Ben ve umursuz gençler

bende belediye kullanıyorum 1. ve 2. durak mesafesi ortalama 1,5 saat bu gençler dediğiniz kulaklık takanlar vrya sabahın erken saatinde uyanıp ya okula ya da dershaneye gidiyorlar her gördüklerine yer verseler 1,5 saat ayakta gidecek o uykusuzluk ve yorgunluk ile ders dinleyecek . siz olsanız çocuğunuzun bu şartlar altında yer vermesini ister misiniz ?
Hanimefendi bir buçuk saatlik yolun hepsinde otursunlar birşey demiyorum illaki yoruluyorlar ama hiç mi birazda kalkayim ben zaten bir saattir oturuyorum demezler
Her cocuk bir değil tamm ama bende ogrenci oldum bende çalıştım yoruldum ince dusunce herkese verilmeyen cok buyuk bir şey onu anladım sadece

Benim göbeğim belli oluyor, çalışıyorm ve her sabah tramvayla geliyorum.Nefes darlığım var çoğu zaman bazı duraklarda inip dinleniyorum zaten çok kalabalık nefes almak imkansız. Yani diyeceğim şu tatlım ben umudumu kestim, kimseler yer vermiyor. Çok şaşırmadım açıkçası hergün bu olayları yaşıyorum.

Boyle bir durumda bile yer vermeyenleri turlu bahanelerle hakli gostermeye calisan ne cok arkadas var, hem sasirdim, hem uzuldum. Kadin hamile, kucuk cocugu var ve toplu tasimada kimsenin, ozellikle genclerin yer vermemesi utanc verici. Ben de ogrenci oldum, sabahin korunde kalkip 3 vasita degistirdim, hic de ayakta duramayacak kadar yorgun hissetmedim. Gunumuz gencleri biraz falza rahat ve bazi yonlerden eksik yetisiyor. Egitimciyim ve yeni kusagin maalesef boyle durumlarda etlindeki telefona gomulup gozunuzun icine bakarak kafasini cevirebildigini bizzat gordum, yasadim. Taksiye veya ozel araca binmek cozum degil, onu yapabilen var yapamayan var. Oncelikle toplum olarak kendimize biraz ceki duzen vermeliyiz. Sert oldu ama benim de gozlemlerim ve deneyimlerim hic olumlu degil, bazi konularda dolmus olabilirim :KK34:

Sadece o da değil, benim kızımı küçüklüğünden beri araba tutar, otobüs, kendi arabamız dahil karada giden herşey tutuyor, otobüs çok kalabalık, havasız ve sıcak olunca fenalaşıyor, bir gün böyle bir durum oldu, yaşlı bir teyze dikildi başımıza dik dik kızıma bakıyor yer versin diye, rica falan yok ama, sadece bakış atıp kendi kendine söyleniyor, dedim teyze kızım kalkamaz şu an kötü durumda, onun yerine ben kalkayım oturun rahat rahat gidin.

Mecbur kalınca ben de otobüse biniyorum, yer beklentim olmuyor, çözümü buldum zaten, en arkaya gidip dikiliyorum, yorulursam yere oturuyorum, koltuklardan daha rahat :))

Şaka bir yana da karşılıklı anlayış ve hoşgörüyü kaybediyoruz, herkes bir diğerinin durumunu bilmeden yargılıyor, kimse ne eve kapansın ne de yer vermiyor diye eleştirilsin, biraz höşgörü biraz anlayışla hallolur aslında da işte o da bizlerde kalmamış.
evet abla anlayış kimsede kalmamış malesef çocuk genç gördüler mi bizim teyzeler amcalar yer bekliyorlar . ben kıyamıyorum o gençlerin yükü yorgunluğu bizden daha ağır geliyor bana nedense . en iyisini de sen yapıyormuşsun :D :D

Bu arada konu sahibi Pozitif bir uye Pozitif bir uye den ben kendi adıma şöyle bir özür dilemek istiyorum, siz bir şey dediniz, kimimiz hak verdi kimimiz vermedi, ama şimdi konu sizden çıktı genel topluma yayıldı... Bazı söylediklerimiz / söylenenler aslında tam birebir sizi hedeflemiyor :KK200: Biraz da doluluk var herkeste :KK52:
Anladim çok incesiniz,ben herkes aynı fikirde olmasini beklemedim zaten ama kimi gerçekten sertlikte abartti

Kusura bakmayın ama daha eşinize laf geçiremeyen insansınız hem maddi imkanım var diyip eşinize taksiyle gidelim diyemiyorsunuz hem de otobüste size yer vermeyen gençlere kızıyorsunuz.

SİZ HATALISINIZ.

Önce esinize çemkirin bir zahmet. Ne demek imkan olduğu halde hamile eşini ve çocuğunu taksiyle gideceği yere götürmemek yada taksi parası vermemek. Önce eşiniz insan olsaydı da sonra diğer gençlerin insanlığını sorgulasaydiniz ya neyse. Bundan sonra taksiyle gidiverin size zahmet hem siz rahat edin hem de gençler.

