• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bencilmiyim...Bebeğimin hakkina mi giriyorum

Muhit önemli bence.Elbette sizin vereceğiniz eğitime göre şekillenir ama çevre faktörü diye bir gerçek de var. Ablamın kızı anaokulu çağından önce çok hanımdı kibardı rica eder teşekkür ederdi el kadar çocuk. Maalesef çevresi biraz değişik sizin gibi mahalleye taşınmak zorunda kalmıştı ilk anaokuluna orada gitti. Şive filan kapmadı ama büyümenin de etkisiyle okuldaki arkadaşlarından çok etkilendi.Cadı bişey oldu :) sonra muhit ve okulu değişti, ailenin de yönlendirmesi/uyarıyla daha iyi oldu.

Dha kucuk bebegn pek birsey anlamaz ama oyun ve konusma cagna geldiginde kotuyse ordakiler fazla muhatap etme derim ne kadar iyi yetistirsende cocuk illa bazi huylardan kapıyor bnim oglumda ust komsumuzun oglundan hersey kapti atesle oynuyor onunda sive braz degisik oda oyle konusuyor bazen ve bn mutsuz

Hemde çok büyuk proplem giyim kusamimi bile mahhalleye göre ayarliyorum siz düşunun .
Satiliga cikardik ama satilmiyor.
Bunun krefisi varken kiraya çikmamizda imkansiz.
Bekliyoruz bakalim aylardir insallah satılir.
Insallah satilir o zamana kadar gerek kalmaz ama okul cağina gelene kadar satilmaz sa baska semte gonderirim her gun ben goturur ben getiririm diye dusunuyorum

Amacım sizi incitmek değil ancak çocuğunuz komşularınızın dilinden etkilendiğinden daha çok annesinin Türkçesinden etkilenir. Komşularınızla görüştürmeme seçeneğiniz var, peki sizden etkilenmemesini nasıl sağlayacaksınız? Çünkü ben sorununuzun telefonla alakalı olduğunu sanmıyorum, bkz. "pro'P'lem".

Proplem değil problem,nevze değil nebze,olamiyacagim değil olamayacağım olacak ve her mesajinizda daha sayamayacağım bir ton hatalı kelime..Komşuların şivesinden önce kendi diksiyonunuzu düzeltip kelime dağarcığınızı genişletmeyi öneriyorum.
Ben yazacaktim aynisini.. ayrica mütevazi olmadığını belirtmiş elit hatun .. bizimde böyle bi arkadaş vardı daha önce çalıştığım yerde.dersin sarayli halbuki küçük bi ilçedeymiş ailesi, ordan gelmis... civciv kabugunu begenmemis...

Hemde çok büyuk proplem giyim kusamimi bile mahhalleye göre ayarliyorum siz düşunun .
Satiliga cikardik ama satilmiyor.
Bunun krefisi varken kiraya çikmamizda imkansiz.
Bekliyoruz bakalim aylardir insallah satılir.
Insallah satilir o zamana kadar gerek kalmaz ama okul cağina gelene kadar satilmaz sa baska semte gonderirim her gun ben goturur ben getiririm diye dusunuyorum
Okurken yoruldum. çok fazla yazım hatan var :duduk:

Bence sorun olmaz biraz fazla hassasiyet gosteriyorsunuz

Hic bir tanidigimizin olmadi bir sehirde.
Ne yazikki bilmedigimiz icin sehri ilk geldigimiz zamnlar ve cahillik de ekleninve isin icine bize uymayan bir mahallede ev aldik.
Yanlis anlasilmak istemiyorum ama.
Hem kuktur hem yasayis bicimi olarak cokkk çoooook farkli.
Vede şive proplemi buranin insanlari çok şiveli konuşuyor hemde ne şive .
Ve ben bu sebeplerden 11 aylik olan bebegimi pek bir araya getirmk istemiyorum komsularimla.
Aalinda seviyorlarda ama ne biliyim.bir tuhaf iste kizimda oyle ogrenir hareketleri oyle olur diye lek gtmiyorum ki o kadarçagirmalarina rağmen.
trip atmalarina rağmen bebek etkilenirmi sizce.Yoksa zaten babasi cok calisio hep biz ikimiziz yavrum babaaini goremiyor bile dogru duzgun. Goturup getirsemmi komsulara. Goturmuyorum ama kizimida aala eve bağimli yapmiyorum gunde iki 3 cikiyoruz parka alisverise dolasmaya belkide anlatmak iatedigimi anlatamadim ama umarim anlayan bir kc kisi olurda yazar tesekur ederimm
Arkadaşımın babası asker gezmediği şehir kalmamış her yörenin insanınu tanıyo ve anlıyo olması ona dehşet bi hayat tecrübesi katmış kısa vadede hoşlanmadığın kelimelerle karşılaşsan da uzun vadede hümanist bi birey yetiştirirsin bence

Bence bebeğiniz için sorun olmaz zaten dışarıda gezip hava alıyormuş,vicdan yapmanız gereken bi durum yok.sorun sadece şive olsaydı korkmayın derdim,bende küçüklüğümden beri karadeniz şivesini severim mesela,akrabalarım konuştukça onlardan öğrenip konuşmaya çalışırdım annem düzelttirirdi hemen,ilerde düzgün Türkçe konuşamam diye,şuan türkçem gayet iyi,arada renk katmak istersem yine kullanırım şivemide :halay:
çocuğunuza karşı olan tavırları beğenmiyorsanız iyi yapıyorsunuz görüşmemekle.

