Ben normal doğum yapamazmışım

Eltimin söylemesini tasvip etmiyorum kesinlikle. Ben başta anlamadım birinden laf taşıyacağını. Ona da söyledim zaten kimse hakkında konuşmayalım diye. Hamile oldugum için ve normal dogumu istedigim için böyle söylemesi beni etkiledi. Sanki normal olmazsa mutlu olacakmış gibi hissettirdi.

Yani insan bir düşünür söylemeden önce acaba bu kız buna üzülür mü kafasına takar mı diye.
Size iyilik etmemiş.
İnşallah vajinal doğum yaparsınız.
Gönlünüzden geçen olur.

Bos bos konusuyor işte. Çatı muaynesi falan mi yapmış? Tıp profesörü mü bu eltinin yengesi arkadaş?
Bu arada yapmayin zaten normal dogum ne gerek var ama esininde size yenge sende az kilo almışsın suna suna dikkat et tarzında kadin mubabbeti yapması bana cok tuhaf geldi. Yanlış anlamamışsınız ama muhabbet abes. Böyle konulardan erkelere ne?
Ben de öyle muhabbet sevmem ama bize o an kötü niyetli gelmediği için ona takılmadım. Ben normal istiyorum ama olmasa da bu bi eksiklik degil. Kadın beni etkiledi resmen kabusum oldu

Normal doğurcam diye gittim aralıksız 20saat suni sancı çektikten sonra sezeryana alındım 6santim açılmam oldu gerisi açılmadı bir yerden sonra allahım nolur açılmasın da bitsin artık dedim normal doğum yapamasanda sıkıntı yok önemli olan oğlunu sağ salim sağlıklı şekilde kucağına almak takma kafana Allahtan hayırlısını iste buna ancak o karar verebilir 😊

Ben bana bu haberi getirene bakardim. Eltinin dogru soyledigi ne malum?
Normal dogum olmasa uzulur musun? Ya da soyle soruyum normal dogum yapmak bir matifet mi? Ben normal dogum yapmadim, bu benim tercihimdi. Onemli olan bebegin saglikli dogmasi nasil dogdugu degil.
Üzülmem ama normal olmasını cok isterim. Rabbim nasık kısmet ederse, elimden geleni yaparım diyordum. Taa ki bu kız bunu diyene kadar.
Yalan söylemez ama laf taşır

Evet,normal dogum çok istedigim bir şey ama olmazsa da kendimi parçalamam. Önemli olan saglıkla gelmesi ve benim de saglıklı olmam. kesinlikle emzirmek de cok onemli. Ama kız bunu dediğinden beri takıntı oluştu. Bana bunu yapmaya hakkı yok ki.
Zoruna gitmesi normal kendince kıyaslama yapıyor. Sezeryan olanların çoğu keyfinden sezeryan olmuyor o bunu idrak edememiş. Şimdi sen normal istesen de bebek dönmeyince ne olacak mecburen sezeryan e dünyanın sonu mu bu!
Nasıl doğacağını bebek kendi belirliyor inan bana.
Bir arkadaşım normal yapacağım diye düşünüyordu girmedi kanala sezeryan oldu.
Ben son hafta doktorun gözüne baktım sezeryan olayım diye suyum geldi normal doğdu. Bu ne senin ne doktorun belirlediği bişey değil. Bebek ne isterse o olacak.

Bu düşünceleri hemen at kafandan, bilinç altı yaparsan cidden normal doğum yapamazsın. Hurma ye, merdiven in çık, bol bol yürüyüş yap. Takdiri Allaha bırak.
Aslında konuyu açınca farkettim. Ben zaten dediginiz gibi yaparken bu kızın lafıyla ya olmazsa korkusu sardı. Çok kızgınım

Ya siz fark etmeden çatı muayenesi yapıp, bir şey fark etti ya da sadece zevzek zevzek konuşuyor.

