Bende ketum olmak istiyorum nasıl yapacağım?

Mesela bende derin yaralar açan şeyleri eşime anlatmıyorum birgün başıma kalkar filan diye. Ama mesela markete gittim orda indirimli olan üründen tut kasada gördüğüm maviş gözlü tatlı bebeğe kadar hepsini anlatıyorum. Eşime soruyorum e sen ne yaptın bugün *hiç aynı şeyler işte* diyor. O da o markete gidiyor o görmüyor mu indirimli ürünü maviş gözlü bebeği. E ben niye anlatıyorum. Maksat muhabbet olsun diye mi. Çenem düşük diye mi. Ne bileyim ben? Ben de bilmiyorum işte

Mesela bende derin yaralar açan şeyleri eşime anlatmıyorum birgün başıma kalkar filan diye. Ama mesela markete gittim orda indirimli olan üründen tut kasada gördüğüm maviş gözlü tatlı bebeğe kadar hepsini anlatıyorum. Eşime soruyorum e sen ne yaptın bugün *hiç aynı şeyler işte* diyor. O da o markete gidiyor o görmüyor mu indirimli ürünü maviş gözlü bebeği. E ben niye anlatıyorum. Maksat muhabbet olsun diye mi. Çenem düşük diye mi. Ne bileyim ben? Ben de bilmiyorum işte
Ya o konusmayi sevmiyor
Sen konusmayi seviyorsun
Yoksa eften puften konusmazsan zaten ne konusacaksin baska.

Ben cok onemli bir durum yasadim. Hayatimin sirriydi bu. Birine anlatmasam patlayacaktim. Anlatmadim ve patlamadim. Ondan sonra hicbir derdimi anlatmadim. Anlattiklariniz bir gun yuzunuze vurulmak icin bir kesede tutuluyor olacak. Acin suyu konusun. Alin kalemi yazin. Gecin aynanin karsisina anlatin. Emin olun cok guzel sir tutar onlar. Hemde digerleri gibi bos telkinlerde bulunmazlar.

Ben de aynıyım. Daha doğrusu aynıydım. Tüp bebek yaptırdim. Sadece bi komşuma anlattım aramızda kalsın zor günler geçiriyorum diye. Yumurta toplandığı gün herkese küçük bi operasyon geçirdim diye yalan söyledim. Çok agir geçmişti çünkü operasyon. Bir hafta hasta yattım evde. Bu komşu yememiş içmemiş bütün lojmana duyurmuş. Bi de demiş ki sakin lorentzin haberi olmasın söylediğimden çok üzülür demiş. Tutmadi tüp bebek. Sonra millet tek tek kapıma geldi geçmiş olsun çok üzüldüm çocuğun olmuyormus falan diye saçma salak muhabbetlere girdiler. Ben artik hicbir komşumla görüşmüyorum. Üzerinden 3 yıl geçti. Hala yeni tayin olan komşulara bunun muhabbetini yapıyorlar.

Bu olayı psikologa anlattım. Bana dediği şey su oldu. Eğer bunu söylediysen bu tarz durumlara da hazırlıklı olmalısın çünkü sen kendi sırrını tutamazsan kimse tutamaz.

Biraz ağır evet . Artık hicbir şeyimi anlatmıyorum. Kimseyle de özelimi konuşmuyorum. Benim mutsuzlugumdan mutlu oluyor herkes. O yüzden kan kusarım kızılcık şerbeti içerim.

Ayrıca 31 yaşındayım. Bu hayatta kendime verdiğim zararı kimse vermedi bana. Artık kendimi üzmüyorum. Ben çok kiymetliyim çok mutluyum ve hakediyorum.

Ben de aynıyım. Daha doğrusu aynıydım. Tüp bebek yaptırdim. Sadece bi komşuma anlattım aramızda kalsın zor günler geçiriyorum diye. Yumurta toplandığı gün herkese küçük bi operasyon geçirdim diye yalan söyledim. Çok agir geçmişti çünkü operasyon. Bir hafta hasta yattım evde. Bu komşu yememiş içmemiş bütün lojmana duyurmuş. Bi de demiş ki sakin lorentzin haberi olmasın söylediğimden çok üzülür demiş. Tutmadi tüp bebek. Sonra millet tek tek kapıma geldi geçmiş olsun çok üzüldüm çocuğun olmuyormus falan diye saçma salak muhabbetlere girdiler. Ben artik hicbir komşumla görüşmüyorum. Üzerinden 3 yıl geçti. Hala yeni tayin olan komşulara bunun muhabbetini yapıyorlar.

Bu olayı psikologa anlattım. Bana dediği şey su oldu. Eğer bunu söylediysen bu tarz durumlara da hazırlıklı olmalısın çünkü sen kendi sırrını tutamazsan kimse tutamaz.

