ben salağım herhalde!!

aman bunu bıde sordun mu altı üstü ne kı.
valla ınanamadım salak malak deyınce baslıkta bende bırsey var sandım ne olacak
sankı hayır havası gıtmese bozulsa ne olacak ınsan yapımı puff yanı

canım senin derdin herhalde belle değil
verdiğin emanete sahip çıkılmaması ama olur arada böyle şeyler sıkma canını

1 lira değil 1 kuruş bile olsa verdiğim şeyin değeri.Aynı şekilde bana geri gelmesini isterim..
Çünkü karşımdaki insanın bana olan saygısını gösterir bu durum..
Benimde başıma çok geldi böyle şeyler..Takmadım,bırak sorun çıkartmayı sorma tenezzülünde bile bulunmadım ama birdaha hiç bir şekilde hiç bir şeyimi de vermedim..
Örneğin çalışırken giydiğim sadece 2 adet klasik eteğim vardı ki ben klasik sevmem..Bir kız arkadaşım 1 günlüğüne istedi ve 1 seneyi geçti geri vermediği gibi 1 kere konusunu bile açmadı..Bende sormadım bile..
Play station ilk çıktığı zamanlarda yeni almıştık hemde, komşum istemişti kıramayıp bizde vermiştik, geri geldiğinde çalışmıyordu :D
Yani insan mala üzülmüyorda,komşusunun bozuk olduğunu bile bile getirip vermesi, bırak tamir ettirme önerisi sunmayı bir özür bile dilemeden hatta bozulduğunu bile söylemeden vermesi çok üzüyor insanı..
Dediğin gibi insan kendini saf yerine konmuş gibi hissediyor, işte bu çok kırıcı..
Sende boşver takma ama bir daha başka bişeyini verme o kişiye..

konuyu idrak edememişsiniz sanırım ayrıca o flaşh benim için önemli de benim için !!alt üstü bir flaşh durumu yok yani..benim sinirlendiğim nokta arkadaşımın onu bozup hiç bir şey yokmuş gibi davranması beni salak yerine koyması anlamıcağımı düşünmesi sanırım yeterli olmuştur

Ne bu şiddet bu celal. Relax yahu..

Kiralık katil lazımsa bendeki birkaç numarayı mesaj atayım sana, anca kan temizler bunu. Havalı flash belleğinin kanını yerde koma emi.

Anamm ne güzelmiş bu :)))

Yeter vurmayın la kız öldü :delphin:

Bence hırs yaptı. Arkadaşına ait bir şeyi kırıyor olabilir mi ki?

1 lira değil 1 kuruş bile olsa verdiğim şeyin değeri.Aynı şekilde bana geri gelmesini isterim..
Çünkü karşımdaki insanın bana olan saygısını gösterir bu durum..
Benimde başıma çok geldi böyle şeyler..Takmadım,bırak sorun çıkartmayı sorma tenezzülünde bile bulunmadım ama birdaha hiç bir şekilde hiç bir şeyimi de vermedim..
Örneğin çalışırken giydiğim sadece 2 adet klasik eteğim vardı ki ben klasik sevmem..Bir kız arkadaşım 1 günlüğüne istedi ve 1 seneyi geçti geri vermediği gibi 1 kere konusunu bile açmadı..Bende sormadım bile..
Play station ilk çıktığı zamanlarda yeni almıştık hemde, komşum istemişti kıramayıp bizde vermiştik, geri geldiğinde çalışmıyordu :D
Yani insan mala üzülmüyorda,komşusunun bozuk olduğunu bile bile getirip vermesi, bırak tamir ettirme önerisi sunmayı bir özür bile dilemeden hatta bozulduğunu bile söylemeden vermesi çok üzüyor insanı..
Dediğin gibi insan kendini saf yerine konmuş gibi hissediyor, işte bu çok kırıcı..
Sende boşver takma ama bir daha başka bişeyini verme o kişiye..

En azından bu tecrübeyi 3 kuruşluk bellek ile edinmiş. Sizin gibi playstation ile öğrense ne yapacaktı. O yüzden üzülmemeli sevinmeli bence. Bir de hakikaten basit yani. İnsan bunun kararını kendi verebilir. Nasıl bir öneri bekliyor ki bizden?

sanırım burada yazanların bir çoğu emanete özen göstermeyen insanlar ki, konuyu bu kadar eleştirmişler 3 kuruş 5 kuruş muhabbeti yapmışlar. Alınan şey ister 2 liralık olsun, ister hiç maddi değeri olmasın, bunu eleştirmek kimseye düşmez, durup dururken kime 20-30 lira veriyorsunuz?

sanırım burada yazanların bir çoğu emanete özen göstermeyen insanlar ki, konuyu bu kadar eleştirmişler 3 kuruş 5 kuruş muhabbeti yapmışlar. Alınan şey ister 2 liralık olsun, ister hiç maddi değeri olmasın, bunu eleştirmek kimseye düşmez, durup dururken kime 20-30 lira veriyorsunuz?

