Bende gördüğünü alan arkadaş

Turuncu siteler ve influencerlar sagolsun zaten herkes hep ayni seyleri aliyor. İnstagramdaki elin kadinindan influence olunuyor da arkadaştan neden olunmasin ayrica. Cok satan cok insanin aldigi moda olan bir sey oldugu icin de almis olabilir, sizde gorup begendigi icin de almis olabilir. Bunda sorun edecek ne var ki?

Bu olay kaç defa yaşandı?
Aynı yerde çalışıyorsunuz, benzer pozisyondaysanız maaşınız aşağı yukarı aynıdır. Aynı iş yerinde çalışıp benzer tarzda giyinmeniz de çok normal. E maaşınıza uygun segmentte kaç marka olabilir ki? Aynı markalarda aynı ya da benzer ürünlere denk gelmeniz kadar normal bir şey yok.

Geliriniz iki farklı uçta olsa bile tarzınız benziyorsa benzer ürünleriniz olurdu çünkü her marka hemen hemen aynı modelleri satıyor.
Çok değişik, hiç düşünülmemiş vooaav bi tarzınız varsa veya çılgın tasarımlar yapan çok pahalı markalardan giyiniyorsanız bilemeyeceğim tabii.

Benimde bir iş arkadaşım vardı böyle.
Bir gün iş çıkışı birlikte avm'ye gitmistik,ben kendime bir kaşe kaban aldım,o pek beğenmedi yani tepkileri öyleydi. Belki tarzına uymuyordur dedim zira çok iyi tanımıyordum da kızı.
Neyse sonraki gün işe giderken kabanımı giydim benden sonra geldi üzerinde aynı kabanla.
Dedim aaa sende mi aldın ne ara gittin aldın,pek beğenmemiştin ,dedi x(eşi)almış dün akşam. Bu kadar tesadüf olmaz dedim ama çok umursamadım da acıkçası.
Bir hafta sonra doğumgünümdü,bir arkadaşım bana bir paket yolladı bluz,ojesi,ruju hatta uygun takıları falan güzel bir paket hazırlamış sağolsun neyse bu meraklı taze de izliyor yandan. 1 ay bana o bluzu sordu nereden almış arkadaşın falan diye hatta bakmış bulamamış benzerini. Dedim bilmiyorum soramam da yani nasıl sorayım hediye bu.
Bununla da bitmedi ben o ara saçlarımı sarıya açtırdım,haftasonu girdi araya pazartesi o esmer kara kaş kara göz kız saçlarını actırmış ama sarı da olmamış tuhaf bir renk olmuş.
Sonra ayrıldım işten bir daha görmedim derken,bizim siteden kıralık ev soruyordu bir baktım tasındı bizim siteye. Kızı var kızımla yaşıt,o da aynı annesi gibi. Kızımın sapsarı belinde gür saclari var,kızıma şey diyormuş saçlarını kestir boyun uzamaz. Birde annemin kızıma aldığı ayakkabının aynısını gördüm ayağında kızın. Geçen gün de uzerindeki pantalonu soruyordu nerden aldın diye.
Yani kısacası var böyle insanlar. Olabilir birşeyi görüp beğenip alabilirsin,benden de görebilirsin sonucta hepimiz üç aşağı beş yukari aynı yerlerden alışveriş yapıyoruz ama herşeyin birebir aynısını koşa koşa gidip almak kıskançlıktır net.

Daha yeni böyle bir insanı hayatımdan uzaklaştırdım. Böyle insanlarla samimi olmayın bir süre sonra kendilerini bir şey sanmaya başlıyorlar

Eğer aldigin şeyler nadir bulunan şeyler ise haklisin ama milyonlarca satilan şeyleri giyiyorsan yanlış düşünüyorsun. En sık alışveris yaptığın marka ne mesela? Trendyol ya da bilinen her mahallede şubeleri olan mağazalar ise zaten hepsinde aynı şeyler oluyor, kız nereden alışveriş yapsın etrafına benzememek için sürekli vakko mu takılsın?

