Ben şimdi ne yapacağım?

Umarım yakın zamanda hamileliğiniz ile ilgili sıkıntıları geride bırakırsınız ve sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah bebeğinizi🙏 Ben de hiç boş kalmayan biriydim, öğretmenim ve okul bittikten sonra da kurs, etüt vs ile aralıksız çalışıyordum. Hamileliğimde uzaktan eğitime geçtik, kurslar kapandı, pandemi yasakları derken iyice eve tıkılı kaldım ama doğum yapana kadar bebeğim için hazırlık yaptım; örgü ördüm (amigurumi öğrendim ve şu an ördüğüm oyuncaklar kızımın favorileri :)), alışveriş yaptım, belli başlı şeyleri araştırdım öğrendim. Bunlar yanıma hep kar kaldı açıkçası çünkü doğumdan sonra öyle yoğun oluyorsunuz ki bunlar için fırsatınız olmuyor. Sonrasında bebekle ilgilenmek baya koşuşturmalı geçiyor ne yapsam diye düşünemiyorsunuz zaten 🥴 Bence canınızı hiç sıkmayın, maddi anlamda da zorda değilseniz evde bebeğe dair işler yapmanız hem şu an sizin için hem de ilerisi için iyi olacaktır 😌

Gerçekten sorunum bu . 26 yaşındayım bugüne kadar boş kalmadım. Zor bir bölümden mezun oldum ve üniversite hayatımda hem gezme hem dersler sebebiyle yaz kış doluydum. Lisede de iyi bir üniversite için zaten hafta sonları dahil dershanede geçiyordu . Evle hiç alakam yoktu.

Üç yıldır özel bir firmada endüstriyel cihazların teklifinden cihaz üretilene kadar her türlü sorumluluğunu aldığım bir işim vardı. İşten özlük haklarımin yenmesi sebebiyle ayrıldım . Hayatımda ilk defa bir haftadır boşum. Hamileliğim kanamalı geçiyor ilk başlarda da başka sorunlar yaşadım sürekli ağrılı, mide bulantisinin fazla olduğu hasta gibi sürekli yattığım bir süreç . Evin içinde yatıyorum televizyona bakıyorum boş boş ama çok bunaldım . İngilizce kitap okuyorum konuşmam ileri seviyede değil geliştirmeye çalışıyorum ama yoğunlaşamiyorum. Açıkçası beni korku sardı sürekli evde mi olacağım , bebek doğduktan sonra iş bulabilir miyim ,bu bir buçuk sene evde nasıl geçecek , bir daha kanama yaşar mıyım gibi ?
Hayatım boyunca sürekli bir uğradım varken birden durdum gibi oldu gerçekten çok bunalıyorum ne yapmalıyım ?
Allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Kaygılanmayın bebeğiniz için en azından herşey olucağına varır. Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun 🌸

Sevgili K KIR PAPATYASII bugüne kadar pek çok konumda desteğini, güzel tavsiyelerini aldığım bir üyesin, konun vesilesiyle teşekkür edeyim öncelikle.

Gebelik süreçleriyle ilgili bilgim yok, sağlıkla bebeğini kucağına almanı diliyorum 🌺

Rahatsızlıkların nedeniyle evde geçirmen gereken süreyi kendini de yormadan online sertifika vs. uygulamalarla değerlendirebilirsin diye düşünüyorum. Ben işlerime ara verdiğim, dinlenmeye geçtiğim zamanları bu şekilde değerlendiriyorum. U…my diye bir site var çeşitli kurumların eğitimleri, sertifika programları bulunuyor. Pek çok üniversite de ücretsiz katılımlı webinar veriyor.
Mesleğinle ilgili olabilecek uygulamaları öğrenmeye zaman ayırabilirsin, yine bahsettiğim sitede eğitim videoları var çoook sayıda ve aşırı uygun fiyata. Bu şekilde birçok programın kullanımını bazıları temel düzeyde, bazı ileri düzeyde olmak üzere öğrendim 🧿

Bahsettiğin gibi dinamik, hayata karışmış, çalışkan biri neden iş bulamasın? Sağlığın el verdiğinde öncekinden de güzel işler bulursun inşallah. Dediğim şekilde çalışkan biri için de bu öneriler süper fırsatlar bence, alanını bilmiyorum ama autocad olur spss olur R olur bir sürü programa takabilirsin kafayı:)

