Bence kilo böyle verilir buyrun bakın ..

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.264
14.665
Merhaba bayanlar ..
Diyette kaçamak yapıp cips baklava falan yiyip temposuz yürümeye gerek yok deyip 3 ayda 30 kilo nasıl veriliyor anlamadım buradaki bazı konular bana garip geldi . Benim yazdıklarıma katılmayacaksınız belki bilemem ama ben kendi yöntemlerimi yazmak isterim size . Daha önce denedim ve 2.5 - 3 haftada 7 kilo vermiştim 76 kilodan 69'a 3 haftada bu anlatacağım şekilde inmiştim . Sonra yoğun bakımda yattım hayati risk geçirdim vs.derken evlendim vs. vs. derken 69 kilo olmuşken şimdi geri 80 ' e çıktım . Şimdi yine 80'den 65'e inmeye çalışıyorum .
Bence herşey kafada bitiyor . İnsan kafasına koyduğu zaman yapıyor ya da bir dur deme noktasına geldiği zamn insan kafasına koyuyor kaç haftadır hep 78 kiloda falandım ama yine de diyet yapmıyordum amannn diyordum ya da başlıycam deyip kahvaltıda bozuyordum . Taa ki 3-4 gün önce tartıda 80 i görene dek bilmiyorum 78 ile 80 arasında 2 kilo var ama bana dur dedirten nokta o 80 leri görmek oldu daha doğrusu tokken 81 kiloyum .
Artık kayınvalidem eşim annem babam ablam vs. herkes çok kilo aldığımı söyleemeye başladı ve ben de bunun farkındaydım bir türlü başlayamıyordum irademi toplamak zor geliyordu her neyse uzatmayayım ve sonunda karar verdim ve kafama koyup kendime söz verdim cuma gününden beri diyetteyim .
O diyetidir bu diyetidir şu diyetidir ben bilmem ve bence hepsi sağlıksız diyetler . Onlara uymak da zor bence .
En güzel diyet
sabah kahvaltısında haşlanmış yumurtadır bir dilim kepek ekmeği domates peynir zeytin salatalık vs.. ile yapılan kahvaltı .
aralarda 1 porsiyon meyve ile
öğlen yemeklerinde mesela 4 adet ızgara köfte ya da 100 gram haşlanmış göğüs eti ya da 4 yemek kaşığı bakliyatlar ile yapılan öğle yemeği .
Akşam yemeklerindde hafif ya çorba salata ya da 4 yemek kaşığı sebze yemeği ve salata /yoğurt/cacık/ayran ile yapılan akşam yemeği olmalı .

Ve 45 dakika tempolu bir yürüyüş . 1 dakika da 110 ile 130 arası adım atacak hızda olmalı .

Ben bu şekilde diyet yaptım ve 76 dan 69 a 3 haftada inmiştim . Yine aynı şekilde diyet yapıyorum . Tatlı isteğimi gidermek için 3 adet lifli bisküvi ve 1 bardak sıcak çikolata içiyorum ya da meyve yiyorum ( ki çikolatasız bir gün geçiremeyn biriyimdir buna rağmen hiç çikolata tatlı vs . bişey ymiyorum )

