Ben ve umursuz gençler

Ha bu arada geçen metrodayım. Ayaktayım. Kitap okuyorum. Genç bir erkek bana yer vermek istedi, siz kitap okuyorsunuz, rahat okuyun dedi.
Gene geçenlerde bir gün otobüste ve ayaktayım ve kitap okuyorum. Önümdeki koltuk boşaldı, yanımda ayakta duran amcaya yer verdim, amca zorla beni oturttu kitap okuyorum diye.

Geleceğe dair umutlarım yeşerdi

Ya lütfen yanlış anlamayın ama konu sahibi bu duruma maalesef eşine ses çıkartamadığı için düşmüş. Yine söylüyorum gerçekten mecbur olan ihtiyacı olana lafım yok ben de hamile değilken kalkıp çok yer verdim. Konu sahibi eşinin taksi tutmak istemediğini söyledi ve bunu dile getirmek istememiş eşine söz geçiremiyor üstelik maddi durumları da varmış. Yani ben yine konu sahibini haksız buldum. Kendi eşini yerin dibine sokması lazım ortada bağırılıp kızılacak biri varsa o da eş kişisi.
Ben de gördüm o yorumunu. Ben şöyle düşündüm hani artık ona öyle kızıyorum ki (eşine) söyleyecek sözüm yok ama burada da düştüğüm durumdan dolayı üzüldüm. Açıkçası böyle anladım ben konu sahibini. Eşine zaten kızmıştır kendince ama otobüsteki çaresizliği daha çok insanlar ne hale gelmiş biz böyle miydik diye hayal kırıklığını ifade ettiğini düşünüyorum.

Bende hamileyim hamile olmadan önce hep yer veriyordum yaşlı ve hamilelere ama kendim bindim kaç defa bana kimse yer fln vermiyor hele İstanbul’da kimsenin umrun da değil canım mümkün olduğunca biyere çıkma o halde

Sizi görüp birinin yer vermesi gerekirdi ama keşke siz de rica etseydiniz biri kalkardi mutlaka.

Dün otobuse bindim ,hamileyim ve aynı zamanda kızım yanımda bakiyorum etrafıma ayakta duracak yer var tamam ama ben kızımı mi tutayım kendimi mi?
Neyse dedim bekledim illa duyarlı biri olur diye
Yasli bir teyze cocuk duracaksa kucağıma alayim dedi ve bunu yanimizda ki genç kızlar duyuyor yok teyzecim durmaz cok teşekkür ederim dedim,ve yine bekledim ayakta olan nadir kisiler arasindayim tamam kızım sizde yorgunsunuz olabilir anlayışla karsiliyorum ama yarim saatten fazka yolda hiç mi kalkayim da şu çocuklu hanıma yer vereyim demek geçmedi aklınızdan yok geçmedi inanin birde ayahim kaydı otobüs durdukça dengemi kaybettim ama kimse umursamaz ki ne gerek var bizim gençler kulakligi takip muzik dinlerken uyusun çok yoruluyorlar.bende çalıştım inaninki 14 yaşımda ffabrikalarda uykusuz gucsuz ama yinede boyle bir saygısızlik yapmadım hic
Neyse dedim ikinci otobuse bindik eşimde yanımızda o çocuğu tuttu ben de nefes darligi var ve ayakta durdukça kotu oldum zaten.ikinci otobusde de aynı hava bütün gençler uyuyo
Artik dayanamıyorum bağıracagim birine dedim ki abinin biri taa arkadan buyrun buraya oturun diye seslendi.sinirden catladim görmüyorlar gormek istemiyorlar ne zaman bu kadar duyarsiz oldu bu insanlar yada aileler mi böyle ogretti bilmiyorum ama çok uzildim ve dertlesmek istedim basinizi agrittiysam özür dilerim...
Haklisiniz da bosuna bi beklenti icndesiniz. Veren verir. Once gelmis oturmus. Bende dolmusa binmissem goze almisim demektir zaten. Hem hamileym hem kuck bebegm var. Ben hamile bile olsam oncelik cocugu olan ablalar. Cnku ani frenlerde yazik yani ortalklarda savruluyorlar. Ama bazilari boyle yetstirilmemis. Sizde bosuna beklemeyn

Şimdi burada bir soru mu var ne danışıyosunuz anlamadım.Bu konuları da sırf tartışma olsun diye açıyosunuz herhalde.O an otobüstekilere ses çıkarmamışsın gelmiş buraya yazıyosunuz ne manası var?

geçen gün de vardı biri bebek arabasıyla milleti ezicem diyen.Konusu kapandı bi daha açıyo falan.Anlamadım ki ilgi mi çekmeye çalışıyosunuz mağdur durumuna düşürerek kendinizi?

