BEN YAPAMIYORUM BU ANNELIGI

ah ahh Allah kolaylık versin canım çok iyi anlıyorum seni... kendini suçlama, üzme sen ne kadar depresif olursan bebeğin de o kadar huysuz oluyor. annemle kayınvalidemle aynı şehirde olmama rağmen geçen seneyi çok zor geçirdim. kendimle ilgili sıkıntılarım vardı, psikolojim kötüydü geceleri çocuk yüzünden değil ders çalışmaktan uyuyamıyordum. küçücükler ama ilgi eksikliğini hemen hissediyorlar. nereye yeteceğimi şaşırdım kaç parça oldum.
az kaldı biraz daha sabret günlerini güzel geçirmeye gayret et, büyüdükçe önce uykusu düzene girecek sonra dillendikçe birbirinizi daha iyi anlayabileceksiniz.
senden daha fazla ilgi isteyecek, hakkıdır tabi ki ilgileneceğiz ama büyüdükçe beraber geçirilen zamandan daha çok şey anlıyorsun, duygularını ifade ediyor.
bu arada git gide inatlaşacak senle, ne dersen tersini yapacak şaşıracaksın bazen "bu benim çocuğum mu?" diye ama kendini ifade edebilmesi ve özgüven gelişimi için muhalefet ediyor, bunu bilip geçici olduğunu da hep aklında tutarak orta yolu bulmaya çalışacaksın.
ama annelik öyle bir şey ki bunca eziyete, alt üst psikolojiye rağmen sana verdiği mutluluk, yaşattığı duygular o kadar eşsiz ki...
güzel tarafları ömre bedel, o yüzden gecelerin uykusuzluğunu, yorgunluğu sinir bozukluğunu bir kalemde silebiliyorsun.
mesela ben bebekliğinden geçen seneye kadar olan süreçte yaşadığım sıkıntıların çok azını hatırlıyorum aynı doğum sancısı ve lohusalıktaki halimin kötü yönlerini hatırlamadığım gibi...
bu seneki sıkıntılarımı biliyorum sadece ve eminim inşallah seneye çıkarsam da bu senekiler unutulacak :KK53:

bu duygular normal ve geçici...
öyle olmasa kim birden fazla çocuk yapardı ki:KK66:
onların varlıkları, sağlıkları en büyük ödül :KK36:
çok güzel konuşmuşsun her söylediğin çok doğru daha biraz önce Allah.im sağlık sorunu vermesin buna şükür iyi ki varlar Rabbim ısteyen herkese bu güzel duyguyu tattırsin inşallah birgün güzel günleri de paylaşacagimiz günler gelir şimdi bile anne diyor bazen ısırıyor öpüyor herşeyi unutturuyor evlat sevgisi bu olsa gerek :-)

Dogdugundan beri gece uykusu olmayan surekli 5 dkkda bi uyanan ve beni asla emmeyrn simdide 7.5 aylik olduk hala ek gida kabul etmeyen bi bebek.O kadar mutsuzumki o kadar cok icim karardiki artik hic bisey duzelmiycek sanki.Defalarca konu actim bununla alqkali.Boylesi cocugu olan gormedim.Aldigim nefes bana hayat deil zehir oluyo sanki.Isyan deil. bnmki sadecw bi annelik endiseso.Bnmi beceremedim emzirmeyi her yolu denedim ya bnmi ogretemedim gece uykularini.Yada onunla ayni ay dogan amcasinin kizinin annesi cokmu iyi bi annede bu sorunlarin hic birini yadamiyo.Cocugum sadece devam sütu aliyo ek gidayi yemiyor sadece muz ve yogurt.Ben ne yapim bi akil verin.Nolcak sonum bnm.Duzelirmi bu cocuk bi gun yermi gece uyurmu.Ben omrum boyunca hep agliycakmiyim boyle.Icimi bile dokucek kimsem yok.Herkez derdime sevinir kime anlatim.ALLAH askina icimi rahatlaticak biseyler soyleyin.Annmde bile kalamiyorum
Çok zor bir Bebek sabrınız Bol olsun inş

Dogdugundan beri gece uykusu olmayan surekli 5 dkkda bi uyanan ve beni asla emmeyrn simdide 7.5 aylik olduk hala ek gida kabul etmeyen bi bebek.O kadar mutsuzumki o kadar cok icim karardiki artik hic bisey duzelmiycek sanki.Defalarca konu actim bununla alqkali.Boylesi cocugu olan gormedim.Aldigim nefes bana hayat deil zehir oluyo sanki.Isyan deil. bnmki sadecw bi annelik endiseso.Bnmi beceremedim emzirmeyi her yolu denedim ya bnmi ogretemedim gece uykularini.Yada onunla ayni ay dogan amcasinin kizinin annesi cokmu iyi bi annede bu sorunlarin hic birini yadamiyo.Cocugum sadece devam sütu aliyo ek gidayi yemiyor sadece muz ve yogurt.Ben ne yapim bi akil verin.Nolcak sonum bnm.Duzelirmi bu cocuk bi gun yermi gece uyurmu.Ben omrum boyunca hep agliycakmiyim boyle.Icimi bile dokucek kimsem yok.Herkez derdime sevinir kime anlatim.ALLAH askina icimi rahatlaticak biseyler soyleyin.Annmde bile kalamiyorum
Canım benim bebegim de tıpa Tıp aynı ben galiba depresyona gideceğim:(

Back
X