• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben sana demiştim dedi

Merhaba, kendinizin de söylediğiniz gibi aldığınızda küçücükmüş. Sizi annesi olarak sahiplenmiş. Şu anda bir buhran yaşıyor. Bebeği kıskanıyor kabullenemiyor. Kokusunu bırakması çişini yapması bu yüzden. Arkadaşımın köpeği de aynısını yaptı. Salonun ortasına yapardı gözümüze baka baka biz bebeği sevince. Ama zamanla ona sevgisini ve ilgisini arttırdı. İkisini birbirine alıştırmayı başardı. O kadar tatlı oldular ki beraber oyun oynadılar uyurken bebeği başında beklerdi. Biraz zamana ve taktiğe ihtiyacınız var. Youtube’da kesin videolara vardır. Lütfen izleyin ve vazgeçmeyin ilk bebişinizden. 11 yaşına gelmiş zaten bırakırsanız mahvolur. Balkona kilitlemek ya da başkasına vermek gibi şeyler yapmayın lütfen. Zaten çok sevgi dolu ve vicdanlı biri olduğunuz yazım tarzınızdan anlaşılıyor. Eşinizin istemediğini ve sizin tereddütünüzü de hissediyordur. Siz daha iyi bilirsiniz çok duygusallar. Dilerim bir yol bulur evli mutlu iki çocuklu yaşarsınız mutlu mesut☺

Gercekten umut oldu yaziniz bana cunku bana hiç duzelmeyecekler gibi geliyordu. Ilk oglum cok inatci 😂 bilerek yaptiginda bende sinirleniyorum dogal olarak. Birde yeni ev kokusu olsun istemiyordum ama masallah her yere koku birakti. Cunku baEn acil isim oldugunda eve birakirsam koku nerdeyse oraya gider yapar. Beni cezalandirmak icin

Cok üzüldüm hepiniz icin. Ikiside evlat ikisindende vazgecilmez. Kopusun yasida varmış kıskanıyordur büyük ihtimalle. Insallah bir cozum yolu bulursunuzda iki bebek birlikte büyür

Insallah ya o kadar cok istiyorum ki. Ilk zamanlar yalayinca icten ice kiziyordum niye yalattiriyosun cocugu diye. Simdi keske yanina yaklassa yalasa diyorum

Insallah ya o kadar cok istiyorum ki. Ilk zamanlar yalayinca icten ice kiziyordum niye yalattiriyosun cocugu diye. Simdi keske yanina yaklassa yalasa diyorum
Birde kısırlastirmanin işe yarayacagini dusunmuyorum ben. Psikolojik tepki bence bu oraya buraya koku bırakması yasli olduğu için ameliyat olmasini goze alamazdim ben olsam

Birde kısırlastirmanin işe yarayacagini dusunmuyorum ben. Psikolojik tepki bence bu oraya buraya koku bırakması yasli olduğu için ameliyat olmasini goze alamazdim ben olsam

aynisini yukarda yazdim. Bazen traşa goturuyorum veteriner ikilemde kaliyor yaşida varmiş hani narkoz bisey olurmu acaba gibisinden ben hemen vazgeciyorum sonra sakinleştirici yaptiriyorum. Yani kisirlastirma da ne olur hic bilemem 😔

Merhaba kizlar. Daha önce dogum yapacagimi eşimin kopegimle ilgili kaygilari olduğunu yazmiştim burda. Ben kesinlikle vermek istemediigimi belirtmiştim. Şimdi köpegimin dogum sonrasi ilk zamanlar oglumla arasi iyiyken , sonradan esyalarini parçalamaya , yaninda bile durmamaya başladi.
2 aydir ev degiştirdim taşindim hergun istisnasiz hergun evin en az 5 yerine koku birakiyor ( idrarini) çildiriyorum disari cikarsamda cikarmasamda yapiyor cildirmak uzereyim. Yatagimin bazasinin her yerine sabaha kadar 10 farkli yere kokusunu birakmiş , gercekten çok sinirleniyorum bagiriyorum daha bagirmam bitmeden diger tarafa yapiyor. Oglum örumcege oturmaya başladi örümcege de cişini yapiyor.
Ya kizlar bir fikir verin ne yapmam lazim eşim ben sana demiştim dedi 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ oglum hiç durmuyor ben butun gun kopegimin isedigi yerleri temizlemekle meşgulüm