Sevgiler 🌺

Herşey her gun değişiyor ...
Sürekli değişen ve gelişen bir sektör de yer alıyor iseniz elbette ki küçük sıkıntılar olabilir ..
Ama bu tarz bir durum yoksa kendinizi geri kalmadan tekrarlar yaparak , video izleyerek körelmeyi onlersiniz...
Dinlenin biraz ..
Herkesin buna ihtiyacı var hamile olmasa dahi ..
İlk aylarda kanamalar daha fazla oluyor ..
Ama sebebi çok ..
Çok kafanıza takmayin ..
Ben gece aşırı kanama ile bebeğim 4 aylıkken doktora gittim..
Araştırma hastanesinin aciljne ..
Düştüğünden emindim .
Tahliller testler derken doktor baktığında , yaşayacak olan yaşar . yasamayacak olanı baglasak da durmaz demişti..
Kendinizi üzmeyin..
Sağlıkla gelir inşallah
İnşallah sağlıkla gelir çok teşekkür ederim

Sevgili K KIR PAPATYASII bugüne kadar pek çok konumda desteğini, güzel tavsiyelerini aldığım bir üyesin, konun vesilesiyle teşekkür edeyim öncelikle.

Gebelik süreçleriyle ilgili bilgim yok, sağlıkla bebeğini kucağına almanı diliyorum 🌺

Rahatsızlıkların nedeniyle evde geçirmen gereken süreyi kendini de yormadan online sertifika vs. uygulamalarla değerlendirebilirsin diye düşünüyorum. Ben işlerime ara verdiğim, dinlenmeye geçtiğim zamanları bu şekilde değerlendiriyorum. U…my diye bir site var çeşitli kurumların eğitimleri, sertifika programları bulunuyor. Pek çok üniversite de ücretsiz katılımlı webinar veriyor.
Mesleğinle ilgili olabilecek uygulamaları öğrenmeye zaman ayırabilirsin, yine bahsettiğim sitede eğitim videoları var çoook sayıda ve aşırı uygun fiyata. Bu şekilde birçok programın kullanımını bazıları temel düzeyde, bazı ileri düzeyde olmak üzere öğrendim 🧿

Bahsettiğin gibi dinamik, hayata karışmış, çalışkan biri neden iş bulamasın? Sağlığın el verdiğinde öncekinden de güzel işler bulursun inşallah. Dediğim şekilde çalışkan biri için de bu öneriler süper fırsatlar bence, alanını bilmiyorum ama autocad olur spss olur R olur bir sürü programa takabilirsin kafayı:)

Sevgiler 🌺
Çok teşekkür ederim canim 😍
Evet üç boyutlu programları ve Excel i ileri derece de öğrenmeyi çok istiyorum dediğin o site üzerinden eğitim almak çok mantıklı çok teşekkür ederim tavsiyelerin için ♥️

Dünyaya çocuk getirmek önemli ve harika bir olay. Büyük bir iş yapıyorsunuz. Kadın bedenimizin fizyolojik ve psikolojik yaratılışına uygun olarak hamileliğinizi geçirmenizi tavsiye ederim. Hamileliğiniz biraz sorunlu geçiyor galiba, dışarıda bir işte çalışmak yerine evde olmanız daha iyi bence. Madem siz doğuruyorsunuz, ağır ve güzel bir yük taşıyorsunuz, eşiniz çalışıp memnuniyetle size (ve rahminizdeki bebeğe) bakacaktır. Doğum sonrası lohusalık ve ilk 6 ay bebeğinize bizzat siz kendiniz bakarsanız psikolojiniz daha iyi olur. Anne sütü ile beslenme ve bebeğe karşı sevginiz (annelik duygusu, anne-bebek ilişkisi) açısından size kendinizi daha iyi hissettirir. 6 aydan sonra tabii ki işinize bakın, iş tecrübeniz ve eğitiminiz kolaylıkla iş bulduracaktır diye düşünüyorum. Boş vakit değerlendirme konusunda diğer yorum yapan arkadaşalar gayet güzel ve pratik önerilerde bulunmuşlar. Kendim için de yapabileceğim çok şey buldum. Kendinize iyi bakın, sağlıklı bir çocuk dileğimle...
Çok teşekkür ederim maddi kaygılarım yoktu tabi ki şu devirde tek kişinin çalışması bizi biraz zorlar ama hazirlikliyiz
İlk yıl inşallah çalışmayı düşünmüyorum biraz daha bana bağımlılığı azalınca ise girecegim çok teşekkür ederim

