• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben senin prensesinim,dimi?

Sordum azonce. Dun arabada yanimda komsumuz vardi.Onu sevmiyormus okula niye onu da getirmisim oyle soyluyor. Ama ne o an ne aksam bisey soylemedi saka gibi
Belli ki o anlarda başbasa olmak istiyor yanınızda biri olunca üzülmüş. Tabi tepkileri normal değil ama siz düzelince o da duzelir inşallah. Naçizane size alfie kohn un koşulsuz ebeveynlik kitabını ve isabelle fillizoat in kitaplarını öneririm. Ilki daha çok sızım için ikinci yazar ise cocugunuzun aslında neden öyle davrandığı ile ilgili. Sıkılmadan okursunuz

Sordum azonce. Dun arabada yanimda komsumuz vardi.Onu sevmiyormus okula niye onu da getirmisim oyle soyluyor. Ama ne o an ne aksam bisey soylemedi saka gibi

Benzer bir olayı oğlumla yaşamıştık

Anaokulunun yanında bir cafe vardı arada gider anne oğul saati yapardık

Yine öyle oturduğumuz bir gün komşumuz olan halası yine ortak bir komşu ve onunla aynı okula giden bir kızı olan ortak arkadaş arayıp neredesiniz dediler

Neyse söyledim arayan halandı da dedim komşuyu da söyledim

Bunlar bir geldi yanlarında diğer arkadaş ve kızı da var

O hışımla elindeki kitabı gözüme çarptı

Zira onun değerli Zamanı bu kalabalık ile bölündü bir de kendisi ile akran bir rakip geldi

Başka Zaman böyle tepki görmedim ama arada onun planına uymadan baskın gibi eve gelen misafirden de hoşlanmıyor

Muhtemelen kızının kafasında kurduğu eve dönme seansı komşu ile bozulmuş onu sevip sevmemesi değil anne kız zamanının bozulması sorun

Bir de yabancı olunca daha da yükseliyor tepkiler

Açıkça ilgi istediği ve Başbaşa istediği ortada

Hazır tatil de geldi bir süre okula da gitmesin bence

Selam kizlar.Yeni konu acmayip buradan devam edeyim dedim.Kizim okula da gitmek istememeye basladi:KK43:
Pazartesi gunu pedagoga gittik esimle,buraya yazdiklarimi ve daha bir suru detayi anlattik.Her konu icin cok guzel cozumler sundu aciklamalar yapti,cok onemli iki sorun var.Birincisi uyku saatleri. Kresin ilk aylari 8de uyurdu simdiyse zorla 10da uyutuyoruz,uykusunu almadigi icin hircinmis.Ve kizim 14aylikken ise basladigim icin bana guvenli baglanmadigini soyledi.Basta yapilan hatalarin sonradan duzeltmeye calismnin Cok zor oldugunu,kizimi ilgiye bogmami,4te okuldan alinca yatana kadar is yapmadan onunla ilgilenmemi hatta evin icinde bir yere giderken bile elini birakmamami soyledi.Bunlari yapinca kizimdaki degisime inanamadim,her cumlemde peki guzel annecim canim annecim dedi.
Ama dun yine basa sardik..Onu alirken niye salatalik getirmemisim elma getirmisim..Niye yolumuzu degistirip baska yoldan gitmisim..Arabayi durduracakmisim inecekmis..Kizlar size yemin ederim sinirlenmeden her itirazina aciklama yapmama ragmen oyle bir tepindi ki oto koltuktn cikti tavana bile tekme atti.Koluna vurdum kendimi tutamadim. Kaza ypacaktim sinirden..
Yarin okuldan bagimsiz bir pedagoga gidecegim.Okulda mi problem yasiyor ya kafayi yemek uzereyim:KK43:
Kızınız kaç yaşında ? Belli yaşlarda ara ara tutar bu hırçınlıkları , çok uzun süreden sonra dün akşam benim oğlum da öfke nöbeti geçirdi , bir akşam önceden masada bırakyığı sütlaçı neden dökmüşüm , yenisini istemiyorum , bozulmuş sütlaçı istiyorum diye 4 yaşında bizimki de

Kızınız kaç yaşında ? Belli yaşlarda ara ara tutar bu hırçınlıkları , çok uzun süreden sonra dün akşam benim oğlum da öfke nöbeti geçirdi , bir akşam önceden masada bırakyığı sütlaçı neden dökmüşüm , yenisini istemiyorum , bozulmuş sütlaçı istiyorum diye 4 yaşında bizimki de
Bizimki 29unda tam 5 olacak
Belli ki o anlarda başbasa olmak istiyor yanınızda biri olunca üzülmüş. Tabi tepkileri normal değil ama siz düzelince o da duzelir inşallah. Naçizane size alfie kohn un koşulsuz ebeveynlik kitabını ve isabelle fillizoat in kitaplarını öneririm. Ilki daha çok sızım için ikinci yazar ise cocugunuzun aslında neden öyle davrandığı ile ilgili. Sıkılmadan okursunuz
Mutlaka alacagim.Ikinci yazarin ozellikle hangi kitabini onerirsiniz?

