Bende bir anneyim dayanamiyorum

hayatttt8994

Küçük meleğim..
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2015
31
18
30
Merhabalar daha öncede başka bi konuda anlatmış tim üç yaşını Önümüzdeki ay dolduracak bir kızım var ve cok yaramaz gerçekten anlatmaya gücüm.yetmiyo hiç durduğu yerde durmuyo UyumuyO artık sabr bırakmayı yıpratti beni iyice suan bile yazarken içerde bişiler halletti herhalde sesler geliyo ve artık sabrim kalmadığı için bazen bağırıp tartışıyorm yada bi iki tane vuruyorum sonra dayanamiyorum içim sizliyo allah beni kahretsin ben nasıl yaptım bnu diyorum bide böyle bidik bidik sen beni sevmiyorsun yada ben senle kustum dedimi canım dan can kopuyor sizce ben çok mu kötü bi anneyim arrik resmen psikolojik çöküsteyim her dediğini yapar her istediği alırım ne istese Kıyamam hayr demeye babası bile kısa bağırsak canım yanar içime oturur sastim kaldım.s.s.s

Merhabalar daha öncede başka bi konuda anlatmış tim üç yaşını Önümüzdeki ay dolduracak bir kızım var ve cok yaramaz gerçekten anlatmaya gücüm.yetmiyo hiç durduğu yerde durmuyo UyumuyO artık sabr bırakmayı yıpratti beni iyice suan bile yazarken içerde bişiler halletti herhalde sesler geliyo ve artık sabrim kalmadığı için bazen bağırıp tartışıyorm yada bi iki tane vuruyorum sonra dayanamiyorum içim sizliyo allah beni kahretsin ben nasıl yaptım bnu diyorum bide böyle bidik bidik sen beni sevmiyorsun yada ben senle kustum dedimi canım dan can kopuyor sizce ben çok mu kötü bi anneyim arrik resmen psikolojik çöküsteyim her dediğini yapar her istediği alırım ne istese Kıyamam hayr demeye babası bile kısa bağırsak canım yanar içime oturur sastim kaldım.s.s.s
Benim oğlumda kızınızla aynı yaşta 3 e basacak yakında çok aşırı derece de yaramaz zıpır evde parçalamadık eşya oyuncak

bırakmıyor,lütfen yapmayın vurmayın onun küçücük ruhunda büyük yaralar açılmasına neden olur.

Her degini yapmayin, her istedigini almayin... Siz böyle alistirmissiniz... Cocuklar cok zekidir, nereye kadar gidebilceklerini ölcerler, sizdr anladigim kadariyla bi sinir yok yani istedigi gibi davranmasi, yaramaz olmasi normal... Kural yok, kisitlama yok... Cok zor is cocuk büyütmek, gercekten sabir isteyen bisey ama kiyamiyom edemiyomlada olmaz... Kurallar sinirlar sart... Yardim alabiliyorsaniz alin cünkü sizin ufaklik ipin ucunu artik eline almis hic kolay olmiycak geri almak...:KK14:
Vurmayida eklemem lazim, lütfen tutun kendinizi, daha bisey anlamiyor ki o, dövseniz ne olcak akillancak mi? Bi yardim sart bence...

kreşe gönderin hem orda enerjisini atar hem de siz bunalmazsınız.

3 yaşında bir çocuğun uslu olması mümkün değil zaten, size iyi ya da kötü annesiniz demeyeceğim, sadece evde çok ama çok sevdiğiniz ve çok güvendiğiniz biri olduğunu, bu kişiye her yönden muhtaç olduğunuzu, onsuz hiçbir şey yapamadığınızı, onun sizin 4 katı büyüklüğünde olduğunu, yapmak istediğiniz bir çok şeyi yapmanıza kızdığını ve zaman zaman hoşuna gitmeyen şeyler yaptınız diye size fiziksel şiddet uyguladığını düşünün, çok hafif de olsa sizden 4 kat büyük birinin öfke dolu bir yüz ifadesiyle üzerinize eğilip size birkaç tane vurduğunu hayal edin, ne kadar korkacağınıza, ne kadar savunmasız ve çaresiz hissedeceğinizi...
sonra da cevabı kendiniz verin.