Not. Kimseye vermeyi sokaga atmayi düsunmüyorum
Ona 11 senedir ben baktim bebekti geldiginde kucucuktu. Bana sadece oneri lazimm sprey olur koku icin bir temizlik malzemesi olur ya da kisirlastirma vs.
.
Kopek tuvaleti bile aldim. Yok yapmiyot.
e 11 yıl kıskanıyo oda senin çocuğun gibi olmuş üdtelik eve tanımadık yüzler gelince bunu tehtit olarak algılıyor ve buyüzden yerini belirtiyor ama çözüm olarak

• İdrarın temas ettiği döşeme kılıflıysa kılıflarını çıkarıp etiket talimatlarına uyarak çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz.
  • Temizlik işlemlerine başlamadan önce, kokunun sizi rahatsız etmesini engellemek için leke üzerine oda kokusu ya da kumaş kokusu spreyleri sıkabilirsiniz. Bu işlem kokunun yoğunluğunu azaltabilir.
  • Temizlik işlemlerinde çamaşır suyu gibi ağartıcı ürünler kullanmanız önerilmez. Köpeğiniz bu işlem nedeniyle o bölgeyi yeniden kirletmeye meraklı olabilir.
  • Lekeyi çıkarmak için uygulayabileceğiniz en basit yöntemlerden biri de sirke kullanmaktır. Kötü kokuları gidermede en etkili malzemelerden biri olduğu bilinen sirkeyi, küçük bir temizlik kovasına doldurduğunuz suyla karıştırabilirsiniz.
  • Temizlik suyuna bir çay bardağı sirke eklemeniz yeterlidir. Ardından nemli bir bez yardımıyla lekeli bölgeye bastırarak bezinizin lekeyi emmesini sağlayın.
  • Özellikle döşemenizin sünger bölümlerine sızan lekeler oluşmuş olabilir. Bezinizle olabildiği kadar derine bastırarak bezin sıvıyı çekmesini sağlayın.
  • Sıvıyı yeteri kadar çektikten sonra, başka bir bezi sirkeli suya batırın. Ardından hafifçe sıktığınız bezi döşeme üzerine bastırın ve lekeli bölümü silin.
  • İşlemi kokunun giderilmesinden emin olana kadar tekrarlayın. Sirkeli suyunuzu sık sık değiştirmeniz, lekeli bölgenin her seferinde daha fazla temizlenmesini sağlayabilir. Bu işlemi yastık, minder, sandalye gibi diğer döşemelerinizde de kullanabilirsiniz.
  • Köpeğinizin idrar kokusu çok ağır olabileceğinden bu işlem sonucunda leke kokusu tam olarak giderilmeyebilir. Özellikle eskiden oluşmuş ve kurumuş lekelerde durum daha da zorlayıcı olabilir. Eski lekeler ve inatçı idrar lekeleri için köpek idrarı temizleyici ürünler de satın alabilirsiniz.
  • Denediğiniz tüm yöntemlere rağmen hâlâ koku kaldığını düşünüyorsanız, halı yıkama ve koltuk yıkama makinelerinden de yardım alabilirsiniz. Bu makinelere sahip değilseniz, profesyonel yardım alarak kokudan anında kurtulabilirsiniz.
  • İşlem sonrasında lekeli bölgeyi kurumaya bırakın ve bolca kumaş kokusu uygulaması yapın.
YATAĞINIZDAN KÖPEK İDRAR KOKUSU NASIL GİDERİLİR?
Yataklar köpeklerin en çok temas ettiği alanlar arasında yer alır. Köpek idrarı yatağınıza temas ettiyse temizliği oldukça basit bir şekilde gerçekleştirilebilir. Peki yatağa bulaşan köpek idrar kokusu nasıl giderilir ve eskiden oluşmuş idrar kokusu nasıl giderilir? Kolay ipuçlarını uygulayarak yatağınızı temizleyebilirsiniz.

