BEN YAPAMIYORUM BU ANNELIGI

Bu sira herkesten duydugum bi sözü yaziyim
Bilmem kac tane cocuk buyuttum hic senin kızin gibi zor bebek görmedim :KK12: ilk uc ay
intihar planlari yapmaya baslamistim deliriyorum sandim bi ara vurasim geliyodu uykusuzluk insani benliginden cikariyo 3 ay hic susmadan agladi.6 ay oldu sabah 6 dan once uyumuyo ama bir hafta erken yatmisligi vardi iste tam o sira kafayi toparladim ve dinlendim simdi viz gelir .annelik zor var olani kabul etmek ve sukretmek gerekiyo.

Siz bence cocugunuza degil kendinize uzuluyosunuz anne olmak kolay degil katlanmak zorudasin agzi var diili yok yavrunun demrk dovmek 7.5 aylk bebegin neresini dovuceksin ben sadece bebege uzuldum. Kendini onun yerine koy bence bir anne kendi dogurdu evladindan heleki bebekten bukadar sikaet eedemez kendine gell bence
Allah size de versin inşallah. Ha bebeğiniz büyüdü ya da yoksa başka bir konuda sınasın bu dediklerinizi.

Tracy hoog bebek bakım sorunlarına mucize çözümler.Sorunlarınizi nasil çözebileceğinizi taktiksel bir şekilde herşeyi anlatıyor emmeden uyku sorunlari vs vs.Alıp okuyun lütfen yıllarca bebek hemşireliği yapmiş kimsenin tecrübesi bu kitap.Okudum uyguladım ve çok memnun kaldım.

Dr a goturdunuzmu bunun icin cocugu arkadasimin bebegide uyumazdi meger migren varmis bebekte simdi gayet iyi

Dovmemek icin. kendimi zor tutuyorum su an kinamayin boyle zor cocuk yok.Su an aglayarak yazoyorum.Cok huysuz bisey
Yapmayin ne olur.bol sabir cekin ve bebeginize dua okuyun.duanin gucune cok inanirim.ablamin bebegide boyleydi.1 yasina kadar duzeldi.her cocugun gelisimi bir olmuyor ki.
Ama cocuk cok agliyorsa bir saglik problemi olmadigindan eminsinuz degil mi?

2 buçuk yaşında oğlum anne uykum geldi der ve gider yatağına uyur 1 bucuk yaşından beri bu boyle kızım da 2 buçuk aylık canı rahat olsun hep uyur ama ben alistirmadim ya da özel bir çaba sarfetmedim bu çocuğun yapısıyla alakali bir şey sizinki de biraz huysuz iyice kontrol edin bir skıntısı mı var onu rahatlatacak yöntemler öğrenin gece yatmadan önce masaj yapın bebek yağıyla ya da gündüz çok uyutmamaya çalışın ki gece düzenli uyusun her gece aynı saatte banyo da yaptırabilirsiniz bu da uyku düzenini oluşturuyor.

benimde cevremdrkiler der senin çocuklar gibi gormedik diye.

benim buyuk kiz kucukken bir gun iki saat uyumustumda nasıl dinlenmistim bir bilsen. Vücut nasil alistiysa artık uykusuzluga. :KK51:

Gorumcemin oğlu da öyleydi.cocuk 8-9 aya kadar 5 dk uyur kalkardı.birde hep kucak isterdi.uyanınca hiç durmazdı durmadan aglardı artık kız bıkmıstı.benim oglumda araların da 3 ay var emmesi iyi ben uyandırmazsam uyanmazdı ben süper anne o kotu anne olduğu için değil her çocuk bir olmuyor.bir dönemden sonra emin ol geçiyor şimdi 2 yasındalar yemesi uykusu gayet iyi uzulme sabırlı ol donemsel bir şey gececek

Ben bedenen yorgunlugu gectim ruhum beynim yoruldu .Yani anlatamam kimseye icimi.Bi bebek bi konuda zordur ama dier konularda iyidir.Mesela bi akrabamin bebegi bi ay buyuk bizden.Oda gece uyumuyo ama yeme emme konusunda sikinti yok.Bizim hepsi sıkıntili.Cekip gidesim geliyo bazen.