Hic bir tanidigimizin olmadi bir sehirde.
Ne yazikki bilmedigimiz icin sehri ilk geldigimiz zamnlar ve cahillik de ekleninve isin icine bize uymayan bir mahallede ev aldik.
Yanlis anlasilmak istemiyorum ama.
Hem kuktur hem yasayis bicimi olarak cokkk çoooook farkli.
Vede şive proplemi buranin insanlari çok şiveli konuşuyor hemde ne şive .
Ve ben bu sebeplerden 11 aylik olan bebegimi pek bir araya getirmk istemiyorum komsularimla.
Aalinda seviyorlarda ama ne biliyim.bir tuhaf iste kizimda oyle ogrenir hareketleri oyle olur diye lek gtmiyorum ki o kadarçagirmalarina rağmen.
trip atmalarina rağmen bebek etkilenirmi sizce.Yoksa zaten babasi cok calisio hep biz ikimiziz yavrum babaaini goremiyor bile dogru duzgun. Goturup getirsemmi komsulara. Goturmuyorum ama kizimida aala eve bağimli yapmiyorum gunde iki 3 cikiyoruz parka alisverise dolasmaya belkide anlatmak iatedigimi anlatamadim ama umarim anlayan bir kc kisi olurda yazar tesekur ederimm
Ben olsam evi degistrrdim oyle bi imkaniniz yoksa da parka devam. Haftada 1-2 de mahalleli yeter. Bende kizim sokkta buyusun istyrm ama dedgnz ortam icinize sinmiyosa en guzeli uzaklasmak. Smdi tam anlamiyrm tabi ne seviyede ama em kotusunu dusunerkten yasamayin orda derim cnku bi sure sonra cocugnz da cikip oynamk isteyecktr

Bende senin gibi düşünüyordum ama olmuyormuş tecrübe ettim de yazıyorum çocuk anne baba nasıl yaşıyorsa nasıl konuşuyorsa öyle oluyor ben ve eşim şiveli konuşmuyoruz yaşadığım yerde geneli şiveli oğlum da hiç şive yok merak etme onu sen yetiştireceksin rahat ol

kimseyle komsuluk etmek zorunda degilsiniz, esim bildigimiz sulukule de buyumus, ama bir komsusunun adini bile bilmez, ben evlerine ilk gittigimde hayret etmistim bu adam bu mahalleden nasil cikmis diye:)

Komsuluk bende yapmiyorum gerek olmuyor:) bence sizde hayatinizi izole yasayabilirsiniz, okul cagi geldiginde de durumunuz elverdigince baska bir semtteki okula gonderjrsiniz olur biter

İnanın başka bir semte okula göndermek çok iyi bir çözüm değil.Cocuk orada yaşamadığı ,okul çıkışı apar topar evine döndüğü için arkadaşlarının hiçbir sosyal ortamına dahil olamıyor.Dogum gunlerine cagrilmiyor nasılsa katılamıyor diye....hic mi oturdugunuz muhitte akranları ile oyun oynamayak?Oyun parkında kendi mahallesinin çocukları yok mu zaten,parka da mı başka muhite gotureceksiniz?

Ben sorun olacağını sanmam. Eğer komşular iyi ise sorun yaşamayacaksanız samimiyet kurun. Bakın yalnızmışsınız. Hastalık olur sağlık olur elbet birine ihtiyaç duyarsınız. İlişkinizi koparmayın bence.

Ayrıca çocuk o dile alışmaz. Benim kızıma annem bakıyor. Biz karadenizliyiz, ailem şiveli konuşur. Hatta bütün mahalle. Çocuğum etkilenmedi. Bazen "anne bak köylü konuşuyorum" der bir kelimeyi annem gibi söyler eğlenir. O kadar. Ne şive de ne kelimelerde bir değişme yok. Üstelik neredeyse 7/24 orada sayılır.

Çocuğunuz sosyal ortamdan mahrum bırakmayın. Kızım yalnız parka gitmektense bir arkadaşı ile bahçede oynamayı tercih eder. Çocuğunuzun diğer çocuklarla, başka insanlarla olan iletişim eksiğini siz tamamlayamazsınız.

Muhit önemli evet. Sonuçta bu çocuk hep 11 aylik kalmayacak. Sosyalleşmek isteyeceği hatta kendi sosyal çevresini oluşturacağı günler de gelecek. Haliyle memnun değilseniz ortamdan,taşınmanın yolunu bulun derim.
Bebeğe haksızlık olacak bir durum yok halihazırda,komşu gezmesine gitse ne olur gitmese ne olur? Parka götürüyormuşsunuz zaten.

Bencillik demeyelim de tecrübesizlik diyelim. Böyle düşünmenin sebebi sadece şive ise yapma derim ben biz istanbul da yaşıyoruz kızım bi dönem babasına babos diyordu mesela kreşte duymus sanırım. Buna engel olamazsın ama zamanla oturur. Ha diyosan ki ahlakı değerlerimiz farklı o zaman bişey diyemem. Ama insana insan lazım kızına da sanada bi arkadaş bir dost. Bence bir sans ver sonra gidişata göre karar verirsin.

Eşimin ailesi de şiveli konuşuyor ama çocuklarım hiç onlar gibi konuşmuyor .sürekli de bir araya gelirler ,sıkıntı olmuyor yani .bu nasıl garip bir sıkıntıdır :)

Bu komşuya gidip gelmeyi hiç anlamıyorum ben kimseye gidip gelmiyorum çocuğum olsaydıda gidip gelemzdim yani şiveli olmaları benim için bir problem teşkil etmez ;)

Back
X