• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben yalnız olmak için mi yaratıldım?

Ben var ya bazen günlerce kimseyle konuşmuyorum ya dışarı çıktığımda uzunca birşey anlatacak olduğum zaman nefesim yetmiyor.O kadar alışmışım ki susmaya,konuşurken ağız kaslarım zorlanıyor:))
Düşünüyorum şöyle içten gülmeyeli ne kadar uzun zaman olmuştur ama ben mutsuzda değilim ama tek başıma neye güleceğim ki?

aynen aynen kendimden bitane daha buldum sanki :)

çok zor olmalı yalnız yaşamak....bence evlenin...aklınıza,ruhunuza uygun biriyle evlenin...bu konuda kendinizi kapatmayın...eminim istediğiniz gibi biri çıkacaktır karşınıza....şu anda gençsiniz ama Allah nasip ederse önünüzde uzun yıllar var...4 duvar bir süre sonra psikolojinizi bozar...fakat ben sizin bu hayatı benimsediğinizi hissettim...çünkü her öneri getiren arkadaşa bir bahane bulup sonucu maddiyata bağlıyorsunuz...çok şükür ki maaşınız ve eviniz var....

Herseyi gectim arkadassiz yasanir mi? Gununuz nasil geciyor. Dertlesecek birini arar insan her zaman diye dusunuyorum. Biraz cevre yapmalisiniz bence.

İşte en zoru o.Bir derdin oldu mu paylaşacak kimse olmaması.Geçen sene bir kursa gitmiştim ama yarıda bırakmak zorunda kaldım çünkü köy minibüs saatleri değişince benim kurs saatlerine uymadı.
Neyse kursta ya benden genç bekar kızlar vardı yada benim ile yaşıt ama 2-3 çocuklu bayanlar.Ortak noktalar bulmakta da zorlanıyoruz.

çok zor olmalı yalnız yaşamak....bence evlenin...aklınıza,ruhunuza uygun biriyle evlenin...bu konuda kendinizi kapatmayın...eminim istediğiniz gibi biri çıkacaktır karşınıza....şu anda gençsiniz ama Allah nasip ederse önünüzde uzun yıllar var...4 duvar bir süre sonra psikolojinizi bozar...fakat ben sizin bu hayatı benimsediğinizi hissettim...çünkü her öneri getiren arkadaşa bir bahane bulup sonucu maddiyata bağlıyorsunuz...çok şükür ki maaşınız ve eviniz var....
:))
Sondan başlamak istedim.Bahane değil inan ki benim düzenimi değiştirmem herşeyden önce maddiyata bağlı çünkü.Bu arada elbette durumuma şükrediyorum zaten bunalımda değilim onada çok şükür ama sizinde söylediğiniz gibi yalnızlık insan psikolojisini bozabilecek bir durum ben o noktalara gelmemek için şimdiden durum değerlendirmesi yapıyorum.

Evlilik konusunda elbette dediğiniz gibi bir evlilik yapmak bende isterim ama beni evde otutrurken gelip bulan biri olur mu sizce?Yani ben bu konuda kapalı değilim ama yeni insanlar ile tanışabileceğim bir ortamda da değilim ki???

olmaz diye bir şey yok arkadaşım...niyet et yeter ki...akrabalarından tanıştıranlar olur....arkadaşlarının tanıdık eş dostu olur...niye olmasın... olmaz ki dersen olmaz....iyi niyetli temiz bir hanımsın belli ki...daha sosyal yaşamayı eşinle seyahatler etmeyi,gülmeyi,konuşmayı hakediyorsun...4 duvar yabanileştirir insanı...hayat 40 ından sonra başlarmış...50 yaşındayım...o kadar çok beklentim var ki hala...silkelen daha cesur davran...hayattan istemeyi bilen kadınlardan ol...ayy çok mu kırıcı oldum ben..üzdüysem affet...

olmaz diye bir şey yok arkadaşım...niyet et yeter ki...akrabalarından tanıştıranlar olur....arkadaşlarının tanıdık eş dostu olur...niye olmasın... olmaz ki dersen olmaz....iyi niyetli temiz bir hanımsın belli ki...daha sosyal yaşamayı eşinle seyahatler etmeyi,gülmeyi,konuşmayı hakediyorsun...4 duvar yabanileştirir insanı...hayat 40 ından sonra başlarmış...50 yaşındayım...o kadar çok beklentim var ki hala...silkelen daha cesur davran...hayattan istemeyi bilen kadınlardan ol...ayy çok mu kırıcı oldum ben..üzdüysem affet...
Yok canım ne kırıcısı tam tersine çok teşvik edici yazdıklarınız hem birazcıkda olsa benden büyük birinin önerileri benim için çok önemli çünkü siz benim yaşımdan geçtiniz ve bu yaşın isteklerini,zorluklarını biliyorsunuz.