Umarım yakın zamanda hamileliğiniz ile ilgili sıkıntıları geride bırakırsınız ve sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah bebeğinizi🙏 Ben de hiç boş kalmayan biriydim, öğretmenim ve okul bittikten sonra da kurs, etüt vs ile aralıksız çalışıyordum. Hamileliğimde uzaktan eğitime geçtik, kurslar kapandı, pandemi yasakları derken iyice eve tıkılı kaldım ama doğum yapana kadar bebeğim için hazırlık yaptım; örgü ördüm (amigurumi öğrendim ve şu an ördüğüm oyuncaklar kızımın favorileri :)), alışveriş yaptım, belli başlı şeyleri araştırdım öğrendim. Bunlar yanıma hep kar kaldı açıkçası çünkü doğumdan sonra öyle yoğun oluyorsunuz ki bunlar için fırsatınız olmuyor. Sonrasında bebekle ilgilenmek baya koşuşturmalı geçiyor ne yapsam diye düşünemiyorsunuz zaten 🥴 Bence canınızı hiç sıkmayın, maddi anlamda da zorda değilseniz evde bebeğe dair işler yapmanız hem şu an sizin için hem de ilerisi için iyi olacaktır 😌
Çok teşekkür ederim önerileriniz için bende heyecanla doğduktan sonrasını bekliyorum 😅

Doktorunuz daha iyi yönlendirir. Ablamın hamileliğin ilk başlarında stresten mi kendisini yormaktan dolayı mı bilmem, kanaması olmuştu. Gördüğü muameleden dolayı çok doktor değiştirdi ilk zamanlarda. Bebeğin tutunmasında sorun yoktu ama progesteron hormonu takviyesi verdiler. Strese girdi gereksiz yere. Yemek yiyememe durumu da oldu. 15 kilo bile vermiş olabilir. Hala çöp gibi :KK48: ileriki aylarda her şey rayına oturdu. Sizin de az kalmış. Ruh haliniz de daha bir düzelir. O da çalışandı. Hem kanama hem de covid kısıtlamaları sebebiyle o berbat günleri evde geçirdi. Sonra bastı istifayı. Bulantı ve kanamalarınız geçince keyfini çıkarırsınız.

Bulunduğunuz ilde halk eğitim merkezlerindeki kurslara gidebilirsiniz. İstanbul'daysanız ilçe belediyenin ve derneklerin de kadınlara yönelik kursları var. İSMEK var zaten koskoca. Hamile okulları da var. Ben İstanbul'da devlet hastanesinde görmüştüm. Ücretli yerler de var tabi. Bebeğiniz için belki amigurumi vs yapmaya başlarsınız. Emziklik, uyku arkadaşı, bebek... El emeği nakışlı zıbınlık veya elbise. Hırka, kazak, şapka... Kariyerinize destek olacak eğitimleri çeşitli platformlardan da öğrenebilirsiniz. Özellikle bilişimle ilgili çok fazla eğitim var. Var da var. Çalıştığınız zaman nelerden geri kaldıysanız onları düşünün. Arkadaş veya akraba toplanmaları, gezmeler, tiyatro ve sergiler... Biraz iyi olunca müze de gezebilirsiniz. Yakında bahar gelebilirse yürüyüş de yaparsınız. Zaten doğumu kolaylaştırması için doktorunuz yürüyüş verecek de. Çalışma hayatına dönene kadar keyfinizi çatın.
Vallahi iyi ki buraya yazmışım kendi kendimi gaza getirmistim güzel taraflarını goremiyordum Ankara dayım dediğiniz gibi eminim burda da eğitimler vardır muhakkak araştıracağım

