Ben ve umursuz gençler

Size göre fakir ailenin gebe kadınlarına herşey müstahak o hâlde, ilginç tabii
Herşey müstahak mı demişim diyorum ki kimsenin böyle sinirlenmesene gerek Yok diyorum bu bana abartı geliyor eğer rahatsızsa bir insan evinde oturur acilse hastaneye gitmesi ambulans çağırsın taksiyle gitsin diyorum nedir bu asabiyetin sebebi

Bagiracakmiş, bagirsan nolur? Kimse sana yer vermek zorunda değil. Hele ki bagirirken...
Herkes ayni ucretini odeyip biniyor. Hamile, engelli ve yaslilar ayrilmis olan koltuklarda oturanlar haric kimsenin kalkma zorunluluğu yok bence. Toplu tasima hosuma gitmiyor, binmiyorum. Sen de binme o zaman.
Sizin gibi anlayış yoksunu insanlar yer vermiyor zaten aman incileriniz dökülür yer vermeyin herkesin ozel aracı yok binmek zorunda toplu taşımaya bayılmasada

Sırf burada yazılanlara dayanamayıp üyelik açmak istedim, hamile bir kadına neler neler yazılmış hassas olduğunu ve incinebileceğini düşünmeden... Çok üzüldüm gerçekten. Bir sağlıkçı olarak şunu söylüyorum, Allah korusun uoyolcul esnasında ani bir fren ile hanımefendi geriye doğru düşüp göbeği sert bir şekilde demir borulara çarpsa oluşabilecek komplikasyonların sorumlusu kim olacak? Doğmamış bebişin tekrar belirtiyorum Allah korusun hakkını kim ödeyebilecek? Bunları düşünüp vicdana bırakılmalı. Umarım tekrar yaşamazsınız böyle bir durum.
Bu mesajı konu sahibi eşine okutsun lütfen. Evet ben de soruyorum konu sahibi yolculuk sırasında başınıza birşey gelse eşiniz nasıl rahat edecek o vicdanı nasıl huzur bulacak soruyorum size eşiniz 3 kuruş parayı sakınmış sizden ve siz halen gençleri suçluyorsunuz yazık gerçekten.

Ayrıca o dediğiniz olayı ben normal halimle yaşadım otobüs ani fren yaptı ve 3 metre öne düştüm ne oldu peki gencim ya kimse yardım etmedi 2 vah vah tamam yani bu dediğiniz olayı yaşamak için illa hamile olmaya gerek yok.

Konu sahibinin eşine inanılmaz sinirliyim koni sahibine de yazık çünkü o adama hiç sesini çıkaramamış.

Sizin gibi anlayış yoksunu insanlar yer vermiyor zaten aman incileriniz dökülür yer vermeyin herkesin ozel aracı yok binmek zorunda toplu taşımaya bayılmasada
Yok canım hatta gençler yürüsünler kalabalık yapmasınlar toplu taşıma araçlarında nasıl olsa yer verirler diye otobüse binen hamileler yaşlılar değil gençler suçlu unutmayın bu ülkeyi o gençler kurtaracak

Herşey müstahak mı demişim diyorum ki kimsenin böyle sinirlenmesene gerek Yok diyorum bu bana abartı geliyor eğer rahatsızsa bir insan evinde oturur acilse hastaneye gitmesi ambulans çağırsın taksiyle gitsin diyorum nedir bu asabiyetin sebebi

Gebelik varsa dönem dönem kontrole gitmesi gerekir, bunu da ambulans ile sağlayamaz kimse. Dedikleriniz sonucunda yaptığım çıkarımı belirttim, asabi olmam da gebelik konusunda daha hassas olunması gerektiğini düşündüğümden dolayıdır. Muhteşem ülkemizde ne yazık ki herkesin gelir durumu bir olmamakla birlikte büyük şehirlerde özellikle eğitim araştırma hastanesi tercih edildiğini düşünürsek ulaşım maliyetli olabilir, hanımefendi de böyle bir durumda toplu taşıma araçlarını tercih etmiş, edebilir de. Rahat konforlu bir ulaşım tercih etmek istiyorsan taksiye bin anlayışı bana ters geliyor, fakir ailenin gebe kadınları ayakta gidip daha önce de belirttiğim durumu yaşamamalı.

