BEN YAPAMIYORUM BU ANNELIGI

Morgan Freeman'a göre insanlık, Afrikalı bir anne çocuğuna "Tabağındaki yemek bitecek!" diye bağırdığında kurtulacak.
Bebeğiniz çeşit çeşit yemek yemek zorunda değil size göre zayıfta olabilir. Bir afrikalı bebeği düşünün onun kadar zayıfmı sağlıksız mı. Gece uykusunuda aylarca kendinizi harap edeceğinize 3 gece ağlasada yanına gitmeyin ağlar ağlar uyur en azından sonunda sağlıklı mutlu bir anneye kavuşur. Emin olun ki sizin bu durumunuzu bebeğiniz hissediyordur.

Yemek yedirmek için zorlamayın eline verin kendi yesin etrafı ve üstünü biraz fazla batırıyor ama en azından yemek yer ve sizde o sırada nefes alırsınız. hemde bebeğiniz oyalanır öğrenir keşfeder ve yemek yemekten keyif alır.

Yoksa sen miydin? Yazdığım yeni üyeydi zaten. Sen neden bozuldun ki? Yorgun, bitkin bi annenin üzerine kim gitse aynını yaparım. Tek kişiye de çoğul konuşulmaz! Siz önce nasıl konuşulacağını öğrenin.
Nasil konusacagimi agzi bedduali kisilerden ogrenecegimi zannetmiyorum :KK14: Bana çemkirmek, beddua etmenizin ayibini örtmez. Sizin cocuklariniz sizden ne ogrenecek cok merak ediyorum, insanlarla iletisime gecmek yerine bela okumayi mi? Cok yazik, size ve sizin gibilere :KK12: ay bak yine cogul kullandim :KK70:

Room adlı filmi izlediniz mi ? Orada çok sevdiğim bir replik var, spoiler vermemek için konuyu anlatmayacağım ama psikolojisi bozulan anne ağlıyor ve çocuğuna " iyi bir anne olamadığım için özür dilerim" gibisinden bir şey söylüyor ve oğlunun verdiği cevap " ama sen bir annesin" Evet siz de bir annesiniz ve bu bir yarış değil ne sizi ne de bebeğinizi kimseyle karşılaştırmayın. Bir şekilde büyüyecek bakın herkes yazmış tek huysuz çocuğu olan siz değilsiniz.

Gerekiyorsa destek alın, yükünüzü hafifletmeye çalışın siz de insansınız robot değil. Ve lütfen anneliğinizi sorgulamayın. Annelik ne bir yarış ne de siz kusursuzs olmak zorundasınız. Kendinize haksızlık etmeyin.

Bebekler ayni degil ya kendine haksizlik yapma. Benim kizim 1 bucuk aylik ve kucag isiyor yavrum agliyor aliyorum kucagima uyuyor. Hic de kizmiyorum napalim bu cocukta sevgi manyagi yani:KK48: bizde geceleri uyumuyoruz insallah duzelir hepsi fazla takma kafana

Nasil konusacagimi agzi bedduali kisilerden ogrenecegimi zannetmiyorum :KK14: Bana çemkirmek, beddua etmenizin ayibini örtmez. Sizin cocuklariniz sizden ne ogrenecek cok merak ediyorum, insanlarla iletisime gecmek yerine bela okumayi mi? Cok yazik, size ve sizin gibilere :KK12: ay bak yine cogul kullandim :KK70:
Laflarınıza bakıyorum, bir de bunları konuşan adama... İnanın vakit harcamaya değmezsiniz.

Dovmemek icin. kendimi zor tutuyorum su an kinamayin boyle zor cocuk yok.Su an aglayarak yazoyorum.Cok huysuz bisey

Senin negarip enerjiñ huysuzlastiriyor çocuğu . Ona hayatı sen ogreteceksin.ona göre değil O sana göre yaşamayı öğrenecek . Çocuğuna bol bol gülümse , birşey yaptı mı seviyeli konuş. (Bağırıp çağırma dan çok da tepki vermeden) karnı aciktiysa yemeği koy önüne yesin, yemezse aç kalsın. Mecbur yiyecek. Yemez ağlarsa ilgilenme , otursun ağlasın. Başka işlerine bak. Ama bol bol gülümse . Gece uykusu içinde gündüz uyuma , bol bol oyun oynat , yorulsuñ. En son karnını doyur, banyo yaptir bak nasıl uyuyor. Bebek daha o :)))) sen baştan böyle yılarsan( Allah uzun ömür versin ) çocuklukta genclikte ne yapacaksın.

