Bende mi bir problem var?

elanurum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
487
17
96
42
İstanbul
konumun taşınmasını istemiyorum çünkü benim şuan en büyük derdim bu..kızlar neolur bi akıl verin kızım 4 yaşında hiçbişey yemiyor,her yolu deniyorum aklınıza gelebilecek her yolu deniyorum ama olmuyor,inanırmısınız daha peynirin domatesin tadını bilmiyor,yerse birtek çorba makarna köfte oda binbir türlü şaklabanlıklarla..meyve desen bir elma yer onuda tehdit binbir türlü vaadlerle..dün artık isyan ettim küstüm ona hiç konuşmadım ağlaya ağlaya uyudu tabi bende ondan sonra sabaha kadar ağladım durdum..yoruldum artık kızıma bunu nasıl yedirebilirim diye düşünmekten yoruldum çok moralim bozuk çok..
aç bıraktım olmadı,üstüne düşmedim olmadı,tehdit ettim olmadı,ödüllendirdim olmadı,oyunlarla yedirdim olmadı,şekilli şeyler yaptım olmdı olmadı..bir türlü yemek olayını oturtamadım..biryerlerde hata mı yaptım ben,bende mi bir problem var gerektiği gibi yaklaşamadım mı acaba?
bugun doktora götüreceğim,gerekli tüm tahlilleri yaptıracağım..offff

1-2 gün uğraşmayın,bence siz üsteledikçe yapıyr.aç kalsın biraz:34:
birde merak ettim ek gıdaya ne zaman geçtiniz

Ne yerse onu verin..hiç üsteleme kendini yıpratırsın..yemeyen hiçbir cocuk ölmez merak etmeyin

benim oğlumda o yaşlarda ve domatesin tadını hiç bilmiyor beyaz peynirinde..pırasa ıspanak yemeğinide yemez....8 aylık felanken herşeyi yediriyodum..zeytininden haşlanmış yumurtasından..ama sonradan hiçbirşey yememeye başladı..haşlanmış yumurtayı yemeye başlayalı 2 ay oldu...sütü içmez doğru dürüst haftada 1 filan :27: ama başka şekillerde yedirmeye çalışıyorum...mesela minci peynir var (memlekette öyle diyorlar) yağda eritip yediriyorum onu seviyor...mısır unundan ve buğday unundan kuymaklar yapıyorum yiyior..bol domatesli salata yapıyorum..suyunu ekmekle yiyor...haşlanmış yumurta sevmediği zaman kırıyodum...bal_pekmez_reçel ağzına sokmaz benimki.. tadlarına bile bakmıyor ki zorla tattırmaya çalışmıştım birkere ve kusmuştu...bende bıraktım..yapacak bişey yok olmayınca olmuyor..seneye okula vermeyi düşünüyorum..belki orada diğer çocukları görünce yemeye başlar..bu arada benimki tek çocuk etrafında da yaşıtı yok...:6:

1-2 gün uğraşmayın,bence siz üsteledikçe yapıyr.aç kalsın biraz:34:
birde merak ettim ek gıdaya ne zaman geçtiniz

açta bıraktım çare etmiyor yine ben pes ediyorum kıyamıyorum :(

ek gıdaya 6 aylıkken başladım yavaş yavas,1.5 yaşına kadar okadar güzel yiyordu ki herkes hayran kalıyordu,ne versem hemen yerdi 2 yaşına bir girdi bıçak gibi kesildi yemesi

yemek yemediği için 4 yaşındaki çocugunuza küsüyorsunuz ve çeocukta ağlaya ağlaya uyuyor...
çok yanlış yapmışsınız, bir doktora götürün

yeğenime katı gıdalara geçiş aşamasından itibaren dr u :" siz ne yerseniz onu verin ." demişti..
şimdi çok şükür ki yemek ayrımı yok,ne yersek bizimle yiyor..buna zamanında dikkat etmediğin için olabilir mi?
bir tanıdığım mesela aynı dertten müzdarip, yemek seçiyor,yemiyor diyor ama kendisi aşırı kuralı bu konuda..
çocuğa yemek için çok baskı yapıyor küçüklüğünden beri( 3 yaşı biticek). ve ona özel yemekler yapıyor..
çocuk bu durumda normal bir şeyler yiyemez ve seçer diye düşünüyorum...