Hamile ve bir çocuğu da yanında tutmaya çalışarak ayakta yolculuk eden kadına yer verilmemesi... Konu, üzerine tartışılası bir konu değil çünkü vicdani bir durum, kişi kendine neyi yakıştırıyorsa o durumu görüp, öyle davranır zaten.
Mümkün değil o halde bir kadını göreceğim de oturmaya devam edeceğim... Oturmaya utanır kalkar, yerimi veririm bu kadar.

Hala kimse size yer vermek zorunda değil diyorlar ya şaka gibi.
Kendilerine bunu yakıştırıyorlar demek ki vicdandan ve merhametten bu kadar yoksun insanlar mümkünse hamile kalıp dünyaya çocuk getirmesinler ya sizin yetiştireceğiniz çocuklarda sizin gibi olurlar pes diyorum başka da bişey demiyorum.

evet abla anlayış kimsede kalmamış malesef çocuk genç gördüler mi bizim teyzeler amcalar yer bekliyorlar . ben kıyamıyorum o gençlerin yükü yorgunluğu bizden daha ağır geliyor bana nedense . en iyisini de sen yapıyormuşsun :KK70: :KK70:
Öyle çok yolculuk yaptım, hamileliğim rahat geçti, o dönem eş sabah gidiyor akşam geliyor, benim evde işler öğlene kadar bitiyor diye soluğu sokaklarda alıyordum, keyfi gezmeler bunlar, otobüse binerdim, ki benim karın da görülmeyecek gibi değildi, çift katlı otobüs gibi :)) yer yoksa geçerdim arkaya yere otururdum :))
Hala yere oturuyorum, PTT'ye giderim bakarım kalabalık, sıra beklerken oturacak yer yok, çömerim yere, otobüste öyle, kendi konforumu kendim yaratıyorum.

Konu sahibesinin sağlık sorunu varmış, kendince haklı ama otobüse binenler de ya okula gidip gelen ya çalışan kesim çoğunlukta, o yüzden onlara da kızamıyorum, hele İstanbul'da 2-3 araç değiştirip işe gidenler var, adama nasıl diyeyim kalk genç ben oturacağım diye.

Valla toplum olarak biçok konuda olduğu gibi bu konuda da duyarsızlaştığımız kesin.. Tüp bebek tedavisi görüyorum.. Merkez kalabalık bi merkez operasyondan çıktım anestezi etkisi altında zor ayakta duruyorum doktorla görüşmek için bekleme odasına çıktık eşimle, 70-80 kişilik bekleme salonunda koltuklarda eşleriyle birlikte oturan en az 30-35 erkek vardı.. ayakta bekleyen bi o kadar kadın vardı.. bikaçı da benim gibi operasyondan çıkmıştı (tipinden anlaşılıyo anestezi altında oldukları) 1 saat kadar ayakta bekledik.. Mal gibi suratımıza bakıp öyle oturdular koltuklarda.. En sonunda sekreter "beyler OPU hastalarına yer verelim lütfen" deyince 2-3 ü kalktı sinirimden oturmadım bile.. Toplum yozlaştı toplum :bicak:boşuna çaba bunlar hep:bicak:

Kusura bakmayın ama daha eşinize laf geçiremeyen insansınız hem maddi imkanım var diyip eşinize taksiyle gidelim diyemiyorsunuz hem de otobüste size yer vermeyen gençlere kızıyorsunuz.

SİZ HATALISINIZ.

Önce esinize çemkirin bir zahmet. Ne demek imkan olduğu halde hamile eşini ve çocuğunu taksiyle gideceği yere götürmemek yada taksi parası vermemek. Önce eşiniz insan olsaydı da sonra diğer gençlerin insanlığını sorgulasaydiniz ya neyse. Bundan sonra taksiyle gidiverin size zahmet hem siz rahat edin hem de gençler.
Konuyu okuyunca aklım aynı şeye takıldı benim de. Karnınızda eşinizin çocuğu, biri de yanınızda, o adam vicdan yapmıyorsa başkalarından beklemek ne kadar doğru.

Konuyu okuyunca aklım aynı şeye takıldı benim de. Karnınızda eşinizin çocuğu, biri de yanınızda, o adam vicdan yapmıyorsa başkalarından beklemek ne kadar doğru.
Kesinlikle hani konu sahibinin gerçekten imkanı olmasa tamm ben de hak verirdim ama imkan oldu halde kendi kocasına laf edemeyen kusura bakmasın elin insanına laf edemez ASLA.

Insanlara gerizekali muamelesi yapmaya ne cok bayiliyorsunuz. Yeri geliyor insanin cebinde 20tl olmuyor. Hamileligiyle, yaninda cocuguyla ve ustelik hastaligiyla taksiye binmeyi akil edemiyor mu sizce? Olsa zaten biner, taksi denen aracin varligindan haberdardir herhalde.

