Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yaşadıkların gerçekten çok çok zor şeyler. Ve çoğu aile bunun üstesinden gelemeyebilir. Herşeyin bittiğini düşünüyor olabilirsin, eşinin bazı şeyler için hiç bir şekilde sana yardımcı olmadığını düşünebilirsin. Böyle zamanlarda hep en kötülerini düşünürsün, umutların kalmamış gibi gelebilir. Ama Allah insanı en sevdiğiyle sınarmış derler. O yüzden Allah'ın mucizelerine her zaman inan. 6 ay çok kısa bir zaman, ne acını hafifletebilir, ne de senin aslında yeniden anne olmaya hazır olmanı sağlayabilir psikolojik olarak. Zaman geçiyor evet, ama güzel düşünceler içinde olursan umutlarının yeniden yeşerdiğini sende görebilirsin. Eşinde şu an psikolojik olarak hazır değil aslında ve o bunu dile getirebiliyor. Ne kadar zaman gerekli kimse bilemez, ama zamana bırakırsan bazı şeyleri, sadece hayatını anne olmaya endeksli yaşamayı bir süreliğine de olsa bırakabilirsen, o zaman herşey kendiliğinden düzelecektir emin ol. Umarım en kısa zamanda çok güzel günler yaşarsın, umutların içinde hiç tükenmesin. Allah yardımcın olsun.
Öyle konuşmayın lütfen gerçekten çok üzülüyorum. Biliyorum zor bir durum ama kızınız kuş olup cennete uçtu. Belki inanmayacaksınız ama bizim bayan bir akrabamız 25 yıllık evli 12 defadır çocuklarını daha doğmadan kaybediyor ve hiç annelik duygusunu tadamadı. Ama çok şükür sizin imkanınız var, demekki bu iştede bir hayır var...her şerrin içinde bir hayır vardır ama biz bunu bilemeyiz emin olun Rabbim sizi daha hayırlı bir zamana bekletiyor...
canım isyan etme, bu dünyada herkesin bir sınavı var,
eninde sonunda hepimiz kötü sınavlardan geçicez,
senin ki biraz üst üste gelmiş, yıpranmışsınız,
sen nasıl kendini kötü hissediyorsan eşinde aynı durumdadır,
onunda piskolojisi bozulmuştur, şimdilik üstüne gitme,
ağlarkende ona belli etme, güçlü olmalısın ki eşinde kendini toparlasın,
inşallah mutlu olursunuz.
yazdıklarınızı okuyunca gözleirm doldu ne söylesek telafisi olmaz ağlayın ve acınızı yaşayın bende erken doğum yaptım bebeğim 13 gün küvezde kaldı ilk görmeye gittiğimde onu görünce ağlamaktan 1 dk yanında duramadım o hali hiç gitmez gözümden hastaneden çıktık gözüm gibi baktım ona daha düne kadar hep içme suyuyla yıkadım kızımı elimi dezenfekte etmeden banyo yapmadan
3 ay yanına yaklaşmadım yaklaştırmadım kimseyi misafir kabul etmedim şimdi 8 aylık kızım Allah uzun ömürler verisn yavruma seni çok iyi anlıyorum herşeyi zamana bırak derim erkekler hep böyle malesef
Allah sabir versin..
Ama bu kadar aci yasarken icinde buyumeye calisan bir bebege nasil saglikli bir gelisim sunucaksin ki??
Biraz toparlan bence.
Ayrica esinde hazir degilmis hala. Zorla hamile kalsan kocan kabullenemese ve yavas yavas kopmalar baslasa ne yapabilirsin ki??
Once saglik ve huzur sonra gelicek icin onemli kararlar
içimde büyümeye calısacak olan cocuguma o kadar hazırımki inanmanız zor olur buna.öle güsel hazırlandımki onun için.herseyden uzak duracaktım özellikle strestten.aysenazıma bile yazdım bunu.kızım bana kızma diye. zorla hamile kalmak istemiyorum ben zaten.ama bana sölemişti.iileştigin an doktor ii bişi söleyince söz demişti.bende istiyorum istemezmiyim demişti.
içimde büyümeye calısacak olan cocuguma o kadar hazırımki inanmanız zor olur buna.öle güsel hazırlandımki onun için.herseyden uzak duracaktım özellikle strestten.aysenazıma bile yazdım bunu.kızım bana kızma diye. zorla hamile kalmak istemiyorum ben zaten.ama bana sölemişti.iileştigin an doktor ii bişi söleyince söz demişti.bende istiyorum istemezmiyim demişti.
nasıl anlatabilirmki duygularımı bilemiyorum. hangi kelimeler beni daha ii ifade eder çözemiyorum.eşim bana hiçbi acıklama yapmadı.bilmeye haKKIM var diye düşünüyorum. benim kadar kimse yaralı olamaz.o geri plana atıp hayatına devam edebiliyor.sevdiklerinin cocuklarını gülerek sorabiliyor. bense gün gectikçe daha fazla yıprandıgımı hissediyorum.daha sacma seyler düşünmeye basladım.ben onu beklerken o beni tamamen benden edecek.eski ben değilim.olamamda hiçbi zaman. Ama düzelmem için olan sansımı elimden almasını seyretmek acı verici.nitekim ben aylardır onun bu sözüne umut baglamıstım.söz vermişti tamam demişti.tam tamam dedimbu defa o yan cizdi.sustum.hiçbişi sölemiyorum ona artık.Ama biçok seydende uzaklastım.dokunasım bile gelmiyo ona.![]()
canım bunlar suan hıssettıklerın. uzaklasmıyosun. kendı kendını buna inandırma lutfen. tamam aysenazz hazırım dedıgınde yuzunde gukker acacak zaten yeniden. ama esinden hemen reaksıyon bekleme. erkekler bu konuda aslında her konuda daha sakınve daha realıst bakıolar olaylara. aslında bu iyi bisey.
