Ben simdi kac haftaligim yanii ??

senbanask

Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2016
100
62
13
28
Kan testi yaptirdigimda beklenen adetin 3. Gunumdeydim degerim 142.7 cikti doktor iki haftalik hamile oldugumu soyledi sonra baska doktordan devam ettim ultrasonda kesem gorundu keseyi gordugumde doktorun dedigine gore 3 haftalik hamileydim ve kesem 8mm cikti ama adetimin ilk gunune gore 6 haftaligim suan hangisi yani suan

Usg değil sattır her zaman kriter ama düzensiz adet görüyorsanız doktor ona göre bir sat belirler ve onu baz alırsınız.

Tüp bebekte döllenme ve transfer yani rahme koyulma tarihi bile belli iken SAT dikkate alınıyor

Sat a göre internet hesapları vs doğru oluyor

Bir hamilelik geçireim ve son adet tarihine göre hamilelik haftası hesaplanır. Yani 2 haftalık hamile denmez, en az 4 haftalık olur.

Ben de bir şey sorayım 2 hafta önce ilişki yaşandı gebelik testinde çıkarmı hamilelik bu kadar kısa zamanda

smdi aklima su takldi.
Bir kadin ayin 1 inde regl oldu 14unde dollenme oldu. Embriyo tutundu. Diger ayin 1inde doktora gtri adeti geciknce diyelim, embriyo 2 haftadir hayatta ama 1 aylik mi sayiliyor yani?

hatta burada yeni evli biri konu açmıştı. Daha 1 aylık evliymiş doktor 6 haftalık hamilesin demiş. Kızcağız diyordu ki iyi de ben 6 hafta önce evli değildim ki nasıl 6 haftalık hamile olabilirim :D

Şöyle ki aslında her adet döngüsünde vücudumuz hamilelige hazırlanıyor. Dolayısıyla döllenmeye kadar geçen süreç de hamilelikten sayılıyor.

O zaman ben ekimin 11nde ilk adetimi oldum suan 6 hafta 4 gunluk hamileyim cok tesekkur ederm ya sonunda rahatladm doktorun dedigine gore 5. haftaya giricektim bu hafta 2 hafta daha koyarsak 3 gun sonra 7 olcak tamamdirrr :anneadayı:

Back
X