Bir seyden rahatsızsanız o an sesinizi çıkarın sorununuzu dile getirin.Burada kamu spotu niteliğinde yazılar yazmayın
+1

Haklısınız öncelik her zaman hamile ve yaşlılarındır ama toplumdaki gençler güvenlerini yitirdiler ve onlar da haklı.

Ben senelerden beri kullanırım toplu taşıma. İki büklüm gencecik kızlar gördüm bayılmak üzere, bir kişi kalkmadı neden? Çünkü genc diye.

Onlara laf çarpıtan, ilk durakta oturarak gitmek için uzun müddet bekleyenleri takmayip ayakta binip yer bekleyen işgüzar büyükler bu gençlerin saygısını götürdü. Büyükler yaptı bunu yani. Benim hala gönlüm pek el vermez, ama hak eden çok az inanın ki.

Kendimi anlatayım size her sabah 7 de cikiyorum yarim saat otobus yolculugu ve işe gidiyorum saat 3 te isten cikiyorum yarim saat otobus yolculugu daha okula gidiyorum. Okuldan 8 gibi cikiyorum genelde ve 1 saatlik otobus yolculugundan sonra eve varıyorum.
Her gun iste binlerce sorunla uğraşıyorum herkes gibi. Okula gidip derslerle uğraşıyorum ve zaten 6 gibi pilim bitmiş oluyor. Otobuste degil bir hamileye yer vermek ayagimi kaldiracak halim olmuyor ki eve gidip ders çalısmam isim geregi gelen maillere donüs yapip yarim saatlik isimi halletmem gerek.
O 1 saatlik otobus yolculugu benim icin dinlenme zamani demek. Ki benden kat kat yorucu islerde calisan, staj yapan, zor bolum okuyan insanlar var. Her gun birine yer versen benim halim ne olur?

Durumumuz o kadar kötü değil tabi ama mecbur kalinca biniyor insan ama oncelik bizde oldugu hâlde insanlarin dusunmemesi uzuyor, erkekler degil inanin ilerde bizim gibi cocukli hamile olacak bayanlar yer vermiyor

Otobüslerde en öndeki koltuklar hamile yaşlı ve engellilere aittir. Gidip yerimden kalkar mısınız diye kaldırabilirsiniz orda oturanları. Tabi aynı durumda değillerse.

Hamile ve çocuklulara gerçekten lafım yok oturmazlarsa çok zorlanıyorlar. Ama daha 50 yaşındaki insan da (özellikle kadınlar) 25-30 yaşındakilerin tepesinde dikiliyor ben yaşlıyım diye. O da hoş değil bence, insanın yer vereceği varsa da isteği kalmıyor

Ya cok kiziyorum sizin gibilere kirk yilin basi cikmissiniz her gun otobus iskencesi ceken calisan okusyan insanlarin yerine goz dikiyosunuz bende kalp hastasiyim ama alnimda yazmiyo oturuyorum diye insanlarin bakislarindan biktim evet cok saglikli gorunuyorum kulagimda kulaklik giyimim sik ve 23 yasindayim cok sukur atlattim ama sekerde vardi lakin alnimda yazmiyo herkes bi cik cik yapiyo annem ameliyat oldu 2 ay uykusuz hastane koselerinde her gun o halde otobus yolculugu cektim cogu zaman ayakta otursam insanlar gozunu dikti ve simdi iyi de olsam vermiyorum yer falan biktim bu kadinlardan virt virt geziyolar dogurdukca doguruyolar bebe sebe otobuste sonra da gencler bize yer versin kusura bakmayin valla gina geldi artik dogurupda bize vermiyceniz kimse mecbur degil once binen oturur herkesin kosusturmacasi varken enik cücük gezen kadinlara asla yerimi vermem

