Çok uzundu ,yarıya kadar okuyabildim.hem konu uzun hem de kırmızı yazı gözümü parçaladı.Evlenmeden önce söyledim ona sigaraya tahammülüm yok ve kesinlikle istemiyorum diye.En başından söyle.Bırakamayacaksan azaltamayacaksan hiç başlamayalım.Söz verdi elimden geleni yapacağım.Ama daha ilk ay 1paket sigara yakaladım cebinde.O kadar üzüldüm ki kendimi kandırılmış gibi hissettim.Üzüntümden ağladım.Söz verdi özr diledi içmicem dikkat edicem falan filan.İlk 1yıl az bi koku gelse üzerinde tatlı dille konuştum.Yeri geldi sert oldum.Defalarca koktu.Çoğu zaman sesimi bile çıkarmadm.O ise hep söz verdi.Ama yapmaya dwm etti.Sonra itirf etti çok baskı yapıyorsn.Ben de üzerine gitmim anlayış gösterim ama Sen de lütfen eve gelince kokma ve çok çok az iç ddim.Ama o içmeye dwm.Böyle sürdü 2yıl.Ve geçen hafta aramız ii olmasına rağmen 3-4 gün üst üstte içti çünkü ağzı kokuyordu.En son pazar günü balkonumuzda içecekti yakaladım.Ve konuştum.Bu şekilde olmaz.Bak ben çok üzülüyorm.Anlayışımı suistimal ediyorsn.Artık karar aldım.Sen eve geldiğinde kokarsan bana dokunmana asla izin vermicem ddim.Yine yok gülüm içmiyorum khv oturuyom üzerime siniyo ama daha dikkatli olcam bundan böyle ddi (2yıldr bunu söylüyor).Tamm dedim.
Ve o akşm başka bi konu üzerinde aramızda tartışma çıktı.O haksız,ben de.Biraz üzerine gittim.Tartışma sırasında bna küfür sayılabileck iki üç kelime kullandı.Ve tartışmamız büyüdü.Atıştık karşılıklı sonra çıkıp gitti.
3 gündür konuşmuyoruz.Sebebi ise bunun ilk olmaması.Tartıştığımızda Ağzından çok kötü kelimeler çıkıyor.Sonrasında pişman oluyor.Elimde değil sinir haliyle oluyor.Bu huyumu düzeltmek için elimden geleni yapıyorum diyor ama aynı sigarada olduğu gibi aynı tas aynı hamam.Bir alttan al iki al üç al artık taştım.Ne olursa olsun hiç kimse böyle aşağılanmayı haketmiyor.2-3 yıldır ne kelimeler duydum ondan acaba bi ömür boyu daha ne hakaretlerini duyacağım.Yarın bigün çocuğum olsa oların yanında da bna böyle yapmayacağı ne malum.3gündr konuşmuyorz sigara içiyor yine.az önce odada pant asmış cebinden gözüküyor bi de ne görim 1paket sigara.
Şuan çok kötüyüm.Bu kadar mı değer veriyor bna.Yapıyorsan da en azından gizli yap.Eşinin bu konuda ne kadar çok hassas old bildiğin halde ne bu rahatlık.
Beynim durmuş halde.Yüzünü bile görmek istemiyorum.Bana Saygı duymayan bi insan.Sevgi denilince de Sevgisini yere göğe sığdıramayan bi insan.
3gündür hiç mi pişman olmadın o söylediğin küfürlerden dolayı.Kendini haklı sıkılmş bunalmş görüyor olmalı ki adım atmıyor.Bu şekilde nolcak bilmiyorum.Gidip konuşayım diyorum.Bi taraftan gururum el vermiyor.Bırak ne hali varsa görsün diyor.Ama böyle de sürmez.Bu insan anlamalı artık sık sigara içmeye ve küfüre tahammülüm yok artık.Gözünü karart git söyle madem böyle saygısızlık yapcan bna verdiğin sözleri tutmican o halde ayrılalım.Beni Sevsen böyle değersiz davranmazsın.Üzüldüğümü bildiğin halde bu iki şey konusunda ısrar etmezsin.Bunu söylim diyorum ama bi taraftan da yuvam yıkılsın istemiyorum.Ama ne yaparım da bu adam terketmese de bile en aza indirir bu olumsuzluklarını bilmiyrm.
