Ben şimdi kaç haftalık hamileyim doktorum net bisey soylemis degil ?

ozqkgn

Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2023
44
1
6
28 temmuzda adetim bitti ve 5 6 hafta sonra igrenc bi koku ile doktora ciktim doktor kan testi istedi hamile olabilirsin 2 gunde 1 kontrole gelmen gerek dedi 2 gun sonra tekrar gittim kesin hamilesin dedi gectigimi, ayin 25 inde de son kontrolum vardi geç döllenmemi ne olmuş galiba doktor oyle biseyler soyledi kac haftalik hamile oldugum konusunda kesin bisey soylemedi simdi ben kac haftalik gebeyim son adet tarihime gore 11 haftalik ama ??

28 temmuzda adetim bitti ve 5 6 hafta sonra igrenc bi koku ile doktora ciktim doktor kan testi istedi hamile olabilirsin 2 gunde 1 kontrole gelmen gerek dedi 2 gun sonra tekrar gittim kesin hamilesin dedi gectigimi, ayin 25 inde de son kontrolum vardi geç döllenmemi ne olmuş galiba doktor oyle biseyler soyledi kac haftalik hamile oldugum konusunda kesin bisey soylemedi simdi ben kac haftalik gebeyim son adet tarihime gore 11 haftalik ama ??
Doktor ultrasonla bakmiyomu ? Kan almadimi sizden ? Nasi bi doktormus varsayimlarla konusmus hep kesin hamilesin falan olurmu.

Başka doktora gidin ilgilenmemiş ki sizle saçma yani kaç ay geçmiş bebeğiniz hakkında hiç bilginiz yok kalp atışını duydunuz mu? Test sonuçlarınız yok mu bu ne ben sinir olurdum yani

Sizi tekrar kontrole çağırmadı mı ya da kese bakmadı mı hiç bir şey yapmadan hamilesiniz diyip gönderdi mi ? Bence başka doktora gidin siz hemen yarın bir de orda kontrol ettirin

Maalesef devlet hastaneleri genelde böyle. Ben her kontrole internetten hafta hesaplayarak gitmiştim (mesela 14.hafta ikili tarama yapılır diye vs) 20 li haftalarda suyum geldi sanıp kadın doğum acile üstelik Ankara'nın en köklü doğum hastanesine gitmiştim önce korona testi yaptılar on saat form doldurttular ki suyum gelmiş bebeğimi kaybediyor olabilirdim. Allah'tan akıntıymis.neyse evime yakın bir hastanede kadın doğum bölümü yeni açılmıştı kontrolde sormuştum ilk gebelikse doğuma başka hastaneye gidin demişlerdi en son tak etti özelde doğum yaptım.paket falan da alamamistık doğuma çok az kaldığı için.

En son olduğunuz adetinizin ilk günü nedir?

Maalesef devlet hastaneleri genelde böyle. Ben her kontrole internetten hafta hesaplayarak gitmiştim (mesela 14.hafta ikili tarama yapılır diye vs) 20 li haftalarda suyum geldi sanıp kadın doğum acile üstelik Ankara'nın en köklü doğum hastanesine gitmiştim önce korona testi yaptılar on saat form doldurttular ki suyum gelmiş bebeğimi kaybediyor olabilirdim. Allah'tan akıntıymis.neyse evime yakın bir hastanede kadın doğum bölümü yeni açılmıştı kontrolde sormuştum ilk gebelikse doğuma başka hastaneye gidin demişlerdi en son tak etti özelde doğum yaptım.paket falan da alamamistık doğuma çok az kaldığı için.
Şaka gibi gerçekten böyle olduğunu bilmiyordum ben çağırıyorlardır diye düşünmüştüm en azından testlerin yapılması gereken zamanları vs söylemeleri gerekir. Takipli hasta olarak görmeleri randevu da falan kolaylık sağlamaları gerekir şaşırdım gerçekten böyle olmasına çoook uzun zaman oldu devlet hastanesine gitmeyeli

Başka doktora gidin ilgilenmemiş ki sizle saçma yani kaç ay geçmiş bebeğiniz hakkında hiç bilginiz yok kalp atışını duydunuz mu? Test sonuçlarınız yok mu bu ne ben sinir olurdum yani
Test sonuclarim var beta hcg en basta dusuk cikmisti o yuzden 2 gunde 1 kontrol istemisti basinda kalp atisinida duydum

Gercekten boylemi bende sasirdim benimde ilk hamileligim
Şaka gibi gerçekten böyle olduğunu bilmiyordum ben çağırıyorlardır diye düşünmüştüm en azından testlerin yapılması gereken zamanları vs söylemeleri gerekir. Takipli hasta olarak görmeleri randevu da falan kolaylık sağlamaları gerekir şaşırdım gerçekten böyle olmasına çoook uzun zaman oldu devlet hastanesine gitmeyel

Şaka gibi gerçekten böyle olduğunu bilmiyordum ben çağırıyorlardır diye düşünmüştüm en azından testlerin yapılması gereken zamanları vs söylemeleri gerekir. Takipli hasta olarak görmeleri randevu da falan kolaylık sağlamaları gerekir şaşırdım gerçekten böyle olmasına çoook uzun zaman oldu devlet hastanesine gitmeyeli
Ben tetanoz vs için aile hekimliğinden aranıyordum oradaki hemşire hangi hastanede takibiniz yapılıyor diye sorardı hatta ben de takip eden doktorum yok rastgele gidiyorum gereken haftalarda demiştim. Bir kere yani bu takip işi çok önemli herhalde diyip bir hastaneden iyi bir Dr bulmuştum yine devletten tabii. Sorduğumda Dr sizi takip etmek zorunda değil bile demişti...benim doğum fobim vardı ve doğuma Dr girmesini istiyordum hep. şehir hastanelerinde ebeler bakıyor acil bir durum olsa Dr geliyor üstelik sezeryan seçenek değil. Aile hekimliğindeki hemşire de eğer bir profesör doktor bulursanız muayene olun ücretli doğum yapabilirsiniz demişti mail atıp sorun demişti hatta. Ben de bu böyle olmaz diyip özelde doğum yapmıştım şimdi 2. çocuğu istiyoruz olur da hamile kalırsam özelden doğum paketi almayı düşünüyorum.eskiden böyle değilmiş annem emekli hemşire o ısrar etti hep devlette daha iyi vs diye ama bir daha devlet hastanesine gitmem hamilelik için.

Gercekten boylemi bende sasirdim benimde ilk hamileligim
Size tavsiyem gidiyorsanız devlet hastanesine örneğin ikili tarama için. Siz sorun sonucu almaya gidince işte bir dahaki kontrol ne, ne zaman geleceğim diye

Test sonuclarim var beta hcg en basta dusuk cikmisti o yuzden 2 gunde 1 kontrol istemisti basinda kalp atisinida duydum
Kalp atışını duyduğun haftayı 6ıncı haftan onlarak düşün hesapla kaçıncı haftada çıkıyorsun

Son adet başlama tarihini gebelik başı olarak alırlar.

Back
X