BEN YAPAMIYORUM BU ANNELIGI

Canım seni çok iyi anlıyorum. Ben de şimdi annemlerdeyim de biraz uyku gördü gözüm. Günün 5-6 saatini bebeğini uyutmaya çalışmakla geçiren bir anneyim. Geceleri kaç kez kalkıyorum bilmiyorum artık. 8 ayda her gün farklı bir şey denedim ama olmuyor. Kabullendim artık; bebeğim uykuyu sevmiyor.

Kendi derdimi yazdım önce kusura bakma. Ben de doluyum. Ek gıda için acele etme istersen. Her gün bişeylerden çay kaşıpıyla azar azar tattırsan eminim çok yol alırsın. İştahı yoktur, belki hazmedemiyordur, tadına alışamamıştır vs vs. Beslenme düzeni değişiyor sonuçta. Ona biraz zaman ver. Asla kendini ölecek kadar aç bırakmayacaktır. Uyku için bir şey diyemiyorum. Kelin ilacı olsa başına sürer. Allah sabır versin. Çok sinirlendiğinde balkona çık. Ağlarsa ağlasın. Sen rahat olmazsan ona faydan dokunmaz.

benim kızımda öyleydi babası işden gelirdi gece olurdu eşim uyurdu sabah kalkardı işe gidicek biz hala ayaktayız günde sadece 4 saat uyurdu o da parça parça kaç tane hastaneye götürdük ne kadar uğraştık anasınıfına başladığı sene düzeldi çok zor yaşamayan bilemez Allah yardımcınız olsun

Dogdugundan beri gece uykusu olmayan surekli 5 dkkda bi uyanan ve beni asla emmeyrn simdide 7.5 aylik olduk hala ek gida kabul etmeyen bi bebek.O kadar mutsuzumki o kadar cok icim karardiki artik hic bisey duzelmiycek sanki.Defalarca konu actim bununla alqkali.Boylesi cocugu olan gormedim.Aldigim nefes bana hayat deil zehir oluyo sanki.Isyan deil. bnmki sadecw bi annelik endiseso.Bnmi beceremedim emzirmeyi her yolu denedim ya bnmi ogretemedim gece uykularini.Yada onunla ayni ay dogan amcasinin kizinin annesi cokmu iyi bi annede bu sorunlarin hic birini yadamiyo.Cocugum sadece devam sütu aliyo ek gidayi yemiyor sadece muz ve yogurt.Ben ne yapim bi akil verin.Nolcak sonum bnm.Duzelirmi bu cocuk bi gun yermi gece uyurmu.Ben omrum boyunca hep agliycakmiyim boyle.Icimi bile dokucek kimsem yok.Herkez derdime sevinir kime anlatim.ALLAH askina icimi rahatlaticak biseyler soyleyin.Annmde bile kalamiyorum
Benim dayimin kizi 2 yasinda ve sadece yogurt ve annesni emiyor hala baska hicbirsey yemiyor vitamin alamiyor emin ol senn durumnda bir suru anne var canim Allah kolaylik versin

Canım seni çok iyi anlıyorum. Ben de şimdi annemlerdeyim de biraz uyku gördü gözüm. Günün 5-6 saatini bebeğini uyutmaya çalışmakla geçiren bir anneyim. Geceleri kaç kez kalkıyorum bilmiyorum artık. 8 ayda her gün farklı bir şey denedim ama olmuyor. Kabullendim artık; bebeğim uykuyu sevmiyor.

Kendi derdimi yazdım önce kusura bakma. Ben de doluyum. Ek gıda için acele etme istersen. Her gün bişeylerden çay kaşıpıyla azar azar tattırsan eminim çok yol alırsın. İştahı yoktur, belki hazmedemiyordur, tadına alışamamıştır vs vs. Beslenme düzeni değişiyor sonuçta. Ona biraz zaman ver. Asla kendini ölecek kadar aç bırakmayacaktır. Uyku için bir şey diyemiyorum. Kelin ilacı olsa başına sürer. Allah sabır versin. Çok sinirlendiğinde balkona çık. Ağlarsa ağlasın. Sen rahat olmazsan ona faydan dokunmaz.
Sadece devam sutü aliyo .Baskada bisey kabul etmiyo asla

