Ben seni vursam üzülmem. Kediye mi üzüleceğim????????

Bu çocukların böyle olmasının tek sebebi içinde bulundukları zihniyet. İş sadece anne babada bitmiyor. Çevrenin zihniyeti bu şekilde ve çocuklar bu durumu normal sanıyor. Biz istediğimiz kadar buradan kınayalım zihniyet değişmeden maalesef hiçbir şey değişmiyor. Gerçekten çok yazık.

Kanım dondu resmen.
Bu cümleyi söyleyen 13 yaşındaki bir çocuk. EVET DAHA BİR ÇOCUK. Bir anne babanın çocuğu, bir insan yavrusu....
Bunun bir üstü istediği olmayınca anne babasının,kardeşinin, karısının, öz evladının canına kast edecek.
Sevgili anne babalar. Evlatlarımıza sahip çıkalım. Bir evlât kolay yetiştirilmiyor kolay büyümüyor. Tüm kötülüklerden uzak tutalım. Kötü örnek olabilecek bütün internet, dizi, film ne varsa uzak tutalım.

"Eee evlendik, zaman geçmeden bir çocuk yapalım,
Elalem arkamızdan beceriksiz demesin diye çocuk yapalım,
Kaynanam sıkıştırıyor çocuk diye hemen bir tane yapalım,
Yaşlanınca bize kim bakar, üç beş tane olsun bari, hangisi bakarsa,
Benim yaşayamadıklarımı yaşatacağım bir çocuk yapalım,
Gerekli birikim var hemen çocuk yapalım,
Bir tane var, yalnız kalmasın yanına bir tane daha yapalım
Oğlum var bu sefer kız olur hadi bir tane daha yapalım veya tam tersi,
Kocamla aram kötü belki bebek düzeltir, bir tane yapalım,
Eltim doğurdu ben eksik kalmamalıyım, hemen bir tane yapalım,
Ben yapayım nasılsa annem veya kayinvalidem bakacak"

Allah rızası için, vatana millete hayırlı, sevgi dolu, merhametli bir evlat yetiştirmek istiyorsanız 10 tane de evladınız olsun. Ama yukarıdaki saydığım veya sayamadığım sebeplerden dolayı evlat sahibi olmayın. Dünyaya getirip bir köşeye atmayın. Maddi bütün isteklerini karşılayıp onları sevgisiz ve ilgisiz bırakmayın. Bizim bıraktığımız sevgi boşluğunu dolduracak o kadar çok şey var ki etrafta...
😣😣😣😣😣
[/QUOTE
Bir çocuğun, bu cümleyi dili dönüpde söyleyebilmesine ayrıca hayret ettim.

13 yaşındaki küçücük bir çocuktan canavar yetiştiren sistem sorgulanmalı bence.
Hiçbir ceza suçu önlemez. Suçu önlemenin tek yolu, toplum olarak gelişmektir. Hem ekonomik, hem kültürel, hem sosyal, hukuksal yönlerden gelişmektir.
Ülke ciddi anlamda yozlaşma ve çürüme içinde. Sanki bataklıkta gibiyiz. Sürekli en kötüsünü görüyoruz. Bundan daha beter haber duymam dedikçe daha beterini duyuyorum.
Televizyonda Kemal Sunal'ın "eşoleşşek" demesi sansüre uğrarken, diğer tarafta kadına yapılan işkence açık açık görünüyor.
Mafya sanki iyi bir şeymiş gibi anlatılıyor. Yakışıklı düzgün giyimli gençler mafya oluyor, bizim insanımız da ona özeniyor.
Yarışma programları bir şey öğretmek değil para, araba kazanmanın aracı olmuş. İnsanlar emek harcamadan kısa yoldan zengin olma derdine düşmüş.
Klasik olacak ama adalet isim olarak kalmış. Çocuğa tecavüz edenler 3-5 yılla dışarı çıkarken kendini müdafaa eden kadına müebbet veriliyor. Suçlu eğer 'yukarılarda' tanıdığı varsa suçu örtbas ediliyor. En ufak bir şiddetin dahi -ki sözlü de buna dahil, ceza bulmaması, insanları suça teşvik ediyor.
Herkesin elinde bir silah. Geçen gün bizim komşu fareye ateş etti. Gece saat 1 de.

Biz ne zaman düzeliriz biliyor musunuz, ancak en dibi görüp kendi halimizden şikayetçi olup birşeyler yapmaya başladığımız zaman. Yoksa sadece konuşmakla sinir olmakla kalırız.