• Yataklarda sıvı geçirmez alezler kullanarak lekenin yatak süngerine ve pedine bulaşmasına engel olabilirsiniz. Eğer sıvı geçirmez aleziniz yoksa bir dahaki lekelenmeleri önlemek için satın alabilirsiniz.
  • Yatağınızı temizlemek ve kokuyu gidermek için sirke ve karbonat yöntemlerini ayrı ayrı uygulayabilirsiniz. Lekeli yüzeye lekeli bölgeyi kaplayacak şekilde karbonat dökün. Ardından yaklaşık yarım saat kadar bekletin. Kuru bir bez yardımıyla bastırarak bezin lekeyi emmesini sağlayın.
  • Son olarak lekeli bölge üzerine doğrudan sirkeli su karışımını dökün. Eğer miktar ayarı yapamıyorsanız, sprey şişelerden faydalanarak sirkeli suyu püskürtebilirsiniz.
  • Lekeli bölgeyi yeniden silin. İşlemi koku tamamen giderilinceye kadar tekrarlayın. Son olarak kumaş parfümü uygulayabilirsiniz.

Bazı üyelere itafen..
Cocugum oldugundan beri çocuga bakmaktan kopegimin basini oksayamadigim , oyunlar oynayamadigim ve cok sık dısarı çıkamadigim dogrudur.
Ama yine taşlancaksam cocugum aglarken bile kopegimin mamasini ellerimle yaptigim , bebegim gaz sancisi cekerken ayni zamanda kopegimin karni agridiginda bebegi eşime verip kopegimi kucagima aip ona masaj yaptigim , kontrollerini aksatmadigim , yatagimda ona her zaman yer açtigim , bazen kendime harcamayip kopegime harcadigim , disarda gezdigi zamanlarda ayagina batan otlari saatlerce temizledigim , sirf o bunalim ve terketme duygusu yasamasin diye gezmekten feragat edip evde oturdugum , evimize kakasini yapip çişini yaptiginda ya da bir esyayi parcaladiginda ya da ogluma ayirmam gereken zamani kopegimin bakimi icin harcadigimda eşim laf bunlara laf ettiginde onunla kavga edip gublerce küs kaldigim icin özur dilerim. Siz burda yazdigim kadarini bilirsiniz.. Ben yasadigimi bilirim. Kimse cocugunu tuvalet egitiminde disari beya bir baskasina vermedigi gibi bende oglumu kimseye vermem. Ama şayet bir gun olurda benim bu yaptiklarimin 1000 katini yapacak , onu benden daha cok sevecek , benden daha cok ilgilenecek ve kopegim bu durumdan cok cok cok memnun olur o gozlerindeki parlamayi gorurum o kisiye vermeyi dusunurum. Benim kopegimin son zamanlari belki...
Mutlu olmaya diledigi gibi ziplayip oynamaya özgur olmaya hakki var. Suan mutsuz , bizimle oynamiyor ve ozgur degil. Sayet bunlari gorursem birine parlak gozlerle bakarsa asla bencillik yapmam. Ilk kopegime 3 ay baktim sadece bir trafik kazasinda öldü yasadigimi bir ben bir allah bilir. 1 ay yemek yemedim , 1 ay gülmedim, eve girmemek icin elimden geleni yaptim hatta anı kösesi oluşturdum hicbir sey onu unutturmamaliydi bana. O zamanlar çalisiyordum ve hep vicdan azabi cektim ise gitmemeliydim hep onla ilgilenmeliydim birgun kizmiştim ona neden kizdim ki diye kendimi yemiştim. Siz ordan yaşlandigi ve cocugum oldugu icin terkedilmek istenen bir kopwk goruyor olabilirsiniz.
Ama ben 11 yillik oglumu son zamanlarinda mutlu edememenin pişmanligini , uzerine birde cocuk yapip mutsuz ettigimi , gezip tozmasi hoplayip ziplamasi gerektigi zamanlarda da eve hapsettigimi en kotusude ona haksizlik ettigimi düsünüyorum. Benim 11 yasindaki oglumun dişinde çürük var vterinerler yapmiyor bulundugum yere 2 saat uzaklikta hayvan hastanesi var. Oraya goturmem lazim nasil gotureyim ? Ya bu canli benim herseyim ve ben bunu bile yapamiyorum kime diyeyim gotur diye kim yapar bunu. Arkadaslar gercekten bunlarin vicdan azabini yasiyorumm. Keske bazilarimiz daha anlayişli olsalardi..