Est. ALLAH yardimcimiz olsun cok zor.Psikoloji kalmadi bnde.Insanlardan nefret ettim

canım öncelik ile bence bebeğini kimseyle kıyaslama bu seni çok daha yıpratır ayrıca bence sallayarak uytmayı bırakmalısın uyutma bütün gün ve bak göreceksin o kendisi uyuyacak ayrıca yemiyorsa ac kalmasını sağla ve diş çıkarıyosa eğer yememe uykusuzluk kusma ateş gibi problemler çok doğal sakin olmaya çalış benim kızımda 1 yaşına kadar gecelerimi zehir ediyodu ama allaha şükür şimdi 3 yaşında ve kendisi uyuyo hatta öğlen uykularında dahi sadece uyumalısın diye biraz diretmem sonucunda beşiğine çıkıyor ve bebeğinizi yanınızda uyutmayın hiç bir zaman kendi kişisel alanını algılamasını sağlayın ayakta koltukta vs. değilde kendi yatağında uyutursanız sürekli anlarki oraya uzandığında uyuması gerekli

kendine haksızlık yapıyosun bence evet çok zor bi durum ama her çocuk farklı farklı işte kimi huysuz oluyor bu günler geçiyo emin ol . rabbim yardımcın olsun kafana takıpta kendini hasta etme derim

canım öncelik ile bence bebeğini kimseyle kıyaslama bu seni çok daha yıpratır ayrıca bence sallayarak uytmayı bırakmalısın uyutma bütün gün ve bak göreceksin o kendisi uyuyacak ayrıca yemiyorsa ac kalmasını sağla ve diş çıkarıyosa eğer yememe uykusuzluk kusma ateş gibi problemler çok doğal sakin olmaya çalış benim kızımda 1 yaşına kadar gecelerimi zehir ediyodu ama allaha şükür şimdi 3 yaşında ve kendisi uyuyo hatta öğlen uykularında dahi sadece uyumalısın diye biraz diretmem sonucunda beşiğine çıkıyor ve bebeğinizi yanınızda uyutmayın hiç bir zaman kendi kişisel alanını algılamasını sağlayın ayakta koltukta vs. değilde kendi yatağında uyutursanız sürekli anlarki oraya uzandığında uyuması gerekli
Inanin herseyi denedim zaten sallayarakta uyumuyo saatlerdor ayagimda veya zırliyo .Yasamayan bilmez cok kötuyum.

kendine haksızlık yapıyosun bence evet çok zor bi durum ama her çocuk farklı farklı işte kimi huysuz oluyor bu günler geçiyo emin ol . rabbim yardımcın olsun kafana takıpta kendini hasta etme derim
Yeterince taktim ve psikoloji olarak hasta oldum zaten.

Arkadaşlar alakasız olucak ama yeni üyeyim büyük bi sıkıntım var nasıl sorabilirim nerden yazsam cvpları okurum??

sana yardım edecek bi yakının yokmu en azından bir süre dönüşümlü bakın ki sende kendini toparla
Kim bakarki kimseye minnet edemem.Assagida kv var sevince severler ama huysuzlasinca direk gonderiyolar.anne gibi kimse tahammul edemez

Sadece devam sutü aliyo .Baskada bisey kabul etmiyo asla
Zaman ver ona biraz. Dediğim gibi her gün azar azar. Dili değse yeter. Elbet bir şeyi sevip isteyecektir. Uyku için de ben bugün istemeyerek de olsa milupanın uyku çaylarından almaya gitmiştim. Son deneyeceğim şey buydu çünkü. Eczanede yokmuş. Yan tarafta aktardan rezene, kimyon, anason, şipşik mi adı tam aklıma gelmedi bir de papatya çayı aldım. Düne göre iyi gibi ama gece uzun. Ilık duş, erken-geç yatırma, tok-orta tok yatırma, yorma-dinlendirme, gazını alma rahatlatma, uyku rutini oluşturma, emerek sallayarak kendi kendine uyutma, erken kaldırma, yanına yatıp ninniyle uyutma, dans edip rahatlatarak uyutma, uzun süre uykusuz bırakma.... O kadar çok şey denedim ki. Aklıma gelenler sadece bunlar. Her şeyin azını çoğunu ortasını, ılığını sıcağını, erkenini geçini... Dene Alah dene. Dur bakalım şu çay fayda ederse sana da yazarım. Son ümidim bu çünkü. İnan 1 hafta duş alamadığımı biliyorum. Çünkü ne zaman uyanır hiçbir fikrim yok.

Back
X