Ayy bu sitenin de genelleme kraliçelerine hayranım ben :delphin:

Bir flash belleğim bile yok anlıyormusun hadi gülümse.....
Maalesef... Bırak havalısını gayet ştandart normlarda olan bir flaş belleğim bilem yok...
Çünküm geçen bir müşterim geldi, Tunustan... Adamın ingilizcesi kıt....
Dedi ki katalog cdlerini kaybettim.. Dedim benim flash diskte var veriyim indir bilgisayarına(adamın lap topu önünde)... Ama adam anamadı dediğimi sanırım.. Aldı ve aa teşekkür ederim deyip attı laptop çantasına....
Eee ne yaayım, Vay Allahın tunuslusu, kıt ingilizcenle anlamadın sen beni, falshı verdiğimi sandın ama ben onu sana indira gandi yapasın diye değil kendi bilgisayarına kaydedesin diye vermiştim, çabuk geri ver flash belleğimi mi deseydim....

Sadece şunu diyebildim, aa bi dakka geri ver, benim özel dosyalarım da vardı onun içinde sileyim öyle vereyim... Aldım, kendi özel dosyalarımı sildim, sadece katalog dosyalarını bıraktım içinde ve flash belleğimi (ki benimki de baya bi havalıydı yani,selam sahip diyemese bile görüntü olarak havası 1500dü) tunuslu amcaya hedaye etmek zorunda kaldım....
NAsılsa doğum iznine çıkıyorum, lazım olmayacak diye de yenisini almadım....
Yanii bırak havalıyı ştandart bi flash belleğim bilem yok... Zavallı ben....

Valla Flash belleğime rahmet okuttu ama sağlam sipariş yazdı.... Bu ayki primden değil havalı flash bellek harici disk bile alabilirim, ammma onun havalısını bulamadım daha....

-tatlicadiarzu-

genelleme yapsam hepsi derdim hanım efendi. yorumlarınızda biraz saygılı olsanız kişiliğinizden birşey kaybetmezsiniz.

Gayet saygılıyım..
Genelleme krailçesi ifadesi ne zamandan beri hakaret oldu..?
"bunu eleştirmek kimseye düşmez" diyerek siz saygısız davranmışsınız bence.
kimsenin yorumuna müdahele edemezsiniz.
ederseniz de biri de sizinkine müdahale eder..

emanete hıyanet etmem.. ama kimseye de birşeyimi emanet etmem.. eğer ettiysem gözden çıkarmışım demektir.. çünkü karşıdaki benim kadar özenli olmayabilir.. arkadaşıma verdiğim 3 kuruşluk bir ürünün arkasından yas tutmayacak kadar da bonkörümdür.. genellemenizi kendinize saklayın..

nasıl? istediğiniz kadar kibar oldu mu? sempatiksalakcinni

Konu açılmışsa eleştiriye de açıktır demektir.
Oldu her insan konu yazdı diye olumlu cevaplar verelim yapmacık olup?
Kusura bakmayın hanımefendi ama o kadar cevap yazan insanı genelleyemezsiniz.

3 kuruş 5 kuruş diyip eşyalarınız dostlarınızdan degerliyse size 3 kurus ve 5 kurusluk esyalarınızla mutluluklar... :delphin:

siz bu cevapları verdiniz diye ben fikrimden vazgeçmedim, hala aynı şeyi düşünüyorum. emanetin 3 kuruşu olmaz, bir toplu iğnede emanet ve özen gerektiren birşeydir benim için. eğer ben ona özensiz davrandıysam, zamanında geri vermediysem emaneti verenin kötü sözünü de haketmişimdir. siz eğer aksini düşünüyorsanız, zaten genellememi ispatlamış oluyorsunuz.

