Ben ve umursuz gençler

Pozitif bir uye

La galibe İLLALLAH 🧡
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2018
4.768
9.172
158
Dün otobuse bindim ,hamileyim ve aynı zamanda kızım yanımda bakiyorum etrafıma ayakta duracak yer var tamam ama ben kızımı mi tutayım kendimi mi?
Neyse dedim bekledim illa duyarlı biri olur diye
Yasli bir teyze cocuk duracaksa kucağıma alayim dedi ve bunu yanimizda ki genç kızlar duyuyor yok teyzecim durmaz cok teşekkür ederim dedim,ve yine bekledim ayakta olan nadir kisiler arasindayim tamam kızım sizde yorgunsunuz olabilir anlayışla karsiliyorum ama yarim saatten fazka yolda hiç mi kalkayim da şu çocuklu hanıma yer vereyim demek geçmedi aklınızdan yok geçmedi inanin birde ayahim kaydı otobüs durdukça dengemi kaybettim ama kimse umursamaz ki ne gerek var bizim gençler kulakligi takip muzik dinlerken uyusun çok yoruluyorlar.bende çalıştım inaninki 14 yaşımda ffabrikalarda uykusuz gucsuz ama yinede boyle bir saygısızlik yapmadım hic
Neyse dedim ikinci otobuse bindik eşimde yanımızda o çocuğu tuttu ben de nefes darligi var ve ayakta durdukça kotu oldum zaten.ikinci otobusde de aynı hava bütün gençler uyuyo
Artik dayanamıyorum bağıracagim birine dedim ki abinin biri taa arkadan buyrun buraya oturun diye seslendi.sinirden catladim görmüyorlar gormek istemiyorlar ne zaman bu kadar duyarsiz oldu bu insanlar yada aileler mi böyle ogretti bilmiyorum ama çok uzildim ve dertlesmek istedim basinizi agrittiysam özür dilerim...

Kesinlikle çok haklısınız. Bir de bir aralar da "yaşlılar gezmeye çıkmasın biz onlara yer vermek zorunda değiliz" modası çıkmıştı. Cok yanlis. Size hak vermiyor degilim ama bir noktaya daha değinmek istiyorum. Siz hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben 20li yaşlardayım ve Istanbulda yasıyorum. Biz gençler gün içerisinde okulumuza, işlerimize çok kötü şartlarda bilmem kaç tane aktarma yaparak gidiyoruz. Açıkçası ben bazen dua ediyorum ise giderken toplu taşımada oturduğumda, inşallah çarşıya pazara cikmis bir çocuklu ya da yaşlı teyze falan binmez de yer vermek zorunda kalmam diye. Onların hakkı olmadığından değil kesinlikle yer vermem gerektiğini de biliyorum ve veriyorum da ama bu demek değil ki gençler toplu taşımalarda mağdur olmuyor. Istanbuldan da toplu taşımalardan da insan fışkırıyor artik valla bunun çözümü nedir ben de bilmiyorum herkes hakli.

Dün otobuse bindim ,hamileyim ve aynı zamanda kızım yanımda bakiyorum etrafıma ayakta duracak yer var tamam ama ben kızımı mi tutayım kendimi mi?
Yasli bir teyze cocuk duracaksa kucağıma alayim dedi ve bunu yanimizda ki genç kızlar duyuyor yok teyzecim durmaz cok teşekkür ederim dedim,ve yine bekledim ayakta olan nadir kisiler arasindayim tamam kızım sizde yorgunsunuz olabilir anlayışla karsiliyorum ama yarim saatten fazka yolda hiç mi kalkayim da şu çocuklu hanıma yer vereyim demek geçmedi aklınızdan yok geçmedi inanin birde ayahim kaydı otobüs durdukça dengemi kaybettim ama kimse umursamaz ki ne gerek var bizim gençler kulakligi takip muzik dinlerken uyusun çok yoruluyorlar.bende çalıştım inaninki 14 yaşımda ffabrikalarda uykusuz gucsuz ama yinede boyle bir saygısızlik yapmadım hic
Neyse dedim ikinci otobuse bindik eşimde yanımızda o çocuğu tuttu ben de nefes darligi var ve ayakta durdukça kotu oldum zaten.ikinci otobusde de aynı hava bütün gençler uyuyo
Artik dayanamıyorum bağıracagim birine dedim ki abinin biri taa arkadan buyrun buraya oturun diye seslendi.sinirden catladim görmüyorlar gormek istemiyorlar ne zaman bu kadar duyarsiz oldu bu insanlar yada aileler mi böyle ogretti bilmiyorum ama çok uzildim ve dertlesmek istedim basinizi agrittiysam özür dilerim...
Cok uzuldum durumunuza :( otobuse binecek kadar zor durumdaydiniz demek ki. Keske bir minibus veya taksiye binseydiniz ya,hasta olacak duruma geldiginiz icin diyorum yoksa elbette yer verilmeliydi size