simdi hosuna gıtmesede ole. bebek lafını acma sımdılk. ya bak ne dıorum sadece bir yada ıkı ay ver ona..
zaten arkadasım seni uzgun mutsuz gordukce ıyılesmedıgını ve hazır olmadıgını dusunuyo. sen hayata karısmaya bak. bu zor ama ole yapmamız lazım.
bızı iyi gorurlerse onlarda iyi olup yeni umutlara bakacaklar.
ben gunduz kendı kendıme aglayıp sızlanıp aksam esım gelınce yıne iyiymis gibi yapıorum...biliorum sende zaten bircok insana karsı oynuyosun, iimis gibi..ama ilk once eslerımızı inandırmamız lazımm
gene dibe vurdugum bi anı yasıyorum.bende artık gülmek istiyorum.çok seymi istiyorum.neden bana bunu cok görüyorlar?ben allahın izniyle anne olmak istiyorum.2012 senesi ben en acı dolu senemdi.konumu bilen bilir. Caresizim arkadaslar.bi umudum olusmustu.ama bugün itibariyle onuda yitirdim.6 ay önce erken dogum yaparak kızımı aysenazımı kaybettim 12 gün sonra. Ondan 4 ay önce babamı kaybettim ani bi ölümle.aklım yetmiyor arkadaslar.nerden baslayacagımı sasırmıs durumdayım. Beynimde hipofiz bezi denen bi kitle olustu dogumdan sonra.sürekli doktora gittim geldim.son olarak dün gittigim bi doktorum tahlillerime bakarak bana beynimdekinin bi zararı olmadıgını ve hiçbi tedavi uygulamayacagını söledi.daha önce gittiğim doktorda böle sölemişti.eşim yeni bebek istegimi bu nedenle geri ceviriyordu.doktora sordum yeni bi bebek sahibi olmayı.istediginiz gibi yasayın hiçbi zararı yok dedi. Umutlandım ama eşim korunmaya devam ediyo ve sordugumda cevap vermedi. Aglama krizlerindeyim su anda.tam umutlanmısken yeniden umudum kırıldı.suan bu odada saatlerdir agladıgımı bildigi halde yanımada gelmedi.beni kendi halime bıraktı.cok fenayım.
![]()
yok canlar yok.oyalama politikasıydı bu bence. yoruldum gercekten cok yoruldum.su an ne istiyorum biliyormusunuz?su saatte kızımın mezarına gidip onun topragıyla uyumak.hatta kazıp içine girmek... o denli yorgunum yani... zaman beni benden alıyo. zaman beni benden calıyo. bunun farkındayım sadece. hem zaten basladıgımız gibi hemen cocuk olacak değil. neler düşünüyorum bi bilseniz.düşündüklerim beni kendimden utandırıyo. hamile olan cevremdeki insanlar dogum yaptıkları zaman ne yapıcam diyorum.örnegin ablam hamile. bunu sölerken nasıl utanıyorum. Allahım tamamına erdirsin.sag salim kucagına aldırsın ama ben ne olucam yegenim dogdugunda kucagıma alabilecekmiyim?neler düşünüyorum Allahım? nefret ediyorum kendimden.
aysenaz lütfen canım bak biliyorsun beni seni ne kadar iyi anladığımı
ama bak ben diyorum
kadesa ve bisidicem de benzer seyleri yasayan insanlar onlar diyor
lütfen bizi dinle
kendini topla
çık gez
çarsıyı pazarı
nette komik karikatürleri oku videoları izle
bizle konus
ama kendini toplamaya calıs
çok üzülüyorum
ama yapcak varmı birsey
kızımı kaybedince eşimin bir lafı geldi aklıma
aman melekyavrum üzme kendini hayatta bir ölüme care yok derdi
işte o laf kızımı kaybettiğim sabah sürekli aklıma geldi
çare yok çare yok
malesef ama malesef yok
içimizdeki özlemin tarifi yok ama canım
sen iyi olmazsan eşin bebek için çabalamak istemez
korkar
inan bana
ve unutma bu dünyada senden önemli birsey yok
önce can sonra canan
sen iyi olacaksın ki yeniden bebek sahibi olucaksın sağlıklı bir anne olucaksın
gene kızımı kaybettiğmde hemşireler doktorlar etrafımda pervane sağlık durumumu kontrol ediyorlardı
cünkü ben yüksek taansiyonla gebelik zehirlenmesi yasadım
bana birsey ollmasın diye cırpınıyorlardı
o an anlayamıyordum
benim canım gitmiş ben ölsem ne olcak diyordum ama
eşim annem babam kayınvaldem kayınbabam bana birsey olacak diye o kadar korkmuslarki
eşim annesine babasına neler demiş bagırmıs
ya uzattım ama biz de önemliyiz
annen için eşin için çok önemlisin
bırakma kendini
onlar seni yeniden mutlu görünce iyileşecekler
ve inan eşin o zaman sen istemesen bile bebek bebek diye basının etini yicek
canım kardesim metin ol lütfen