ÇOCUĞUNA BOL BOL GÜLÜMSE , SARIL , OP . SAKIN SİNİRLENMEYI ABARTMA DERİM.

Pişşşşştttttt
Sakin ol :KK53:
Hepimiz geçtik aynı süreçten
Geçecek

Kolik bebek nedir bilir misin ? Hah ondandı benim kızım
Şimdi 1 yaşında yeni yeni düzeldi diyebilirim
Uyku düzeni mi ? Saat başı kalkardı.. Ki bende çalışıyorum
Geçti mi dersen hepsi geçmedi tabi, zaten bebeksiz günler gibi olabileceğimi de düşünmüyorum
Eskiye göre şükür diyeyim, kendini iafde edebildikçe en azından o kolik sancı ve ağlamaları geçti
Rutin bebeğe yeni yeni dönüyoruz
Kimsenin çocuğuyla kıyaslama, herkes nasıl farklıysa her bebekte farklıdır

Emziremedim demişsin
Sütün vardı da bebek emmedi galiba
Sağıp vermeyi denedin mi ?
Biçok bebek devam sütü içiyo ama yine de hergün yeni bişey dene, çorba gibi meyve rendesi gibi ( cam rende kullandım ben )

İnan geçecek, karamsar olma
Kendini de unutma, genç bir kadınsın kendine de bak ki daha iyi hisset
Senin hislerin tavırların bebeğe de yansıyor, sen sinirli ve stresli olursan bebekte algılar ve huzursuz olur
Arada bi de hava almaya çıkın

Dogdugundan beri gece uykusu olmayan surekli 5 dkkda bi uyanan ve beni asla emmeyrn simdide 7.5 aylik olduk hala ek gida kabul etmeyen bi bebek.O kadar mutsuzumki o kadar cok icim karardiki artik hic bisey duzelmiycek sanki.Defalarca konu actim bununla alqkali.Boylesi cocugu olan gormedim.Aldigim nefes bana hayat deil zehir oluyo sanki.Isyan deil. bnmki sadecw bi annelik endiseso.Bnmi beceremedim emzirmeyi her yolu denedim ya bnmi ogretemedim gece uykularini.Yada onunla ayni ay dogan amcasinin kizinin annesi cokmu iyi bi annede bu sorunlarin hic birini yadamiyo.Cocugum sadece devam sütu aliyo ek gidayi yemiyor sadece muz ve yogurt.Ben ne yapim bi akil verin.Nolcak sonum bnm.Duzelirmi bu cocuk bi gun yermi gece uyurmu.Ben omrum boyunca hep agliycakmiyim boyle.Icimi bile dokucek kimsem yok.Herkez derdime sevinir kime anlatim.ALLAH askina icimi rahatlaticak biseyler soyleyin.Annmde bile kalamiyorum
Ah cnm okuyunca kendimi buldum sanki ilk bebegim kolikti ustelik hic emmek istemiyordu yapmadgm denemedigim yol kalmadi gecede 4 hastane geziyorduk morariyordu aglarken. Sutum coktu ama emmiyordu ama ne o ne ben pesettim sutumu sagip verdim kilosuda iyiydi ama bi turlu uyumuyordu 1 dk en fazla 10 dk uyuyarak 24 saatte sadece 2 saat uyuyordu eski resimlerime bakinca halime cok uzuluyorum bu sekilde tam 1.5 yasina kadar surdu ama geciyo bu gunler emin ol annelik zor ama onlar icin herseye deger allah yar ve yardimcin olsun

Bi kıyas yapacaksan da bebekleri kıyaslama
Her bebeğin uykusu, gazı, huyu suyu bir değil
Anneleri kıyasla, onlar dünyanın 8.harikası mı ? 2 -3 çocuk büyütmüşler
Sende yaparsın, neyin eksik ?
Sadece fazla bunalmışsın, önce moralini yüksek tutmaya bak
Hatta çok sevdiğim bir yazar var Oyuncu Anne - Şermin Çarkacı , takip etmeni öneririm
Hem insan olarak on numara bence, hem 3 çocuğa rağmen çok enerjik
Güzel şeyler görür de uygularsan neden sende çocuğunda daha iyi olamayasınız ki ?

