Arkadaşlar 2.5 sene önce başlayan bir ilişkim var. ilk 6 ay güzeldi. bir kez ilgisizliği yüzünden ayrılmıştık ama çabuk barıştık. onun istanbula tayin istemesi gerekiyordu ve bana hep sen de tayin iste beraber gidelim diyordu. tayin dönemi bir yemek sırasında bir arkadaşımızdan kıskandı. yakın davranmışım vs. kafam karıştı dedi ve ayrıldı. ben ona rağmen tayin istedim ve yakın yerlere atandık. yaz dönemimde defalarca aradım ama arama artık olmaz dedi. ve ben vazgeçtim. 3-4 ay sonra kendiliğinden aramaya başladı saçma bahanelerle. sonra tekrar görüştük ve o gece birlikte kaldık. sonraki bir kaç gün arasada aramayı kesti. nedenini sorunca mesaj attı. sorun benle ailemle ilgili bizim sonumuz yok dedi (mezhep farkımız var o alevi ben hanefiyim.) neyse bir iki ay sonra aradı yine son kez görüşelim bir daha aramayacam seni çok özlüyorum ama aramayacağım söz dedi. görüştük sonrasında yine aramaya başladı bir süre sonra yine koptuk. sonra maille benim ailem seni istemiyor abim de bir zamanlar hanefi bir kızla sözlendi daha sonra aileler kavgla etti ve annem hastanelik oldu iki gün yoğun bakımda yattı ölümünü bekledik. yaşananların üstüne ben hanefi bir kızla evlenecem diye tutturamam dedi. ben artık kabullendim bittiğini benden 9 yaş büyük biriyle görüşmeye başladım çocuk evlenmeyi çok istiyordu. bunu öğrenince tekrar aramaya başladı. bende ona 1 ay zaman verdim düşünü taşın evlenelim diyorsan gel dedim. tabi yine göze alamadı. en sonunda bundan 2.5 ay önce ailemin çok istediği ve her zaman bana aşık olduğunu söyleyen biriyle sözlenmeye karar verdim. tabi tekrar karşıma çıktı. ben de bu defada yarı yolda bırakacaksan gelme dedim. bana zaman ver ailemi ikna edicem ama evlilik diye sıkboğaz etme dedi. şimdi en azından şubata söz yapalım 3 ay içinde aileni ikna edebilirsin diyorum. bu defada hazır değilim kısa vadede bişey yapamam diyor. ben de en son resti çektim ya şubata söz yapalım ya da bitsin artık yeter dedim sustu birşey demedi. 1 haftadır görüşmüyorduk. dün dayanamadım aradım. kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum ama kısa vadede söz olmaz diyor. yarın yüzyüze konuşucaz ama artık ne demem gerektiğini bilmiyorum. bana yardım edin ne yapmalıyım.