• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben ve etkilediklerim...

Hamileyken OKB'nin bebeğe geçmesi gibi mi? Hayır yok, genetik yatkınlık olabilir ama konu sahibinde panik atak varmış. OKB ile panik atak ayrı kategorilerde. Alakası olduğunu düşünmüyorum.
Insallah oyledir.peki cocugumla alakali anlattigim durum nedir herhangi bir hastalik belirtisimidir.bu arada panikatagi iyilesme sureci ne kadardir.artik evlatlarina faydali bir ebeyn olmak istiyorum.bunun eksikligini tahmin edemeyeceginiz kadar cok yasiyorum.

Okb nin tanımına mı uyuyor bilmiyorum ama ışık kapama açma ve bazı takıntılar deyince konu sahibi, herhangi bi etki olabilir mi diye düşündüm.
Umarım yoktur dediğin gibi.

Uzman tanısı almasında yarar var yani kendi kendimize uzaktan bir tanı koymamız doğru olmaz. Olabilir de yani yaşı küçük henüz, çocuklukta takıntılar olabiliyor 8 yaşına kadar gözlemlenebilen ama OKB tanısı alacak boyutta olmayabiliyor. O yüzden kesin bir şey söyleyemem ama panik atak hastası olan birinin çocuğuna direkt o rahatsızlık ya da herhangi bir mental rahatsızlık doğrudan aktarılmaz. Genetik yatkınlığı olabilir ama onu bilemem.

Insallah oyledir.peki cocugumla alakali anlattigim durum nedir herhangi bir hastalik belirtisimidir.bu arada panikatagi iyilesme sureci ne kadardir.artik evlatlarina faydali bir ebeyn olmak istiyorum.bunun eksikligini tahmin edemeyeceginiz kadar cok yasiyorum.

Yani olabilir de olmayabilir de. Çocukluk döneminde takıntılar görülebilir, 8-9 yaşlarında sık rastlanır hatta. OKB tanısı alacak boyutta olmaz kimisi. O yüzden yüz yüze değerlendirecek bir uzman görüşü daha faydalı olur, ben uzaktan ne söylesem yanlış olacaktır. İkinci sorunuza gelince yani bu da muamma. Grip olduğunuzda doktor size 10 güne iyileşirsin diye net bir zaman söyleyemez. İyi bir ruh sağlığı uzmanına görünüp terapi ve gerekli görülürse ilaç desteği almanız belirtileri oldukça azaltacaktır. Tedaviye istekli olursanız muhakkak aşarsınız. Geçmiş olsun.

Meraba arkadaslar.daha onceki konularimdada var hatirlatayim.panik atak hastasiyim.biri 5 biri 2yasinda olarak iki cocugum var.sukur 3-4aydir tedaviye basladik ama panik atagimin cokta tedaviye cvp versigi soylenemez.hepsini gectim buyuk cocugumu okula yazdirdik simdiden tasaanmaya basladim nasil goturup getircem diye:KK43:(dahasi kucuk cocugumdada gozlemledigim bana gore bi problem var.daha iki yasinda olmasina ragmen yerinde olmayan bi esya vs biseyi illa yerine koyma ortu bozuksa onu illa duzetme gibi obsesif turu haller farkettim.hamieligimden emzirme suresince yasadigim panik atagimin bebegimi etkilemis olabilirmi dusuncesini beynimden silemiyorum.esime dert yanacak yuzum kalmadi artik sanirim o da bikti artik bu durumumdan.ne yapayim sasirdim artik.dusunce fikir ve bilgilerinizi benimle paylasirsaniz sevinirim.Allah herkesin sifasini versin...
ofelya cabral diye bir hanım var panik atağı iyileştiren bence bir bakın

Bu yaşların/Ayların taklit ve keşfetme zamanı olduğunu düşünüyorum..Evde çocuk ne görürse onu yapar kendi haraketlerinizi mercek altına alın belki de sizi taklit ediyordur.kapilari kapama,ışıkları açıp kapama bunlar keşfetme ile alakalıdır.Benimde aynı yaşlarda bir oğlum var, bahsettiginiz benzer haraketleri bende görüyorum sizin durumunuz da cok endişelenecek bir sey goremedim.

Bu yaşların/Ayların taklit ve keşfetme zamanı olduğunu düşünüyorum..Evde çocuk ne görürse onu yapar kendi haraketlerinizi mercek altına alın belki de sizi taklit ediyordur.kapilari kapama,ışıkları açıp kapama bunlar keşfetme ile alakalıdır.Benimde aynı yaşlarda bir oğlum var, bahsettiginiz benzer haraketleri bende görüyorum sizin durumunuz da cok endişelenecek bir sey goremedim.
Bu ikinci cocugum.ilk cocugum bu yaslarda merakliydi herseyi merak ettigi icin dagitirdi.ortada bisey birakmazdi inceleyecem diye.ama kucukde merak yok sadece izliyo ve hersey yerli yerine koyulsun istiyo eger dedigi gibi olmazsa agliyo.mesela eve en son giren kisi olup illaki kapiyi o kapatmak istiyo.yada suyu icse illaki mutfaga goturup koymak istiyo filan.evet genel olarak duzenli olmak hayatimin rutin bi parcasi.anlayamadigim kucugumun bunu idrak etmesi icin erken bi yasta degilmi?

Back
X