Bencil arkadaş sorunsali

Tam bende böyle bı konu acacaktim.benimde böyle bı arkadaşım var sürekli talepkar ama asla bı bardak su vermeyen biri.yillardir bıktım uzak duruyorum biktirana kadar arıyor illa görüşecek.her görüştüğüm de günlerce sinir küpü oluyorum.ben direk görüşmeyelim diyemiyorum ah bı desem kurtulacam da

Tam bende böyle bı konu acacaktim.benimde böyle bı arkadaşım var sürekli talepkar ama asla bı bardak su vermeyen biri.yillardir bıktım uzak duruyorum biktirana kadar arıyor illa görüşecek.her görüştüğüm de günlerce sinir küpü oluyorum.ben direk görüşmeyelim diyemiyorum ah bı desem kurtulacam da
Açma telefonlarını çok basit.

20 yıllık bi arkadasim var. Evlendikten sonra cok degisti. Gerci bu adamdan once de bencildi ama daha da artti.
Durumu anlatiyorum. Esinin toplantısı dolasiyla sehir dışından bize gelmek istediklerini söylediler. Esini hic sevmesem de kabul ettim. Sonra da annemi de cagirdik bebege bakar diye sorun olmaz dimi dedi. Sorun etmedi.. Bulunduklari sehirden aile evimden bize gelirken getirmeleri için bisey istedim. Önce olur dedi, sonra ya biz direkt otobana cikicaz da nasil alicaz onu sizin evden, birisi bizim eve birakamaz mi falan dedi. (Hickimse yok su an o evde , bunu da biliyo.) Otobandan gelseler bile yollarının üstünde kaliyor ve max 20 dk yollarini uzatmis olacaklar, 6 saat yolu göze alıp buraya gelebiliyolarken bunu bahane etmesi canımı sıktı.
Geçen aylarda onlarla birlikteydik, hep beraber bi dugune gidicektik, kiz bana dedi ki bizim araba cok yakiyo sizin arabayla gidelim mi ses etmedim olur dedim. Sonrasinda düğünde takmak icin para istemis kocasi esimden. Esim de vermis falan. Biz geri isteyene kadar asla odemediler borçlarını.
Simdi ben bunlara nasil sinir koyacagimi bilemiyorum.
Aramayarak,aradığında açmayarak gerekirse görüşmek istemiyorum diyerek,gerçekten anlamıyorum sanki ekmeğinizi,suyunuzu onlar veriyormuş gibi sevmediğiniz insanlar karşısında bu kadar eğilip bükülmeyi anlamıyorum,eş değil akraba değil....

20 yıllık bi arkadasim var. Evlendikten sonra cok degisti. Gerci bu adamdan once de bencildi ama daha da artti.
Durumu anlatiyorum. Esinin toplantısı dolasiyla sehir dışından bize gelmek istediklerini söylediler. Esini hic sevmesem de kabul ettim. Sonra da annemi de cagirdik bebege bakar diye sorun olmaz dimi dedi. Sorun etmedi.. Bulunduklari sehirden aile evimden bize gelirken getirmeleri için bisey istedim. Önce olur dedi, sonra ya biz direkt otobana cikicaz da nasil alicaz onu sizin evden, birisi bizim eve birakamaz mi falan dedi. (Hickimse yok su an o evde , bunu da biliyo.) Otobandan gelseler bile yollarının üstünde kaliyor ve max 20 dk yollarini uzatmis olacaklar, 6 saat yolu göze alıp buraya gelebiliyolarken bunu bahane etmesi canımı sıktı.
Geçen aylarda onlarla birlikteydik, hep beraber bi dugune gidicektik, kiz bana dedi ki bizim araba cok yakiyo sizin arabayla gidelim mi ses etmedim olur dedim. Sonrasinda düğünde takmak icin para istemis kocasi esimden. Esim de vermis falan. Biz geri isteyene kadar asla odemediler borçlarını.
20 yıl hangi gerekçeyle hayatında kalabildi ilginç

bir insan eğer size iyi gelmiyosa bencil olduğunun farkındaysanız sınır koyucaksınız, bunun nasıl olacağını sormaya gerek yok konuşmayın görüşmeyin belli edin mesajlarına bakmadınız aramalarına dönmediniz diye ne olduğunu sorarsa diye söyleyin direkt. bu arkadaşlıktan rahatsızlık duyduğunuzu söyleyin? zor değil. önemli olan yıllar değil, benim kaç senelik arkadaşlarım bana neler yaşattılar emin olun konu yıl ay değil, size verilen değer.

