Okurken yüzümde bir gülümseme.Sevgili arkadaşlarım dert ortaklarım
Hepinize merhabalar
Benim papağanlarım var bilenler bilir az çok .
Sultan papağanlarım var .
İki yavrumuz oldu , bi müddet yavrularını doğru düzgün büyütmeden anne baba yine cilveleşip yumurtladı , ve yavrulara bakmadılar , yuvadan alıp şırıngayla kursaktan besledim çok şükür bu güne kadar sağsalimiz
Yaklaşık bi 10 gün sonra dolu dolu 4 ayı bitirip 5. aya giricez İnşAllah .
Amaaaa , bu sıpaları hâlâ daha ben besliyorum .
İlk beslediğim yavrular da değiller bunu da belirteyim , bu zalim anne baba doğurup doğurup üstüme attılar 5 tane yavru daha besledim öncesinde , kimisi 1 buçuk aylıkken , kimisi en fazla 2 ayı doldurduğunda tertemiz bi güzel yeme düşmüşlerdi .
Bu sıpaları da aynı yöntemle aynı mamayla besliyorum ama gelin görünki kesinlikle yem yemiyorlar , kemirmiyorlar bile .
Gerek netten gerek YouTube’dan baya bi araştırdım , yalnız olmadığımı gördüm . Benim gibi elle besleyen ve benim gibi aynı dertten muzdarip bi çok vatandaş varmış , bunu da gördüm .
Bi yerde öğünleri yavaş yavaş azaltın yeme düşerler yazıyordu , benimkiler bırakın yeme düşmeyi açlıktan bitap düşüp tüneğe oturup ikisi de küstüler .
Sürekli gözlemliyorum , yem yemeye dair en ufak küçücük bi ışık bile yok . Tünekten inip merak edip bakmıyorlar bile .
Hadi yol gösteren yok desem , yem yemeyi yol gösteren olmadan nasıl öğrensinler yazık dicem de yanlarında iki de büyük ablaları var ( abla kuşlar)
Belki dedim onlardan korkup aşağı inemiyorlardır , ayırdım , yok arkadaşlar sonuç yine aynı .
Beni gördükleri an maymun gibi kafesin tellerine yapışıp bağırmaya başlıyorlar besle bizi diye .
Şırıngayla besliyorum , yavaştan ya koluma ya göğsüme tırmanıp şekerleme yapıyolar bi de uyumaya başlıyolar .
Ben ne yapayım ?
Not : 7 ay ve 1 yıldır çare bulamamış olanları da gördüm , iyice umutsuzlanmaya başladım .
Yardım edin
Anneleriyim zatenOkurken yüzümde bir gülümseme.
Sizi anneleri yerine koymuşlar kıyamam
Bir çözüm onerim yok malesef
Teşekkür ediyorum sağolunHiç bilmiyorum konu öne çıksın diye yazıyorum
98 küsür gramdan 200 küsur gram et çıkar abikaç gr et çıkar onlardan ?
98 küsür gramdan 200 küsur gram et çıkar abi
Ya abi yaa
Az abi , bıldırcından bile küçücükler :)Azmış :)
Az abi , bıldırcından bile küçücükler :)
Yıkandıkları zaman bi görsen minnacık kalıyorlar iyice , bi de tipsiz oluyorlarki :))
Biz yemicez zaten yakalayıp salacağız yakala sal yani...Abi dumanın dişinin kovuğuna yetmez , kemikleri ve tüyleri çıkarırsan hepi topu ikisinden toplam 80 gram ya çıkar ya çıkmaz
Valla yakalayınca salacağına dair gram ihtimal ve olasılık yok abiBiz yemicez zaten yakalayıp salacağız yakala sal yani...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?