama onun bir garantisi yok. banka sınavlarına girin, başka işler arayın bence...mutlaka biyerlerde mutlu olursunuz...

çok doğru söylüyorsun canım ama bankayı da çok denedim torpilin olmadı mı olmuyor işte. evli olmasam ailemle yaşıyor olsam sınava kadar çalışmaz kafamı dinlerdim. ama evliyken yapamıyorsun.:50: faturalar, kira, kredi borçları vs.....

balki merak eden olur. dün 15.30 gibi gittim doktora tahlillerim temiz çıktı. ağrılarımsa adale ağrıları olabilirmiş (ama bu kadar ve sürekli ağrır mı hala anlamış değilim).
hastaneden sonra arkadaşımla görüştüm bi fabrikada işçi olarak vardiyalı çalışıyor. günlük 8 saat çalışıyor servisi+yemek var,ortam olarak çok iyi diyor.üniversite mezunu olarak fabrikada işçi olmak mı yoksa burda bu şekilde çalışmak mı daha mantıklı bilemedim :26: ayrıca bir de eşim bu fabrikanın diğer bi şubesinde güvenlik olarak çalışıyo....

balki merak eden olur. dün 15.30 gibi gittim doktora tahlillerim temiz çıktı. ağrılarımsa adale ağrıları olabilirmiş (ama bu kadar ve sürekli ağrır mı hala anlamış değilim).
hastaneden sonra arkadaşımla görüştüm bi fabrikada işçi olarak vardiyalı çalışıyor. günlük 8 saat çalışıyor servisi+yemek var,ortam olarak çok iyi diyor.üniversite mezunu olarak fabrikada işçi olmak mı yoksa burda bu şekilde çalışmak mı daha mantıklı bilemedim :26: ayrıca bir de eşim bu fabrikanın diğer bi şubesinde güvenlik olarak çalışıyo....

tahlillerinin temiz çıkmasına sevdindim canım. senin çalıştığın yerin şartları ağırmış yahu. fabrikada 8 saat ve servisi yemeği olması bana daha mantıklı geldi. üniversite mezunları pazarda limon bile satıyo canım be. önemli olan huzurunun olması bence. imkanın varsa daha iyi şartları olan yerleri değerlendir tabi.

geçmiş olsun...
ahh ahhh aynı dertler:( artık insanda özgüven bırakmıolar ki:( gerçekten ofis ortamında çalışmak zor.. dışardan bakınca oturarak çalışıoz die kolay sanılsada.. yedeğin yok izin almak bile zor .. daha neler neler.. bende üniversite mezunuyum ama şuan fabrikalarda iş bakıom işçi olarak.. başka iş yok..bıktım bu işimden. ve fabrikalarda en azından servisim olru saatim belli olur mesaim olsa paramı alıırm ne bilm bazı şartları dah aiyi gelio.. yoksa böle patron ağzı çekmek çok daha zor gelio.. evdeyken bile arıo bu dosya nerde die:( çooook iyi anlıyorum sizi.. ve biz onlara muhtaçız die böle yapıolar..nasıl olsa biz çıksak başka biri gelir....

geçmiş olsun...
ahh ahhh aynı dertler:( artık insanda özgüven bırakmıolar ki:( gerçekten ofis ortamında çalışmak zor.. dışardan bakınca oturarak çalışıoz die kolay sanılsada.. yedeğin yok izin almak bile zor .. daha neler neler.. bende üniversite mezunuyum ama şuan fabrikalarda iş bakıom işçi olarak.. başka iş yok..bıktım bu işimden. ve fabrikalarda en azından servisim olru saatim belli olur mesaim olsa paramı alıırm ne bilm bazı şartları dah aiyi gelio.. yoksa böle patron ağzı çekmek çok daha zor gelio.. evdeyken bile arıo bu dosya nerde die:( çooook iyi anlıyorum sizi.. ve biz onlara muhtaçız die böle yapıolar..nasıl olsa biz çıksak başka biri gelir....

haklısın canım. inan işkence gibi hastalığın için bile izin almak o kadar zor oluyor ki. :50:

haklısın canım. inan işkence gibi hastalığın için bile izin almak o kadar zor oluyor ki. :50:

aynen ayneeenn.. diğer firmalarda kar kış izin alıo arkadaşlarım.. ben büroyu bekliom.. ahh ya gerçekten zorr. hakkımızda hayırlısı

Back
X