• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben ortalık malı mıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.652
798
Selam kızlar
Yurda dönüş yaptım, doktoraya başlayana kadar buradayım.
O da 2020ye tekabül eder en erken çünkü başvurular kışın açılıyor
Önümüzdeki 2 ay baya meşgulüm yine yurt dışı git-gel, bürokratik şeyler var halledilecek ancak...

3 derdim var, 3ünü de sizlere sormak istiyorum :KK70:

1) Ben hiçbir yere ait hissedemiyorum. Yani önceden Türkiyeye gelince ben buraya aitim hissi olurdu, şimdi nereye gitsem ne oraya yabancı hissediyorum ne ait??? Sanki her yer aynı. Bu kötü bir şey mi, sanki benim yerim yurdum yok gibi.

2) Küçük bir şehre geldim, burada arkadaş edinmek istiyorum, nasıl yapabilirim? Etkinlik, festival vs de yok ki. E okulum/işim de yok nereden bulacağım arkadaş? Keşke eskisi gibi gidip "arkadaş olabilir miyiz" diyebilsek :))

Şu an için aklımda okçuluk ve spor salonu var belki oralarda edinirim diyorum, sizin var mı fikriniz? :)

Çalışmak için başka şehre gitmeyi düşündüm ancak o zaman da aldığım maaş zaten yeni ev açma, kira vb onlara gidecek. Zaten kendi mesleğimi yapma şansım da yok TRde.

Sizce 1 sene çok mu vakit kaybederim evde olarak, o arada diyorum programlama vs becerilerimi geliştirsem beni ileri atar başvurularda o tip şeylerle uğraşabilirim diye düşünüyorum, bir de hayalimdeki bedene kavuşma hedefim var : D

3) En son Türk bi' flörtüm/sevgilim olduğunda lisedeydim, onlar da ergenceydi zaten. Yetişkin hayatımda nasıl bulurum? :KK70:

Büyük şehirde olsam bence aynı yurt dışı gibi olurdu ama AbsolutPromise AbsolutPromise şu kızçe dedi ki öyle yapma üstüne atlarlar burada? :KK70:

O zaman nasıl tanışabiliriz, bir de ciddi bir şey çok istemiyorum yoksa çekip gitme olayı zorlaşır ülkeden :KK45:

Napayım :KK45:

Son düzenleme:
Bence siz bu doktoraya kadar olan süreyi tatil olarak kabul edin keyfinize bakın mesela şehrinize komşu büyük şehirler varsa oralarda bir yerlere gidebilirsiniz şöyle 1-2 saat mesafede. Etkinlik olur kurs olur başka şey olur çevre edinme amacıyla.
1 yıl bencede uzun arkadaş edinmeniz lazım en azından :)

Bence siz napın biliyo musunuz en iyisi spora yazılın ordan belki kafa arkadaşlar çıkar hemde istediğiniz vücut için de adım atmış olursunuz

Oha bi evrenin sırrını istemediğin kalmış kızım yani biz bunların cevabını biliyor olsak şimdi uzaklarda içkimizi yudumlayıp denize doğru uzanıp masajımızı yaptırıyor olurduk :)
Önce kendini keşfetmen lazım en iyi sen bilirsin çünkü ne istediğini,önce bi karar vermekle başla gerisi gelir,hayat yaptığımız seçimlerdir.

Bence siz bu doktoraya kadar olan süreyi tatil olarak kabul edin keyfinize bakın mesela şehrinize komşu büyük şehirler varsa oralarda bir yerlere gidebilirsiniz şöyle 1-2 saat mesafede. Etkinlik olur kurs olur başka şey olur çevre edinme amacıyla.
1 yıl bencede uzun arkadaş edinmeniz lazım en azından :)

Bence siz napın biliyo musunuz en iyisi spora yazılın ordan belki kafa arkadaşlar çıkar hemde istediğiniz vücut için de adım atmış olursunuz

Çok büyük kayıp olmaz değil mi ya
Herhalde bünyem alıştı sürekli koşturmacaya şimdi boşlukta kalırsam hayatımı boşa mı harcayacağım diye korkuyorum
26 olacağım bir de ondan panikledim :D
İşte o kendiliğinden mi olacak çünkü ben genelde iş ve okul çevresiyle gidilen etkinliklerde arkadaş buluyordum :KK45:

Oha bi evrenin sırrını istemediğin kalmış kızım yani biz bunların cevabını biliyor olsak şimdi uzaklarda içkimizi yudumlayıp denize doğru uzanıp masajımızı yaptırıyor olurduk :)
Önce kendini keşfetmen lazım en iyi sen bilirsin çünkü ne istediğini,önce bi karar vermekle başla gerisi gelir,hayat yaptığımız seçimlerdir.

Ahahahah :D

Kafam karışık, evet.
Birden çok şeyi aynı anda çözmekle uğraşıyorum.