burda sanirim bana gondermeye yapmaya calismissiniz, ben size acikca yazayim.
tabi sizin kadar uzun yillardir, en en en kotu durumdaki hayvanlara bakma mertebesine henuz erisememis olsam da ben de kendi capimda bir hayvanseverim, yaptigim iyilikleri sayip dokmeyi de ucuz buluyorum.

ben bu konuyu ilk acildigi gunden bu yana takipteyim. konu sahibinin ilk yorumlarini okursaniz kesinlikle ama kesinlikle yardim isteme uzerinde degil aynen su sekildeydi:

heryere isiyor
dayanamiyorum
onu sevemiyorum
kocam ben demistim dedi :( (en olayi da bu)
napicam ben bu hayvanla

yani hicbir sekilde arkadaslar egitimi nasil verecegim ya da cok uzuluyorum cunku kopegim uzgun gibi bir ifade icermiyordu. ne zamanki burda benim gibi birkac laf soyleyen oldu o zaman bir anda kopegine asik oldu konu sahibi. benim kendisine ilk mesajim kisirlastirdiniz mi olmustu. kendisi isaretleme cisinin kisirlastirmayla direkt iliski icerisinde oldugunu bilmeyecek kadar kopegine yabanci ve kopegi 11 yasinda. bu yasina kadar kisirlastirma ile ilgili herhangi bir websitesinin basligini dahi acip okusan isaretleme cisi yazisini okursun. bu kadar ilgisizlik var su anki durumda.

benim de kopegim erkek maltese. yegenimi cok kiskandi. cis yapti, oyuncak parcaladi, kustu, herseyi yapti. bir an bile sinir olmayi birak -ki benim titiz annem dahil- bu hayvan cok uzgun onu nasil mutlu ederiz diye dusunduk, ki dogrusu da budur. cis temizlenir.

bugun konu sahibinin yazdigi mesaj amcam boyle dediiii seklindeydi. mujdeli haber seklinde. ben de kendisini tebrik ettim.

sizi rahatsiz eden seyleri pasif agresif sekilde begenmedim verip/acikca soylemeden gonderme yapip beyan edeceginize acikca yazabilirsiniz. iletisim oluyor boyle, iyi bir sey.

Size bir gönderme yapmadım
Keza on yıldan fazladır beni bilir buradakiler o şekilde bir gönderme tarzım değil
Siz söylediklerinden böyle bir anlam çıkarmışsınız ben çıkarmadım. Hayvanlar konusunda en hassas insanlardan biriyim ancak bazen insanlarda bunalabiliyor ben konu sahibesinin ifadelerinden bunu anladım, eşi, bebeği, köpeği ve sorumlulukları arasında sıkışmış taze bir anne. Bu bence çok insana has bir durum, sizin gibi hissetseydim bende ters şeyler yazabilirdim. Her mesajı beğenmek zorunda değilim, herkesle iletişim kurmak zorunda da değilim beğenmedim o kadar. Kendinizi fazla önemsemişsiniz ama benim için ekstra önemsenip laf dokunduracak kadar önemli değilsiniz. Mesajımı alıntıladığınız için cevap yazıyorum şu an yani aslında iletişime değer bir durumunuz yok, diyalog kurmasak daha iyi

e 11 yıl kıskanıyo oda senin çocuğun gibi olmuş üdtelik eve tanımadık yüzler gelince bunu tehtit olarak algılıyor ve buyüzden yerini belirtiyor ama çözüm olarak