:delphin:

emanetime hıyanet eden varsa kendisi bana ayıp etmiş olur, ama ben ne bunu dert edip kendim üzülürüm, nede ona bişey söyleyip ona ayıp ederim, mal için ne kandimi üzerim nede karşıdakini.hayat çok kısa boşverin bunları ya

herkesin yorumu farklı...

bana ait olmayan birşeye gözüm gibi bakarım...bana ait olan eşyalardan çok daha değerlidir...hor kullanmam...ne olursa olsun..ister 3 ister 1 ister 1000 kuruşluk...özendir, saygıdır, değer vermedir...ve eğer bende emanet bişeyin başına bişey gelirse ister 3 ister 1 ister 1000 kuruşluk nasıl telafi edeceğimi bilemem ve kesinlikle hasarlı bir şekilde vermem...önce anlatır sorunu giderir öyle veririm...o şekilde verip de "bu duruma" (arkamdan olmadık şeyler düşünülsün) düşmek istemem açıkçası...karşımdakide böyle davranırsa mutlu olurum, böyle olmasını beklerim...olmazsa da ne yapayım kendime dert de etmem...

önemli olan 3 kuruşluk mal değil özen ve değer...

canını sıkma şimdi boşver olan olmuş birdaha bişey istediğinde bahane bulursun olur biter....

herkesin yorumu farklı...

bana ait olmayan birşeye gözüm gibi bakarım...bana ait olan eşyalardan çok daha değerlidir...hor kullanmam...ne olursa olsun..ister 3 ister 1 ister 1000 kuruşluk...özendir, saygıdır, değer vermedir...ve eğer bende emanet bişeyin başına bişey gelirse ister 3 ister 1 ister 1000 kuruşluk nasıl telafi edeceğimi bilemem ve kesinlikle hasarlı bir şekilde vermem...önce anlatır sorunu giderir öyle veririm...o şekilde verip de "bu duruma" (arkamdan olmadık şeyler düşünülsün) düşmek istemem açıkçası...karşımdakide böyle davranırsa mutlu olurum, böyle olmasını beklerim...olmazsa da ne yapayım kendime dert de etmem...

önemli olan 3 kuruşluk mal değil özen ve değer...

canını sıkma şimdi boşver olan olmuş birdaha bişey istediğinde bahane bulursun olur biter....

aynen, sonuçta burada giden paraya yanmıyoruz, saygısızlıktan bahsediyoruz.

malina zarar verilmesi tabiki sinir bozucu
ama gelipte bir forumda dert diye anlatilacak mevzumu bu allah askina???
incir cekirdegini doldursa bari:kahve:

Emanetin canı olmazmış diye bi laf vardır....
Genelde eşyalarımı paylaşmayı pek sevmem... Kimsenin de eşyasını ödünçalmak gibi bir huyum yoktur.. Ama samimi arkadaşlarıma veririm de onlardan da alabilirim bşeyler.... Arkadaşımın bişeyini kullanacaksam, kendi malıma gösterdiğimden daha fazla özen gösteririm... KArşımdakinden de aynını beklerim... Ama 3 kuruşluk ama 50 kuruşluk ama 50 milyonluk farketmez....
Ama benim de başıma gelebilir, arkadaşım değil de ben de düşürüpkırmış olabilirdim diye düşünürüm....
ÇOk dert etmem....
Sonuçta konusahibinn arkadaşı tamir ettimeyi de teklif etmiş.. YAni pişkinlik yapıp üste çıkmamış....

Dünya malı dünyada kalır... x bişey için arkadaşıma asla bu tür tavırlar takınıp arkasından olmadık laflar etmem... Herzaman arkadaşlık dostluk benim için para puldan kıymetli olmuştur...
CAna geleceğine mala gelsin der geçerim...

3 kuruşluk yada 5 milyonluk farketmez birşey için arkadaşlık kaybetmek istemem...

3 kuruş için ettiğin lafa bak diyenler emanete hıyanet edenlerdir gibi bir genelleme de haddini fazla aşan bir genelleme olmuş....

Bazı insanlar maddecidir... Topluiğnesine zarar gelsin istemez.... BAzıları da dünya malı dünyada kalır yeter ki gönüller kırılmasın der...
Herkes kendi hayat felsefesine göre cevap vermiş... Kimse de kimseyeniye öyle söyledin, niye böyle söyledin demesin...

parmağımız azcık kesildiğinde bizim canımız yanar...başkasının umurunda olmaz "amaaan azcık kesmişsin ne var yani" der...ama bizim canımız yine de yanar...o benim canımı yakıyorsa sorundur başkasının nasıl düşündüğü benim acımı belki dindirmez...belki de sadece paylaşmaktır ihtiyacım...

."bak gereksiz dertleniyorsun sorun yapılacak bişey değil ki" "aman be sende dert ettiğin şeye bak vsvs" hangisini alırdınız??? şimdi birisi can sıkıntısını anlattı diye kızmalı mı??? terslemeli mi?? bilmem

konu kirliliği mi yaratıyor acep?? o yüzden mi bunca tepki...düzgünce anlatmak dururken...

Back
X