Pandemiyle birlikte evde kaldım. Online derslerim oldu, devam ettim. Gönüllü çalışmalardı. Akabinde hamile kaldım. Çok zor bir süreçti. Derslere ara vermek zorunda kaldım o kadar boş bir hayat geçirmedim hayatımda. Kitap bile okuyamadım. Bir sayfa bile açamadım kpss için. Oysa ki niyetim gebelik boyu kpss çalışıp, sınava girip bebeğim 5-6 aylık olduğunda da göreve başlarım diye düşünüyordum. Ama hesaplarım uymadı. Elimde serum evde aylarca yattım. Sabah müge anlı, akşam survivor. Oradan hesap edebilirsin :)
Doğum yaptım hemen sonrasında iş başvurularımı yaptım. Sizin düşünceleriniz gibi düşündüm epeyce yıprandım hatta. Eğitim sektörü olunca Eylül'de bizim sezon. Henüz başvurularımın sonucu gelmedi ama gelirse kızım 1 yaşında iken işe başlamış olacağım. Umarım hepimiz sağlıkla evlatlarımızı büyütür, kendimizi de ihmal etmeden sevdiğimiz işlerimizi yapabiliriz.
İnşallah evlatlarımızı sağlıkla büyütür bir taraftan da güzel işler buluruz umarım sizi en rahat ettirecek işi bulursunuz

İkinci bebeğime hamileyken işten ayrildim.daha doğrusu hamile olduğumu duyunca işveren cikmamm için baskı yaptı ayrılmak zorunda kaldım haklarımı alıp.evde ne yapacağımı şaşırdım boşluğa düştüm ilk bir hafta.sonra alıştım zamanla eve adapte oldum hiç iş falan düşünmedim bide ben çok çalışmadım daha önceleri de ev hanimiyken işten ciciknca sudan çıkmış balığa dönüyor insan gün içinde ne yapacağını bilmiyor.size hayli normal daha önce hep caliamisssinz üstelik.sonra diğer kiİmi almaya okula çıktım onun dersleri beslenmesi bakımı.ikinci bebeğimin heyecanı derken akşam nasıl oldu bilmedim.bebegim doğdu onala vakit geçir ona bak zaman bile kalmayacak size birde ilk bebeginiz doğsun gorursunz dua almaya vaktiniz olmayacak.sonra o büyüsün ise bakarsınız bizler çıkar çalışırsınız.
Lütfen çok takmayın hayat kısa .
Bebeğiniz daha önemli evde borcunuz yoksa keyfini çıkarın .bebeğinizle konuşun.yemek yapın yuriyis yapın grzmeye gidin.simdi dikkat etmeni lazimyatin hep dinlenin sadece kahvaltı haİrlayip hemen tapsiye koyup yatağınıza geçip yiyin tepsiyi sifonyere bırakın.icecginiz ilaciniz varsa içip yatin dinlenin bebeğiniz güvende olur sakin gün içinde fazla kalkmayın bakın çalışmaya alistiniz kalakmayin ayağa çok yarın uyumazsanizda yatin bebekte dinlensin sizde. Tele bakın,kitap okuyun,PC ye bakın vs..sonra akşama doğru mutfağa geçin ayakta fazla durmadan hem yemek yapaio yatın yine eşiniz gelince yemeği hazırlasın getirsin yiyin.yatin yine
Biraz daha ayaklanfim çok şükür bugün de doktora gittim kanama alanı kalmamış çok mutluyum o sebeple ama elimden geldikçe dikkat ediyorum dediğiniz gibi zamanla bende alışırım sanırım düzeni oluştururum

Gerçekten sorunum bu . 26 yaşındayım bugüne kadar boş kalmadım. Zor bir bölümden mezun oldum ve üniversite hayatımda hem gezme hem dersler sebebiyle yaz kış doluydum. Lisede de iyi bir üniversite için zaten hafta sonları dahil dershanede geçiyordu . Evle hiç alakam yoktu.

Üç yıldır özel bir firmada endüstriyel cihazların teklifinden cihaz üretilene kadar her türlü sorumluluğunu aldığım bir işim vardı. İşten özlük haklarımin yenmesi sebebiyle ayrıldım . Hayatımda ilk defa bir haftadır boşum. Hamileliğim kanamalı geçiyor ilk başlarda da başka sorunlar yaşadım sürekli ağrılı, mide bulantisinin fazla olduğu hasta gibi sürekli yattığım bir süreç . Evin içinde yatıyorum televizyona bakıyorum boş boş ama çok bunaldım . İngilizce kitap okuyorum konuşmam ileri seviyede değil geliştirmeye çalışıyorum ama yoğunlaşamiyorum. Açıkçası beni korku sardı sürekli evde mi olacağım , bebek doğduktan sonra iş bulabilir miyim ,bu bir buçuk sene evde nasıl geçecek , bir daha kanama yaşar mıyım gibi ?
Hayatım boyunca sürekli bir uğradım varken birden durdum gibi oldu gerçekten çok bunalıyorum ne yapmalıyım ?
Şimdi yapacağınız şey bebeğinize ve kendinize odaklanmak. İşinizle ilgili online sertifikalara, kurslara bakın. İngilizceye odaklanmanız harika. Bebek doğana kadar online kurslar vs almanız cvnize + olarak yansır. Bebeğin ilk 6 ayı zor oluyor o süreçte de İngilizceyi tamamen halletmiş olursunuz. Özel sektörde boşta kalınan süre iş veren açısından soru işareti uyandırabiliyor ama bu süreçte gelişmeniz bu boşluğu doldurur. Stres yapmayın güzel düşünün güzel olsun ❤️