• İdrarın temas ettiği döşeme kılıflıysa kılıflarını çıkarıp etiket talimatlarına uyarak çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz.
  • Temizlik işlemlerine başlamadan önce, kokunun sizi rahatsız etmesini engellemek için leke üzerine oda kokusu ya da kumaş kokusu spreyleri sıkabilirsiniz. Bu işlem kokunun yoğunluğunu azaltabilir.
  • Temizlik işlemlerinde çamaşır suyu gibi ağartıcı ürünler kullanmanız önerilmez. Köpeğiniz bu işlem nedeniyle o bölgeyi yeniden kirletmeye meraklı olabilir.
  • Lekeyi çıkarmak için uygulayabileceğiniz en basit yöntemlerden biri de sirke kullanmaktır. Kötü kokuları gidermede en etkili malzemelerden biri olduğu bilinen sirkeyi, küçük bir temizlik kovasına doldurduğunuz suyla karıştırabilirsiniz.
  • Temizlik suyuna bir çay bardağı sirke eklemeniz yeterlidir. Ardından nemli bir bez yardımıyla lekeli bölgeye bastırarak bezinizin lekeyi emmesini sağlayın.
  • Özellikle döşemenizin sünger bölümlerine sızan lekeler oluşmuş olabilir. Bezinizle olabildiği kadar derine bastırarak bezin sıvıyı çekmesini sağlayın.
  • Sıvıyı yeteri kadar çektikten sonra, başka bir bezi sirkeli suya batırın. Ardından hafifçe sıktığınız bezi döşeme üzerine bastırın ve lekeli bölümü silin.
  • İşlemi kokunun giderilmesinden emin olana kadar tekrarlayın. Sirkeli suyunuzu sık sık değiştirmeniz, lekeli bölgenin her seferinde daha fazla temizlenmesini sağlayabilir. Bu işlemi yastık, minder, sandalye gibi diğer döşemelerinizde de kullanabilirsiniz.
  • Köpeğinizin idrar kokusu çok ağır olabileceğinden bu işlem sonucunda leke kokusu tam olarak giderilmeyebilir. Özellikle eskiden oluşmuş ve kurumuş lekelerde durum daha da zorlayıcı olabilir. Eski lekeler ve inatçı idrar lekeleri için köpek idrarı temizleyici ürünler de satın alabilirsiniz.
  • Denediğiniz tüm yöntemlere rağmen hâlâ koku kaldığını düşünüyorsanız, halı yıkama ve koltuk yıkama makinelerinden de yardım alabilirsiniz. Bu makinelere sahip değilseniz, profesyonel yardım alarak kokudan anında kurtulabilirsiniz.
  • İşlem sonrasında lekeli bölgeyi kurumaya bırakın ve bolca kumaş kokusu uygulaması yapın.
YATAĞINIZDAN KÖPEK İDRAR KOKUSU NASIL GİDERİLİR?
Yataklar köpeklerin en çok temas ettiği alanlar arasında yer alır. Köpek idrarı yatağınıza temas ettiyse temizliği oldukça basit bir şekilde gerçekleştirilebilir. Peki yatağa bulaşan köpek idrar kokusu nasıl giderilir ve eskiden oluşmuş idrar kokusu nasıl giderilir? Kolay ipuçlarını uygulayarak yatağınızı temizleyebilirsiniz.

• Yataklarda sıvı geçirmez alezler kullanarak lekenin yatak süngerine ve pedine bulaşmasına engel olabilirsiniz. Eğer sıvı geçirmez aleziniz yoksa bir dahaki lekelenmeleri önlemek için satın alabilirsiniz.
  • Yatağınızı temizlemek ve kokuyu gidermek için sirke ve karbonat yöntemlerini ayrı ayrı uygulayabilirsiniz. Lekeli yüzeye lekeli bölgeyi kaplayacak şekilde karbonat dökün. Ardından yaklaşık yarım saat kadar bekletin. Kuru bir bez yardımıyla bastırarak bezin lekeyi emmesini sağlayın.
  • Son olarak lekeli bölge üzerine doğrudan sirkeli su karışımını dökün. Eğer miktar ayarı yapamıyorsanız, sprey şişelerden faydalanarak sirkeli suyu püskürtebilirsiniz.
  • Lekeli bölgeyi yeniden silin. İşlemi koku tamamen giderilinceye kadar tekrarlayın. Son olarak kumaş parfümü uygulayabilirsiniz.

Sirke kullaniyorum saf sirke 5 tane bitti eger hala devam ederse karbonat sirke limon deneyecegim

Kopeginizle çocuğunuzu oyun arkadaşı yapmayı deneseniz? Mamayı çocuğunuzun elinden falan alsa bilemedim çocuğunuzu gördükçe sevinicegi bı ilişki kurması gerekiyor

Bebeğimi kıskanıyo acaba ?Bilemedim.Köpek kılına alerjım var.Hiç bılmıorum.Davranısları degıstıyse kopegın psıkolojısı bozulmuş olabılır.