Şu an tatile giriyor okullar. Bu durumu avantaja cevirebilirsiniz belki kaliteli vakit geçirerek. Okuldan uzak kalınca özler belki okulunuda,daha hevesli gider tatil sonrası.
Benim kızımda 5.5 yaşında. Kardeşi olacak henüz söylemedik ama eminim farkında çünku farklı davranıyor,ben senin bebeğinmiyim diye soruyor,sokakta bebek arabasında bebek görünce ay ne tatlı benimde olsun kardeşim diyor ki ben hamile kalana kadar ağzından duymamıştım bu tip şeyler. Bazen korkuyorum dengeyi sağlayamamaktan. Ama her ne olursa olsun,sakin kalacağıma söz verdim kendime. Kızım kolay bir çocuk değil ama bunu yapacağım çünkü onu kaybedemem. Gözünde hayal kırıklığı,kaygı görmek istemem.
Size tavsiyem asla hırpalamayın. Siz onu hırpaladıkça,ona bağırdıkça kardeşine bağlayabilir. Bak beni sevmiyor artık,bana bağırıyor,kardeşimi seviyor diyebilir.
Sakin kalmaya gayret edin lütfen,kolay değil biliyorum ama inanın en doğrusu bu.
Biz çocuklar gibi düşünmüyoruz. Onlar neler kuruyorlar kafalarında anlayamıyoruz. Empati kuramıyoruz onlarla. Haliyle hırçınlaşıyorlar.
Kardeş kıskançlığından cok çekmiş pedagog pedagog gezmiş arkadaşlarım var. 2 sene içerisinde kendiliğinden oturdu,düzeldi herşey inanın. Şimdi iki kardeş güzel güzel geçiniyorlar. Birbirlerini çok seviyorlar. Biraz sabır edip zamana bırakın. Zamanla cok sevecektir kardeşini.

Benzer bir olayı oğlumla yaşamıştık

Anaokulunun yanında bir cafe vardı arada gider anne oğul saati yapardık

Yine öyle oturduğumuz bir gün komşumuz olan halası yine ortak bir komşu ve onunla aynı okula giden bir kızı olan ortak arkadaş arayıp neredesiniz dediler

Neyse söyledim arayan halandı da dedim komşuyu da söyledim

Bunlar bir geldi yanlarında diğer arkadaş ve kızı da var

O hışımla elindeki kitabı gözüme çarptı

Zira onun değerli Zamanı bu kalabalık ile bölündü bir de kendisi ile akran bir rakip geldi

Başka Zaman böyle tepki görmedim ama arada onun planına uymadan baskın gibi eve gelen misafirden de hoşlanmıyor

Muhtemelen kızının kafasında kurduğu eve dönme seansı komşu ile bozulmuş onu sevip sevmemesi değil anne kız zamanının bozulması sorun

Bir de yabancı olunca daha da yükseliyor tepkiler

Açıkça ilgi istediği ve Başbaşa istediği ortada

Hazır tatil de geldi bir süre okula da gitmesin bence
Benim her is gibi o işim de yaş damdan:( bir yolunu bulup o komsuyla arama mesafe koymam lazim cunku her gun bizde. Gürcü,burda bizden baska sevdigi kimse yok.Onun da benim gibi 1 yasinda bebegi var.Oglen 1 gibi gelip 4e kadar gitmiyor,misafir gibi degil evin ferdi gibi yani. Ben ise giderken anneme yuz verme bu kadar diye kizardim simdi ben bisey yapamiyorum. Dun arabada kizim oyle kriz gecirirken sok oldu,ben varim diye mi boyle yapiyor dedi. Ben de bazen boyle davrniyor senle ilgisi yok dedim. Yine okula gelmek isterse duzgun bir dille kirmadan soyleyecegim