Dogdugundan beri gece uykusu olmayan surekli 5 dkkda bi uyanan ve beni asla emmeyrn simdide 7.5 aylik olduk hala ek gida kabul etmeyen bi bebek.O kadar mutsuzumki o kadar cok icim karardiki artik hic bisey duzelmiycek sanki.Defalarca konu actim bununla alqkali.Boylesi cocugu olan gormedim.Aldigim nefes bana hayat deil zehir oluyo sanki.Isyan deil. bnmki sadecw bi annelik endiseso.Bnmi beceremedim emzirmeyi her yolu denedim ya bnmi ogretemedim gece uykularini.Yada onunla ayni ay dogan amcasinin kizinin annesi cokmu iyi bi annede bu sorunlarin hic birini yadamiyo.Cocugum sadece devam sütu aliyo ek gidayi yemiyor sadece muz ve yogurt.Ben ne yapim bi akil verin.Nolcak sonum bnm.Duzelirmi bu cocuk bi gun yermi gece uyurmu.Ben omrum boyunca hep agliycakmiyim boyle.Icimi bile dokucek kimsem yok.Herkez derdime sevinir kime anlatim.ALLAH askina icimi rahatlaticak biseyler soyleyin.Annmde bile kalamiyorum
bu sıkıntılarını al üzerine bir de baba evinde kalmayı ekle canım, düzeliyor emin ol her şey öyle bir düzeliyorki az sabır, Allah dağına göre verirmiş kar, güçlü bir anne olarak gelişmek zorundasın belki, ama az zamanın kalmış yaa şöyle bi iki üç ay daha anc, sürmez bile :)

Çocuğun bir sıkıntısı olmalı :( benimde 4 aylık bebeğim var. Halinizi anlıyorum . Rabbim yardımcımız olsun

Laflarınıza bakıyorum, bir de bunları konuşan adama... İnanın vakit harcamaya değmezsiniz.
'Konusan adami' nereden gordun? Yine soyluyorum, üste cikma çabalarin beddua etmenin ayibini ortmez. Keske hatani kabul edip insani bir erdem olan ozur dilemeyi seçebilseydin. Hatani anlamak bu kadar mi imkansiz?

Sorun tek uyku deil emmiyo ve suan sutum bitti .Ek gidada yemiyo.Bu kadarlik bebekler herseyi yermis.Sebze meyve corba yogurt .Onun kadarlik yemek yiyen ve emen birini gorunce agliyorum .Cok kotuyum.Cok seviyorum olurum onun icin ama cok cok zor bi bebek
Canım ek gıda konusunda kendini yıpratma bak muz yoğurt yiyormuş yani tamamen reddetmiştir demek bu. Ek gıda sonuçta anne sütü ya da formül mamaya ek olarak verilecek şey. Temel besini halkla annesine veya formül mama. Zamanla alışacak. Etmeyi ne zaman bıraktı yani sütun yeni kesilmişse ve bebeğin yediği ek gıdayı diliyle itip çıkarıyorsa bu yemek istememesi değil emme refleksinden kaynaklı bir durum zamanla emme refleksi kaybolacak ve yutmaya başlayacak benim ikibucuK aylıkken sütüm kesildi 4. Ay da ek gıdaya başladım ağzına giden kaşığını yarından çoğunu diliyle çıkarıyordu ama 5. Ayda bu tamamen ortadan kalktı yani bunu fizyolojik olarak oturması neredeyse 1 ay sürdü. Sen ek gıdaya ne zaman başladın? Uyku içinse şunu önereceğim. Sen ayağında sallarken uyuyor ama indirdiğin an uyanıyorsan uykudayken sallanmak istedigindendir iki yolun var biri kolay biri zor. Kolay olan elektrikli sallanan bir beşik al belki o çare olur. Ama 7 aydan sonra seni asıl rahat ettirecek olan başka bir çözüm var kendi kendine uyumayı öğretmek ilk 1 hafta çok zor hiç yipranmadigin kadar yipranacaksin hiç sinir olmadığın kadar sinir olacaksın ama sonrası rahat geçecek. Bebeğini yatağına yatır pis pis yaparak rahatlatmaya çalış elinle karnına bacaklarına dokun baktın durmuyor ağlıyor hemen kucağına al sustuğu an hiç bekletme tekrar yatır bunu belki ilk gece 50 kere yapman gerekecek ama inan her akşam sayı azalacak ikinci hafta bir bakacaksın yatırdığım gibi uyuyor. Tracy hogg un yatır kaldır metodu bu uygulayabilirsiniz çok rahat edersin.

