Ben öğretim görevlisi, sevgilim garson? Çıkmazdayım...

uglybetty89

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2013
76
1
Merhaba arkadaşlar.
Çok yeni bir ilişkim var henüz, bir hafta on gün kadar oluyor.
Bu ilişkiye başlamadan evvel, hep kendime demişim ki, "aşktan evvel yoldaşlık" yaşayabileceğim
biri çıksın karşıma ve karşıma da öyle biri çıktı. Hayattaki her şeyi anlamlandırarak görmeye uğraşan
bir insan çıktı karşıma ve aşk'ı da aynı şekilde. Aşk'ı günümüzdeki yozlaşmış
haliyle değil, anlamlı kılarak, temiz ve dürüst yaşayarak hak etmeye uğraşıyoruz.
Bir tür hayat yoldaşlığıdır bu. Lakin gel gelelim ki, hayat ütopik hayallerle
yaklaşılması sakıncalı bir realitedir. Bunu göz ardı edemiyoruz. Ben üniversite
öğrencisiyim, ve eğitimimi ilerletmeyi belki ileride üniversitede okutman olmayı düşünüyorum. Ya da en
kötü ihtimalle normal bir öğretmen.. Ama sevdiğim insan, okumuyor. Okumayı asla
düşünmediğini söylüyor. Yaklaşık bir yıl önce cezaevinden çıkmış, siyasi sebeplerden
ötürü 12 aya yakın bir süre tutsak edilmiş. İkimiz de 21 yaşındayız. Okul okumuyor ama kendini son derece
geliştirmiş, olgun bir insan, hatta kendisinin bana öğrettiği çok şey oluyor. Şu anlık
köyde ailesinin yanında kalıyor ve ciddi manada çobanlık yapıyor. Tabi bu birkaç aydır böyle,
daha öncesinde lokantada çalışıyormuş İstanbul'da. Ben kendisine çok değer veriyorum, bu açıktır.
O da bana değer veriyor, seviyor ve hatta ailesine beni de anlatmış. İnsan bazen heyecandan, duygularından
körleşebiliyor. Ben de bunu yaşıyorum, yaşadım şu an anlıyorum. Çünkü 10 yıl sonramıza baktığımda
kara bulutlar üşüşüyor başımın üstüne, diyelim ki oldu evlendik ve ben üniversitede öğretim görevlisi oldum,
o garsonluk yapmaya devam mı edecek.. Nasıl olacak.. Bana, ben her işi yaparım, diyor.. Ama aklım çok
karışmış. Kendime inanılmaz derecede kızıyorum, bu işin sonunun olmayacağını bile bile
nasıl umut verebildim, nasıl bu kadar körleştim.. Ailemin bana okuyayım diye verdiği emekleri
hiçe sayıp, onunla köyde ekolojik bir yaşam sürmem imkansız.. İnanın gönlümden geçen
bu olsa da ailemin emeklerine bunu yapamam. Ailem bu ilişkiyi öğrenirse kesinlikle karşı çıkar,
ilişki ilerlerse ailemin engellemeleri onu da yıpratır, incitir.. Aile ve sistem zincirleri arasında hapsolmuşum.
Cesaretim yok bu ilişkiyi sırtlanmaya, keşke umutlandırmasaydım onu da.. Ben ne yaptım böyle kızlar?

eğer durum gerçekten buysa, keşke gerçekten umutlandırmasaydınız, ama elinizde olmamıştır ki, aşk bu...
fakat zararın neresinden dönülürse kardır
eğer sizin bakışınız "kesin olmaz" ise, şimdiden bitirin bu ilişkiyi ki daha fazla oyalamış, acıtmış olmayın.

Valla ileride bir ayagim köyde olsun istiyorum. Ne güzel temiz hava sonra bahcede hormonsuz yetisdirdigin sebze meyveler. Oh miss. Hem köydeki genc cocuklar eskisi gibi degil. Sehire okumaya giden var ve kendini gelistiren var cok.
Tanisdigin cocuk okumak istemiyor olabilir..ama her isde calisirim demis. Bir erkegin caliskan olmasi zaten önemli olan.
Ama sen geri adim atmissin ailenin bakis acisi yüzünden. Gerce daha bu konuyu paylasmamissin onlarla? Belki sandigin gibi karsi cikmazlar. Ama sanirim sen istemiyorsun.
Yani evet keske umutlandirmasaydin onu..

''Aşk'ı günümüzdeki yozlaşmış
haliyle değil, anlamlı kılarak, temiz ve dürüst yaşayarak hak etmeye uğraşıyoruz.''
Şunu okuyunca dedim ki çok güzel bir aşk hikayesi geliyor. Yazık hayal kırıklığı..
Toplum her ülkede farklı olmakla birlikte genel bir baskı uyguluyor tabi insan üzerinde. Ama sizin ki benim aşk dediğim asla değil. Yukarıda yazdığınız gibi yaşıyor ve hissediyor olsaydınız, sevdiğiniz adamla ilgili böyle bir konu asla açmazdınız.

Ailen bi yana sende sorun ediceksin gibi gorunuyor ilerde.
Aileni bi tur ikna edersin yine.
Basta hayir derler olmaz derlee ama herseye ragmen ' ogretim seviyesi" gibi bi cumle evliligin baslarinda ailen tarafindan dile alinir. Ve evlenince o cumle kaybolur.
Ama senin aklni hep kemirecek gbime geliyr bu cumle.
Ve evet dusuncelerini okudukca bencede oyle.

Bir hafta on günlük ilişkide sevdiğim adamlar, çok değer veriyorumlar havada uçuşuyor. 21 yaş romantizmine veriyorum bunu.