Değil mi? Halbuki oradaki polisler belki babası yaşında. Birisi babasına bu şekilde konuşsa? Bir başkasının canına kast etmeyi düşünmek ne kadar kolay?

13 yaşındaki küçücük bir çocuktan canavar yetiştiren sistem sorgulanmalı bence.
Hiçbir ceza suçu önlemez. Suçu önlemenin tek yolu, toplum olarak gelişmektir. Hem ekonomik, hem kültürel, hem sosyal, hukuksal yönlerden gelişmektir.
Ülke ciddi anlamda yozlaşma ve çürüme içinde. Sanki bataklıkta gibiyiz. Sürekli en kötüsünü görüyoruz. Bundan daha beter haber duymam dedikçe daha beterini duyuyorum.
Televizyonda Kemal Sunal'ın "eşoleşşek" demesi sansüre uğrarken, diğer tarafta kadına yapılan işkence açık açık görünüyor.
Mafya sanki iyi bir şeymiş gibi anlatılıyor. Yakışıklı düzgün giyimli gençler mafya oluyor, bizim insanımız da ona özeniyor.
Yarışma programları bir şey öğretmek değil para, araba kazanmanın aracı olmuş. İnsanlar emek harcamadan kısa yoldan zengin olma derdine düşmüş.
Klasik olacak ama adalet isim olarak kalmış. Çocuğa tecavüz edenler 3-5 yılla dışarı çıkarken kendini müdafaa eden kadına müebbet veriliyor. Suçlu eğer 'yukarılarda' tanıdığı varsa suçu örtbas ediliyor. En ufak bir şiddetin daha ki sözlü de buna dahil, ceza bulmaması, insanları suça teşvik ediyor.
Herkesin elinde bir silah. Geçen gün bizim komşu fareye ateş etti. Gece saat 1 de.

Biz ne zaman düzeliriz biliyor musunuz, ancak en dibi görüp kendi halimizden şikayetçi olup birşeyler yapmaya başladığımız zaman. Yoksa sadece konuşmakla sinir olmakla kalırız.
😳😳😳😳
Fareye ateş etmek mi? Yarın öbürgün sinirlendiğinde karısına, çocuğuna, komşusuna, akrabasına ateş edecek.
Bu çocukların yaptığı kesinlikle affedilmez ama bu çocuklar büyüklerinin minyatürü. Kendi kendilerine öğrenmiyorlar ki bunları.
Son zamanlarda herkes birikim yapmanın derdinde. Ve anne babalar çocukların her istedikleri hatta daha istemeduklerini bile önlerine koyuyorlar. Hiçbir şey için mücadele etmiyorlar. Kıymetini bilmiyorlar. Sonra da canlılara sarıyorlar. Onların acı çekmesi hoşlarına gidiyor. Çünkü bir amaçları var maalesef.

Bunlara otomatik portakaldaki alexe yaptiklari gibi psikolojilerini degistirmeleri lazim ancak oyle zararsiz hale gelirler. Maalesef ki coklar, hic durmadan doguruyorlar. Kediler kisirlastirilana kadar boyle anne babalar kisirlastirilsin

Aynen katılıyorum maalesef vicdan ve merhamet duygularından yoksun çocuk sayısı artmaya başladı, bu tip vahşetler her şehir ve ilçelerde, mahallelerde yaşanıyor artık ve ne yazık ki bu vahşiliği yapanların çoğunluğu çocuklar, ben şahsen defalarca başını parke taşıyla ezmeye çalıştıkları kedileri kurtardım ellerinden, kimisini kurtaramadım yüzü gözü paramparça olmuş kedileri veterinere götürdüğüm de oldu, karnı kesici bir aletle yarılmış köpekler de gördüm, 2 köpeği birbiriyle çiftleştirmeye çalışan çocuklar da gördüm.

Aile yapıları nasıldır bilemem ama genel itibariyle hayvan düşmanlığıyla büyütüldükleri aşikar çünkü çok şahit oluyorum, sokaktaki kedi, köpekleri kovsun diye bizzat anneler çocuklarının eline sopa verip vur diyor, dokunma onlar pis diyorlar, kimi de çocuklarını uslu dursun diye hayvanlarla korkutuyor.