Biraz ağır evet . Artık hicbir şeyimi anlatmıyorum. Kimseyle de özelimi konuşmuyorum. Benim mutsuzlugumdan mutlu oluyor herkes. O yüzden kan kusarım kızılcık şerbeti içerim.

Ayrıca 31 yaşındayım. Bu hayatta kendime verdiğim zararı kimse vermedi bana. Artık kendimi üzmüyorum. Ben çok kiymetliyim çok mutluyum ve hakediyorum.
Ne güzel hayatınızı kontrol altına almışsınız. Sabahtan beri çok üzüldüğüm bir konu var ve şu saate kadar kimseye anlatmadım. Bakalım ne kadar tutabileceğim kendimi. Galiba bende bir adım attım.

Ben de öyleydim, saf saf anlatırdım. Ama benim anlattığım şeyler sır eklinde değil. Mesela bir arkadaşıma beğendiğim arabayı gösteriyorum, o gidiyor araba alıyor ama bana söylemiyor üstelik galeriye giderken işim var diye benim yanımdan kalkmış o anda bile. Veya erkek arkadaşımla ilgili sorunlarımı kuzenime anlatıyorum, bir bakıyorum bunu istemeye geliyorlar 1 ay sonra meğer erkek arkadaşı varmış falan. Çok büyük sırlarımı vermedim kimseye ama bu tip durumlara sinir oldum, bunlar sır bile değilken insanlar gayet ketumsa ben neden paylaşayım?

Arkadaşa güzel demiş psikolog, sen kendi sırrını tutamazsan başkası neden tutsun? Ketum olmakta fayda var, hepimiz ego merkezli varlıklarız ve çok sevdiklerimiz hariç başkasının bizden iyi durumda olmasını istemiyoruz. Bu nedenle anlatıp da başkasını mutlu etme.

O kararı alıyorum ama çektiğim sıkıntı o kadar beynimi kemiriyor ki artık patlıyorum tutamıyorum çenemi. Hele ben derdimi anlatırken dertlendiğim şeye benden daha çok söyleyecek sözleri olan insanlar. Sanki laf söylemek için bi anı kolluyorlarmış gibi. Hele sıkıntı eş ise kendi eşini öve öve bitiremeyenler öffff bıktım yeminle
Ben de eşimle ilgili sıkıntı paylastıgımda
Aynen kendi eşini övenler oluyor
Sanki ben bunun için anlatıyorum
Bende de aynı sorun var herkese herseyimi anlatıyorum salak gbi
Hiçbir sıkıntımı içimde yasayamiyorum

En sevmedğim şey dertlerimi aileme anlatmak çok rahatsiz olurum kimse 1 şeyimi bilmesin zor durumda olsamda kimseden hiçbir beklentim yok bazen işin içinde çıkamadığı zamanlarda bile kendi kendime aşıyorum hâlbuki burda paylaşabilirdim bunu bile yapamam huyum bu ama başkalarının derdine koşarım yardımcı olmak için işte çeşit çeşit insan vardır sabırla inşallah her dert açılır gider diye düşünüyorum

Ben de kolay kolay bir şey anlatmam kimseye.. Aksi halde dediğin gibi sorun çözülüyor ama anlattığın kalıyor hatta yayılıyor. Doğuştan gelen bir özellik bence bu, zamanla kazanılır mı bilemem.

Bende anlatmam hic bir seyimi aileme en yakinima dahi resmen sir kupuyum . Bazen cok bunalirim gidip herkese herseyi anlatmak isterim ama yine yapamam. Evde yuksek sesle aglarim ve rahatlarim. Cunki bugun dost bilip icini doktugun yarin el olup disarda lafini yapiyo.

Bende de saflık vardı sonra kendimi kısıtladım. Sadece bana zararı dokunmayacak fitne fesat düşünmeyecek her şartta iyiliğimi isteyecek olan insanları seçtim. Mesela ablanız ya da samimi kuzenleriniz varsa bir iki tane bunlar yetip artıyor dert paylaşma hususunda

Bende anlatmam hic bir seyimi aileme en yakinima dahi resmen sir kupuyum . Bazen cok bunalirim gidip herkese herseyi anlatmak isterim ama yine yapamam. Evde yuksek sesle aglarim ve rahatlarim. Cunki bugun dost bilip icini doktugun yarin el olup disarda lafini yapiyo.
Sanki beni anlarmışsınız meğer benim gibi bağrı yanıklar ne çokmuş olsun be güzelim Rabbim bizi bizden daha iyi biliyor gerisi hiç bilmesede olur diyorum Rabbim biz hanımların Yâr ve yardımcımız olsun amin inşallah

Back
X