Ya söyle bi durum.int den çok bakıyorum.ne yapmam gerektiği konusunda mesela söyle de bi durum var burda eşimin bi iki akrabası var onlara gittik mi aynı gene huylari ama başka bir yere gezey ev oturmadin a gittik mi tamamen bambaşka bir uslu çocuk oluyor yani öyle tabiki vurmak iyi bi cozum değil ben kendimi savunmiyorum herkes bu seneyi Dr anlatn geçer diyor mesela çok soyunur hiç giyinmek istemez çıplak durur

Ya yaramaz ligina bişey diyemem her çocuk yaramaz dir o ayrı bi konu tabikide oyun oynamak dağıtmak kurcalamak onun da hakkı ama su son üç hafta içinde ne oldu bilmiyorum resmen huy degstr di herkes eye ağlar oldu kendini yere atar oldu eskiden bu kadar değildi inat eder oldu ve ben ne yapsam duzeltemedim

Gördüğüm 3 yaşındaki çocukların yarısından fazlası anlattığınıza yakın şeyler yapıyolar.Öncelikle bu durumun normal olduğunu kabullenin.
Lütfen kızınıza vurmayın,bunun çocukta ne derece büyük yaralar açtığını hayal bile edemezsiniz.

Çocuğunuzu iki tokat atarak arsizlastirmissiniz.Söylenecek çok şey var ama kırılmanizi istemem .. Çocuğu bırakın dagitsin doksun kirletsin bütün enerjisini gün içinde harcasin akşam güzel bir banyo yaptırın rahatlasin.ve çok net kısa cümleler ile ona yaptıklarında yanlışlar varsa anlatın anlaması sağlayın .tatlı dil güler yüz verin sakin olun .ve en önemlisi çocuğunuzu anlamaya çalışın .

Kendine hakim oluyurum zaten çoğu şeyde ama onun ağlamasın her şeye inat etmesini engelleyebilmem için je yapmam gerekiyor uysal bi cocuk haline getirebilmek icin

Ayni yigenim.Anneside ona artik vuruyor sinirlerine hakim olamayip ya da bagiriyor beraber sinir krizi geciriyorlar ama bu yas civari cocuklar boyle en iyisi krese yollayin

Arkadaslar sanırım.siz beni yanlış anladınız yada ben kendimi yanlış ifade ettim.öyle tokat dayak falan yok ortada sadece bi iki kere poposuna vurdum öyle o kadar gadlar bi insan değilim babasinin kızmasın a fırsat vermeyen biriyim kalp çocuğu yerden yere vuracak halim yok

Kendine hakim oluyurum zaten çoğu şeyde ama onun ağlamasın her şeye inat etmesini engelleyebilmem için je yapmam gerekiyor uysal bi cocuk haline getirebilmek icin
benim oğlan da boyleydi.
hiç abartılı tepkiler vermedim.
ağlamaya başladığında kucakladım deli gibi ağladı kucağımda.
çıplak gezmek istedi çıplak bıraktım ama inatlaşmadan, pes ederek değil. sadece giymek ister misin dedim, istemediyse giydirmedim. (ki mevsim kıştı)
inatlaşacağını bildiğim konularda hiç inatlaşmadan onun istediği gibi davrandım.
kısmen kabulleneceği konularda disiplini korudum.
şu an şükür düzeldi inadı çok azaldı.
bunlar hep geçici donemler. onemli olan kalıcı bir iz bırakmadan atlatmak.

• Beğen
Reactions: anu
3 yaşında artık evde durması onu bunaltabilir kreşe gonder cocuk atsın enerjisini sen de o da mutlu olun.

Ayrıca çocuğa vurman ne kadar yanlışsa her dediğini yapman her istediğini alman ve kural koymaman hayır dememen de bir o denli yanlış.

Çocuk yetiştirmek kolay değil ama bence sen ciddi anlamda hatalar yapıyorsun.

Uysal bir çocuk haline getirebilmek için vurmak?
Ağlamasını ve inadını engellemek için?
İnanamıyorum ne kadar korkunç şeyler düşünüyosunuz böyle

Arkadaslar sanırım.siz beni yanlış anladınız yada ben kendimi yanlış ifade ettim.öyle tokat dayak falan yok ortada sadece bi iki kere poposuna vurdum öyle o kadar gadlar bi insan değilim babasinin kızmasın a fırsat vermeyen biriyim kalp çocuğu yerden yere vuracak halim yok
Bırak babası kızsin bırak hata yaptığında vurmak yerine kızın azarlayın.baba ile tutarlı davranın. O kızarken sen çocuğu korumaya alma. Bence gerçekten senin yetiştirme şeklin çok çok yanlış.

Ayrıca uysal çocuk yapmaya çalışma başarılı olamazsın boşa çaba harcamış olursun. Bu şekilde olmaz.

Mesela bana diyolar li ceza ver ben ceza vermek istemiyorum sadece yapmaya şeyde o ağlasa da susa na kadar duymuyorum onu ben şu son bi Ayda böyle olduğunu dile getirmek istedim ama konu coj farklı yerlere gitti bi kez daha söylüyorum.öyle tokat atmak dövmek yok bi kere poposuna vurdum okadar çocuk la inat laacak halim de yok bide Kız digim.anlar da oluyor hepsi bu

X