Sen kendi bebeğini başka bebeklere kıyaslama artık. Her cocuk her aile farklıdır. Evet çocuğun zor bir cocuk ama senin endişe ve kaygıların daha da zorlaştırıyor olabilir. Ayakta salliyorsun ama nasıl salliyorsun. Hadi uyu diye mi salliyorsun. Onunla mucadele edersen o da seninle muxadele eder. Fiziksel bir durumdan kaynaklanmiyorsa bu durum, bu sıkıntıyı sadece ve sadece sonsuz sevgi ve şevkatini ona hissettirerek çözebilirsin. 7.5 aylik bir uykusuzluk yasiyorsun. Allah yardimcin olsun çok zor. Ama senin sabirsizligin cocukta ters tepiyor olabilir. Senin bu duygularını çocuğun hissetmesi mümkün değil.

Çocuğun yatağı ayrı ise onu yanına al birlikte yatın mesela. Baktın olmuyor ya da burada buldugum fikirler kafana yatmadi, pedagog a git lütfen. Bu keyifli zamanları niye acı içerisinde geciresin.

Kendimi görür gibi oldum. Geçiyor canım geçiyor ölüm acısını bile unutuyor insan

Bizde aksama kadar kolumuzda sallar sabaha kadar Salıncakta sallardik.emmëdi aynen dediğin gibi o da ayrı acıydi. Uyku da hala sıkıntı var.öyle çok ağlardiki... hala arada uzun ağlasa tahammül edemiyorum o kadar bikmisim. Bazen o kadar yorulurdüm ki ben katlanamam yarın aynı şeylere derdim

Şimdi 2.5yaşında... delinin sonu veli olur derler. Büyüdü Kız oldu...

Eklentiler

• 20160302_174919.webp
    20160302_174919.webp
    6 KB · Görüntüleme: 86
Onlar küçük ama emin ol kı kendilerine has huyları var
Benim bebegim uç aylık ama gece kesintisiz uyur masallah :nazar:
Bunun icin ben ekstra hiçbir sey yapmadım inan kı
Kırkı çıktı kendi kendine uyumaya başladı
Tamamen bebeğinle alakalı
Anneliğini sakin sorgulayipta kendine eziyet etme
Biraz daha büyüsün oda normal uykularına donecek insallah senin ki biraz Zaman alacak ama emin ol düzelecek

Benim oğlumun uykusu 1.5 yaştan sonra düzeldi, 1 yaşına kadar adam akıllı ek gıda almadı ha emiyodu o ayrı, 20 ay enzirdim, 3 ay olacak keseli, tarhana çorbasını dayadım canım, babannesi yaptı yaptı verdi evde sağlam bi tarhana stogum var, tabi şimdi 23 aylık oldu olacak kaşık çatal cazip geldiği için yiyorum hevesleniyo ama zayıf 10.8 kilo 23 aylık bebek, sağlıklı mı sağlıklı, ben de takmıyorum artık kiloyu

Düzelir annesi,evet yorucu evet sinir bozucu evet tüketici ama büyüyor herkesin çocuğu bir değil köşe kırlenti gibi çocuğu olan arkadaşım var ki kendisi 10 tane dogurucam der o kadar rahat çünkü oğlu, gözü korkmuyor hiç

Dovmemek icin. kendimi zor tutuyorum su an kinamayin boyle zor cocuk yok.Su an aglayarak yazoyorum.Cok huysuz bisey
Canim seni anliyorum psikolojin bozulmus gercekten ilk baslar cok zor oluyo
Ama o bebecik dovulmekten ne anlar susmazki daha cok aglar
Seytana uyma insan sinirlenince geliyilar banada oldu bicok kez ama sakin ha kendine hakim ol onlar bize emanetler