Senelerce calistim ozel sektorde. Ozel okulda ogretmenlik yaptim iligimi kemigimi somurduler resmen. Stresi,toplantisi haftasonu mesaisi bilmem ne. Yurt disina tasindigimizdan beri calismiyorum 5 ay oldu. Calismadan duramam diye dusunen ben oyle bi nefes aldigimi hissediyorum ki. Tabi bunun sebebi biraz da gecici oldugunu bilmek. Tekrar seneye ise baslayacagim ama acikcasi bu surecin tadini cikarmayi dusunuyorum. Kendime dondum resmen yoga bile yapiyorum kendi kendime😂 bir yandan dil ogreniyorum, surekli erteledigim kitaplari okuyorum, izlemek istediklerimi izliyorum... Tadini cikarmaya bak derim cocuk olana kadar hele bencilles biraz😂
Gerçekten öyle benim de isim asiri stresli mobing uygulayan bir yerdi her taraf erkek kahnem suratlarindan bikmistim 😅
Bende inşallah zamanla huzura ererim

Şimdi yapacağınız şey bebeğinize ve kendinize odaklanmak. İşinizle ilgili online sertifikalara, kurslara bakın. İngilizceye odaklanmanız harika. Bebek doğana kadar online kurslar vs almanız cvnize + olarak yansır. Bebeğin ilk 6 ayı zor oluyor o süreçte de İngilizceyi tamamen halletmiş olursunuz. Özel sektörde boşta kalınan süre iş veren açısından soru işareti uyandırabiliyor ama bu süreçte gelişmeniz bu boşluğu doldurur. Stres yapmayın güzel düşünün güzel olsun ❤️
Amin inşallah hepimiz için herşey güzel olsun .
Biraz soru isaretim oldu işi erken bırakmış bebeği var diye eksi yönden bakarlar mi diye düşündüm ama dediğiniz gibi ingilizcemi iyice ilerletip eğitimleri cogaltirsam inanıyorum ki daha rahat iş bulurum

Hamilelik ve sağlık açısından risk var mı anlayamadım ama eğer yoksa evde durmak yerine dışarıda vakit geçirebilirsiniz.

Bebek ürünlerine vs bakar fikir edinirsiniz. Birkaç ay sonra alışverişe başladığınızda kafanızda şekillenmiş olur bazı şeyler.

Çalıştığınız için uzun zamandır göremediğiniz arkadaşlar akrabalar vs varsa onlarla görüşebilirsiniz.

Görmek istediğiniz yerler varsa oraları gezebilirsiniz.

Kısacası evde kalmak yerine sosyalleşmeye çalışın…

Eğer bi süre daha istirahat etmeniz gerekiyorsa da evde oturduğunuz yerde yapabileceğiniz dolap çekmece düzenleme işlerini vs yapabilirsiniz.

Şu an yaptığınız şekilde devam ederseniz depresyon kaçınılmaz oluyor maalesef.

İşe dönme bakımından da, eğer bebeğinizi gönül rahatlığıyla bırakabileceğiniz biri varsa, bebek 6 aylık olduğunda işe başlayabilirseniz iyi olur.

O aradaki süre uzadıkça hem siz eve ve bebeğe bağlı hale geliyorsunuz hem de iş arasanız da bulmanız zorlaşıyor maalesef.