Yolda yururken elinde on posetle yere yapisan birini gorseniz de yardim etmek zorunda degilsiniz, cok yorgunum yardim edemem diyebilirsiniz(: Bu ahlaki bir degerdir. Ya da otobuse binen koltuk degnekli bir engelli ya da gorme engelli gorseniz ona da yer vermek zorunda degilsiniz tabi ki. Cunku yorgunsunuz. Herkesin hayat telasi var...( bedava diye gezip tozan suslu teyzelerimizden bahsetmiyorum)

Cogunlukca kabul edilmis bir olgu ki otobuslere uyarilar konulmus " hamile, cocuklu bayanlar, gaziler, yaslilar ve engelliler onceliklidir" diye.

Hamile demek hasta demek degil eyvallah. Ben de hayatimin en saglikli donemini gebeligimde yasadim. Doguma girene kadar calistim, atladim, zipladim falan filan. Ama gebe insan ekstra ozen istiyor bunu kabul edin. Beslenmeden dinlenmeye... Bu ozeni gosteren nezaketten, yardimseverlikten yapar yapacagini. Zorunda mi? Iyi tamam degil ama duyarsizdir, bence.

Kendilerine bunu yakıştırıyorlar demek ki vicdandan ve merhametten bu kadar yoksun insanlar mümkünse hamile kalıp dünyaya çocuk getirmesinler ya sizin yetiştireceğiniz çocuklarda sizin gibi olurlar pes diyorum başka da bişey demiyorum.

Dediğim gibi, tartışmaya açık bir konu değil; vicdani bir durum.
Zorunluluk değil evet, hamileler kendilerine ayrılan kısımlara oturabilir, oradaki insanları kaldırabilir.
Ama benim için zorunluluk ve benim oturduğum yer neresi olursa olsun beni yerimden edebilirler, rica etmelerine gerek yok, ben gördüğüm an kalkmaya hazırlanıyorumdur zaten, çünkü vicdanım, kuralların üzerinde.
Bunlar benim kendi vicdan kurallarım, görüp oturmaya devam etsem zaten o koltuk diken olur batar bana.
Yorgun da, bitik de olsam kalkarım.

Bir başkası bunu yapmaz belki, o da ne bileyim işte kendiyle ilintili, gerekçesi nedir, ne kadar vicdanlıdır, nedir beni alakadar da etmez, ben kendi davranışımdan sorumluyum. Siz de hamilesiniz sanırım, hassasiyetinizi anlıyorum ama gerek yok bu kadar ağır konuşmaya, herkes kendinden mesul.

Size yer kesinlikle verilmeli o ayrı bir konu ama neden özellikle genç kızlar diye belirttiniz onu anlayamadım. Biz genç kızlar manyak olduk artık otobüsler de tacizcisi osu busu ben cok cok vicdan yapmadığım sürece vermiyorum ama hamilelik ayrı tabiki. Yine de kimseyi suçlamamak lazım hastadır yorgundur kalabalık otobüslerde öyle yer vermeli ayakta kalınca kötü bi durum yaşamıştır bilemezsiniz yani. Sağlığınız açısından taksi kullanın zaten ayda bir çıkıyomuşsunuz

Ayy tüh yaa size sormadan hamile kalip bide cocuk dogurmus bumca insan hay Allah !!

İstanbul mu böyle acaba?
Bende İstanbuldayim ve çok sık yaşanan bir durum,bazen Anadolu yakasına geciyoruz metrobüs ile bir saatten fazla belki ayakta oluyoriz herkes aynı umursuzluk ta
Ben Bursada yaşıyorum , hamileyim. 6 yaşında kızım yarım saatten fazla mızmızlandı annee oturmak istiyorum yoruldum diye. 8 genç erkeğin arasında bir tek kızımla ben ayakta, savrulmadan tutunmaya çalışıyorduk. Bir durak kalmış bir yer boşaldı, kızım hemen atladı oturdu, çocuk o ben sabrederim diye düşünüyordum ki yeni binmiş bir kadın o tekli yere kızımı sıkıştırarak oturdu yanına. Bu sefer ezildim diyor yüzüme çocuk ki , kilolu çocuk öyle zayıf değil yanına oturulabilse ben otururdum o halimle , o bir durağı da kadınla kavga ederek geçirdim , rahatına düşkünsen taksiyle gideydin dedi bana. Kızımı ezdiği sıkıştırdığı için bağırıştık ve herkes seyirci kaldı.

Hamilelere, yaslilara, gazilere, engellilere ayrilan koltukta oturanlar da kalkmiyor ki.

Gidip de onlarla muhattap olmak zorunda mi bu insanlar? gidip rica etmek agiz egmek zorunda mi? Orasi bu gruptakilerin hakki. Zaten insanlar tuhaf olmus. Bir sey soylesen dovmeye kalkarlar. Ki abartmiyorum, abartmadigimi haber izleyen herkes anlar.

Hamileye yer verilmemesini hakli bulabilenlere de artik sasirmiyorum. Onlar zaten bu toplumun icindeler. Bindigimiz otobusteler ;)

ama emin olun o hamile, karni burnunda kadin zaten otobuse adimini bile zor atiyor. Hergun bosuna otobuste kendisini surundurmuyordur. İlla ki mecburdur o yere gitmeye, o otobusun kokusunu kalabaligini çekmeye! Herkes konfor, rahatlik ister de herkesin arabasi mi var?

Back
X