Halilara deniyordum ben onu. Cok iyi geliyordu yataga aklima gelmemişti onu da deneyeyim.
yatak için sana şunu önerebilirim

Bebeğiniz kaç aylık alışır belki zamanla bebeğinize köpeğinize de gün içinde zmaan ayırın sevin oynayın belki zamanla alışır ama tabi bu süreç sizi yoracak 2 çocuğunuz yahut ikiz çocuk sahibi biri gibi düşünün kendinizi şuan ona göre davranın zamanla bebeğin varlığına alışır gibi geliyor bana ama hiç bir bilgim yok açıkçası bi fikir vermeye geldim

Bazı üyelere itafen..
Cocugum oldugundan beri çocuga bakmaktan kopegimin basini oksayamadigim , oyunlar oynayamadigim ve cok sık dısarı çıkamadigim dogrudur.
Ama yine taşlancaksam cocugum aglarken bile kopegimin mamasini ellerimle yaptigim , bebegim gaz sancisi cekerken ayni zamanda kopegimin karni agridiginda bebegi eşime verip kopegimi kucagima aip ona masaj yaptigim , kontrollerini aksatmadigim , yatagimda ona her zaman yer açtigim , bazen kendime harcamayip kopegime harcadigim , disarda gezdigi zamanlarda ayagina batan otlari saatlerce temizledigim , sirf o bunalim ve terketme duygusu yasamasin diye gezmekten feragat edip evde oturdugum , evimize kakasini yapip çişini yaptiginda ya da bir esyayi parcaladiginda ya da ogluma ayirmam gereken zamani kopegimin bakimi icin harcadigimda eşim laf bunlara laf ettiginde onunla kavga edip gublerce küs kaldigim icin özur dilerim. Siz burda yazdigim kadarini bilirsiniz.. Ben yasadigimi bilirim. Kimse cocugunu tuvalet egitiminde disari beya bir baskasina vermedigi gibi bende oglumu kimseye vermem. Ama şayet bir gun olurda benim bu yaptiklarimin 1000 katini yapacak , onu benden daha cok sevecek , benden daha cok ilgilenecek ve kopegim bu durumdan cok cok cok memnun olur o gozlerindeki parlamayi gorurum o kisiye vermeyi dusunurum. Benim kopegimin son zamanlari belki...
Mutlu olmaya diledigi gibi ziplayip oynamaya özgur olmaya hakki var. Suan mutsuz , bizimle oynamiyor ve ozgur degil. Sayet bunlari gorursem birine parlak gozlerle bakarsa asla bencillik yapmam. Ilk kopegime 3 ay baktim sadece bir trafik kazasinda öldü yasadigimi bir ben bir allah bilir. 1 ay yemek yemedim , 1 ay gülmedim, eve girmemek icin elimden geleni yaptim hatta anı kösesi oluşturdum hicbir sey onu unutturmamaliydi bana. O zamanlar çalisiyordum ve hep vicdan azabi cektim ise gitmemeliydim hep onla ilgilenmeliydim birgun kizmiştim ona neden kizdim ki diye kendimi yemiştim. Siz ordan yaşlandigi ve cocugum oldugu icin terkedilmek istenen bir kopwk goruyor olabilirsiniz.
Ama ben 11 yillik oglumu son zamanlarinda mutlu edememenin pişmanligini , uzerine birde cocuk yapip mutsuz ettigimi , gezip tozmasi hoplayip ziplamasi gerektigi zamanlarda da eve hapsettigimi en kotusude ona haksizlik ettigimi düsünüyorum. Benim 11 yasindaki oglumun dişinde çürük var vterinerler yapmiyor bulundugum yere 2 saat uzaklikta hayvan hastanesi var. Oraya goturmem lazim nasil gotureyim ? Ya bu canli benim herseyim ve ben bunu bile yapamiyorum kime diyeyim gotur diye kim yapar bunu. Arkadaslar gercekten bunlarin vicdan azabini yasiyorumm. Keske bazilarimiz daha anlayişli olsalardi..
Keşke eşin biraz bu duygularını anlayıp sana yardımcı olsa. Bebeğini kanguruya alıp köpeğini her gün çişe kakaya dışarı çıkarsan nasıl olur? Seninle vakit geçirdiğini seni kaybetmediğini hisseder rahatlar sanki. Bebek gelince ihmal de olmuş biraz ve bunu farkında. Siz de yeni bir yaşam düzenine adaptasyon sürecindesiniz tabii ki aksayacaktır. O bunu da hissediyor haliyle. Paniğinizi yatıştırıp sakince yaklaşın sevgiyle çözersiniz umarım🙏🙏🙏

