Ben yaadm, siz yaatmayn :(

Metaphora

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2008
2.502
54
118
35
İstanbul
bu konuyu yardım amaçlı diilde daha çok bilinçlendirmek için yazdım arkadaşlar :(

benim babaannem çok cazgır kadındır illede benim istediğim olsun der,ben küçükkende annemle babamı zorlar beni alırdı köye akrabaya yozgat ağrı ığdır edirne izmir aklınıza neresi gelirse gezdirirdi bi iki ay kalırdık,ama o bi iki ay bana seneler gibi gelirdi zaten çocuk aklı zamandan pek anlamaz annemden babamdan uzun süre ayrı kalırdım hergün ağlardım,telefon açardık bana yarın öbür gün gelceksin istanbula derlerdi ben hewesle heycanla uyanırdım sabaha yine aynı..ne yaşıtlarım wardı yanımda ne oynicak bi oyuncağım haftada bi iki seslerini duyardım..

en kötüsüde hiç alıştıra alıştıra yapmazlardı mesela misafirliğe gitmiştik bi kere benden habersiz hemen arabaya atlayıp gitmişlerdi arabanın arkasından koşup ağlamıştım ertesi gün şehirdışına çıkmıştık..bir çocuğun en çok ilgiye muhtaç olduğu anda bırakırlardı.

neyse uzatmayayım,bu sebeplerden dolayı annemle babamla aramda hala soğukluk war pek bağlılık görmüyorum annem karşımda ağladığı zaman öyle aşırı bi içim acımaz falan :(

5 kardeşiz ufak kız kardeşlerim bi gün ayrı kalamaz annemden her geldiğinde şapur şupur öpmeler ilgi göstermeyince üzülmeler (çokta küçük diiller 10 yaşlarındalar)
onlara bakıyorum ben hiç annemle öyle olmadım hayatmda bi kez durup dururken öpmedim :(

annem cahillikti çocuk yaşta evlendik şimdi olsa vermezdim desede benim kişiliğime işlemiş bu soğukluk..

siz siz olun çocuğunuzu bir an yanlız bırakmayın çalışan bayanlar çocuğunuzu ihmal etmeyin yoksa benim gibi kalıcı şeyler olabiliyor ruhlarında :(

Ben de çalışan bir anneyim ve kızımı isteği dışında
zorla, mümkün değil hiçbir yere yollamam,
zaten ne ben dayanabilirim,ne babası ne de kızım..
sizin gitmenize müsaade etmiş aileniz ama
inanın sizi üzmek için ya da sizden ayrı kalmak için değildir,
sadece güvenilir bir yerde olmanız içindir ve işin en kötüsü
sizin iyiliğinizi isterken,istemeden en büyük kötülüğü yapmış olmalarıdır...
şuan aklı başında bir hanımsınız,bence yapacağınız ilk şey,
annenizin boynuna sımsıkı sarılmak ve sevdiğinizi söylemek olmalı...
ileride keşke dememek için...
sevgiler...

bende zorunluluklardan dolayı annemden ayrı büyüdüm hemde ayrı şehirlerde
çünkü üvey baba beni istemiyordu ben evlenene kadar başka şehirde annemden
uzak hem okudum hem çalıştım :çok üzgünüm:

bende zorunluluklardan dolayı annemden ayrı büyüdüm hemde ayrı şehirlerde
çünkü üvey baba beni istemiyordu ben evlenene kadar başka şehirde annemden
uzak hem okudum hem çalıştım :çok üzgünüm:

cnm şmdi görüşüyomusun annenle,yılların hasretiyle daha mı bağlısınız yoksa benim gibi soğukmusunuz

Ben ve sonra kardeşlerim de ananemle çok kaldık, şehir dışı falan gezdik, bir yere giderken de bırakırlardı. Kardeşlerim evdeyken ben yanlız gitmek istemezdim yaşlıların yanına ama gezmeler güzel olurdu. Kuzenim beni ananemin kızı sanıyomuş hatta :1ninca:
Ben o kadar da kötü geçirmedim o zamanları, sürekli başka çocuklar olurdu oynardım. Ama kardeşim de hala isyan eder anneme, senmiydin annem ananem mi, çok kötüydü falan diye, çocuktan çocuğa yada ortama göre değişiyor sanırım.