benim oğlumda o yaşlarda ve domatesin tadını hiç bilmiyor beyaz peynirinde..pırasa ıspanak yemeğinide yemez....8 aylık felanken herşeyi yediriyodum..zeytininden haşlanmış yumurtasından..ama sonradan hiçbirşey yememeye başladı..haşlanmış yumurtayı yemeye başlayalı 2 ay oldu...sütü içmez doğru dürüst haftada 1 filan :27: ama başka şekillerde yedirmeye çalışıyorum...mesela minci peynir var (memlekette öyle diyorlar) yağda eritip yediriyorum onu seviyor...mısır unundan ve buğday unundan kuymaklar yapıyorum yiyior..bol domatesli salata yapıyorum..suyunu ekmekle yiyor...haşlanmış yumurta sevmediği zaman kırıyodum...bal_pekmez_reçel ağzına sokmaz benimki.. tadlarına bile bakmıyor ki zorla tattırmaya çalışmıştım birkere ve kusmuştu...bende bıraktım..yapacak bişey yok olmayınca olmuyor..seneye okula vermeyi düşünüyorum..belki orada diğer çocukları görünce yemeye başlar..bu arada benimki tek çocuk etrafında da yaşıtı yok...:6:

benimkinin etrafında çocuk varda ne oluyorki,hiç farketmiyor,onlar yerken bizimki gidiyor oyuncaklarıyla oynuyor :( sinir oluyorum yaaa

yemek yemediği için 4 yaşındaki çocugunuza küsüyorsunuz ve çeocukta ağlaya ağlaya uyuyor...
çok yanlış yapmışsınız, bir doktora götürün

inan bana ilkdefa böyle bişey yaptım ama artık çıkar yol bulamadığım için oldu,çocuğa küsmenin ne kadar yanlış olduğunu biliyorum farkındayım ama birde bunu deniyeyim dedim..doktordan randevu aldım götüreceğim birazdan..

yeğenime katı gıdalara geçiş aşamasından itibaren dr u :" siz ne yerseniz onu verin ." demişti..
şimdi çok şükür ki yemek ayrımı yok,ne yersek bizimle yiyor..buna zamanında dikkat etmediğin için olabilir mi?
bir tanıdığım mesela aynı dertten müzdarip, yemek seçiyor,yemiyor diyor ama kendisi aşırı kuralı bu konuda..
çocuğa yemek için çok baskı yapıyor küçüklüğünden beri( 3 yaşı biticek). ve ona özel yemekler yapıyor..
çocuk bu durumda normal bir şeyler yiyemez ve seçer diye düşünüyorum...

kızıma 6.ayda ek gıdalara başladım,1.5 yaşına kadar okadar güzel yiyordu ki,bizimle birlikte masada ymek yemeğe bayılırdı,biz ne yersek oda yerdi,o balıkları nasıl götürürdü anlatamam :) milletin ağzı açık kalırdı.2 yaşına girince bıçak gibi kesildi yemek yemesi

açta bıraktım çare etmiyor yine ben pes ediyorum kıyamıyorum :(

ek gıdaya 6 aylıkken başladım yavaş yavas,1.5 yaşına kadar okadar güzel yiyordu ki herkes hayran kalıyordu,ne versem hemen yerdi 2 yaşına bir girdi bıçak gibi kesildi yemesi

pes etmeyin bence 1-2 günde açlıktan ölmez,illa birşey yemek isteyecek.biliyrum çocuk açken rahat edemezsin ama dene bunu:34:

birde ben ek gıdaya 4 aydan sonra başlanması taraftarıyım.ek gıdaya 4 aylıkken geçen tanıdıklarım yemek sorunu hiç yapmıyr.kendi çocuklarım da dahil:34:

biliyroum ama yüreğim dayanmıyor ki ,hiç vitamin almıyor doğru dürüst bu yüzden de sık sık hasta oluyor çabuk toparlayamıyor

bağışıklık sistemini güçlendirici şuruplar var onlardan isteyebilirsin doktordan
yada vitamin şurubu
ama bunun tek çözümü eğer bi sağlık probleminden kaynaklı değil ise
istemediği zmn ısrar etmemek bunda hem pedagog,hem psikolog hem de çocuk doktorları
hemfikir anne olarak kıyamamanızı anlıyorum
ama bir de ısrarla böyle deneseniz mutlaka acıkıp birşey isteyecektir
acıktığı zmn sizden istediğini yapın kendi istediğinizi değil
ve çocuklar arkadaşlarıyla birlikte yemek yemekten hoşlanırlar
bi arkadaşı yok mu hiç arada bi çağırsanız birlikte oyun oynayarak yeseler daha iyi olur

benim oğlum da pek yemezdi ne zmn kreşe başladı o zmn yemediği bi çok şeye alıştı
çünkü orda her sabah önüne o tabak koyuluyo zorlama yok

ee arkadaşları da yiyodu bi zaman sonra hiç yemediği şeyleri yemeye başlamıştı
umarım başarılı olursunuz