Benimle ilgili güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.

İyi bir eş konusu bana maalesef çok zor gibi geliyor haklısınız niyet etmek önemli ümitsiz olmamalı diyeyim...

Açıkcası şöyle söyleyeyim hani insan bazı erkekler için bak işte bu adam iyi bir eşe benziyor der ya ben buralara geldiğimden beri bu tanıma uyabilecek bir erkeğin yanından geçebilecek birini bile henüz göremedim.Ayrıca erkeklerin evlenmek için kadının güzelliğini ve maddi imkanlarını çok ön plana çıkardığını düşünüyorum yani zaman değişmiş gibi ben kendimi bu yönlerden artık yeterli görmüyorum açıkcası ama bu gerçekten kendime güvenmiyorum anlamında değil sadece erkekler kendilerine bakmadan karşısındakinden sanki çok şey istiyor gibiler.Bu kanaatlerimde kendi yaşadıklarımdan değil çevremde gözlemlediklerimden,okuduklarımdan..vb.

Son düzenleme:
Sanırım aynı yaşlardayız, hep hayalim olan şeyi yaşıyorsunuz.Hayali bile beni hayata sıkı sıkıya bağlıyor, yaşamayı düşünemiyorum :KK36:
Belki o ortamda olunca farklı düşünebilirim bilmiyorum ama şehirde ki bu iki yüzlü, sağlıksız hayattansa köyde ki sade yalın ve yalnız hayatı tercih ederim.

Ben büyük bir şehirde doğdum ve yıllarca şehirde yaşadım sonra evlendim ve ortak kararımız ile uzakta bir köye taşındık ve sonra ayrıldık.Ben köyde yalnız kaldım 5 yıl oldu.Çocuğumuz yok.

Hayatımdan aslında şikayetçi değilim ama 40'lı yaşlarında bir dağ köyünde yalnız yaşamama inanın köylüler bile şaşırıyor.

Hayatta olan tek akrabam ve aileden kalan son kişi kardeşim ama o zaten çok uzak bir şehirde ve kendi hayat mücadelesini veriyor.

Ben sosyal bir insandım ama buraya taşınarak tüm çevremi geride bıraktım.

Emekliyim.Maaşımla yaşıyorum.

Ev benim kiracı olsam belki gitmeyi düşünebilirdim ama şimdi kendi evini satmak daha dikkatli düşünmeyi gerektiriyor ayrıca şehir hayatını hiç özlemedim ama acaba bu şekilde yapayalnız yaşamak nasıl olacak?

Çevremdeki insanlar ile elbette konuşuyorum ama 10-20 kelimenin kullanıldığı 10-15 dakikalık sohbetlerin ötesine geçemiyoruz ama beni sevdiklerini söylüyorlar sağolsunlar benimde onlardan yana bir sorunum yok ama dostluk,arkadaşlık yapabileceğim kimsem yok.

Bir derdim olduğunda kendi kendime aşmaya çalışıyorum.Ne dersiniz?

bence koydense el ıyısı olcana kendı kotun olsun derler ya kardesıne yakın bı yerde yasa...
kurslara gıt.ya da ıs bul calıs komsuların olsun gunlere katıl ... bıraz sosyalles yalnızlık allaha mahsus
oncekı forumda kedı beslemekle ılgılı konustun kedı kopek tabı kı dosttur ama ınsanın yerını tutmuyo malesef

Sanırım aynı yaşlardayız, hep hayalim olan şeyi yaşıyorsunuz.Hayali bile beni hayata sıkı sıkıya bağlıyor, yaşamayı düşünemiyorum :KK36:
Belki o ortamda olunca farklı düşünebilirim bilmiyorum ama şehirde ki bu iki yüzlü, sağlıksız hayattansa köyde ki sade yalın ve yalnız hayatı tercih ederim.
Ben sizi daha genç sanmıştım yazdıklarınızdan nedense :)
Evet şehir insanı diye bir tanımlama var gerçekten.Bencil,rekabetçi,hırslı,acımasız,paragöz böyle söylenir ya .
Ama köy insanı içinde biliyorsun olumsuz tanımlamalar var kaba,cahil,kıskanç,kurnaz,paragöz vb.
Bunlar benim düşüncelerim olarak söylemiyorum ama bu tür genellemeler yapılır doğruluk payı var ama tabi genelleme.
Ama şu konuda size hak veriyorum burda insan ilişkilerinin yıpratıcılığından uzak olduğum için kafam daha rahat.
Sizde köye taşınmak isteseniz yapamaz mısınz?