Kendinizi yerime koyun.nasıl davranırsınız.3gündr aynı sofraya bile oturmuyorm onunla.kendimi odaya kapadım ders çalışmaya çalışıyorum.O ise 3-4 gün sonra konuşuruz kafasında.Hep böyle oluyor.Küsüyorz konuşmuyoruz.Biri adım atıyor konuşuyor.Güya sorun çözülüyo.Ama sonra yine aynı.Sanırım ben de çok taşırdım adamın sabrını.Ama ben bu saygısızlıkları haketmiyorum.
Ne yapayım kızlar Gelip konuşursa ne söyliyeyim.Daha tükendi kelimelerim.Gidip kendim mi konuşayım.Saygı yoksa ben nasıl sevgi verebilirim ki ona.çok çabaladım bu sigara ve hakaretleri için düzelsin die ama artık sabrım yok.Çünkü o hemen koyveriyor :-(
Evet en çok üzüldüğüm konu o.Sigara da üzüyor beni.Zaten kokusu istemsizce midemi bulandırıyor.Elimde deil.Çok uzundu ,yarıya kadar okuyabildim.hem konu uzun hem de kırmızı yazı gözümü parçaladı.
sigara konusunda çok baskıcı davranmışsın bu konuda hata sende.eşin kendisi istemedikçe bırakamaz.senin baskıların daha da içmesine sebep olur.
Bence esas sorun etmeniz gereken sigara değil.ilk olmayışına binaen size etmiş olduğu hakaret ve küfürleri sorun etmelisiniz.
Sigara benim için takıntı değil.Kokusu küçüklüğümden beridir beni rahatsız eder duramam sigara kokan yerde.Elimde olan bir şey deil kiSana sigara konusunda malesef hak vermiyorum,seçim onun,içip içmeme kararı da ,adama keş mumalesi yapmak da bu işi çıkmaza sokar,hakaretlerden dolayı tabiki haksız ,sanırım senin sigara takıntını aşman gerekli!
Evlenmeden önce söyledim ona sigaraya tahammülüm yok ve kesinlikle istemiyorum diye.En başından söyle.Bırakamayacaksan azaltamayacaksan hiç başlamayalım.Söz verdi elimden geleni yapacağım.Ama daha ilk ay 1paket sigara yakaladım cebinde.O kadar üzüldüm ki kendimi kandırılmış gibi hissettim.Üzüntümden ağladım.Söz verdi özr diledi içmicem dikkat edicem falan filan.İlk 1yıl az bi koku gelse üzerinde tatlı dille konuştum.Yeri geldi sert oldum.Defalarca koktu.Çoğu zaman sesimi bile çıkarmadm.O ise hep söz verdi.Ama yapmaya dwm etti.Sonra itirf etti çok baskı yapıyorsn.Ben de üzerine gitmim anlayış gösterim ama Sen de lütfen eve gelince kokma ve çok çok az iç ddim.Ama o içmeye dwm.Böyle sürdü 2yıl.Ve geçen hafta aramız ii olmasına rağmen 3-4 gün üst üstte içti çünkü ağzı kokuyordu.En son pazar günü balkonumuzda içecekti yakaladım.Ve konuştum.Bu şekilde olmaz.Bak ben çok üzülüyorm.Anlayışımı suistimal ediyorsn.Artık karar aldım.Sen eve geldiğinde kokarsan bana dokunmana izin vermicem ddim.Yine' içmiyorum khv oturuyom üzerime siniyo ama daha dikkatli olcam bundan böyle' ddi (2yıldr bunu söylüyo).Tamm dedim.
o akşm başka bi konu üzerinde aramızda tartışma çıktı.O haksız,ben de.Biraz üzerine gittim.Tartışma sırasında bna küfür sayılabileck iki üç kelime kullandı.Ve tartışmamız büyüdü.Atıştık sonra çıkıp gitti.
3 gündür konuşmuyorz.Sebebi ise bunun ilk olmaması.Tartıştığımızda Ağzından çok kötü kelimeler çıkıyor.Sonrasında pişman oluyor.Elimde değil sinir haliyle oluyor.Bu huyumu düzeltmek için elimden geleni yapıyorum diyor ama aynı sigarada olduğu gibi aynı tas aynı hamam.Bir alttan al iki al üç al artık taştım.Nolursa olsun hiç kimse böyle aşağılanmayı haketmiyr.2-3 yıldır ne kelimeler duydum ondan acaba bi ömür boyu daha ne hakaretlerini duyacağım.Yarın bigün çocuğum olsa oların yanında da bna böyle yapmayacağı ne malum.3gündr konuşmuyorz sigara içiyor yine.az önce odada pant asmış cebinden gözüküyor bi de ne görim 1paket sigara.