Sırf bu mesajı yazmak için üye oldum arkadaşlar altı ay kadar önceydi amcanın biri basımda söyleniyor ameliyat olalı daha bir hafta olmus tek basına gittim hatta o halde bir durak geri yürüdüm f Altay’dan kalktım ayağa amca ben bir haftalık ameliyatlıyım diye otobüste ameliyat yaralarımı gösterdim adama ben kolay kolay kimseye yer vermem Zaten kötü durumda olan iki kuruşluk taksi parasını düsünmez ama söz konusu gaziyse dolu olan otobüste 4 kişilik koltukta otursun helali hoş olsun

7 aylık hamileyken 5 aylık hamile biri ona yer vermem için söylene söylene başımın etini yedi. Karnım belli olmuyordu, yorgun da görünmeyince potansiyel yer istenecek kişi olarak beni seçti sanırım.
Toplu taşıma araçlarında on kısımda ayrılan yerler hariç hiç kimsenin yer talep hakkı yoktur. Karşıdakinin nezaketine bağlı durum, kızma bağırma hakkınız yok. Yazık gençler artık korkudan otobüse biner binmez gözlerini kapatıyor oturmaları yasakmış gibi.

Ya cok kiziyorum sizin gibilere kirk yilin basi cikmissiniz her gun otobus iskencesi ceken calisan okusyan insanlarin yerine goz dikiyosunuz bende kalp hastasiyim ama alnimda yazmiyo oturuyorum diye insanlarin bakislarindan biktim evet cok saglikli gorunuyorum kulagimda kulaklik giyimim sik ve 23 yasindayim cok sukur atlattim ama sekerde vardi lakin alnimda yazmiyo herkes bi cik cik yapiyo annem ameliyat oldu 2 ay uykusuz hastane koselerinde her gun o halde otobus yolculugu cektim cogu zaman ayakta otursam insanlar gozunu dikti ve simdi iyi de olsam vermiyorum yer falan biktim bu kadinlardan virt virt geziyolar dogurdukca doguruyolar bebe sebe otobuste sonra da gencler bize yer versin kusura bakmayin valla gina geldi artik dogurupda bize vermiyceniz kimse mecbur degil once binen oturur herkesin kosusturmacasi varken enik cücük gezen kadinlara asla yerimi vermem
Enik cucuk ne ablacim ya sen de birgün dogurcan kopek yavrusuymus gibi mi hitap edilsin isterdin?
Ayrıca dogurdukca doguruyolar ne demek yani annende o fiiili islemeseydi sen olmazdin.
Yani azıcık kibar olsan bu kırıcı tabirleri kullanmazdin
Ayrica benim kalp hastasi olmam alnimda yazmayabilir tamam ama insan hareketlrinden de olsa ablar ben kriz geciriyordum nerdeyse
Amacım laf olsun konu açılsın diye veya insanlar hakkinda konuşmak için konu açmak değildi sadece yakın görüp dert yandım bu kadar...

Bence sorun İstanbul olması sürekli tacize uğrayan kadınlar bitmeyen yollar bu kadar sinirlenmeye de gerek Yok bence zor durumda olan taksiye binsin ben de yer vermiyorum genelde

Sizin kızmanız gereken gençler değil, eşiniz. Neden çocuğu kendisi tutmadı anlamış değilim. Gerçi bunu yüz kişi sordu cevap verme gereği duymadınız.
Ben söyleyeyim mi cunku başkalarına kızmak daha kolay geliyor kalkıp kocasına ben otobüsle gidemem diyememiş baskı altında yaşayan bir kadın diyelim ki durumu yok kusura bakmayın da benim sevgilim on bin lira maaş alıyor biz bile ikinci çocuğu yapmayı düşünmüyoruz o zaman ikinciyi yapmasaymış sanki bana Başbakan olacak kusura bakmayın da yine söylüyorum Gazi çıksa karşıma 15 saatlik yolu ayakta çekerim feda olsun ama diğerleri gerçekten çok umurumda değil yarın bana da vermesinler yer

Ben söyleyeyim mi cunku başkalarına kızmak daha kolay geliyor kalkıp kocasına ben otobüsle gidemem diyememiş baskı altında yaşayan bir kadın diyelim ki durumu yok kusura bakmayın da benim sevgilim on bin lira maaş alıyor biz bile ikinci çocuğu yapmayı düşünmüyoruz o zaman ikinciyi yapmasaymış sanki bana Başbakan olacak kusura bakmayın da yine söylüyorum Gazi çıksa karşıma 15 saatlik yolu ayakta çekerim feda olsun ama diğerleri gerçekten çok umurumda değil yarın bana da vermesinler yer
Haklısınız insan çocuk planlarken A dan Z ye herşeyini düşünüyor. Hamilelik sırasında harcanacak paralar da bunun içinde. Yani kimse birisi çocuk doğuracak diye yorgun haldeyken yer vermek zorunda değil. Gençler hergün okuldu dershaneydi derken yoruluyor. Yer vermeye kalksalar bitmez ki yaşlılar, hamileler.