Kızım 2 yaşında uykuya hasrettim 2 yıldır. İnanın geçiyor. Benim çocuğuma benden Başka kimse bakmaz bakıcıda kesin döver derdim hep herkeste onaylardı. Düşünün yani ne derece huysuz olduğunu. Aile büyükleri bile birkaç saat bakmaya yanaşmazdı. Biberonu ağzına sürmediği için süt sağıp bırakamazdım kimseye. İlla benden emecek. İlk 1 yıl resmen hapis gibi yaşadım. Gece 12 de uyuduğu gibi birde saat başı kalkardı. Ruh gibi dolaşırdım bütün gün. Saatlerce sallardım uyusun diye. Çok yıprandım ama şükür hepsi geçti. Sağlık problemi yoksa sizinde kabul etmeniz gereken birşey var. Bizim çocuklarımız böyle. Yapacak birşey yok. Karakterleri huysuz ve uykuyu sevmiyorlar. Atacak değiliz. Mecbur sabredeceğiz. Şimdi kızım 2 yaşında. Kendisi yatağında uyumak istedi birgün durup dururken. Şok oldum tabi. O günden beri sallama olayı bitti. 24 ay sonra sütten kestim. Uyku sorunuda düzeldi çok şükür. Hepsi geçiyor. Biraz zaman verin bebeğinize. Şimdi diş sancıları başlamıştır onun. 1 yaşına doğru farkı sizde göreceksiniz. Büyüdükçe değişiyorlar.

Bir bitemediniz ey bedduacilar!
Yoksa sen miydin? Yazdığım yeni üyeydi zaten. Sen neden bozuldun ki? Yorgun, bitkin bi annenin üzerine kim gitse aynını yaparım. Tek kişiye de çoğul konuşulmaz! Siz önce nasıl konuşulacağını öğrenin.

Yalnız degılsın oglumda lk 2 sene burnumdan getrdı ne kendını sevdırırdı ne gezmeye gıdebılırdık arabada aglardı bebek arabasında aglardı pusetınde aglardı. Hiç uyumazdı sabaha kadar zombi olurdum artık ölecem heraldr uykuszluktan derdım artı kocamda gece kalkar bakardı uykusunda mızırdar dururdu . Yani bigun bıle agugugu dıye sevmişligimiz olmamıştr koca adam gıbıydı ciddiydi :() yani baya eziyet cektrdı. Kansz çıktı huyszlugu iştahszlıgı uykuszlugu hep bu yuzdenmişti. Kan ılacı kullanmaya baslayınca duzeldi hersey.

Aynılarını ben yaşadım!!! sağ sol kolumu hissetmediğim anda bir de bebeğim 8-9 aylıkken hamile olduğumu öğrendim:(((

Hala daha yemiyor yemiyinxe uyumuyor, nasıl baş ederim iki bebekle ne yaprım hiç bilmiyorum:((

Maddi durumunuz iyiyse yrım gün de olsa bakıcı oyun ablaıs hibi bir şey tutmanızı öneririrm

Lütfennnn sakin... dövecegim zirliyor gibi kelimeler olmuyor. Evet bazen bende sinirleniyorum ama dilimi isiriyorum bagrmamak icin dövmek asla anlasa yaparmi öyle.
Benim oglum suan13aylik dogdugundan beri uyku problemi var halada devam ediyor. Sen sinirlendikce stres yaptikca uyumaz. Ben takmiyorum artik günde 3saat uyusam sükrediyorum. Büyüyecekler bi ömür böyle kalmayacaklarki. Ilerde güleriz bu hallerimize.

Biraz dinlensen yardım alsan ailenden
Çünkü sen yorgun ve huzursuzken çocuk için çözüm uretemezsin biraz dinlen ve aşağıdakileri check et
uykusuzluk sebepleri
acmi fazla tok mu altı temiz ve pişik siz mi gaz reflü sıkıntısı olabilir mi alerjisi var mi
onu evde huzursuz eden durum ses ortam var mi banyo ve masajla uyuttun mu uyudugu odanın ferah havadar ve karanlık mi en önemlisi belli bir rutini var mi uyku saati beslenme saati gibi
bu şartlar olumlu ve hala uyku sıkıntısı varsa çocukların huylari kendine hastır öyle kabul etmeli
ek gidayi zamanla çözer sın tadinq baska kafi

Back
X