• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben takıntılı mıyım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi t24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
selam arkadaşlar.benim sorunum takıntı olmam sanırım öyleyim.bu aralar özellikle aman biri birşey desin,ben yorum yapayım eyvah ne yapcam öyle dedim ben.aman ben büyük mü konuştum başımamı gelecek.sürekli böyle şeyleri takar oldum.ya da birşey yaparım ne olcak neden böyle oluyor hadi birşey olursa diye evhamlanıyorum.daha sonra evden çıkacağım zaman bilgisayarı kapattım mı?fişi çektim mi?kapıyı kitledim mi? v.s gibi sorunlarla karşılaşıyorum yenmeye çalışıyorum aklıma getirmedikçe ama gelince deli oluyorum bu arada annem obsesyon acaba ondan bana geçen bir durummudur?yanında durmadan onu öyle görüp ben de mi öyle olmuş olabilirim diyorum sizce ne yapabilirim?

bence bu tamamen psikolojik.. fazla evhamlısın.. bunu kendince yenebilirsin. bende de başımdan geçen bir olaydan sonra panik atak başladı...bu daha zor.ama ben yenmeye çalışıyorum..sende başka şeylerle oyalan,aklından atmaya çalş bu takıntıları,ay şöyle mi oldu bunu yaptım mı diye içinden geçirdikten sonra amaaaan boşver demeyi bil... tabi önemli konularda değil.. :) mesela ocak ,ütü vs ..başedilmeyecek bi durum değil ama başedemezsen bi psikiyatriye görünebilirsin..

Dediğn gibi olabilir annenden sürekl göre göre sen de kaygılanıyor olabilrsin..Bu tarz takıntılar az çok herkeste vardır canım yaa..Ben yatarken bile çoklu prizleri off' a getirmeden yatamıyorum...Tüm fprizleri kontrol ediyorum...Ütü zaten bende de var..Sabah ütü yapıp çıktıysam ille fişini çektiğimi hatırlamam lazım yoksa kafayı yiyorum...Çok takma biçok kişide vardır bunlar....

en azından içim rahatladı teşekkürler,sadece ben böyle değilmişim demek ama tabi bunu abartıp ilerletmemek lazım takmamak en iyisi.

obsesyonlar öyle anneden babadan geçecek şeyler değil tabi,
ama bu obsesif kompulsif dediğimiz psikolojik rahatsızlığı hemen her insan yaşıyo hayatının bi döneminde..
önemli olan bu obsesyonlarla başa çıkabilmek, ilerlemesine izin vermemek..

obsesyonlar öyle anneden babadan geçecek şeyler değil tabi,
ama bu obsesif kompulsif dediğimiz psikolojik rahatsızlığı hemen her insan yaşıyo hayatının bi döneminde..
önemli olan bu obsesyonlarla başa çıkabilmek, ilerlemesine izin vermemek..[/QUOTE

anneden babadan geçmeyeceğini biliyorum.sadece onlar obsesyonsa sen onların yanında dura dura onlar gibi olmaya başlıyorsun bir süre sonra demek istedim.onlardan anca bu şekilde geçebilir demek istedim.yinede teşekkür ederim bütün arkadaşlara ilgileriniz için.

Bende aygazı 50 kere kontrol ederim..

Kontrollü yaşamak insanı yorar...

Takıntı devavisi olan psikolojik bir rahatsızlık...

Çok rahatsız ederse yani yaşam kalitenizi bozarsa uzman desteği alın...

Yada kendinizi böyle kabul edin..:34:

Back
X