Birçok konuda 0-18 yaş grubu bireyleri, ki kanunlara göre de 18 yaşına kadar herkes çocuk sayılır, çocuk olarak görüp yaptıkları şeyleri çocukluklarına veririm lakin uzmanlarında belirttiği üzere bir insanın karakteri 6-7 yaşına kadar büyük oranda şekillenmektedir, yani eğer bir çocuğa aile içi eğitim verecekseniz, vicdan, merhamet, dürüstlük, sevgi, saygı gibi birtakım duyguları aşılayacak, öğretecekseniz çocuk daha beşikteyken eğitime başlamanız gerekiyor, velhasıl 13 yaş bir çocuk için bu duyguları öğretmek, aşılamak ya da bu duyguları sıfırdan vermek için geç bir yaş maalesef, iyileştirilebilir mi? Belki ama o da ne kadar etkili olur bilemiyorum.

Bu sebeple Feslegen Kokulu Nane Feslegen Kokulu Nane 'ye katılıyorum, eğer saldım çayıra mevlam kayıra diyerek çocuk sahibi olacaksak, iyi bir insan olması için çocuğumuza gerekli eforu sarf edemeyeceksek doğurmayalım zira bir çocuk için sadece yiyecek, giyecek, barınma imkanları yeterli değildir, iyi, ahlaklı, dürüst biri olabilmesi için sabırla ilmek ilmek işlemeniz gerekiyor, bugün hamile bir kediyi öldürmekten zerre rahatsız olmayan, seni öldürsem üzülmem diyen bir çocuk yarın seri katil de olur tecavüzcü de olur, bu çocuklar ev hapsiyle ıslah olacak mı? Aksine haber olmak, dehşet saçtığını, infial yarattığını bilmek daha kötü eylemler yapmaları için tetikliyor onları, korkulan olmak nam salmak onlar için gurur verici, böyle bir çocuk doğurmaktansa doğurmamak daha hayırlı, şahsen ben bu çocukların anne babalarının doğurganlıklarına son verilmesini isterim, hayvan hakları savunucuları ve derneklerinin de devreye girip o köpeği ellerinden almalarını isterim, çünkü evciller birlikte yaşadıkları kişilerin karakterine bürünür, saldırgan birinin elinde saldırgan, seven birinin elinde sevgi dolu olurlar, zavallı köpeği de kendilerine benzetmişler, sinirlensin diye kışkırtmak saldırganlığını tetiklemek için köpeği tekmeliyorlardı.
Dediklerine katılıyorum Mune Mune ama mesele hayvan sevgisi değil. Mesele simdiki neslin sadece kendini düşünerek yetiştirilmesi. Anne babaların çocuklarının sadece maddi isteklerini sonuna kadar karşılaması ve manevi olarak hiç ilgilenmemeleri. Çocuklar istekleri için mücadele etmiyorlar. Ben küçükken babamdan bir oyuncak istemiştim. Çok yalvarmıştım. En sonunda babam aldi o oyuncağı. Hala saklıyorum.
Bir de herkes çok para kazanmanın derdinde. Hatta geçen bir konuda bir üye " miras bırakmak kardeş bırakmaktan daha önemli " dedi. Bu şekilde yetişen biri kazara kardeş sahibi olsa ne olur acaba? Para= candan daha önemli
Bizim eve tek maaş giriyor. Mesleğim var ama çalışmıyorum. Çocuklarımın yanında olmayı tercih ettim. Bazisi calismayi tercih eder, onlarinda kendi tercihi. Kimseye bir lafim yok. Çalışan anneler konuyu başka yere çekmesin.

Evet çocuğumun her istediğini alamıyorum. Ama her ihtiyacı olduğunda yanındayım. Çok basit bir kelebeği çok masumane yakalayıp sevmek istiyor, hemen müdahele ediyorum. Sen yakalarsan o ölür. Uzaktan bak diyorum. Çocuğum üzülmesin diye alıp kelebeği öldürmesine izin vermiyorum. Bunu neden yazdım? Çünkü çocukları ağlamasın, üzülmesin diye hayvanlara taş atmasına ses çıkarmayan, başka çocukları dövmesi için teşvik eden aileler var. Hatta filmlerde, dizilerde birisi diğerini öldürürken zevk aldığımız sahneler var. Eline sağlık, iyi yaptın, gebermeyi hak etmişti........ 😳😳😳😳 Bunu gören çocuklar başkalarının canını yakmayı amaç ediniyorlar. O kedi can çekişirken ne kadar zevk duymuşlardır mesela. 😥

Bırakın çocuklar üzülsün de , ağlasın da, canı da acısın, istediği oyuncak hemen alınmasın, yok ne demek bilsin, mücadele etmeyi öğrensin. Can ne demek onu öğrensin. Kendi canı acısın ki başkasının canını acıtmasın.

Bir de ne maddi ne manevi ilgilenen sadece kötülüğü öğreten aileler var ki Allah onların da kökünü kurutsun.

Back
X