Ah yeminle bu ben 🥺surekli deli gibi kaygilanarak yasiyorum is konusu haric herseye kafa taktim ozellikle bebek
O yuzden hobi ariyorum
Icimde bir kaygi korku artik delircem
Magnişim çok güzel öneriler var benim biraz içim açıldı
Çok şükür kanama alanı kaybolmuş zamanla eminim eve alisiriz

Haklısınız bende aynı sizin gibi çok aktiftim sürekli bir şeylerle uğraşmak insana çok iyi geliyor. Sonrasında depresyona girdim açıkçası. Fakat sizin çocuğunuz da olacağı için bence çok fazla böyle olumsuz düşünmeyin çocuğunuza yoğunlaşın bir taraftanda iş ilanlarına bakar takip edersiniz eminim mutlaka bir gün karşınıza çıkar çünkü iş tecrübenizde var. Demek istediğim ya iş bulamazsam ya hep evde olursam diye düşünürseniz bu sizi daha çok zorlar. Kafanızı çok yorarsınız o yüzden zamana bırakın biraz. Umarım hayırlı bir iş bulursunuz :)
Çok teşekkür ederim inşallah hepimiz çok güzel işler buluruz hepimiz

Hamilelik ve sağlık açısından risk var mı anlayamadım ama eğer yoksa evde durmak yerine dışarıda vakit geçirebilirsiniz.

Bebek ürünlerine vs bakar fikir edinirsiniz. Birkaç ay sonra alışverişe başladığınızda kafanızda şekillenmiş olur bazı şeyler.

Çalıştığınız için uzun zamandır göremediğiniz arkadaşlar akrabalar vs varsa onlarla görüşebilirsiniz.

Görmek istediğiniz yerler varsa oraları gezebilirsiniz.

Kısacası evde kalmak yerine sosyalleşmeye çalışın…

Eğer bi süre daha istirahat etmeniz gerekiyorsa da evde oturduğunuz yerde yapabileceğiniz dolap çekmece düzenleme işlerini vs yapabilirsiniz.

Şu an yaptığınız şekilde devam ederseniz depresyon kaçınılmaz oluyor maalesef.

İşe dönme bakımından da, eğer bebeğinizi gönül rahatlığıyla bırakabileceğiniz biri varsa, bebek 6 aylık olduğunda işe başlayabilirseniz iyi olur.

O aradaki süre uzadıkça hem siz eve ve bebeğe bağlı hale geliyorsunuz hem de iş arasanız da bulmanız zorlaşıyor maalesef.
Aslında bugün doktora gittim kanama alanı kaybolmuş çok şükür yarın bir dışarı çıkacağım ama elimden geldiğince hareketi azaltiyorum yatıp uzanıyorum onun haricinde genellikle altı aylıkken iş bakın diyorlar ama önceden beri bir yaşına kadar yanında kalmak istiyordum aslında hedefim doğum olana kadar calismakti ama baskı ve stres arttıkça artti bende sağlığım için çıkmanın daha iyi olduğunu anladım

Aslında bugün doktora gittim kanama alanı kaybolmuş çok şükür yarın bir dışarı çıkacağım ama elimden geldiğince hareketi azaltiyorum yatıp uzanıyorum onun haricinde genellikle altı aylıkken iş bakın diyorlar ama önceden beri bir yaşına kadar yanında kalmak istiyordum aslında hedefim doğum olana kadar calismakti ama baskı ve stres arttıkça artti bende sağlığım için çıkmanın daha iyi olduğunu anladım

Ben de benzer bi durum yaşadım. Hamileliğim 2-2,5 aylıkken düşük tehlikesi olabilir denince, işte de sorun yaşayınca işi bıraktım.

Yatma, istirahat vs gerekliliğim yoktu ama stres yaşamak istemedim. Hamileliğim de çok iyi ve çok mutlu geçti.

Bol bol yürüyüş yaptım, gezdim, bebek alışverişiyle ilgilendim vs. Şu an hatırlayınca bile gülümseyecek kadar mutlu geçti hamileliğim.

Ama doğumdan sonra bebeğimle başbaşa kalınca psikolojik olarak zorlanmaya başladım. Eşim çok yoğun çalışıyordu, sabah 6da çıkıp akşam 8de geliyordu ve yorgunluktan 10da uyuyordu. Günde sadece 2 saat beraber vakit geçiriyorduk ve ailemden farklı bi şehirde olduğumuz için çok yalnız hissettim hep.

Bu durum 1 sene sürdü, sonra eşim iş değiştirdi ve çalışma saatleri çok azaldı. Çok fazla beraber zaman geçirmeye başladık ama o ilk 1 yılda ben depresyonla tanıştım.