Son düzenleme:
kızıma 6.ayda ek gıdalara başladım,1.5 yaşına kadar okadar güzel yiyordu ki,bizimle birlikte masada ymek yemeğe bayılırdı,biz ne yersek oda yerdi,o balıkları nasıl götürürdü anlatamam :) milletin ağzı açık kalırdı.2 yaşına girince bıçak gibi kesildi yemek yemesi

evde etkilenebilceği bir olay ya da atlattığı bir hastalık olabili mi o dönem?
çocuklar farkındao lmadan bu şekilde tepki verebiliyorlar...yine de egem in
dediği gibi çok üstüne düşme..nasıl olsa acıkacak.dr una da danış yine ama
şuan ona küsüp tavır alman onun daha çok uzaklaşması sağlar sadece..:26:
ona güvendiğini hissetir bence..4 yaşındaki bir çocuk bunu anlayacaktır..:31:

pes etmeyin bence 1-2 günde açlıktan ölmez,illa birşey yemek isteyecek.biliyrum çocuk açken rahat edemezsin ama dene bunu:34:

birde ben ek gıdaya 4 aydan sonra başlanması taraftarıyım.ek gıdaya 4 aylıkken geçen tanıdıklarım yemek sorunu hiç yapmıyr.kendi çocuklarım da dahil:34:

Egem bende oğluma 6 aydan sonra ek gıdaya başlamıştım.
Sonradan çok pişman oldum.Şimdi olsa 4. ayda başlardım ek gıdaya.
İlk 6 ay anne sütü olsun diye böyle yapmıştım ama benimde 4 aylıkken geçen
tanıdıklarım hiç benim gibi şikayetçi değiller.İşte böyle şeyler ancak tecrübeyle
öğreniliyor.

konumun taşınmasını istemiyorum çünkü benim şuan en büyük derdim bu..kızlar neolur bi akıl verin kızım 4 yaşında hiçbişey yemiyor,her yolu deniyorum aklınıza gelebilecek her yolu deniyorum ama olmuyor,inanırmısınız daha peynirin domatesin tadını bilmiyor,yerse birtek çorba makarna köfte oda binbir türlü şaklabanlıklarla..meyve desen bir elma yer onuda tehdit binbir türlü vaadlerle..dün artık isyan ettim küstüm ona hiç konuşmadım ağlaya ağlaya uyudu tabi bende ondan sonra sabaha kadar ağladım durdum..yoruldum artık kızıma bunu nasıl yedirebilirim diye düşünmekten yoruldum çok moralim bozuk çok..
aç bıraktım olmadı,üstüne düşmedim olmadı,tehdit ettim olmadı,ödüllendirdim olmadı,oyunlarla yedirdim olmadı,şekilli şeyler yaptım olmdı olmadı..bir türlü yemek olayını oturtamadım..biryerlerde hata mı yaptım ben,bende mi bir problem var gerektiği gibi yaklaşamadım mı acaba?

Canım bende oğlumdan yana sıkıntılıyım bu konuda.
Ben balıkyağı kullanıyorum,iştahında biraz düzelme oldu.
Sana da tavsiye ederim.

bende de aynı oldu..hatta kaynanam bu çocuğu herkesin yanında yedirme göz alacak dedi..bende amaan millet çocuk mu görmemiş derdim...dediğimle kaldım..en sevdiğini bile yememeye başladı..yaşı ilerledikçe ortamlara girdikçe yer diye umuyorum..

yaşım 26 ama hala annem yemek yedin mi diye soruyor hatta takip ettirdiği bile oldu yedim mi yemedim mi diye ama kendim den biliyorum üstüne düştükçe yemek istemez hatta yemekden nefret bile edebilir üstüne düşme ortalık yerlere koy bişeyler o acıkttıkça yer ama iştah açıcı şuruplar var doktora gidecekmişsin zaten verir büyük ihtimalle doktor onları içir ve üstüne gitme :)

çok üzüldüm durumunuza gerçekten görümcemin kızıda 2 yaşına girecek gerçi o hep ek gıdalara başladığında bile yeme zorluğu çekerdi,sonraları şuan ismi aklıma gelmiyor portakallı bir balık yağı yada vitamin tarzı birşey vardı doktoru önerdi inanın çat pat konuşuyor ikide bir mama mama mama diye dolanmaya başladı artık illallah ediyoruz düşünün yemeyen bebiş gitti sürekli aç doyuramıyoruz veledi:1::1::1:
bazen bende korkuyorum kızım 6,5 aylık anne sütü fazla alamadığı için 4.ayda ek gıdaya başladık çok iştahlı olmasada sevdiği birşey olursa yiyor istemezse ağzını bir kapıyor açabilene aşk olsun şimdiden böyle bizimkide büyüyünce yemek derdi çıkarır gibi gözüküyor ama inşallah olmaz:44:

benimde 4.yaşına gircek bir kızım var aynı sorunları bende yaşıyorum sıyırmak üzereyim 1-2 lokma alıyor onun dışında yemiyor zorla bende her yolu denedim eğer hiç kullanmadıysan marnys junior var sarı olan vitamin onu kullanmıştım iyi geldi sağlık olcağına gidip doktora sorabilirsin onu kullandığım zaman kızımın iştahı açıldı ve tanıdığım önerdiğim herkezin çocuklarınınki açıldı bizim ki hastalandı o ilacı kullanamadım yine aynı beni çok üzüyor ne yapıcam bilmiyorum ben çalışıyorum birde kayınvalidem yerse yer yemezse yemez gibisinden hiç üzerine düşmüyor zayıfladı çocuğum :((

Back
X