Keşke eşin biraz bu duygularını anlayıp sana yardımcı olsa. Bebeğini kanguruya alıp köpeğini her gün çişe kakaya dışarı çıkarsan nasıl olur? Seninle vakit geçirdiğini seni kaybetmediğini hisseder rahatlar sanki. Bebek gelince ihmal de olmuş biraz ve bunu farkında. Siz de yeni bir yaşam düzenine adaptasyon sürecindesiniz tabii ki aksayacaktır. O bunu da hissediyor haliyle. Paniğinizi yatıştırıp sakince yaklaşın sevgiyle çözersiniz umarım🙏🙏🙏

Gunde 3 kez disari cikardigimda bile eve yapiyor. Suan mesela tuvaletin kapisi acik balkondan iceri girdi tuvalete kaakasini cisini yapti cikti 🙄 yani aslinda nereye isterse yapsin mantigimi oluşmali bende anlamadim eski evdede banyoya yapiyordu. Burdada oraya yapmak istiyor hani balkona zorlamasammi ama balkona da kopek tuvaleti aldim 🤦🏻‍♀️ blmiyorum sorun bnde galiba

Bazı üyelere itafen..
Ben sizi anladım. Size de buna benzer bir tavsiye vermiştim. Vicadanınız rahat olsun. Hayvanınızın iyiliği için yapıyorsunuz sonucta.

Sizi tebrik etmek istedim. Bunca zorluga ragmen hala vazgecmiyorsunuz kopeginizden. Baskasi olsa simdiye kadar coktan sahiplendirmisti. En ufak bir sorunda malesef ilk gozden cikarilan evdeki minik dostlarimiz oluyor.

Bu surecte cok fazla degisiklik yasamis. Yeni bir rakip gelmis :)) onun disinda Evi degismis. Ev kalabaliklasmis 1 ay suresince. Sadece bebeginiz degil bunlar da psikolojisini etkilemistir.

Bir de saglik sorunu olabilecegi aklima geldi. Mesela idrar yollarinda sistit gibi? Sistit bu sekilde surekli idrar yapmasina sebebiyet verebilir. Cunku durmadan ve aniden cisi gelmis hissi, hatta tutamama hissi yasiyor olabilir.. Bu durumda da ilk buldugu yere yapiyor olabilir. Bu ihtimali goz onunde bulundurun lutfen.
Benim isyerimde baktigim kedimde boyle bir durum vardi. Normal cisini kuma yapiyordu ama ara ara yerde minik ciş birikintileri birakiyordu.

Mutlaka oglunuzu da kiskaniyordur.. Surat asmasinin, oyun oynamak istememesinin sebebi kiskancliktir. Iliskinizi duzeltmek icin onunla daha fazla vakit gecirmeniz gerekecek.
Sizin araniza sogukluk girmis bence 🤭 Aranizi isitmaniz gerekiyor. Bunda da size buyuk pay dusuyor.

Mesela esiniz bebege baktigi zaman siz rutinin disina cikarak bas basa uzun yuruyusler yapip, disarida bol bol oynayabilirsiniz. Bunun disinda ona hep sevgi dolu seslenmeyi deneyin.. Gun icerisinde cok ilgilenemeseniz bile surekli seslenip, laf atip ses tonunuzla sevginizi hissettirebilirsiniz.

Eski iletisiminizi yakaladiktan sonra oglunuzu yuruyuslere ve yaptiginiz etkinliklere yavas yavas dahil ederseniz olumlu sonuc alabilirsiniz. Bir de bebeginizin esyalarindan kopeginizin yatagina koyun bence.

Sacma bir ornek olacak ama soyle dusunun esiniz uzerinize kuma getirmis ve sizi ayni evde yasamaya zorluyor. 😂 Nasil hissedersiniz? Iste Suan kopeginiz tam da boyle hissediyor.

Minicikler ama bildigin kiskaniyorlar. Benim kedim beni esimden kiskaniyor mesela. Ne zaman sarilsak kosa kosa yanimiza geliyor benim uzerime yatiyor.. Mesela gulsek uyuyorsa bile uyaniyor ve hooop yanimizda 🤣 Bir de gelirken soyleniyor miyk miyk cadi kiz 😂

Back
X