BEN YAPAMIYORUM BU ANNELIGI

Bnm
Valla benim kızım 2gün önce 1yaşına girdi bizde geçtik o dönemlerden daha yeni yeni düzeliyor benin kızımda kabul etmedi ek gıdayı çığlık çığlığa geliyordu yemeği görünce bende kaşığı bıraktm ekmeği yemeğin suyuna bandırıp verdim öyle yedi bir süre sonra yemek yerken kendi eline kaşık verdim mama kaşığı yedirmeye başladım kaşığı kabul etti.uyku düzenini oluşturmak senin elinde önceden benim kızımda öyleydi,sonra uyku düzeni oluşturdum mesela benim kızım 10.30 gibi uyur akşam bazen süt için kalkar bazen kalkmaz 7gibi kalkar sabah 11gibi uyur öğlen 2gibi kalkar 5te 1saat daha uyku uyur 6da kalkar başkada uyutmam yani anlıycağın bir kaç gün zorlanırsın saat belirlemekte iki üç gün aynı saatde yatırdınmı kendi alışıyor saatinde uyku istiyor saatinde kalkıyor, ümitsizliğe kapılma anlıycağın sen kararlı olduktan sonra hallediliyor,bende öyleydim ama hiç pişman değilim iyiki kızım var çok şükür
de ikiyi kizim var hamdolsun RABBime ana rahat deilim panigim .Onun icin en iyisini istiyorum

Bnm

de ikiyi kizim var hamdolsun RABBime ana rahat deilim panigim .Onun icin en iyisini istiyorum
Ben bazen rahatlatsn diye milupa papatya çayı veriyordum diş dönemlerinde falan hem ağrısını alıyordu hem uykuya rahat dalmasına yardımcı oluyordu,gece çayı falan hiç denemedm çünkü anason var beyine zararlı biliyorsndur bide sana tavsiyem gündüz ne kadar çok uyutursan gece okadar uyanık oluyorlar

Hadi ya.Uzuldum durumunuza.ALLAH saglik versin evlatlsrimiza.O kadar doluydumki.Bu gece annm sabaha kadar salladi simdide bnde .Yasamayan bilemez
Seni cok iyi anliyorum canim ablamin kucuk kizi boyleydi 4 kadin uyutamazdi sirayla bakarlardi bizde sabah kalkar okula gider okuldan gelince azicikda biz bakardik kardesimle ev halki yorgunlukdan uykusuzlukdan sizar uyurdu bebekde tik yok 15 dk uyurdu en fazla ara ara ablam bitmis tukenmisti dusun bide bize yerlesmisti 4 kisi bakiyorduk evde tum ev halki perisan olmustuk dr gotururdu iki gune kalmaz ablam hepsi ayni laf her cocuk bir olmaz gecicek hee gecti gecti tabikide ablamin omrunu yiyerek simdide en akilli kizi o valla zehir gibi kafa var cocukda en iyi okulu kazandi gecen yil gida muhendisligi okuyor :KK49:hatta ablam espiri yapiyor okuyacak tabiii biz bu koca kafaliyi evcek baktik diyor :KK53:biraz daha sabir bizim denemedigimiz birsey kalmamisti banyo ve her aksam duzenli bebek yagiyla masaj yapiyorduk azicikda olsa rahatliyordu belki sizin bebisede iyi gelir bi deneyin:KK66:

Dogdugundan beri gece uykusu olmayan surekli 5 dkkda bi uyanan ve beni asla emmeyrn simdide 7.5 aylik olduk hala ek gida kabul etmeyen bi bebek.O kadar mutsuzumki o kadar cok icim karardiki artik hic bisey duzelmiycek sanki.Defalarca konu actim bununla alqkali.Boylesi cocugu olan gormedim.Aldigim nefes bana hayat deil zehir oluyo sanki.Isyan deil. bnmki sadecw bi annelik endiseso.Bnmi beceremedim emzirmeyi her yolu denedim ya bnmi ogretemedim gece uykularini.Yada onunla ayni ay dogan amcasinin kizinin annesi cokmu iyi bi annede bu sorunlarin hic birini yadamiyo.Cocugum sadece devam sütu aliyo ek gidayi yemiyor sadece muz ve yogurt.Ben ne yapim bi akil verin.Nolcak sonum bnm.Duzelirmi bu cocuk bi gun yermi gece uyurmu.Ben omrum boyunca hep agliycakmiyim boyle.Icimi bile dokucek kimsem yok.Herkez derdime sevinir kime anlatim.ALLAH askina icimi rahatlaticak biseyler soyleyin.Annmde bile kalamiyorum
Benim de 13 aylık bir kızım var,ilk 3 ay neler yaşadığımı bir ben bir de Allah bilir üstelik yanımda kimse yoktu. Sinirlerim çok yıpranmıştı sürekli anneliğimi sorguluyordum hele tanıdıklar gözlerini kocaman açıp 'aa niye böyle yapıyor kiii' dediklerinde çıldırıyordum,sanki kendi çocukları acaip usluymuş gibi. Kızım bir yaşında anca çiğnemeye başladı başka bebeklere baktıkça kızımda bir sorun mu var acaba diye düşünüp dururdum fakat inan hepsi geçiyor,uykusu davranışı yemesi içmesi hepsi düzene girecektir endişelenme,zor bir süreç fakat beterin beteri de var. Anneliğini sorgulayacak bir durum yok sadece sabırlı olman lazım.