Bizim bi arkadaş vardı evini ikea dan düzmüştü, diğer arkadaşlarına benden baktılar falan diyordu dhshsj e ama ikea yani zaten belli başlı ürünler var ve diğer yerlere göre daha ucuz ve stili belli. Kalkıp özel yapım masa aldım aynısını yaptırdılar dese tamam ama ikramdan alınan ürün için aynısını demek saçmalık
Doğru çok haklısın, herkes neredeyse aynı şeyleri giyiyor artık inditex köpeği olmuşuz🥲 tamam zevklerimiz de benziyor diyelim peki neden hep önce ben alıyorum da benden sonra o alıyor? Neden ben onda görüp almıyorum? Ki dediğim gibi aladabilir ama sende hiç görmedim demek? Bu bana iyi niyetli gelmiyor üzgünüm.

mesela ben o kız arkadaşının yerinde olsam "sende gördüm beğendim" derdim
artık bikaç dan fazla yapması da sinir bozucu o ne öyle
zevkinizi beğenip özeniyor da olabilir.. kıskançlık a olmayabilir

ama sinir bozucu cidden

ben olsam bikaç arkadaşıma ne yaptığını gösterir ondan sonra birgün de güzelce bozarım
Benden önce diğer arkadaşlarım fark ediyor zaten durumu

Aynı iş yerinde çokta samimi olmadığım bir kız bana direkt sorarak alıyor. Bu benim için problem aynı şeyi giymek istemiyorum bir kere pişti bile olduk. Ama kırmamak için bir şey diyemiyorum birkaç kıyafetimi hiç giyemiyorum nerdeyse. Geçenlerde benim kombinimin baştan sona aynısını yapmış aklıma sen geldin dedi güldü bi de yüzsüz yaa
İçi dışı birmiş en azından.

Benimde bir iş arkadaşım vardı böyle.
Bir gün iş çıkışı birlikte avm'ye gitmistik,ben kendime bir kaşe kaban aldım,o pek beğenmedi yani tepkileri öyleydi. Belki tarzına uymuyordur dedim zira çok iyi tanımıyordum da kızı.
Neyse sonraki gün işe giderken kabanımı giydim benden sonra geldi üzerinde aynı kabanla.
Dedim aaa sende mi aldın ne ara gittin aldın,pek beğenmemiştin ,dedi x(eşi)almış dün akşam. Bu kadar tesadüf olmaz dedim ama çok umursamadım da acıkçası.
Bir hafta sonra doğumgünümdü,bir arkadaşım bana bir paket yolladı bluz,ojesi,ruju hatta uygun takıları falan güzel bir paket hazırlamış sağolsun neyse bu meraklı taze de izliyor yandan. 1 ay bana o bluzu sordu nereden almış arkadaşın falan diye hatta bakmış bulamamış benzerini. Dedim bilmiyorum soramam da yani nasıl sorayım hediye bu.
Bununla da bitmedi ben o ara saçlarımı sarıya açtırdım,haftasonu girdi araya pazartesi o esmer kara kaş kara göz kız saçlarını actırmış ama sarı da olmamış tuhaf bir renk olmuş.
Sonra ayrıldım işten bir daha görmedim derken,bizim siteden kıralık ev soruyordu bir baktım tasındı bizim siteye. Kızı var kızımla yaşıt,o da aynı annesi gibi. Kızımın sapsarı belinde gür saclari var,kızıma şey diyormuş saçlarını kestir boyun uzamaz. Birde annemin kızıma aldığı ayakkabının aynısını gördüm ayağında kızın. Geçen gün de uzerindeki pantalonu soruyordu nerden aldın diye.
Yani kısacası var böyle insanlar. Olabilir birşeyi görüp beğenip alabilirsin,benden de görebilirsin sonucta hepimiz üç aşağı beş yukari aynı yerlerden alışveriş yapıyoruz ama herşeyin birebir aynısını koşa koşa gidip almak kıskançlıktır net.
Yalnız sizinki biraz aşmış🫢

İkiz gibi bile gezebiliriz hiç sorun değil 😌 benim sorun yapacağımı düşünse almaz bile bence. Sorun benim yakın gördüğüm arkadaşımın bu tutumu. Ki bence birinde bir şey görüp beğenip almak kadar doğal bir şey yok. Ama ben görmedim, duymadım demek biraz sıkıntı geliyor bana.
Valla benim için sorun
Ben sevmem öyle
Vardı benim çevremde öyle insanlar

Evimize koltuk takımı alacaktık bi markanın eşim çok beğendiği halde arkadaşımın evinde de aynı koltuk takımı olduğu için aldırmadım

Bilmeden belli markaların kıyafetleri yakınlarımızla aynı olabiliyor, normal
Ama bile isteye de gidip aynısından aldığı zaman ben normal düşünemiyorum

Doğru çok haklısın, herkes neredeyse aynı şeyleri giyiyor artık inditex köpeği olmuşuz🥲 tamam zevklerimiz de benziyor diyelim peki neden hep önce ben alıyorum da benden sonra o alıyor? Neden ben onda görüp almıyorum? Ki dediğim gibi aladabilir ama sende hiç görmedim demek? Bu bana iyi niyetli gelmiyor üzgünüm.