Güvenli baglanmacilara uyuz oluyorum :)
Konu sahibi hiç çalıştığın için vicdan azabı çekmene gerek yok (şiddetin için çekmelisin,o ayrı)
Benim annem ben küçükken çalışmıyordu, ve bir saniye kucağından inmeyen bir bebekmişim. Asla elini birakmazmişim, beni komşuya bırakıp doktora bile gidemezmiş, ağla zirla- yikarmisim ortalığı...
Ama yıllar sonra, gel gelelim ki aramızda hatır gönül ilişkisi dışında bir bağ kurulamadı maalesef. Yani bu işlerin çalışmayla şunla bunla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Ayrıca çocuğun her saniye elini tutmak cidden saçma bir davranış. Bazı ebeveynler bundan haz alıyorlar.
Birkaç sene çocuklar ile çalıştım, öyle anneler gördüm ki, kapıda sıra beklerken bile çocuğun elini tutan, iceriye-aktiviteye gelmek isteyen. 'şeyy, o bensiz duramaz' falan diyorlar bir de. Oysa genelinin çocuğunun umrunda değil, çok güzel aktiviteler yapıyor çocuk içeride:) Ama anne kapıda bunalımda, ay benden ayrıldı diye :)
Bazen çocuk içeride ağlamaya başlıyor 'annemi isteriiiğiiiüüğüm' diye. Dışarıdaki anne de hoşnutsuz gibi görünse de içten içe haz duyuyor çocuğunun onsuz birşey yapmamasindan.
Böyle ailelere o kadar çok gözlem yaptım ki, her yerdeler :)
Sonra tatil köylerinde yabancı cocuklar uslu uslu animatorle oynarken Türk çocuklar neden ortalığı yıkıyor.
Hep güvenli bağlanma diye kendilerine bağımlı çocuk yetiştirmekten...

Güvenli baglanmacilara uyuz oluyorum :)
Konu sahibi hiç çalıştığın için vicdan azabı çekmene gerek yok (şiddetin için çekmelisin,o ayrı)
Benim annem ben küçükken çalışmıyordu, ve bir saniye kucağından inmeyen bir bebekmişim. Asla elini birakmazmişim, beni komşuya bırakıp doktora bile gidemezmiş, ağla zirla- yikarmisim ortalığı...
Ama yıllar sonra, gel gelelim ki aramızda hatır gönül ilişkisi dışında bir bağ kurulamadı maalesef. Yani bu işlerin çalışmayla şunla bunla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Ayrıca çocuğun her saniye elini tutmak cidden saçma bir davranış. Bazı ebeveynler bundan haz alıyorlar.
Birkaç sene çocuklar ile çalıştım, öyle anneler gördüm ki, kapıda sıra beklerken bile çocuğun elini tutan, iceriye-aktiviteye gelmek isteyen. 'şeyy, o bensiz duramaz' falan diyorlar bir de. Oysa genelinin çocuğunun umrunda değil, çok güzel aktiviteler yapıyor çocuk içeride:) Ama anne kapıda bunalımda, ay benden ayrıldı diye :)
Bazen çocuk içeride ağlamaya başlıyor 'annemi isteriiiğiiiüüğüm' diye. Dışarıdaki anne de hoşnutsuz gibi görünse de içten içe haz duyuyor çocuğunun onsuz birşey yapmamasindan.
Böyle ailelere o kadar çok gözlem yaptım ki, her yerdeler :)
Sonra tatil köylerinde yabancı cocuklar uslu uslu animatorle oynarken Türk çocuklar neden ortalığı yıkıyor.
Hep güvenli bağlanma diye kendilerine bağımlı çocuk yetiştirmekten...
Dediklerinize katiliyorum. Yalniz benim kiz da cok ucta, ortada degil. Misal okulun ilk gunu cocuklr tedirgin halde anneden kopmazken bizimki bana el sallayip gitti.Teyzeyle ya da bir tanidigiyla gidip gunlerce kalabilir,bebekken babasiyla babanneye gidiyordu duyan sasiriyordu duruyor mu diye. Bu iyi bir sey mi?Bana hic oyle gelmiyor. Sebebini anlayamadigim durumlarda beni yasitiymisim gibi azarlamasindansa yukarda yazdigim olaylarda annesini aramasini isterdim. Ufak olanla aramdaki iletisim daha guclu,ablasi ozgur ruhlu kimseyi takmayan bir karakterde.