spor olarak da : 45 dakika da 4250 km yürüdüm bugün hergün 45 dakika yürüyüş yapıyorum . dakikada 116 ile 125 adım atıyorum . Ve ayriyetten buna ek olarak günde 20 dakika kadar egzersiz yapıyorum .
Bence zayıflamak için bunlar gayet idealler . Ben zayıflama kürü olmadan yeşil çay vs. birşey içmeden bu şekilde kilo verdim ve bu sefer de vereceğime inanıyorum .
Ve bir kuralda haftada bir kez tartılmalıyız bu da diyetin bir parçası hergün tartıldığımız zaman 1 haftada verdiğimiz kiloyu net olarak göremeyiz ve bu da bizi mutlu etmez ama 1 hafta da bir gün belirleyip o gün tartıldığımzda verdiğimiz kiloyu net görmüş oluruz ve mutlu oluruz .
Hergün tartılırsak yürüyüşten gelip tartıldık veremediğimizi gördük mesela bu moralinizi bozabilir . Tartıda vermemişsinizdir belki ama yaktığınız yağ çok fazladır . Yürüyüş yaptıktan sonra metabolizma hızlanacağı için 1 saatte oturduğumuz yerden vücut 200 kalori yakıyormuş .
Kaçamağa gelince de kaçamak yapmak yerine haftada bir belirlediğimiz kiloya gelebilirsek kendimizi sevdiğimiz birşeyle ödüllendirebiliriz .. Siz de tatlı isteğinizi bastırmak için benim gibi 2 -3 günde bir sıcak çikolata içebilirsiniz . mesela 1 pakette 20 tane bisküvi varsa günlük 2 tane içinden yiyip 20 taneyi 10 günde bitirebilirsiniz . ya da meyve yiyebilrsiniz . Çok acıktığınız zaman şekersiz nescafe içerseniz tokluk hissi verecektir size . Yemekler de de bol bol su için bu da tokluk hissi verecektir ..
Umarım yazdıklarım sizdede işe yarar :)

Son düzenleme:
valla üni yıllarımda boğazımdan hiç kısmadan sadece yürüyüşle(keyiften yapılan yürüyüş,kilo vermek için zorunlu yapmadım) çok güzel kilo verdim ve vücudum harika şekil aldı.süper orantılı bi vücuda kavuş(muş)tum.şimdiki en büyük hayalim yoğun iş hayatından fırsat bulup o günlere geri dönebilmek....

valla üni yıllarımda boğazımdan hiç kısmadan sadece yürüyüşle(keyiften yapılan yürüyüş,kilo vermek için zorunlu yapmadım) çok güzel kilo verdim ve vücudum harika şekil aldı.süper orantılı bi vücuda kavuş(muş)tum.şimdiki en büyük hayalim yoğun iş hayatından fırsat bulup o günlere geri dönebilmek....

Bünyeden bunyeye değişiyor demekki ben diyetsiz yürüyüş yapınca sadece dengede kalabiliyorum

boyununz kilonuz kaç?

172 boy bu sabah tartıldım 101 kiloyu gördüm...ama daha çok hissediyorum :KK43:
önce yapmanız gereken bir iç hastalıkları uzmanıa gidip hormonlarınıza baktırmak. yanlış giden bir şey varsa onu tespit etmek. ezbere yeme rejimi uygulamayın bence. çünkü eğer hormonlarınızda fazlalık ya da azlık varsa hiçbir şey yemesenizde kilo veremezsiniz. zaten hiçbi şey yememek diye bir şey olamaz. doktora gidin. hücre içindeki enzim horman faaliyetleri çok önemli. mesela odunu tutuşturmak istiyrsunuz ama atş yoksa o odun yanmaz.

Merhaba arkadaslar, ben de kendi hikayemi anlatmak istedim yazilanlari okuyunca..
26 yasindayim, 170 boyundayim.. bu zamana kadar hic kilo problemim olmadi en fazla 65e ciktim, genelde 60-63 arasiydim yillarca.. herkes fizigin ne guzel kiyafetler ne guzel duruyor ustunde derken her sey cok guzeldi tabi.. iki sene once evlendim ve yurtdisinda yasamaya basladim. yasadgim yere bir turlu alisamadim, hem stresten hem de ordaki yiyeceklerin kalitesizliginden beslenme duzenim bozuldu.. hep ayni yoyecekleri cok miktarda yemeye basladim. aradan zaman gectikce kiyafetlerm artik ustume olmamaya basladi ama ben durumu hep gormezden geldim. hic kabul edemedim kilo aldigimi. Turkiyeye tatil icin dondugumuzde karsilastigim herkesin ilk soyledgi sey "cok kilo almissin" oldu. hatta etrafimdakilerin yuzde doksani gobegimi gorup hamile misin diye sorar oldu. (bu arada kimyasal gebelik yasamistim ve hamile misin sorusu daha cok canimi acitiyordu) o kadar kotu hissediyordum ki.. ama bi yandan da hic kabul edemiyordum durumumu, cok fazla kilo almadim aslinda diye bastiriyordum hep icimdeki sesi.. Bu arada hic ama hic tartilmiyordum. iki sene boyunca bir kere olsun tartiya cikmadim.