Sonrasında hem depresyondan dolayı hem de bebeğime bakacak kimse olmadığı için işe başlayamadım. Bari anaokulu yaşı gelsin vs derken zaman geçti.

3 yaşından sonra da yine anaokulu saatleriyle iş saatleri uymuyor, servisle gelince karşılayacak kimse bulamadık.

Ben yine de bi yandan iş bakmaya başladım ama bulamadım. Öyle böyle derken oğlum şimdi 8 yaşında olmak üzere ve bunca yılım bomboş ve yarı depresyon haliyle geçti. Son birkaç yıldır iş arıyorum ama güya kariyer mesleklerden birinde olduğum halde bulamıyorum. Çünkü 1-2 yıllık arayı işverenler profesyonelliğe aykırı buluyor ve olumsuz bi imaj oluyor. Ayrıca evin konforuna alıştığım için iş konusunda da kriterler fazla oluyor. Eve çok çok uzak olmasın, iş saatleri çok uzun olmasın, cumartesi çalışma olmasın gibi… Kendi işimi kurmaya da cesaret edemiyorum, çünkü o kadar tecrübe edinemedim.

Kısacası fazla ara vermemenizi tavsiye ediyorum size. Yoksa benim gibi hayıflanıyor olabilirsiniz 5-10 yıl sonra🥲

Ben de benzer bi durum yaşadım. Hamileliğim 2-2,5 aylıkken düşük tehlikesi olabilir denince, işte de sorun yaşayınca işi bıraktım.

Yatma, istirahat vs gerekliliğim yoktu ama stres yaşamak istemedim. Hamileliğim de çok iyi ve çok mutlu geçti.

Bol bol yürüyüş yaptım, gezdim, bebek alışverişiyle ilgilendim vs. Şu an hatırlayınca bile gülümseyecek kadar mutlu geçti hamileliğim.

Ama doğumdan sonra bebeğimle başbaşa kalınca psikolojik olarak zorlanmaya başladım. Eşim çok yoğun çalışıyordu, sabah 6da çıkıp akşam 8de geliyordu ve yorgunluktan 10da uyuyordu. Günde sadece 2 saat beraber vakit geçiriyorduk ve ailemden farklı bi şehirde olduğumuz için çok yalnız hissettim hep.

Bu durum 1 sene sürdü, sonra eşim iş değiştirdi ve çalışma saatleri çok azaldı. Çok fazla beraber zaman geçirmeye başladık ama o ilk 1 yılda ben depresyonla tanıştım.

Sonrasında hem depresyondan dolayı hem de bebeğime bakacak kimse olmadığı için işe başlayamadım. Bari anaokulu yaşı gelsin vs derken zaman geçti.

3 yaşından sonra da yine anaokulu saatleriyle iş saatleri uymuyor, servisle gelince karşılayacak kimse bulamadık.

Ben yine de bi yandan iş bakmaya başladım ama bulamadım. Öyle böyle derken oğlum şimdi 8 yaşında olmak üzere ve bunca yılım bomboş ve yarı depresyon haliyle geçti. Son birkaç yıldır iş arıyorum ama güya kariyer mesleklerden birinde olduğum halde bulamıyorum. Çünkü 1-2 yıllık arayı işverenler profesyonelliğe aykırı buluyor ve olumsuz bi imaj oluyor. Ayrıca evin konforuna alıştığım için iş konusunda da kriterler fazla oluyor. Eve çok çok uzak olmasın, iş saatleri çok uzun olmasın, cumartesi çalışma olmasın gibi… Kendi işimi kurmaya da cesaret edemiyorum, çünkü o kadar tecrübe edinemedim.

Kısacası fazla ara vermemenizi tavsiye ediyorum size. Yoksa benim gibi hayıflanıyor olabilirsiniz 5-10 yıl sonra🥲
Evet çok uzun ara vermeyi bende hiç istemiyorum toplamda bir buçuk yıllık bir boşluk olacak onu da eğer İngilizcem çok iyi seviyeye gelirse kapatabilecegimi umuyorum
Benim çalıştığım iş yerinde aynı sizin gibi yedi yıl çalışmamis ve sonra işe başlamış bir muhasebecimiz vardı hiçbir şey için geç değil bence hatta tam zamanı tekrardan arayın is

Back
X