Çok merak ettim nerede tanıştınız?

Benim bu konuya bakışım biraz sert. Her eğitimli insan kendini geliştiremez ancak eğitimsiz insanların çok çok çok azı kendini geliştirebilir. Eğitim almamış ancak kendini geliştirebilmiş bir insanın da zaten düzgün bir öesleği olur. Garsonluk, çobanlık yapmaz. Senin gözün şu an için biraz kör olmuş.

Yürümez bu ilişki, baştan bunu kabullenmen lazım. 5-10 yıl sonrasına gitmeye gerek yok. Şu anda bile aynı ortamda sıkıntı çıkar. Okuldan arkadaş çevrene bu insanla girmezsin, girdiğinde yadırganırsın, yargılanırsın. Hayatına soktuğun adam da senin ortamında rahat edemez. Yıllar sonraya kalmadan sarsılır bu ilişki.

Valla ben de okudum iyi bir meslek sahibi oldum ama keşke koyde doğup büyüseydim ve orda yaşasaydım diyorum. Hala da istiyorum hem de deli gibi. Onlar bizden daha şanslı.. Neyse konuya gelirsek, sen daha olamadığın bir meslekten bahsediyorsun. Varsayalım ki oldun, eğer gerçekten bu eşinin durumu seni rahatsız edecekse boşver gitsin. Boşuna karşındaki insanın umutlarıyla oynama..

hangi bölümü okuyorsun, kaçıncı sınıftasın?? bir okulun biteydi iyice önünü bir görseydin.. hiç okumamış diye küçümseme karşındakini ne okumuş insanlar var kara cahil ne okumamış insan var aydın kimseler.. kafalarınız uyuyorsa bence sorun yok... bana öyle geliyor ama sen, millet sorunca kocan ne iş yapıyor diye çoban ya da garson diyemem diyorsan o senin bileceğin iş ayrıca bu zamanda okuyan hangi üniversiteli kendi mesleğini yapıyor ben şuan ikinci üniversitemi okuyorum ama iş yok her şey kesinleşmeden kendi açından da kesin yargılarda bulunma bence.. ne güzel ben seni her türlü taşırım her yerden ekmeğimi kazanırım diyor eee görüş olarak kafa olarak da uyuyorsanız ne sorun var yani bir diploma sorunu yani.. bence bu çocuğu gerçekten seviyor musun bir onu sor kendine ??

Buarada öğretim görevlisi olmakta öyle kolay birşey değil. Buarada daha 21 yaşında ve üniversitede okuyan birr öğrencisiniz. Konunun adına bakınca bambaşka şeyler düşünüyor insan. Daha olmadığınız ve olup olmayacağı kesin olmayan bir şeyle igili karşınızdakini yapamayacaklarıyla eziyorsunuz. Ne ayıp.
Hayatın ne getireceği hiç belli olmaz. Kimseye böyle yukardan bakmamanızı tavsiye ederim. Bir bakmışsınız siz daha da diptesiniz.

aynen öyle bir ara haberlere çıkmıştı ayda 2,5 milyar para kazanıyorlar diye
Aynen onun öğretmen maaşından daha fazla. Bu insanlardaki kibiri kendini üstün görme çabasını anlamıyorum. Bir insan aşık olduğu adamı çoban diye küçük görüp tereddüt ediyorsa insanlık ölmüş. Ama Allah seni nasıl yükselttiyse indirebilirde. Ne olduk değil ne olcaz demeliyiz .

Aynen onun öğretmen maaşından daha fazla. Bu insanlardaki kibiri kendini üstün görme çabasını anlamıyorum. Bir insan aşık olduğu adamı çoban diye küçük görüp tereddüt ediyorsa insanlık ölmüş. Ama Allah seni nasıl yükselttiyse indirebilirde. Ne olduk değil ne olcaz demeliyiz .

ben konu sahibinin karşısındakine sevgisinden şüpheliyim.. seven insan ben millete sevgilimi nasıl tanıtırım ne derim? diye düşünmez millete ne senin eşinden. sen bütün hayatını onunla geçirceksin ve aşk öyle birşey ki bir kaçtımı bir daha gelmiyor maden kafalar uyuyor neden sorun yapıyorsun sorun diploma tek fark bu uyarıdaki arkadaşın dediği gibi öğrenciyken herkes öğretim görevlisi olacağının hayalini kurar o öyle kolay iş değildir malesef olmadığınız şey üzerinden hele ki sevdiğim insan diyorsunuz aşağılamayın ben millete ne açıklama yaparım durumlarına girmeyin bence.. okulunz bitsin bi kpssye girin bakalım ne oluyor ?? atanamadınız diyelim o küçüksediğiniz insan iş bulur siz bulamazsınız neden biliyor musunuz? siz artık işsiz bir üniversitelisiniz heryer bunlardan kaynıyor bakınız ben.. eşiniz vasıflı eleman her yerde iş bulur yuva kurar açta kalmaz.. siz gerçekten o kişiyi sevseydiniz hiçç bu durumları düşünmezdiniz bir kere.. artık okuyanla okumayan arasında fark yok herkes aç işsiz gözlerinizi açın kampüsteki laylay lom hayat değil dışarısı ekmek elden su gölden değil.. yaşadım biliyorum tecrübeyle sabittir

Sınıf ayrımı yaptığımdan assla değil küçümseme hic değil ama az biraz dengi dengine olmayınca olmayabilir demiyorum 'olmaz.' . Net. İtibar etmek size kalmış biz söylemiş olalım da....

X