- 5 Kasım 2014
- 1.879
- 2.284
- 333
- Konu Sahibi Yellowpepper
-
Tabiki hayir.Annenize güvenerek mi evlenip bebek yaptınız:)
Malesef bencilce düşünmüşsünüz.
Bencillik yaptigimi soyleyebilirsiniz ama ilk cumleleriniz onyargili. Siz beni ne kadar taniyorsunuz 2 satirdan olgunlugumu tayin edebiliyorsunuz? Anneye birsey konusunda sirtimi dayamiyorum, keza annemin bana beden gucu anlaminda bir yardimi yok oyle bir beklentim de yok. Bahsettigim manevi destek, simdi ben de bu cumlenizden siz hic cocuk sahibi olmadiniz galiba anlamazsiniz diye yorum mu yapayim? Yapmam cunku aradaki farki anlayabilirsiniz belki boylece.Belli bir yaşa gelmişsin evlenip çocuk yapmışsın hala anneye sırtı dayayıp güvenmek niye? Demekki daha evlenmelik olgunluğa gelememişsiniz ama evlenip çocuk sahibi olacaksınız. İnsanlar ailesinden 20saat uzaklıkta yaşıyor siz aynı şehirde başka semte gitmesine alınıyorsunuz tek çocuğu siz değilsiniz annenizin. Evet bencillik yapıyorsunuz.
Kalp kirmadan boyle guzel uslupla verdiginiz cevap icin cok tesekkur ederim. Yani örnek cevap secmek istiyorum suan bunu :)Bencilce tabii ki canım. Senin yuvan var, içine başkalarını dahil ettiğin. Ama kardeşin henüz tek uçan bir kuş, onun daha çok yardıma ihtiyacı var tabii ki. Sen sonuçta annen olsa da olmasa da büyüteceksin o bebeği, manevi destek dersen arar derdini halini hep anlatırsın. Maddi destek dersen çağırırsın bir iki gün kalır yanında sonra eşin teşekkür eder bırakır anneni evine geri. Zaten ilk doğum anında yalnız bırakacağını sanmıyorum. E eğer annen anlayışlıysa “Anne doğumdan sonra iki gün bize gelir misin?” de.
Çocuğunun işi için cümbür cemaat taşınan aile ilk defa duydum. İşsizlik çok zor hele ki 3 sene, o yüzden bulmuşken tüm imkanları kullanmak istemelerini de anlıyorum. Ama akraba şirketi de olsa güvenip düzen değiştirmek riskli geldi bana. Benim iş yerimde ev arkadaşıyla yaşayan arkadaşlarım da var. Tabi bu da çok riskli, çeşit çeşit insan var çünkü. Ne diyeyim bilemedim.
Bir de ailenize güvenerek ilerde çocuğum olduğunda yardım ederler diyerek mi oraya taşındınız? Eğer aileniz de bunu kabul ettilerse ve bunu bilerek taşınmak istiyorlarsa ayıp etmişler derim. Öte yandan kardeşiniz tek başına yani ailenizin onun yanında olmak istemesi normal çünkü sizin eşiniz, kendi yuvanız, düzeniniz var. Altından kalkabileceğinizi, arada bir gelerek yardım edebileceklerini düşünüyorlardır. Ay bilemedim ya ben de arada kaldım şu an
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?