bence koydense el ıyısı olcana kendı kotun olsun derler ya kardesıne yakın bı yerde yasa...
kurslara gıt.ya da ıs bul calıs komsuların olsun gunlere katıl ... bıraz sosyalles yalnızlık allaha mahsus
oncekı forumda kedı beslemekle ılgılı konustun kedı kopek tabı kı dosttur ama ınsanın yerını tutmuyo malesef
Aslında kedi-köpek konusunda da şunu söylemek isterim evet hayvanları çok seviyorum ama onların sanki insan gibi kabul edilmelerinide doğru bulmuyorum o konuda size katılıyorum.
Ek yapmak istedim.Köyde yaşayanların çoğu burda doğmuş nerdeyse herkes akrabası bunun onlara verdiği rahatlığı görüyorum yani o kendilerini güvende hissetme hallerini sonra düşünüyorum bende eğer doğduğum yerde o mahallede yaşamaya devam etseydim 40 yıldır orda olsaydım heralde bende daha farklı hissederdim sonuçta buralarda benim ismimi bilmeyenler bana tepedeki yabancı kadın diyorlar :))oysa kendi mahallen olsa böyle mi olur?

Güldürdün beni kesin ve net bir çözüm:))
Aslında biraz öncede yazmıştım.
Ben evlenmek isterim ama;
Eş adayı bulmak için sosyal olmak gerekli ben değilim.
canım kardsının yanında ev tut bı oda bı salon bıle olsa
kurslara falan gıt bence

canım kardsının yanında ev tut bı oda bı salon bıle olsa
kurslara falan gıt bence
İşin gerçeği kardeşim erkek ve kızkardeş gibi erkek kardeşin yakın olacağını sanmıyorum ayrıca o yakın olmak istese eşi sorun sanırım beni anlamışsındır yani kardeşime yakın olmak eğer beni mutlu edecek olsaydı zaten en baştan oralardan kopmamaya çalışırdım.
Sanki her öneriye itiraz ediyor gibi oldum ama durum bu gerçekten:((

Güldürdün beni kesin ve net bir çözüm:))
Aslında biraz öncede yazmıştım.
Ben evlenmek isterim ama;
Eş adayı bulmak için sosyal olmak gerekli ben değilim.

Yok be ablamzi, kismetin ayagi hic belli olmuyor. Sen bir haber sal, hala gorustugun arkadaslarin varsa soyle :) Bir de copcatan sirketlr var, onlara da soyle sana sevgili bulsunlar :)

Yok be ablamzi, kismetin ayagi hic belli olmuyor. Sen bir haber sal, hala gorustugun arkadaslarin varsa soyle :) Bir de copcatan sirketlr var, onlara da soyle sana sevgili bulsunlar :)
Canım ya yaş olarak benden gençsin belli .Ben evliliği bir kez yaşadım ve inan şu gün ben kendi ellerimle özene bezene birini kendim bile seçmiş olsam bir ömür geçirmeyi düşüneceğim doğru kişi bu mu diye 40 kez düşünürüm nerde kaldı ki sağa sola haber salıp başkasının bulduğu ile ....Bu arada çöp çatan şirketlere falan sen gerçekten inanıyor musun yoksa şaka mı yapıyorsun?

Canım ya yaş olarak benden gençsin belli .Ben evliliği bir kez yaşadım ve inan şu gün ben kendi ellerimle özene bezene birini kendim bile seçmiş olsam bir ömür geçirmeyi düşüneceğim doğru kişi bu mu diye 40 kez düşünürüm nerde kaldı ki sağa sola haber salıp başkasının bulduğu ile ....Bu arada çöp çatan şirketlere falan sen gerçekten inanıyor musun yoksa şaka mı yapıyorsun?

27 yasindayim once bunu soylemek isterim :)

Vallahi ciddiyim. Hayat suprizlerle dolu. Ben de kendi ellerimle ozene bezene birini sectim, degerimi bilemedi, basti gitti simdi km lerce uzagimda, ne sesi ne nefesi var. Ben de kendimi farkli dusuncelere ve yabancilara acmaya karar verdim :) Tanidiklarimdan 5 kurus fayda gormedim zira. Ben de ufak bir kasabadaym, byuk sehre tasinir tasinmaz kendim ugrasmayip vericem parasini bana sevgili bulsunlar :)

27 yasindayim once bunu soylemek isterim :)

Vallahi ciddiyim. Hayat suprizlerle dolu. Ben de kendi ellerimle ozene bezene birini sectim, degerimi bilemedi, basti gitti simdi km lerce uzagimda, ne sesi ne nefesi var. Ben de kendimi farkli dusuncelere ve yabancilara acmaya karar verdim :) Tanidiklarimdan 5 kurus fayda gormedim zira. Ben de ufak bir kasabadaym, byuk sehre tasinir tasinmaz kendim ugrasmayip vericem parasini bana sevgili bulsunlar :)
Profiline baktım Almanyada mısın?Oralarda belki bu uygulama yaygındır .Dilerim bu geçn yaşında hayatını doğru yönetebilirsin çünkü tam evlilik ve annelik yaşındasın.

Back
X