Şuan çok kötüyüm.Bu kadar mı değer veriyor bna.Yapıyorsan da en azından gizli yap.Eşinin bu konuda ne kadar çok hassas old bildiğin halde ne bu rahatlık.
Beynim durmuş halde.Bana Saygı duymayan bi insan.Sevgi denilince de Sevgisini yere göğe sığdıramayan bi insan.
3gündür hiç mi pişman olmadın o söylediğin küfürlerden dolayı.Kendini haklı sıkılmş bunalmş görüyor olmalı ki adım atmıyr.Gidip konuşayım diyorum.Bi taraftan gururum el vermiyor.Bırak ne hali varsa görsün diyor.Ama böyle de sürmez.Bu insan anlamalı artık sık sigara içmeye ve küfüre tahammülüm yok artık.Gözünü karart git söyle madem böyle saygısızlık yapcan bna verdiğin sözleri tutmican o halde ayrılalım.Beni Sevsen böyle değersiz davranmazsın.Üzüldüğümü bildiğin halde bu iki şey konusunda ısrar etmezsin.Bunu söylim diyorum ama bi taraftan da yuvam yıkılsın istemiyorum.Ama ne yaparım da bu adam terketmese de bile en aza indirir bu olumsuzluklarını bilmiyrm.
Kendinizi yerime koyun.nasıl davranırsınız.3gündr aynı sofraya bile oturmuyorm onunla.kendimi odaya kapadım ders çalışmaya çalışıyorum.O ise 3-4 gün sonra konuşuruz kafasında.Sanırım ben de çok taşırdım adamın sabrını.Ama ben bu saygısızlıkları haketmiyorum.
Ne yapayım kızlar Gelip konuşursa ne söyliyeyim.Daha tükendi kelimelerim.Gidip kendim mi konuşayım.Saygı yoksa ben nasıl sevgi verebilirim ki ona.çok çabaladım bu sigara ve hakaretleri için düzelsin die ama artık sabrım yok. :-(
Sigara midenizi bulandırabilir, tiksinebilirsiniz .En başta söylemişsiniz zaten,türlü yalanlarla oyalayıp kandırmış sizi.Siz de haliyle taktıkça takmışsınız.Ne yazık ki bu adamın size saygısı yok.Ya birlikte evlilik danışmanına gidip sorunlarınızı halletmeye çalışacaksınız yada böyle hır gürle devam edip sabrınızın taştığı noktada boşanacaksınız.Evet en çok üzüldüğüm konu o.Sigara da üzüyor beni.Zaten kokusu istemsizce midemi bulandırıyor.Elimde deil.
Ben de bu konuda anladım bi anda bırakamayacak.Tamam iç ses etmicem.Ama az iç.bırakma yolunda ufak ufak adımlar at dedim.Ondan beklediğim bu ama O yapmıyor.En fazla bi hafta azaltıyor sonra tekrar içiyor.Çünkü her gün kokuyor.Bi insan hergün mü kokar içmezse.Her defasında da kahv oturdum ordan sinmiş diyır .Ama bna hiç inandırıcı gelmiyor.Zoruma giden de ben anlayış göstermeme baskıyı bırakmama rağmen onun benim için bi şeyler yapmaması hep aynı olması yaptığı halde yapmadım demesiSigarayı içip içmeyen hiç kimse sevmez. Ama ilk başta çok üzerine gitmişsiniz. Birden kesmesini cebinde 1 paket görünce yalan söylemiş olduğunu bekleyemezsiniz. Sizi anlıyorum eşinizin daha sağlıklı olmasını istiyorsunuz ama benim babam 35 yıl sigara içtikten sonra bıraktı ama birden bırakmadı. 1 yıl azalttı yavaş yavaş haftada bir paketten günde en fazla bir tane gibi... 2.yıl ayda 2-3 kez kullandıktan sonra daha da azalttı ama bünyesi alışık olduğundan dolayı arada bir doktorlar 1 tane içmesine izin verdi. Eşinizden beklentiniz anında bırakması olmasın lütfen çünkü çok zor...
