• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bencillikten arındırmak için ne yapmalı?

umut_iklimi

Tanrı yağmurdadır ...
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2012
966
11
118
İstanbul
artık grçekten kafayı yemek üzereyim hemen konuya geçim teyzemin düğünü var haziranda ve benim düğün için elbise almam gerekti neyse zar zor eşimi ikna ettim (ona göre evdekilerden birini giymeliyim boşa para ve masrafmış). neyse çıktık gidiyo dandik dandik elbiseleri beğeniyo bende 349 tlye bi abiye begendim neyse 150 tl biriktirmiştim 150sini peşin verdik gerisi ni de kredi kartına taksit yaptık ayda 30 tl neymiş bu boşuna masrafmış borcu sevmiyomuş saydı saydı elbiseyi aldığıma beni pişman etti laflarıyla şimdide eve geldik ben atv bakıcam o star dövüş yaptı benimle bende kavga ettim dedim ki insan biraz gururlu olur kes çeneni sesini duymayım aç starıda git izle dedim şimdi sustu dedim ki ben birikmişlerimle ayda 50 tl olarak sana veirirm 30 tl seni zarara sokmasın sonra dedim :47: buda ona kapak olsun nahlet olası adammm :36:

artık grçekten kafayı yemek üzereyim hemen konuya geçim teyzemin düğünü var haziranda ve benim düğün için elbise almam gerekti neyse zar zor eşimi ikna ettim (ona göre evdekilerden birini giymeliyim boşa para ve masrafmış). neyse çıktık gidiyo dandik dandik elbiseleri beğeniyo bende 349 tlye bi abiye begendim neyse 150 tl biriktirmiştim 150sini peşin verdik gerisi ni de kredi kartına taksit yaptık ayda 30 tl neymiş bu boşuna masrafmış borcu sevmiyomuş saydı saydı elbiseyi aldığıma beni pişman etti laflarıyla şimdide eve geldik ben atv bakıcam o star dövüş yaptı benimle bende kavga ettim dedim ki insan biraz gururlu olur kes çeneni sesini duymayım aç starıda git izle dedim şimdi sustu dedim ki ben birikmişlerimle ayda 50 tl olarak sana veirirm 30 tl seni zarara sokmasın sonra dedim :47: buda ona kapak olsun nahlet olası adammm :36:

Birincisi bende abiyeye o kadar para vermeyi gereksiz görüyorum. Sonuçta sürekli giyilen bir şey değil ayrıca borcu sevmemekte de haklı. Kapa çeneni kes falan bunlar bir bayanın ağzına yakışmıyor. Bir erkek bunları söylese burada linç ederiz sizin de yapmanız yanlış. Hamilesiniz tadını çıkarın böyle ufak şeylerle huzurunuzu kaçırmayın. O aldığınız elbisenin parasıyla bebeğin eksikleri karşılanabilirdi. Adam belki de doğumdan sonra paraya ihtiyacı olacak bunları düşünüyor olamaz mı? Bencillik bu değil.

Antiparantez lanet okumayın döner dolaşır sizi bulur.

Son düzenleme:
Birincisi bende abiyeye o kadar para vermeyi gereksiz görüyorum. Sonuçta sürekli giyilen bir şey değil ayrıca borcu sevmemekte de haklı. Kapa çeneni kes falan bunlar bir bayanın ağzına yakışmıyor. Bir erkek bunları söylese burada linç ederiz sizin de yapmanız yanlış. Hamilesiniz tadını çıkarın böyle ufak şeylerle huzurunuzu kaçırmayın. O aldığınız elbisenin parasıyla bebeğin eksikleri karşılanabilirdi. Adam belki de doğumdan sonra paraya ihtiyacı olacak bunları düşünüyor olamaz mı? Bencillik bu değil.

Antiparantez lanet okumayın döner dolaşır sizi bulur.

Sana katılıyorum evet abiye falan neyse de kes çeneni sesini duymıcam falan bu ne ben anlamadım çok kaba ayrıca çocuğu mu susturuyosunuz yok beğenmedim, kırıldığını göstermenin bi sürü yolu var efelenmek kadına yakışmıyor:19::19::19: bİ de üstüne beddua olduuuuuu ....:20:

...............................................................................................................................

Son düzenleme:

Evvela nahlet değil lanet :34:

Eşin gereksiz yere kırmış seni.Sonuçta 150 tl birikmişliğinden vermişsin.