Ya cok kiziyorum sizin gibilere kirk yilin basi cikmissiniz her gun otobus iskencesi ceken calisan okusyan insanlarin yerine goz dikiyosunuz bende kalp hastasiyim ama alnimda yazmiyo oturuyorum diye insanlarin bakislarindan biktim evet cok saglikli gorunuyorum kulagimda kulaklik giyimim sik ve 23 yasindayim cok sukur atlattim ama sekerde vardi lakin alnimda yazmiyo herkes bi cik cik yapiyo annem ameliyat oldu 2 ay uykusuz hastane koselerinde her gun o halde otobus yolculugu cektim cogu zaman ayakta otursam insanlar gozunu dikti ve simdi iyi de olsam vermiyorum yer falan biktim bu kadinlardan virt virt geziyolar dogurdukca doguruyolar bebe sebe otobuste sonra da gencler bize yer versin kusura bakmayin valla gina geldi artik dogurupda bize vermiyceniz kimse mecbur degil once binen oturur herkesin kosusturmacasi varken enik cücük gezen kadinlara asla yerimi vermem
Sen.ağaç kavugundan ciktin zaten.hasbam.üsluba bak.millet çoluk cocuk gezerken sana mi soracak! Zaten nerde hamile çocuklu görseniz hepiniz hastalıktan kirilirsiniz ne hikmetse artik

Gebelik varsa dönem dönem kontrole gitmesi gerekir, bunu da ambulans ile sağlayamaz kimse. Dedikleriniz sonucunda yaptığım çıkarımı belirttim, asabi olmam da gebelik konusunda daha hassas olunması gerektiğini düşündüğümden dolayıdır. Muhteşem ülkemizde ne yazık ki herkesin gelir durumu bir olmamakla birlikte büyük şehirlerde özellikle eğitim araştırma hastanesi tercih edildiğini düşünürsek ulaşım maliyetli olabilir, hanımefendi de böyle bir durumda toplu taşıma araçlarını tercih etmiş, edebilir de. Rahat konforlu bir ulaşım tercih etmek istiyorsan taksiye bin anlayışı bana ters geliyor, fakir ailenin gebe kadınları ayakta gidip daha önce de belirttiğim durumu yaşamamalı.
Vicdani kurallar konusunda kimseye yaptırım uygulayamayız ben bu kadar sert cıksam da zaten elinde bebek karnında bebek olan bir kadına yardım etmek için herşeyi yapardım ancak bu işlet bu kadar asabi şekilde olmaz gençlere de kızmaya hakkımız yok onların da kendine göre haklı sebepleri var aslında bu durumda bayanın kocası hariç herkes haklı

Sen.ağaç kavugundan ciktin zaten.hasbam.üsluba bak.millet çoluk cocuk gezerken sana mi soracak! Zaten nerde hamile çocuklu görseniz hepiniz hastalıktan kirilirsiniz ne hikmetse artik
Ya ne yapsın bu gençler Allah askına her durakta yaşlı hamile biniyor hiçbiri oturmasın mı

Ya ne yapsın bu gençler Allah askına her durakta yaşlı hamile biniyor hiçbiri oturmasın mı
Kimse bütün .gencler kalksin oturmasin deniyor ama anlayış ve insanı değerler var bırakin genci kimsede kalmayan bende gen cim bende oturuyorum elbet ama önünde çocuğuyla savrulup giden biri olursa Fa odun gibi bakacak ruha sahip değilim iyiki değilim 28 yaşındayım belki lise öğrencisi gibi küçük duruyorum 3 cocuk annesuyim burda bazılarının tabiriyle zirt zirt dogurdum evet özel aracim yok küçük cocugumla otobüslerde hamile halimle çok kontorlle doktora gitti gezmeye de değil o yüzden anlıyorum çocuklar hamile hallinle savrulmk nedir sizin yasamanizida dilerim bi nebze anlarsınız belki