Çünkü bazıları sürekli ya da sıklıkla alışveriş yapıyor ve sen onlardan biri olabilirsin 🤣 eğer çevrenizdeki insanlarda işte ayşe ye bak aynı gülbel in giydiklerini demiyorsa aynı değildir. Ki denmedigini düşünüyorum, denseydi siz mutlaka bunu belirtirsiniz ddjdjjdj

atıyorum çizgili pantolon sen önce almış olabilirsin ama kurumsal çalışan pek çok kadının dolabında vardır yoksa da olacaktır yani. Standart şeyler giyip kopyaladı demek bana biraz şey geliyor 😅

İyi geceler herkese🙋🏼‍♀️ aynı ortamda çalıştığım yakın sayılabilecek bir arkadaşım var. Az çok zevklerimiz birbirine benziyor ancak kendisi ben ne giysem kısa bir süre sonra aynısından alıyor kendine ve aynı ortamda çalışıyoruz. Kıyafet, ayakkabı hatta saçlarını benim yaptığım gibi yapıyor. “Aa sen de mi bundan aldın?” dediğimde de sende de mi vardı hiç görmemiştim diyor ve çok kere gördü üstümde. İyi niyetli olsa “evet sende görüp çok beğendim aldım” demesi gerekir diye düşünüyorum. Böyle olmayınca da bir kıskançlık olabilir mi arkadaşımda diye düşünüyorum açıkçası. Sizlerin yorumu nedir kızlar?
Alış veriş sitenizi değiştirin, aldığınızı bulamasın. Hatta sorarsa yanlış site adı falan verin. Ben pek takılmam böyle şeylere ama sizinki bayağı göze batar durumda anlaşılan

kıyafet saç makyaj aynı bile olsa herkes farklı taşıyor farklı kombinliyor falan. Ancak ben sende gormemistim demesi can sıkıcı. Ne var tarzını cok begeniyorum dese. Alışverişte yardimci ol dese bile yardım ederdiniz

Çünkü bazıları sürekli ya da sıklıkla alışveriş yapıyor ve sen onlardan biri olabilirsin 🤣 eğer çevrenizdeki insanlarda işte ayşe ye bak aynı gülbel in giydiklerini demiyorsa aynı değildir. Ki denmedigini düşünüyorum, denseydi siz mutlaka bunu belirtirsiniz ddjdjjdj

atıyorum çizgili pantolon sen önce almış olabilirsin ama kurumsal çalışan pek çok kadının dolabında vardır yoksa da olacaktır yani. Standart şeyler giyip kopyaladı demek bana biraz şey geliyor 😅
Dedim ablam arkadaşlarım beni uyarıyor da dedim üst yorumlarda😂 sorun zaten giymesi değil “sende de mi vardı???”

Herkes aynı şeyleri giyiyor artık, Zara’dan ne alsam ofiste 100 kişide de görüyorum mesela, o lanet yeşil blazeri ben de beğendim ama herkesde var diye almadım. Taklitten kaynaklanmıyor bu. herkesin kendisini taklit ettiğini sananları anlamıyorum zaten herkes birbirinin aynısı yani

Benim teyzem böyledir 🙈 ben bir şey alırım üstümde görür nerden o AA yakışmamış sana şurası şöyle burası böyle der burun kıvırır. Oversize olsun diye büyük beden alırım ceketleri onları giyer benimle aynı bedensin işte der ki ona oturur hatta dar gelir :) kulp bulur demedigi laf kalmaz maksimum 2 hafta sonra mesaj atar linkini atsana diye.
Her seferinde bir seyime kulp bulsa derim link istersin akşama diye yok bu çok çirkin bir şey ne yapayım linkini der ama mutlaka ister 😂
Makyaj malzemelerimden çoraplarıma kadar her şeyimi inceler bütçesini aşan bir şey ise şayet mutlaka ama mutlaka b.k atar. Bı fondötene o kadar para vermem asla ne farkı var diğer markalardan kötü gösterdi cildimi der ama bana gelince onlarla güzelce makyaj yapar 🙈

Back
X