Icınızı dokerek hayatınızdan şutlayabılırsınız. Yıllara anlam yuklemeyın. Belkı de en basından boyle bırıydı. Ayrıca kendı gıbı tencere kapak koca bulmus. Kısacası aliye kıbarca bb deyın

Aramayarak,aradığında açmayarak gerekirse görüşmek istemiyorum diyerek,gerçekten anlamıyorum sanki ekmeğinizi,suyunuzu onlar veriyormuş gibi sevmediğiniz insanlar karşısında bu kadar eğilip bükülmeyi anlamıyorum,eş değil akraba değil....
insanlar kötü olmaktan korkup kendileri olmuyorlar sonra da neden düzgün ilişkimiz olmuyor diye üzülüyorlar. e kendin değilsin? bazen kötü olmayı göze almak gerekir
senin de sevmediğin insan işte, sen neden kendini ona sevdireceğim diye uğraşıyorsun ki?
yalandan iyi görünmek bizim içimize işlemiş. sevmediğimiz ve yargıladığımız insanların onayına bağımlıyız. çoğu insan ben iyi biriyim bana kötüler denk geliyor diyerek kendini kandırıyor
peki maske taktığını, yalan söylediğini, herkes gibi çıkarına uygun hareket ettiğini, insanların siyah/beyaz olmadığını kabul edebilecek misin?
öğrenmesi zaman alan, cesaret ve akıl isteyen bir şey ve yalnızlaştırıyor da
ama en azından kendimiz olursak belki bizi gerçekten sevip sayan insanları bulabiliriz ve yeri gelince çuvaldızı kendimize batırır yeri gelince hakkımızı savunup şişiniriz
önce kendine dürüst olucan. ne bilim öle işte 😁

Siliyoruz hemen hemen zaman kaybetmeden..Benım de cocukluk arkadasımdı..Aslında kalp hıssedıyor bazı seylerı ama dıyorsun kı yasanmıslıklar var ve bı de ınsan ıste bırakmak ıstemıyorsun butun herseyını tölere edıyorsun..

Teyzemlerle küstüm ona anlatıyorum onunla dertlesıyorum ben sosyal medyadan takıp etmıyorum onlar edıyor annelı kızlı bır de vıcık vıcık yorumlar atıyorlarmıs geldı hepsı elıme...

Hadi küsün ortagı olmaz dıyerek onu da tölere etmeye calıstım ama annesı durmuyordu esımın yengesıne kadar eklemıs tanısmıslıkları yok yanı benım dugunumde karsılasmıslardır sadece olay bu..Yanı benı bır gızlıden sinir etme cabası hıssettım.

Bır keresınde kucuk bır masamı ıstemıstım ıste bende uzaktaydım ve bana geleceklerdı annesı yuzume senın kargolugunu mu yapacaz demıstı ama zırt pırt ıslerı dusunce ararlar sorarlar hemen acmamı ısterler..

Neyse ne ıste daha bır suru sey..Insan hayatından cıkartınca;"kendıme ne yapmısım boyle " dıye dusunuyor..Bır daha da ıstedı kı; arayayım ,cagırayım bır de ego tavan...

Bıttı aramalara donmedım...Gorusmedım..O da bebegım dogdugunda agzının ucuyla bıle tebrık etmedı...Boyle boyle arındım zehırlı sarmasıklardan..

Arkadaşımı da kaybetmek istemiyorum, sadece cok fazla verici olup kendimi kullanilmis hissetmek istemiyorum
Arkadaş mı? Siz onu öyle görüyor olabilirsiniz ama o sizin arkadaşınız değil, işine gelince kullanıp bir kenara bıraktığı sonra yeniden kullanmak için eline aldığı birisiniz .Hayata ilişkilere bakış açınız sıkıntılı ,tedavi olun,bariz kullanıldığınızı bile anlayamıyorsunuz....

Düğünde takmak için eşinizden paramı istedi niye kendi parası yoksa takmasın eşi çok acayip bence arkadaşlık orada bitmeliydi insanların davranışları önemli para değil bu benim için hem tuhaf hem ben eşimden utanırım o arkadaş adına o da der yani ne biçim arkadaşın var sen nereden buluyorsun da böyle insanları yanımıza getiriyorsun diye sizi bilemiyorumda ben kötü hissedrdim

Yolunu 20 dk uzat ne olacak ya? Biz müsait değiliz maalesef yoksa olurdu ya. Ya benim üstümde okadar yokmuş ya başkasından rica etsen? Diyerek :)

Back
X