Ben veriyorum tabi vicdanım el vermiyor ama zorunluluktan değil.

Burda konu sahibi eşini sorgulamalı. Tanımadığı insanlardan beklediği inceliği kendi evladına yapmayan adama neden 2.çocuğu verdiğini sorgulamalı.

Dün otobuse bindim ,hamileyim ve aynı zamanda kızım yanımda bakiyorum etrafıma ayakta duracak yer var tamam ama ben kızımı mi tutayım kendimi mi?
Neyse dedim bekledim illa duyarlı biri olur diye
Yasli bir teyze cocuk duracaksa kucağıma alayim dedi ve bunu yanimizda ki genç kızlar duyuyor yok teyzecim durmaz cok teşekkür ederim dedim,ve yine bekledim ayakta olan nadir kisiler arasindayim tamam kızım sizde yorgunsunuz olabilir anlayışla karsiliyorum ama yarim saatten fazka yolda hiç mi kalkayim da şu çocuklu hanıma yer vereyim demek geçmedi aklınızdan yok geçmedi inanin birde ayahim kaydı otobüs durdukça dengemi kaybettim ama kimse umursamaz ki ne gerek var bizim gençler kulakligi takip muzik dinlerken uyusun çok yoruluyorlar.bende çalıştım inaninki 14 yaşımda ffabrikalarda uykusuz gucsuz ama yinede boyle bir saygısızlik yapmadım hic
Neyse dedim ikinci otobuse bindik eşimde yanımızda o çocuğu tuttu ben de nefes darligi var ve ayakta durdukça kotu oldum zaten.ikinci otobusde de aynı hava bütün gençler uyuyo
Artik dayanamıyorum bağıracagim birine dedim ki abinin biri taa arkadan buyrun buraya oturun diye seslendi.sinirden catladim görmüyorlar gormek istemiyorlar ne zaman bu kadar duyarsiz oldu bu insanlar yada aileler mi böyle ogretti bilmiyorum ama çok uzildim ve dertlesmek istedim basinizi agrittiysam özür dilerim...

Sırf burada yazılanlara dayanamayıp üyelik açmak istedim, hamile bir kadına neler neler yazılmış hassas olduğunu ve incinebileceğini düşünmeden... Çok üzüldüm gerçekten. Bir sağlıkçı olarak şunu söylüyorum, Allah korusun uoyolcul esnasında ani bir fren ile hanımefendi geriye doğru düşüp göbeği sert bir şekilde demir borulara çarpsa oluşabilecek komplikasyonların sorumlusu kim olacak? Doğmamış bebişin tekrar belirtiyorum Allah korusun hakkını kim ödeyebilecek? Bunları düşünüp vicdana bırakılmalı. Umarım tekrar yaşamazsınız böyle bir durum.

Sırf burada yazılanlara dayanamayıp üyelik açmak istedim, hamile bir kadına neler neler yazılmış hassas olduğunu ve incinebileceğini düşünmeden... Çok üzüldüm gerçekten. Bir sağlıkçı olarak şunu söylüyorum, Allah korusun uoyolcul esnasında ani bir fren ile hanımefendi geriye doğru düşüp göbeği sert bir şekilde demir borulara çarpsa oluşabilecek komplikasyonların sorumlusu kim olacak? Doğmamış bebişin tekrar belirtiyorum Allah korusun hakkını kim ödeyebilecek? Bunları düşünüp vicdana bırakılmalı. Umarım tekrar yaşamazsınız böyle bir durum.
Biz böyle bir durumda ne diyoruz eğer toplu taşıma araçlarının şartları zorsa arabanıza ya da taksiye binin diyoruz yer veren verir vermeyene de bir şey denmez sanki hepimiz paşa kızıyız ya Allah aşkına bizim atalarımız hamile haliyle tarlalarda çalışmışlar çapa yapmıslar biz ay ayakta duramıyorum ay şu olmuyor sanki evinde hizmetcisi var bütün gün oturuyor

Back
X