Ortalık malı değilsiniz ama burası Türkiye.
Avrupa gibi düşünürseniz, işte o zaman maalesef ortalık malı olarak görürler sizi. Gülümsedi kesin verecek diyenlerin azınlık değil çoğunluk olduğu bir ülke burası 🙄

Selam kızlar
Yurda dönüş yaptım, doktoraya başlayana kadar buradayım.
O da 2020ye tekabül eder en erken çünkü başvurular kışın açılıyor
Önümüzdeki 2 ay baya meşgulüm yine yurt dışı git-gel, bürokratik şeyler var halledilecek ancak...

3 derdim var, 3ünü de sizlere sormak istiyorum :KK70:

1) Ben hiçbir yere ait hissedemiyorum. Yani önceden Türkiyeye gelince ben buraya aitim hissi olurdu, şimdi nereye gitsem ne oraya yabancı hissediyorum ne ait??? Sanki her yer aynı. Bu kötü bir şey mi, sanki benim yerim yurdum yok gibi.

2) Küçük bir şehre geldim, burada arkadaş edinmek istiyorum, nasıl yapabilirim? Etkinlik, festival vs de yok ki. E okulum/işim de yok nereden bulacağım arkadaş? Keşke eskisi gibi gidip "arkadaş olabilir miyiz" diyebilsek :))

Şu an için aklımda okçuluk ve spor salonu var belki oralarda edinirim diyorum, sizin var mı fikriniz? :)

Çalışmak için başka şehre gitmeyi düşündüm ancak o zaman da aldığım maaş zaten yeni ev açma, kira vb onlara gidecek. Zaten kendi mesleğimi yapma şansım da yok TRde.

Sizce 1 sene çok mu vakit kaybederim evde olarak, o arada diyorum programlama vs becerilerimi geliştirsem beni ileri atar başvurularda o tip şeylerle uğraşabilirim diye düşünüyorum, bir de hayalimdeki bedene kavuşma hedefim var : D

3) En son Türk bi' flörtüm/sevgilim olduğunda lisedeydim, onlar da ergenceydi zaten. Yetişkin hayatımda nasıl bulurum? :KK70:

Büyük şehirde olsam bence aynı yurt dışı gibi olurdu ama AbsolutPromise AbsolutPromise şu kızçe dedi ki öyle yapma üstüne atlarlar burada? :KK70:

O zaman nasıl tanışabiliriz, bir de ciddi bir şey çok istemiyorum yoksa çekip gitme olayı zorlaşır ülkeden :KK45:

Napayım :KK45:
Velvette seni seviyorum ❤️

Avrupa gibi düşünürseniz, işte o zaman maalesef ortalık malı olarak görürler sizi. Gülümsedi kesin verecek diyenlerin azınlık değil çoğunluk olduğu bir ülke burası 🙄

O zaman nasıl flört edeceğim :KK45:
İnternetten bulmak istemiyorum applere falan girmek istemiyorum
:110:
Hanım kız mı olucam yani :D

Başlığı görünce biri size ortalık malı dedi zannettim. Saydırmaya gelmiştim, başka bir şey çıktı :KK48:

Bulunduğunuz şehirde etkinlik vs yokmuş ama kurs da mı yok? Dans, resim, seramik gibi kurslar vardır belki. Sınıfta ders dinlemeli değil de ortamı daha serbest olan kurslar yani.

Bir kursa giderseniz illa ki tanışırsınız birileriyle. Sevgili olmasa bile arkadaş ortamı olur, zaman geçer.
Liseden beri Türk sevgiliniz olmadıysa çok güvenmeyin kimseye. Ortalık manyak dolu.

1 sene sonra gidecekseniz 1 sene için ev açmak gereksiz bence. Bu şekilde aidiyet hissinizin oluşmaması da normal. Yerleşik hayata geçince düzelir.

O değilde 3. soru hele çöpçatan hattı mı burası yav,söyleyin admine çöpçatan kısmı açsın oraya yazın durun :)

1. hiçbir yere ait değilim diyorsan her yere kolaylıkla uyum sağlarsın ben köyümü özledim moduna girmezsin bunu avantajına çevir
2. normalde kolay arkadaş edinebilen biri misin? mesela benim eşimi köye koy köyde, manhattanda gökdelene koy orda arkadaş edinebilir. bense burda da çok kolay arkadaş edinebilen bir tip değilim, yurtdışına çıktığımda da edinememiştim :) yani bu ortamdan ziyade senin kişiliğinle ilgili. spor salonu vs bir başla bakalım.
3.ay bak bu zor, adam çok da düzgününü bulmak zor. valla yapacak bişi yok, olsun sen bir iki aday kestir gözüne, hangisi kafana yatarsa ona göre strateji geliştir

Yurda hoş geldin öncelikle. 😁 kücük bir şehir neresiymişki.
1. Sorun bence ülke deiştirme olayın. Alısmış olabilirsin bu duruma ondan oldugunu düşünüyorum. 2. Sorun sa hiç sanmıyorum cok csbuk kaynaşacaksın bence😁😁😁 hatta tehtit olarak bile algılanırsın zamanla. Accuk gısganc bir ülkeyükde😬🤭
3. Sorun Türk Erkegi sahiplenir.. diyip gidiyorum😁🦋

Aynen yaa cok haklısınız. Aha güldü oglum bu gece ben sizinle gelmiyorum olur😁😁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X