sen stres oldukca ben beceremıyorum yapamıyorum dedıkce emın ol bebısın son hızla huysuzlasmaya gıdıcek
:)
sende oda bırlıkte ogrenıceksınız bırlıkte asıcaksınız bu yolu
hayatımda ılk kez kucagıma bebek aldım 49 gun once oda evladım
tek basımayım yanımda hıc kımse yok her konuda ılkımı yasıyorum
kendı kendıme memeye tutturmayı gaz cıkartmayı alt degısmeyı yıkamayı ogrendım
dogdugu gunden berı kızım hasta dizanterı ıdrar yolu enfeksıyonu ve bagırsakta enfeksıyon ılerı derece reflu ve kolik :)
tek basıma basa cıkıyorum o aglama krızlerıne gırdıkce tek yaptıgım sarkı soyleyıp karsısında dans edıp sakınlestırmek :)
dusun okadar bılgısızımkı mastit olmusum nornal sanıyorum :KK70: kendımden haberım yok
ama asla yapamıyorum denedım sende deme
evladına en ıyısı sen olursun sorunları asarsınız uzulme :)

seni anlıyorum canım bak bebek deyip geçme o hissediyor olumsuzlugu benim oglum 34 aylık ve yeni yeni aglamayı bıraktı ama ben çok sabırlıydım asla ama asla vazgeçmedim bi çocuk düşün 3 saat aralıksız aglasın kv kp der amcaları dayıları halası teyzesi anneannesi dedesi bile yaka silker olmuş Allah sabır versin demeye başlamışlardı ben ilk kucagıma aldıgım dan beri ona gözlerinin içine bakarak seni seviyorum seni doğurduğum için hiç pişman degilim dedim bebeğini emmesi ve yemesi için zorlama bir rutin oluştur ben öyle yapmıştım 45 dk bir meme veriyordum ilk aylar 6. 7 ay dan bahsediyorum sonra yavas yavas artırdım benim oglum ek besine 10 aylıkken basladı dr kilosu çok fazla ek besini erteleyin biraz demişti bide çocuklar olumsuz ve gergin ortamdan etkileniyorlar ben çok daralsam da gerekirse diğer odaya gider iyice aglar gözyaşımı siler öyle giderim oglumun yanına iyi bir anne ve dört dörtlük degilim belki ama bu yasa tek basıma getirdim bende bir dönem senin gibi hissettim iyi anne değilim diye çünkü eltim kv ve bazı akrabalar çocugumu ve beni eleştiriyorlardı eşim se sen büyütüyorsun çocuk bizim çocugumuz kimin ne düşündüğü önemli degil bence sen iyi bir annesin dedi ve cesaretlendirdi evet bu çocuk benim yani her hatasıyla herseyiyle onu değiştiremem ki sadece bişeyleri dogru ögretmeye çalışabilirim sende sıkma canını sabret bi sınav gibi düşün

Cnn bak aynı benm kizim.geceleyin sık sık kalkıyordu sağ sola donuyorsa reflusu vardır.sakin kusmuyor yoktur deme bnmkiler kusmuyordu.midesine bir baktırın derim. mikrop olabilir bagirsaklarda eğer ki yoksa yavaş yavaş ıalistirin inanın ac buyuttum ve hiç uyumadim kizim 10 aylik 2 yasindada oglum var hep uğraşıyorum kizim için .ins gecicek emin ol birde gece agrı kesici ver.

allah bol bol sabır versın.
dogdugu andan ıtıbaren mı bu sekılde olumsuz düşünüyorsun? ya da ne zamandır bu sekılde düşünüyorsun?
eğer 7 aydır bu sekılde düşünüyorsan önce bu 'olumsuz'' ruh halini değişir. neyi düşünürsen o gelir sana. cocugun senın bu negatif enerjını bılıyor ve o yüzden bile bu şekilde olabilir.
her şeyi hissediyor o.
her cocuk farklıdır kimsenın cocuguyla kıyaslama.