Kimse bütün .gencler kalksin oturmasin deniyor ama anlayış ve insanı değerler var bırakin genci kimsede kalmayan bende gen cim bende oturuyorum elbet ama önünde çocuğuyla savrulup giden biri olursa Fa odun gibi bakacak ruha sahip değilim iyiki değilim 28 yaşındayım belki lise öğrencisi gibi küçük duruyorum 3 cocuk annesuyim burda bazılarının tabiriyle zirt zirt dogurdum evet özel aracim yok küçük cocugumla otobüslerde hamile halimle çok kontorlle doktora gitti gezmeye de değil o yüzden anlıyorum çocuklar hamile hallinle savrulmk nedir sizin yasamanizida dilerim bi nebze anlarsınız belki
Valla benim birden faZla çocuğum olmayacak bu bir ikincisi siz bilirsiniz ama zor durumda olmayana yer vermek kullanılmak gibi geliyor bana

Valla benim birden faZla çocuğum olmayacak bu bir ikincisi siz bilirsiniz ama zor durumda olmayana yer vermek kullanılmak gibi geliyor bana
Zor.durumda olan birinden bahsediyoruz zaten.şuan.hamile.olmasinada gerek yok kucağında küçük cocuguyla otobüste savrulan biri zor durumdadır zaten illa bütün gün çalışmasına veya ameliyatlı olmasına gerek yok.Ayakta duramayacak bir cocuk varsa ortada oturmak onun hakkıdır bi engelliden bi hastadan farkı yoktur ayakta gitmesi doğru değildir e bu devirde de.kimsenin kucağına oturtulamayacagina gore yer verilmelidir zorunluluk değil doğru olan budur.Herkezin ben merkezci olduğu bu devirde kimse kimseyi dsunmedginden malesef bu sorunları yaşıyoruz zaten bende ayakta gitmeye bayilmiyorum tek başınayken herkez oturarak Raht gitmek ister belki anlayamiyordum eskiden ama hamile iken yada küçük bebegimle bu zorluklari yaşadığım vakitler anladım olması gerekeni ve bir gün çocuklarını büyütmüş yada yaslanmış biri olduğum vakit hamile çocuklu insanlara yer vereceğim seve seve

O zaman da yaşlılara öncelik dersiniz neyse ben demeye çalıştığımı anlatamıyorum size

Ay sanki dünyanın en büyük işini yapıyoruz hergün bir sürü bebek doğuyor eğer hayırlı bir iş yapmak istiyorsanız yemek israfını engelleyin kendi hayatınızda bunu herkes Yapsa dünyada açlıktan kimse ölmez anca kendinizi düşünün ben hamileyim soyle böyle sanki bana Einstein doğuracak

Dün otobuse bindim ,hamileyim ve aynı zamanda kızım yanımda bakiyorum etrafıma ayakta duracak yer var tamam ama ben kızımı mi tutayım kendimi mi?
Neyse dedim bekledim illa duyarlı biri olur diye
Yasli bir teyze cocuk duracaksa kucağıma alayim dedi ve bunu yanimizda ki genç kızlar duyuyor yok teyzecim durmaz cok teşekkür ederim dedim,ve yine bekledim ayakta olan nadir kisiler arasindayim tamam kızım sizde yorgunsunuz olabilir anlayışla karsiliyorum ama yarim saatten fazka yolda hiç mi kalkayim da şu çocuklu hanıma yer vereyim demek geçmedi aklınızdan yok geçmedi inanin birde ayahim kaydı otobüs durdukça dengemi kaybettim ama kimse umursamaz ki ne gerek var bizim gençler kulakligi takip muzik dinlerken uyusun çok yoruluyorlar.bende çalıştım inaninki 14 yaşımda ffabrikalarda uykusuz gucsuz ama yinede boyle bir saygısızlik yapmadım hic
Neyse dedim ikinci otobuse bindik eşimde yanımızda o çocuğu tuttu ben de nefes darligi var ve ayakta durdukça kotu oldum zaten.ikinci otobusde de aynı hava bütün gençler uyuyo
Artik dayanamıyorum bağıracagim birine dedim ki abinin biri taa arkadan buyrun buraya oturun diye seslendi.sinirden catladim görmüyorlar gormek istemiyorlar ne zaman bu kadar duyarsiz oldu bu insanlar yada aileler mi böyle ogretti bilmiyorum ama çok uzildim ve dertlesmek istedim basinizi agrittiysam özür dilerim...
Çocuklar bencil 5. Sınıf öğrencisi bile kendi kaprisleri uğruna bizleri parmağında oynatıyor İnanın dersi bırakıp ahlak etik vicdan vermeye çalışıyorum bunu bile şikayet ediyor insanlar ben çocuğum mükemmel algısı bitirdi bizi . Çocuğum niye arkadaşına saygı göstermiyorsun diyince veli geliyor çocuğumun psikolojisini bozdu atın bunu meslekten !!!!