Hem sezaryenle doğurunca ne oluyormuş? Tamam, gerekmedikçe elbette herkes normal doğursun da sezaryen doğuranlardan da annelik ya da kadınlık puanı kırılmıyor.

Kız, kadın doğum ve hastalıkları uzmanı sanırım ve sizi kontrol ettikten sonra bu teşhisi koydu değil mi? Öyleyse kısmet bu işler, minik serçe sağlıkla doğsun inşallah.
Ha yok değilse, boş tenekeden çok ses çıkar. Kendisi herhalde 5 tane normal doğurmuş da lak lak yapıyor. Hadsiz.
Eltiye ne demeli, ağzını yaya yaya size yetiştireceğine, sevgili gelinine haddini bildirmesi daha makbul olurdu. Elti de fena aman dikkat.
Valla cok doğru söyledin. Keşke bi de takmasam
Şimdi sanki normal olmazsa eksiklik gibi

Üzülmem ama normal olmasını cok isterim. Rabbim nasık kısmet ederse, elimden geleni yaparım diyordum. Taa ki bu kız bunu diyene kadar.
Yalan söylemez ama laf taşır
Saglikli dogsun da nasil dogarsa dogsun. Boyle ssgdan soldan milletin ne dedigini takarsaniz hayat yasanmaz olur. Kimseyi memnun da edemezsiniz. Hayat sizin hayatiniz, istediginiz gibi yasayin.
Ben epidural sezeryanla dogurdum. Simdi hamile olsam yine onu tercih ederdim. Normal normal diye kafanizda sablon olusturmayin. Bu cocuk illa ki cikacak. Nasil ciktigi onemli mi? Yeter ki saglikli olsun.

Onemli olan bebegin sagligi..
Insanlar dogum sekliyle de ovunur mu olmus, gercekten etraf gerizekali dolu 🤦🏼‍♀️
Ayrica normal yapicam diye doguma girer sezeryan olur, sezeryan yapicam derken pat diye erken dogumla kucaklar insan bebegini, bu is nasip kismet..
Dogum planlanmiyor malesef.
Hayirlisi herseyin hayirlisi ve anne bebegin sagligi cok onemli.
Ayrica sezeryan kolay degil benim duydugum kadariyla,kac gun insanlar egilip dogrulamiyor,anestezi etkisi kalkinca aci ortaya cikiyor.
Bana Allah iki normal dogum nasip etti, iki evladimi da saglikla aldim cok sukur kucagima ama hicbir zaman onden illa soyle olcak diye diretmedim.
Sizde bosverin kim nederse desin akisina birakin.
Herseyin basi saglik.

Eltiniz kötü görümcelik yapmış, belli ki aralarında sorun var, sizin de olsun istiyor.

Hiç kafaya takılacak durum yok. İkisi de saçmalamış.
Nasıl doğum yapacağınız bir noktadan sonra hiç önemli olmuyor inanın.
Elbette herşeyin normali doğalı makbul ama olmazsa olmaz, nedir yani? Sezaryen de normalleşti artık, kıyas etmek tamamen cahillik.
Sağlıkla doğurun ikiniz de kurtulun da, o bebeğin nasıl çıkacağı kimseyi ilgilendirmez.
Hele böyle elin adamı ağzına alamaz benim doğum şeklimi.
Dert etmeyin. Sağlık olsun.

Ya siz fark etmeden çatı muayenesi yapıp, bir şey fark etti ya da sadece zevzek zevzek konuşuyor.

Hem sezaryenle doğurunca ne oluyormuş? Tamam, gerekmedikçe elbette herkes normal doğursun da sezaryen doğuranlardan da annelik ya da kadınlık puanı kırılmıyor.
Ay daha çatı muayenem de olmadı. (korkuyorum) Bebegime odaklanmak istiyorum, Elaleme degil. Oysa ben millet ne der diye takan biri de degildim. Kendimi bir yarısın içinde hissediyorum resmen

Back
X