esimin isi dolayisiyla baska bir ulkeye geldik ve kaldgimiz otelde spor salaonun oldugunu ogrendim. once meraktan, eglence olsun diye gittim. orda bir tarti vardi merak ettim tartildim ve 81`i gordum!!! sok oldum :KK43: :KK43: o kadar uzuldum ki.. hemen o anda karar verdim. bu kilolardan kurtulmaliyim. bir haftadir gdiyorum spor salonuna ve gunde en az 500 kalori yakiyorum orda. sauna ve buhar odasi da var onlara da giriyuorum. yediklerime dikkat etmeye calisiyorum artik. asil yasadgimiz ulkede sebze meyve cok pahali ve okadar lezzetsiz ki.. burasi o yonden de daha iyi. bakalim neler olacak, zayiflayabilecek miyim cok merak ediyorum.. burda 12 gunumuz kaldi sadece.. yasadgmz yere geri dondugumuzde de spor salonuna devam edecegim insallah.. spor yapmak harika bir sey! gelismeleri burdan yazacagim. belki birisine umit olur diye..

Merhaba arkadaslar, ben de kendi hikayemi anlatmak istedim yazilanlari okuyunca..
26 yasindayim, 170 boyundayim.. bu zamana kadar hic kilo problemim olmadi en fazla 65e ciktim, genelde 60-63 arasiydim yillarca.. herkes fizigin ne guzel kiyafetler ne guzel duruyor ustunde derken her sey cok guzeldi tabi.. iki sene once evlendim ve yurtdisinda yasamaya basladim. yasadgim yere bir turlu alisamadim, hem stresten hem de ordaki yiyeceklerin kalitesizliginden beslenme duzenim bozuldu.. hep ayni yoyecekleri cok miktarda yemeye basladim. aradan zaman gectikce kiyafetlerm artik ustume olmamaya basladi ama ben durumu hep gormezden geldim. hic kabul edemedim kilo aldigimi. Turkiyeye tatil icin dondugumuzde karsilastigim herkesin ilk soyledgi sey "cok kilo almissin" oldu. hatta etrafimdakilerin yuzde doksani gobegimi gorup hamile misin diye sorar oldu. (bu arada kimyasal gebelik yasamistim ve hamile misin sorusu daha cok canimi acitiyordu) o kadar kotu hissediyordum ki.. ama bi yandan da hic kabul edemiyordum durumumu, cok fazla kilo almadim aslinda diye bastiriyordum hep icimdeki sesi.. Bu arada hic ama hic tartilmiyordum. iki sene boyunca bir kere olsun tartiya cikmadim.

esimin isi dolayisiyla baska bir ulkeye geldik ve kaldgimiz otelde spor salaonun oldugunu ogrendim. once meraktan, eglence olsun diye gittim. orda bir tarti vardi merak ettim tartildim ve 81`i gordum!!! sok oldum :KK43: :KK43: o kadar uzuldum ki.. hemen o anda karar verdim. bu kilolardan kurtulmaliyim. bir haftadir gdiyorum spor salonuna ve gunde en az 500 kalori yakiyorum orda. sauna ve buhar odasi da var onlara da giriyuorum. yediklerime dikkat etmeye calisiyorum artik. asil yasadgimiz ulkede sebze meyve cok pahali ve okadar lezzetsiz ki.. burasi o yonden de daha iyi. bakalim neler olacak, zayiflayabilecek miyim cok merak ediyorum.. burda 12 gunumuz kaldi sadece.. yasadgmz yere geri dondugumuzde de spor salonuna devam edecegim insallah.. spor yapmak harika bir sey! gelismeleri burdan yazacagim. belki birisine umit olur diye..

Inşallah biran önce veririz kilolarimizi canim

X