üzüldüm senin için, mutsuz bir çocukluk geçirmişsin ama bu anılar seni ölene kadar bırakmaz, o yüzden bişeyler yap, anneni babanı affet içinde bence onlar için değil kendi ruhunun huzuru için:teselli:

affetme olamaz çnkü kızgın diilim kırgınım bu ailemden başlayp herkese kadar gitti mesela dede-annaanne-babanne geldiğnde onları misafr olarak görüyorum ewde aile fotoğrafı çektiriyolar girmek istemiyorum çok yapmacık geliyo falan :S
bunun bilinçaltına da indim bu yaşadıklarım yüzünden bi erkekten güzel sözler duyduğumda gerçekten bana biraz değer verdiğinde bağlanıyorum we sonunda üzülen ben oluyorum
bazı arkadaşlarım ilerde seninde çocuğun olunca sende aileye karışınca değişicek herşey demişti sizce olur mu?

affetme olamaz çnkü kızgın diilim kırgınım bu ailemden başlayp herkese kadar gitti mesela dede-annaanne-babanne geldiğnde onları misafr olarak görüyorum ewde aile fotoğrafı çektiriyolar girmek istemiyorum çok yapmacık geliyo falan :S
bunun bilinçaltına da indim bu yaşadıklarım yüzünden bi erkekten güzel sözler duyduğumda gerçekten bana biraz değer verdiğinde bağlanıyorum we sonunda üzülen ben oluyorum
bazı arkadaşlarım ilerde seninde çocuğun olunca sende aileye karışınca değişicek herşey demişti sizce olur mu?

işte ilerde evlenince ve çocuğun olunca çocuğuna daha çok bağlanıp kendi yaşadıklarını yaşatmamak adına harika bir anne olacaksın..
:Saruboceq:

bizim bi komşumuzun oğlu da öyle. komşumuz çalışırken doğu hizmetine gittiğinde oğlunu okulu vs aksamasın diye babaannesinde bırakmış, ama henüz okula başlamamış olan kızlarını yanlarında götürmüşler. şu an 30-35 yaşlarında ve hala anne-babasını affetmiyor, onlara aşırı bir bağlılık duymuyor. öğrencilik zamanından beri hep kendi çalışıp parasını kazandı, ailesinden destek istemedi, aynı evi paylaşsalar bile kendini aileden hissetmedi.
çok etkiliyor böyle şeyler çocukları.

kırgın olduğunu anladım, affetmek bu kırgınlığı unutmaktır zaten, kolay değil derin izler ama bunu kendin için yapmalısın onlar için değil, ancak o zman onları tekrar sevmeye başlayabilirsin, şu an sanki o aileye ait değilmişsin gibi hissediyorsun ama inan bu çok yıkıcı bi duygu senin açından, bu kırgınlıktan ne kadar çabuk kurtulursan yarınların için o kadar iyi olur

okurken o denli içim acıdı ki anlatamam..
bende yaşadım bi benzerini
beni küçükken babaanneme bırakırlardı ,annem calısıodu kardeşim kreşteydi
babaannemde soguk mu soguk bi kadın..bi gün olsun sevgisini görmedm
arkadaşım flnda yoktu
annemleri arardım hep
kardeşimi anneannemlerde kalıo sanıodum ama öglen kreşte akşam evdeymiş
arayıpta cocuk sesi duydugumda kardeşim mi derdim yok tv derlerdi..meğer kardeşimmiş
ama babam bana çikolatada gönderdi oyuncakta
tek başına pek anlamı olmuodu ya oyun oynamamın neyse..
şimdi 20 yaşındayım
geride kalan heba olmuş bi cocukluk..
şimdi annemide babamıda şapur şupur öperim..benle ilgilenin beni öpün derim..
cocuklugumun acısını cıkarıyorum sanırım..

ama asla bırakmayın cocugunuzu
eksik büyümesin

bebeğim olunca zaten çalışmayı düşünmüyorum onu kendim her halini görerek yetiştirmek istiyorum bencede böyle canım ailen gerçekten hata yapmış çocuklar bunun izlerini hep taşıyo çocukta olsa biliyo unutmuyo ..........

Back
X