Ben sabirsiz ve rahatina düskün bi insan deilim.Bu ilk defa veya bi kac defa olan bisey olsaydi tamam derxim ama hep boyle dogdugundan beri.Suan ayagimda zir zir zirliyo ve cok sinirleniyorum
Doktoru ne diyo bu ise peki bence bebeginizin bi problemi var 5 dakikaya bir uyanmasi bi sorun oldugunu gosteriyo cunku. Yorulup uykuya dalmasi lazim ama uyumadina engel bisey var yemek yemedigi icin ac oldugu icin uyumuyor olabilir. Corbasina pekmez koyun yemedigi seylerin icine pekmez koyarak yedirmeye calis bunh doktorum tavsiye etmisti bazi bebekler ek gidalardan hoslanmazlar eger corbasini muhallebisini yemiyosa icine pekmez koy o zaman yer demisti ben debemedim cunku hep yedi. Bu arada emmenesini bu kadar sorun yapmayin her bebek illa emecek diye bi kural yok benim bebegim nerdeyse hic anne sutu almadi ama masallah bi kere bile hastalanmadi bunu dert etmeyin bebeginiz ac oldugu icin uyumuyo olabilir. Genzinde et olabilir iyi bir muayne yaptirin mutlaka bisey var yani bebekler durduk yere aglamazlar bir sorun oldunu anlatmak icin aglarlar bunu unutmayin.

:)Biraz guldum kusura bakmayin.Ben ettafimda boyle cocuk gormedim bide herkez bana aciyodu artik dedimki boylesi varmi diye.Rahatladim demekki boyle bebeklerde var yani bnmki normal ve sonradan iyi olduklarini duymak bayagi bi rahatlatti
Benim kizimin genetik bi rahatsizligi da vardi. Hem kolik hem o düşünün artik.
O yuzden eger bi saglik problemi yoksa dert etmeyin arada kulaginiza bi seyler tikin:)
Anne sutu evet onemli ama almıyorsa almiyor zorlmanin alemi yok. Milyonlarca cocuk var anne sutu almadan buyuyen. Kafanizi bununla hic mesgul etmeyin.

Hamileliğiniz Nasıl geçti ? Sakin huzurlu stressiz miydiniz? Yoksa tam tersi mi ? Bunla bağlantılı olabilir deniliyor ya merak ettim . Doktora gösterdin mi ?

Dogdugundan beri gece uykusu olmayan surekli 5 dkkda bi uyanan ve beni asla emmeyrn simdide 7.5 aylik olduk hala ek gida kabul etmeyen bi bebek.O kadar mutsuzumki o kadar cok icim karardiki artik hic bisey duzelmiycek sanki.Defalarca konu actim bununla alqkali.Boylesi cocugu olan gormedim.Aldigim nefes bana hayat deil zehir oluyo sanki.Isyan deil. bnmki sadecw bi annelik endiseso.Bnmi beceremedim emzirmeyi her yolu denedim ya bnmi ogretemedim gece uykularini.Yada onunla ayni ay dogan amcasinin kizinin annesi cokmu iyi bi annede bu sorunlarin hic birini yadamiyo.Cocugum sadece devam sütu aliyo ek gidayi yemiyor sadece muz ve yogurt.Ben ne yapim bi akil verin.Nolcak sonum bnm.Duzelirmi bu cocuk bi gun yermi gece uyurmu.Ben omrum boyunca hep agliycakmiyim boyle.Icimi bile dokucek kimsem yok.Herkez derdime sevinir kime anlatim.ALLAH askina icimi rahatlaticak biseyler soyleyin.Annmde bile kalamiyorum
Facebook ta blw Türkiye grubu var Oray'a gelin

Alerjisi ya da idrar yolları iltihabı da olabilir. Hic baktirdin mi bunlara

Dovmemek icin. kendimi zor tutuyorum su an kinamayin boyle zor cocuk yok.Su an aglayarak yazoyorum.Cok huysuz bisey
7.5 aylik bebek için bunu düşünmek bile çok korkunç yapmayın lütfen. İlk bir yıl ek gida tadimliktir ana besin anne sütü yoklugunda formül mamadir.
Bebekler nasil uykuya dalacaklarını bilmedikleri için bizim onlara öğrettiğimiz şekilde uyuyorlar ve gece uyandıklarında ayni şekilde uyutulmayı bekliyorlar. Uyku eğitimi verebilirsiniz. Nette bu konuyla ilgili bulabileceğiniz çok makale var.
Sizin stresiniz bebeğe yansıdığı için ikinizde mutsuzsunuz. Face kullaniyorsanız bebek yapim bakim onarım, blw türkiye gruplarına üye olabilirsiniz.