Çocuklar bencil 5. Sınıf öğrencisi bile kendi kaprisleri uğruna bizleri parmağında oynatıyor İnanın dersi bırakıp ahlak etik vicdan vermeye çalışıyorum bunu bile şikayet ediyor insanlar ben çocuğum mükemmel algısı bitirdi bizi . Çocuğum niye arkadaşına saygı göstermiyorsun diyince veli geliyor çocuğumun psikolojisini bozdu atın bunu meslekten !!!!
Benim ilkokul öğretmenim Allah mekanını cennet eylesin mükemmel bir kadındı ama eskiden öğretmene herkes saygı duyardı şimdi hesap sorulan öğretmenler yazık

Benim ilkokul öğretmenim Allah mekanını cennet eylesin mükemmel bir kadındı ama eskiden öğretmene herkes saygı duyardı şimdi hesap sorulan öğretmenler yazık
Öyle gerçekten çocuk saygı duymuyor sevgi de çünkü aileler sadece sınav odaklı bireyler istiyor . Kendini parçala dur bir gün hafif kızsan vay efendim diye okul basılıyor

Öyle gerçekten çocuk saygı duymuyor sevgi de çünkü aileler sadece sınav odaklı bireyler istiyor . Kendini parçala dur bir gün hafif kızsan vay efendim diye okul basılıyor
Gerçekten yazık öğretmen yetiştiriyor Yen’i nesili benim öğretmenim öğretmiş bana herşeyi o gaddar kadın ne çok iyilik yapmış bana

İstanbul daysan. Otobüse binmek için yaşlı hasta ve hamile olmayacaksin. Özellikle hem cinslerimiz . 30_40 yaş arası bile. Kim bilir kaç çocuğu var . Bu durumu anlayacagi icin boyle diyorum. Gözünün icine bakiyor , ayakta duramiyorsun, umrunda değil . Genç yada yaşlı inanın erkek yolcular görür görmez yer veriyorlar. Erkek olmalarina ragmen. Abla gec otur diye hemen yer veriyor sagolsunlar . Kendim de hamile olmadan evvel . Bel ağrısından canım çok yansa bile hamile ve yasli kisilere yer veren biriydim. Zırt pırt taksiye binecek kadar maddi durumumda iyi değil. Biraz daha vicdanli olmalarını diliyorum

Bana uslup dersi vermeden once kendi uslubuna bak ilk once yazmayi ogren evet hastayim kalp hastasiyim seker hastasiyim ama alnimda yazmiyo eee coluk cocuk yaparken dusunmeyin sonra sana mi sorcak otobuse binerken deyin sonra da yer isteyin valla 3 cocugu yaptigina gore cok zenginsin taksiye binebilecek guctesin yok diyosan kusura bakma ama sende o bilincsizce dogurdukca doguranlardansin gozumde ve sirf siz doguruyosunuz diye ozel ilgi beklemeyin insanlar 12 saat ayakta calisiyo kafa patlatiyolar bir suru dengesiz insanlarla ugrasiyolar onlarin cocugu yok mu belki o kadin 1 saat yolculuk yapacak eve gidip oturacak mi sadece siz dogurmuyosunuz hanimefendi gencler olsun mu belki evde onu bekleyen bebekleri var ne biliyosunuz ama yoook siz sehzade premses doguruyosunuz sadece siz ozelsiniz rahat birakin artik okuyan calisan insanlari rica ediyorum ya da oturun evinizde 3 cocukla toplu tasima ile gezmeye kadar gidiyorsa bu kadin harbiden benden sagliklidir yani

Back
X