Canım içtiğinde bari eve gelince kokmasın yada evde içmesin ben cebinde falan sigara görmim.Beni rahatsız etmeyecek şekilde yapsın.Ama bunu en fazla 1 hafta yapıyor sonra yine aynı.Benim elimde deil kokusu dahi iğrendiriyor bni :-(Sigaranın çözümü yok bebossbenim ki bırakacağına yemin etti ama yapamadı oysa ki ben onun sigara dışındaki her sözünü senet bilirim Allah var aksini düşündürmedi bana şimdiye dek ama iş sigaraya gelince olmuyor maalesef biz içmiyoruz anlayamayız anlamadığım konudan dem vurmakta bi yere kadar o yüzden ben uğraşmayı uzun süre önce bıraktım ha o koku konusuna gelince kendimizce çözüm bulduk diyelim
Aynen öyle.O beni kandırdıkça ben de taktıkça taktım.Saygısı yok evet ben de bunu anladım.Çıkıp gitmemek için zor tutuyorum kendimi.Evlilik danışmanı yok bulunduğumuz şehirdeSigara midenizi bulandırabilir, tiksinebilirsiniz .En başta söylemişsiniz zaten,türlü yalanlarla oyalayıp kandırmış sizi.Siz de haliyle taktıkça takmışsınız.Ne yazık ki bu adamın size saygısı yok.Ya birlikte evlilik danışmanına gidip sorunlarınızı halletmeye çalışacaksınız yada böyle hır gürle devam edip sabrınızın taştığı noktada boşanacaksınız.
Gitme adamın üstüne yapamıyorlar bırakamıyorlar ben bunu en net bir şekilde eşimde gördüm bi dönem benim ısrarlarım sonucu bırakmaya çabaladı ama içinden canavar çıktı resmen oysaki sakin -sabırlı bir adamdır ya o öfkeli hallerini unutamam hala ilkkez ve sadece o zaman korkmuşumdur eşimden sonrasında ben paketi elimle verdim zaten içinden çıkan canavarı çıktığı yere geri tep diyerekBen de bu konuda anladım bi anda bırakamayacak.Tamam iç ses etmicem.Ama az iç.bırakma yolunda ufak ufak adımlar at dedim.Ondan beklediğim bu ama O yapmıyor.En fazla bi hafta azaltıyor sonra tekrar içiyor.Çünkü her gün kokuyor.Bi insan hergün mü kokar içmezse.Her defasında da kahv oturdum ordan sinmiş diyır .Ama bna hiç inandırıcı gelmiyor.Zoruma giden de ben anlayış göstermeme baskıyı bırakmama rağmen onun benim için bi şeyler yapmaması hep aynı olması yaptığı halde yapmadım demesi
Valla ben eşime bak sana sarılmak istiyorum öpmek istiyorum ama bu berbat koku beni geri itiyor hiç değilse buna bi çözüm bul aşık olduğum adamdam iğrenmek istemiyorum dedim o günden beri sigara kokusunu almamışımdır dışardan geldiği kıyafeti üzerinde olmaz kesinlikle ağız bakımına dikkat eder çabalıyor görüyorum ama sende bu şekilde anlatsan derdiniCanım içtiğinde bari eve gelince kokmasın yada evde içmesin ben cebinde falan sigara görmim.Beni rahatsız etmeyecek şekilde yapsın.Ama bunu en fazla 1 hafta yapıyor sonra yine aynı.Benim elimde deil kokusu dahi iğrendiriyor bni :-(
Beni rahatsız etmeden içmesini istiyorum.Ayrıca sigara bi tercih meselesi ve ben eşimin sigara içmesini istemiyordum.Bunu belirttim ona.Yani ona zorla bi şey yaptırmadım kiKusura bakma bir sigara yüzünden başlamayalım demekle en saçma hareketi yapmışsın zaten ve bu kadar baskıcı tavırların hoş değil adam bıraksa bile sigara bir anda bırakılmazdı zaten sen adamdan anında beklemişsin adamın içesi varsa içsin cidden böyle devam ederseniz bunaltmaktan boşanmaya gider bu haksızsınız kusura bakmayın.Sadece küfür konusunda haklı buldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?