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun canım benim oğlum da öyleydi ama zamanla düzeldi oda birsey yemedi sütten kesildikten sonra çok zorlandım neler çektim Afedersin büyük tuvaletinde ağlayarak yapardı çocuk kıyamet kopardı çocuğun cigliklarindan öbür mahalleden duyardin yani çok şükür geçti artık o günler şimdi oğlum Anaokulunda gidiyor allah sanada nasip etsin inşallah sabret canım sabrin sonu selamettir inşallah:KK56:

Bnm

Sakin ol
Sen ne kadar sakin olursan bebekte bi tık daha düzelir
Hepsi geçecek, yeter ki bugünleri kendine de bebeğine de zehir etme
Bunalıyo musun dışarı çık, annen ya da kayınvaliden 1-2 saat baksın
Kuaföre git arkadaşına git bi insan yüzü gör iki muhabbet et
Önce sen moral bul ki kızına da iyi gelebilesin

Dovmemek icin. kendimi zor tutuyorum su an kinamayin boyle zor cocuk yok.Su an aglayarak yazoyorum.Cok huysuz bisey
Canım daha çok küçük.inşallah düzelir.dövmek filan söyleme öyle şeyler.ne olursa olsun yavrun o senin.onun bi saç teli için yıllardır uğraşanlar var.beninde kızım çok yaramazdı.şimdi 4.5 yaşında hala yaramaz.hala umutla bekliyorum düzeleceği günü.allah yardımcın olsun.

Duzelir ins.canim cok zor oluyor uyumayan bebek bizimkide gece cook huzursuz.4.5 defa uyaniyor.11 aylik.bende zorlaniyorum .

Su an annmdeyim aylar sonra evimde yakin dusün saat 21 den beri salliyorum uyumuyo veya daliyo 5 dkk en fazla
Youtubedan kolik bebek muzigi ac elektrik supergesi sesi falan uyur ozaman
Bu kadar karamsar dusunme annesin ona sevgiyle yaklas kucakla senin stresini hisseder rahat ol once biraz dua oku gida konusuna gelince yemiyosa sevdigini yesin illaki buyur vitamin takviyesi al doktora danisip dene aradada baska seyler benim oglum tavuk suyunu sevmisti birden sen iyi olmaya calis once canim

Kiyamam yaa neler geldi aklima bir bilsen :( benim kizimda boyleydi uyumaz emmez yemez:( Suan 9 yasinda bir Ben bilirim yasadiklarimi..hayattan sogumustum...bide ustune ustluk hiperaktif bi cocuktu..
Once ilk tavsiyem sen sakin ol..sen nekadar sakin olur San okadar rahat olur bebegin
Agliyo veya aglicak die stress yapma,esin kiziyormu kizsin baska odaya git bebegin lenilgilen duyma (benim hem kizim aglardi hem esim bagirirdi)
Sunuda aklinda an cikar "Ben yapamiyor um kelimesini "sen mukemmel bi annesin o melegi Dunyaya getirdin.
Milletin sozune insanlarin nasil anne veya nasil cocuklari oldugunu dusunme Bakma duyma gorme sen in melegin herkezden hersey den daha kiymetli
Her gun ayni saatte uyku saatiniz ve uyuma niz gerek tigini cocugunla konusarak odaya gec sakin sakin hikaye oku durmuyormu uyuma si Icin cabalama birak uyuma kissed istedigi zaman uyusun..
Kendini kasma rahat ol yemiyomu birak yavas yavas yesin bi and a bitirmesin
Sabirli ol canm gecicek

Bnm kıxımda reddediyor mıuzu bile ama doktorumux dediki haşlanmış yumurtanın srısı biraz peynir biraz süt ve bebe büsküvisi bunları karıştırıp ver dedi bende verdm almadı bende biraz dah sulu ve sütünü mamayla yaptım yedirdim yiyo ve yemediği şeyleri zorla yedirmeyin sizle beraber yemek yesin mesela

Ben sizi kale bile almiyorum .Hamdolsun ben evladima gayet duskünum hersryini elimden geldigunce iyi yapmaya calisiyorum.Buraya sadece icimi döktum ve tecrubeli annelerdende bilgi almak istedim.Cocugumu dovmeyi dusunuyorum diye bisey denedim ki (ALLAH muhafaza)sadece bi anlik sinirle yazdigim bisey
Ben simdi okadar uzuldumku kayleye almadigin bilemesin ya sen yazdiklarini bi oku sonra cvp yazarsin eee bosa. Dememisler ana var anacik var diye

Back
X