çook çok haklısınız. normalde ankarada yaşıyorum. geçen hafta sonu oğlumla(3 yaşında) istanbula gittik. otobüse binmek durumunda kaldık ve elimizde küçük de bir çanta vardı. bir tane allahın kulu 1 saat boyunca kalkıp da yer vermedi. oradan oraya savrulduk evladımla. en son dedim şuraya gideceğim daha ne kadar var en az 1 saat dediler indim otobüsten taksiye atladım gittim öyle bir cinnet geldi.
dediğin gibi biz de genç olduk ama otobüslerde yaşlı, hamile, çocuklu vs gördük mü asla uyur numarası yapmadık. saygı ailelerde öğretilen bir durum olmaktan çıkmış belli ki.

Cok uzuldum durumunuza :KK43: otobuse binecek kadar zor durumdaydiniz demek ki. Keske bir minibus veya taksiye binseydiniz ya,hasta olacak duruma geldiginiz icin diyorum yoksa elbette yer verilmeliydi size
Durumumuz o kadar kötü değil tabi ama mecbur kalinca biniyor insan ama oncelik bizde oldugu hâlde insanlarin dusunmemesi uzuyor, erkekler degil inanin ilerde bizim gibi cocukli hamile olacak bayanlar yer vermiyor

Durumumuz o kadar kötü değil tabi ama mecbur kalinca biniyor insan ama oncelik bizde oldugu hâlde insanlarin dusunmemesi uzuyor, erkekler degil inanin ilerde bizim gibi cocukli hamile olacak bayanlar yer vermiyor
Dogrudur. Tamamen insaflarina kalmis bir durum. Ben saglik durumunuz icin uzuldum inanin. Mumkun oldugu kadar toplu tasima kullanmayin aman diyeyim,havalar da isiniyor.size zulum gelir o pis ortamda yolculuk. Allah kolaylik versin

çook çok haklısınız. normalde ankarada yaşıyorum. geçen hafta sonu oğlumla(3 yaşında) istanbula gittik. otobüse binmek durumunda kaldık ve elimizde küçük de bir çanta vardı. bir tane allahın kulu 1 saat boyunca kalkıp da yer vermedi. oradan oraya savrulduk evladımla. en son dedim şuraya gideceğim daha ne kadar var en az 1 saat dediler indim otobüsten taksiye atladım gittim öyle bir cinnet geldi.
dediğin gibi biz de genç olduk ama otobüslerde yaşlı, hamile, çocuklu vs gördük mü asla uyur numarası yapmadık. saygı ailelerde öğretilen bir durum olmaktan çıkmış belli ki.
İstanbul mu böyle acaba?
Bende İstanbuldayim ve çok sık yaşanan bir durum,bazen Anadolu yakasına geciyoruz metrobüs ile bir saatten fazla belki ayakta oluyoriz herkes aynı umursuzluk ta

T
Dogrudur. Tamamen insaflarina kalmis bir durum. Ben saglik durumunuz icin uzuldum inanin. Mumkun oldugu kadar toplu tasima kullanmayin aman diyeyim,havalar da isiniyor.size zulum gelir o pis ortamda yolculuk. Allah kolaylik versin
Teşekkür ederim çok incesiniz gerçekten,binmemeye çalışıyorum ama kocama taksiye binelim desem tepkisi olumsuz olacak biliyorum onun için mecburen biniyorum.