benımkı 2 aylık sabah aksam sallanan beşik, fön sesıyle uyuyor düşün.yatııryorum 1 saat sonra gözler açılıyor hemen.
kafam şişti artık, ama bu bir süreç biliyorum.
onlar melek daha.. ya bir sorunu var, ya da yapısı böyle.

bak ne güzel 7. aya gelmişin benden şanslısın bence.
bebeğin için doktora danış.
kendini ifade etmesı için çoğu gitmiş azı kalmıs sabret.
bazı bebeklerin yapısı böyle oluyor malesef

Olurmu hiç öyle şey. Birsürü çocuk var böyle al biride benimki. Benimki sadece emerdi. Ama bu çocuğun mizacı ile alakalı kimi anne sütunu reddediyor kimi ek ogune uzun süre alisamiyor. Zaten ek ogun suresi başlayalı1 buçuk ay olmuş. Siz sute muz dışında tadı çok baskın olmayan şeyler katın. Birde ek öğün demek doyması demek değil 3 4 çay kaşığı yese her öğün oda yeter. Günde yarım çay bardağı ek öğün diyor doktorlar. Tabiki yemeyecek puskurtecek ağlayacak. Ama eninde sonunda birgün yiyecek. Ve biraz aç bırakın. Mesela oğlum hiç balık yemez di. Birgun 12 de 5 e kadar yemek vermedim o balığı nasıl yedi şaşırdım.

Ekmek verin eline. Hapur hupur yemez kemirir puskurtur oynar yada haşlanmış sebzeyi koyun önüne öyle büyük insan gibi yemesini beklemeyin oynar falan ama yemese bile tadına bakar. Ve kimse cevrenizde size benin çocuğumun da şusu kötü demez. Onların çocuğu1 yaşında bezi bırakmış tır. Onların çocuğu çok erken yurumus tür. Mikemmel annedir onlar. Halbuki öyle olsa bile bu çocuğun gelişimi ile ilgili dir ve her çocuk ayrı karaktere sahiptir. 2 buçuk yıl anne sütü aldı oğlum. Sizin kadarken beninki de 5 dk da bir uyanır di. 2 buçuk yaşta bu yarım saate çıktı. Anne sütü birakilinca2 saat derken gecede1 2 oldu. 4 yaşında anasınıfına başladı sırf uyku duzeni otursun diye sabahci yaptım. 7 30 da uyanıp akşam maksimum 9 30 da uyur sabaha kadar.

Kendini uzme suçlama senle alakasi yok çocuğun huyu bu. Sen sadece yemek vs olayında ona zaman ver. Serbest bırak kaşığı ver eline döker saçar ağzına gidene kadar yerlere üstüne döker ama tadına bakacak kadar kasiga bulaşan yeter ona.

Merhaba bende iki çocuk annesiyim biri 4 yaşında biri 10 aylık emin ol kimse o kadar rahat buyutmuyor bazı bebekler huysuz oluyor kimsenin kiyle kıyaslayarak uzme kendini benimde gece uykum hiç yok malesef yarım saatte bir kalkıyor meme istiyor sen emzirmiyorsun anladığım kadar emzige alistir mesela geceleri biraz oyalamis olursunuz ek gidayida sevdiği şeyleri bulmak gerek benim kızım da çok geç alıştı bir düzene koyana kadar 8 aylık di şimdi bebek bisküvi siyle kahvalti veriyorum öğlen 5 kaşık kadar yoğurt yiyor yatıyor kalkincada ya tarhana ya yayla çorbası olacak diğerlerini kabul etmiyor sevdiği şeyler olacak tabi aralarda emiyor akşama doğru meyve veriyorum kendim cam rendeden geçiriyorum gece uyumadan öncede pirinç unlu kaşık mama ları var onu veriyorum ama yinede gece uyumuyor düşün benim alistirmamda kolay olmadı seçici bir bebek cogu şeyi yemiyor benimkide öncelikle sen stresli olursan bu bebeğe de yansır oda huzurs uz olur rahat illaki alisacak buyuyecekler bir şekilde oğluma bakıyorum 4 yaşına nasıl geçmiş yıllar in anki onlar büyüdüğünde ozluyorsun bile o günleri

Back
X