Benim her is gibi o işim de yaş damdan:KK43: bir yolunu bulup o komsuyla arama mesafe koymam lazim cunku her gun bizde. Gürcü,burda bizden baska sevdigi kimse yok.Onun da benim gibi 1 yasinda bebegi var.Oglen 1 gibi gelip 4e kadar gitmiyor,misafir gibi degil evin ferdi gibi yani. Ben ise giderken anneme yuz verme bu kadar diye kizardim simdi ben bisey yapamiyorum. Dun arabada kizim oyle kriz gecirirken sok oldu,ben varim diye mi boyle yapiyor dedi. Ben de bazen boyle davrniyor senle ilgisi yok dedim. Yine okula gelmek isterse duzgun bir dille kirmadan soyleyecegim

Onun Bebek nerede o süreçte

Valla her gün hergün çekilmez mesafeyi artır

Onun Bebek nerede o süreçte

Valla her gün hergün çekilmez mesafeyi artır
Bebegi de getiriyor. Bir de o yarim turkcesiyle kendi bebegini ovup duruyor çok sakin çok uslu...

Dediklerinize katiliyorum. Yalniz benim kiz da cok ucta, ortada degil. Misal okulun ilk gunu cocuklr tedirgin halde anneden kopmazken bizimki bana el sallayip gitti.Teyzeyle ya da bir tanidigiyla gidip gunlerce kalabilir,bebekken babasiyla babanneye gidiyordu duyan sasiriyordu duruyor mu diye. Bu iyi bir sey mi?Bana hic oyle gelmiyor. Sebebini anlayamadigim durumlarda beni yasitiymisim gibi azarlamasindansa yukarda yazdigim olaylarda annesini aramasini isterdim. Ufak olanla aramdaki iletisim daha guclu,ablasi ozgur ruhlu kimseyi takmayan bir karakterde.
'sizin kızınız yay ya da kova olabilir mi?' diye soracaktım ama geçmiş sayfalarda bu ayin sonunda dogumgunu var demissiniz, demek ki kızınız tipik bir kova.
Kova çocukları için şöyle bir yazı buldum:
aquar.jpg
En sevdiği cümle: "Ben kendim yaparım"

İyi yönleri: özgür ve bağımsız, arkadaş canlısı, yaratıcı, özgün, sadık

Olumsuz yönleri: başkaldırıcı, klasikliğe tahammülü yok, değişken ve ne yapacağı belli olmayan

shadow.png

Kova burcunun diğer bebeklerden değişik olduğunu en başından farkedeceksiniz. Keşfetmeyi, özgürlüğü sever ve baştan çıkarıcıdır. Herşeyi kendisi yapmak ister. Yürümeye ve konuşmaya başladığı andan itibaren geleneksel ve klasik şeyleri değiştirmeye hemen başlar. Heyecan veren, değişik gelen ve önceden kestirilemeyen herşeye ilgi duyar ve herzaman geleceğe yönelik düşünür.

Kızcağızın karakteri zaten bağlanmaya karşı, bence kişisel alıp üzülmeyin. Kovalar hep böyle...

'sizin kızınız yay ya da kova olabilir mi?' diye soracaktım ama geçmiş sayfalarda bu ayin sonunda dogumgunu var demissiniz, demek ki kızınız tipik bir kova.
Kova çocukları için şöyle bir yazı buldum:
aquar.jpg
En sevdiği cümle: "Ben kendim yaparım"

İyi yönleri: özgür ve bağımsız, arkadaş canlısı, yaratıcı, özgün, sadık

Olumsuz yönleri: başkaldırıcı, klasikliğe tahammülü yok, değişken ve ne yapacağı belli olmayan

shadow.png

Kova burcunun diğer bebeklerden değişik olduğunu en başından farkedeceksiniz. Keşfetmeyi, özgürlüğü sever ve baştan çıkarıcıdır. Herşeyi kendisi yapmak ister. Yürümeye ve konuşmaya başladığı andan itibaren geleneksel ve klasik şeyleri değiştirmeye hemen başlar. Heyecan veren, değişik gelen ve önceden kestirilemeyen herşeye ilgi duyar ve herzaman geleceğe yönelik düşünür.

Kızcağızın karakteri zaten bağlanmaya karşı, bence kişisel alıp üzülmeyin. Kovalar hep böyle...
Birebir ayni.

Gec8ci şeyler çocuğu da anlamak lazım yeni bir kardeşi var sonuçta alışma dönemi biraz hoşgörülü olun

Bizimki 29unda tam 5 olacak

Mutlaka alacagim.Ikinci yazarin ozellikle hangi kitabini onerirsiniz?
Çocuğun duygusal dünyası ve denemediğim yol kalmadı ilki neden ikincisi çozum gibi düşünün ikisi de çok guzel

Back
X