Saat kac aralığıydı esiniz de yanınızdaymıs cocuga o bakabilir .
Benim oglumda ögrenci ve herkese yer verir ama artık cocuk bunaldı,anne diyor gezmeye gidip,ücretsiz binisle tam bizim cıkısımızda otobüse binen teyzelerden bıktım diyor cocuk .Oturmayı gectik zaten tüm otobüs gezmeden gelen kadınla doluyor diyor .
Nereye giderse bisikletle gidiyor otobüse binecegime yürürüm diyor .

Bagiracakmiş, bagirsan nolur? Kimse sana yer vermek zorunda değil. Hele ki bagirirken...
Herkes ayni ucretini odeyip biniyor. Hamile, engelli ve yaslilar ayrilmis olan koltuklarda oturanlar haric kimsenin kalkma zorunluluğu yok bence. Toplu tasima hosuma gitmiyor, binmiyorum. Sen de binme o zaman.
Tatlim ben zaten hem hamileyim hemde cocuklu,bu benim en doğal hakkim tepkin hiç normal değil farkindaysan

Saat kac aralığıydı esiniz de yanınızdaymıs cocuga o bakabilir .
Benim oglumda ögrenci ve herkese yer verir ama artık cocuk bunaldı,anne diyor gezmeye gidip,ücretsiz binisle tam bizim cıkısımızda otobüse binen teyzelerden bıktım diyor cocuk .Oturmayı gectik zaten tüm otobüs gezmeden gelen kadınla doluyor diyor .
Nereye giderse bisikletle gidiyor otobüse binecegime yürürüm diyor .
Ben zaten kalp hastasiyim tek cikmam yasak sadece ayda bir hastaneye gidiyorum inaninki saat ucte gittim ve durum böyleydi.hamile ve hasta olmasam bu kadar tepki vermem inanın ama gezip tozmak için hiç binmedim otobüse
Ayrica çocuğunuzu da sizide tebrik ederim bu davranisindan dolayı...

Sasirdim acikcasi. Ben de buyuk sehirde yasiyorum, genelde ben toplanamadan 3 kisi falan kalkip yer vermeye calisiyor oluyor. Belki İstanbulda yol fazla uzun ve yorucu oldugu icin insanlar yer vermek istemiyordur. Veya genc olup yer veremeyecek durumda olanlar da vardir. Hastalik olur, bacagi agriyor olur ne bileyim :) birbirimize anlayisli olalim bence. Ben cok yorgun oldugum vakitlerde anneye yer vermektense cocugu kucagima almayi tercih ediyorum mesela, haftada bir bebek tasiyorum ortalama :) saygisiz oldugumu da dusunmuyorum, gencim ve bebegim yok ancak sabah 8den aksam 6 bucuga kadar calisiyorum.

yaşlılara ben de yer vermiyorum, allah affetsin. işe otobüsle gidip geliyorum, her gün birine yer versem ben nolcam? her gün ayakta gidip gelmem lazım ki dönüşte zaten hep ayaktayım. eve gidene kadar hal kalmıyor.

hamilelerde durum farklı ama. konu sahibi haklı burda. ki yaninda bir de çocuk var.

yaşlılara ben de yer vermiyorum, allah affetsin. işe otobüsle gidip geliyorum, her gün birine yer versem ben nolcam? her gün ayakta gidip gelmem lazım ki dönüşte zaten hep ayaktayım. eve gidene kadar hal kalmıyor.

hamilelerde durum farklı ama. konu sahibi haklı burda. ki yaninda bir de çocuk var.
Teşekkür ederim...

katılıyorum, ben de öğrenciyken sinir olurdum o teyzelere, sabahın köründe okula git, ordan çık dershaneye git, akşamın bi köründe zar zor otobüse bin, sonra da güne gitmiş kısırla böreğin dibine vurmuş teyzeye yer verilmesini bekle, saygısız ol..

hamilelik ayrı bir durum, bir kaç kez ben de ayakta kaldım ama karnım göbek gibiydi kimseye de kalkın ben hamileyim demedim, hatta bayılma tehlikesi geçirip birinin ayağının dibine çökmüştüm, ondan sonra yer vermişti bir beyefendi, karnım belirginleşince binmedim hiç otobüse..

iki ucu b.klu değnek, herkes kendince haklı:KK14:

Back
X