Demek hiç birikmişin olmasaydı hiç almayacaktı o elbiseyi.

Ayda 30 tl de çok fazla koymaz gibi...:31:

İlaveten kes çeneni sesini duymayım gibi laflar seni haklıyken haksız duruma düşürmüş bilesin :34:

ben nişanımda bile o fiyata abiye giymedim. :37: giyebilirdim o ayrı. tercih meselesi yani. ama siz taksite bağladık falan diyorsunuz. yani mesele edilecek bir paraysa bence sizin de daha anlayışlı olup daha uygun bir şey almanız gerekirdi. yani daha uyguna abiye mi yok. :37:

ah canım yaa bencillikle pintilik karışmış ortaya bu adam çıkmış bu ne egoistlik böyle karısısın sen onun yazıklar olsunnn..erkeğin pintisi zatenn ayrı bir dert..

Bayana yakismasada bu sozler
Hep erkeklerden duymaya alistigimiz icin oh iyi yapmisin diyorum agzina saglik

eşin düşüncesizmiş gerçekten..herşeye para bulurlar, kadının kıyafetine gelince masraf olur.. ayrıca teyzenmiş yakın biri yani..
ii olmuş aldığın, boşver.. bi daha da konusunu açma... bu arada çemkirme bi daha :)
bunu sana karşı kullanabilir... bi anda haklıyken haksız duruma düşersin..

abiye gibi kıyafetlere bu kadar para verilmesini bende doğru bulmuyorum
ama istemişsin beğenmişsin lafını yapmamalıydı eşin
yada uygun bir dille sana izah etmeliydi gereksiz olduğunu
eşine kes çeneni falan demen çok yanlış
allahtan eşin karşılık vermemiş susmuş tv izlemiş
yoksa evden çıkıp gitmeye boşanmaya falan gidiyo bu işler okuyoruz burda

Sabah nişanlımla kavga ettim, Konu sizin konunun yer değişmiş hali gibi,
Ben biraz daha maddi konuda sıkı iken o daha rahat gevşek yarını düşünmeyen üçg ünlük dünya diyen tiplerden

Dediklerim yüzünden pişmanlıklar içindeyim bu gerçek, tabi kadınlık gururunu da bırakmıyorum, haklıyım sonuna kadar bunu oda biliyor ama bunu anlattığım kelimeler çok adilce değildi.

İnsan öfkesine hakim olamıyor, o anda ne gerekiyorsa söylüyor, gerekse de gerekmese de. Bazen demek de gerekiyor.
Ama bu konuda erkeğin küçük düşürülmesi kes kapa çeneni gibi laflar pek yerinde olmamış.

Erkek küçük düşürülmeyi gururuna yediremiyor olsa da eminin konusizin hamile olmanızdan biraz daha kontrollü davranıyor,
Bu arada 350 tl ise bir elbiseye hakikaten fazla yahu. 650 tl ye gelinlik aldık biz.

Adam bencil değil pinti. Bazıları (benim gibi) abiyelere verilen paralara üzülür. 350 lira nedir yani?

Bir de birbirinize kullandığınız kelimeler cok cirkin, kapa çeneni falan.

hayır bu adam hak etti çünkü ben bugüne kadar ondan bişey istemedim benim tepemin ettığı nokta ben nasılki ondan bişey istemediysem aradaki bu isteklerimi yapıcak bide yapıosa da bunu başıma kakmıcak artık fedakarlık ede ede bende kalmadı birazda o etsin geçen hafta kendine en pahalısından spor ayakkabı yazlık tişörtler pantolonlar aldı bana sana da bi tişört alalım diye bile sormadı kendine 100 tl lik olta almış bunları almaya para bulan bana da bulur ayrıca da tabiki tercih meselesi ama benim bunda ısrar edip dediğimi yaptırtmam eşimin bazı tavırları ... :26:

Bensana hak veriyorum hiç bi kadın durup duruken bu duruma gelmez kusura bakmayın.Söylediysen mutlaka hak etmiştir :34:

Ayrıca abiyeler genelde bu fiyatta oluyo ben daha ucuz olanını görmedim hiç..

Maddi durumunuzla ilgili elbisenin fiyatının 100 tl ya da 10000 tl olması değil sizin buna ayıracak bütçenizin olup olmaması, bütçe var da almıyorsa haklısın ama yine de bu kadar ağır konuşmanı gerektirmez diye düşünüyorum

Back
X