Bende mi bir problem var?

doktora gittim kan ,demir,şeker,üre,karaciğer ,tsh lar için kan testi istedi,verdik,sonucu yarın alacağım ,doktor sonuçlara göre hareket edelim dedi,kızımada yemek yemesi gerektiğini yemezse hasta olacağını falan söyledi
inşallah kan testleri normal çıkar

3. cocugumu büyütüyorum.
Merak etmeyin o kendine gerekli olan gidayi aliyordur.
1 kasik yiyorsa emin olun 1 kasik onun icin yeterli oldugundandir.
cocugunuzu zorlamayin, kendi haline birakin, siz üsteledikce cocuk iyiden iyiye bunalacak.

öncelikle kendinizi suçlamayı bırakın... iştahsız çocuk zordur. yaşayan bilir... çocukların yaptıkları herşeyin altında DİKKAT ÇEKMEK vardır.

bir pedegoga götürmenizi tavsiye ederim. bu dikkat çekme yöntemini yani yemek yememeyi nasıl yenebilirsiniz. uzman tavsiyeleri alın...

Allah yardımcınız olsun.

o yemeyen çocuklar kreşe gidince öyle bir güzel yiyor ki ağzınız açık kalıyor ve sinirden kuduruyorsunuz...

Üzmeyin kendinizi bu kadar. Kendimi bildim bileli yemek yemekten nefret ederim. Yemek asla seçmem, acıkınca yiyorum ama nadiren oluyor. İştah şurupları falan da işe yaramamıştı bende. 7 yaşıma kadar annem elinde tabakla peşimden koşturdu. Sonra bıktı kadın ne halin varsa gör dedi. Hatta o dönemler sofraya çağırıldığımda "Ben dün yemiştim" diye cevap verdiğimi bile hatırlarım. 27 yaşındayım su an, boyum 175cm, kilom yerinde, sağlık problemim yok. Eğer bir sağlık problemi çıkmazsa gitmeyin üstüne, yediği ona yetiyordur büyük ihtimalle.

Üzmeyin kendinizi bu kadar. Kendimi bildim bileli yemek yemekten nefret ederim. Yemek asla seçmem, acıkınca yiyorum ama nadiren oluyor. İştah şurupları falan da işe yaramamıştı bende. 7 yaşıma kadar annem elinde tabakla peşimden koşturdu. Sonra bıktı kadın ne halin varsa gör dedi. Hatta o dönemler sofraya çağırıldığımda "Ben dün yemiştim" diye cevap verdiğimi bile hatırlarım. 27 yaşındayım su an, boyum 175cm, kilom yerinde, sağlık problemim yok. Eğer bir sağlık problemi çıkmazsa gitmeyin üstüne, yediği ona yetiyordur büyük ihtimalle.

inanmıyorum aynı sözü kızımda söylüyor :) hadi yemek yiyelim diyorum ben dün yemiştim ya diyor ..oluruna bırakcağım ne yapayım onu üzmekte istemiyorum..

Üzülme,düzelir.
Yemekler şu dönem için,azap ve sıkıntı haline gelmiş görünüyor.

Bazı değişiklikler önerebilirim:
Bence sen ona cici bir mama takımı al.Çatalı-kaşığı kendine göre olsun.
Ondan sonra,yemekleri mümkün olduğunca birlikte yemeye çalışın.
Sadece kızına yemek yedirme şeklinde olmasın.
Sen de tabağını kaşığını alıp masaya otur.Tabaklarda aynı yemek olmalı tabii...
Bunu yaparken,"benim kızım artık büyüdü,kendi yemeğini kendi yiyecek,anne-kız başbaşa yemek yiyeceğiz" gibi şeyler söyleyebilirsin.

Ve en önemlisi,kızın yemek yerken kesinlikle karışıp müdahale etme.Hepsi bitecek,kaşığına fazla al,ağzında tutma,dökme gibi sözler yok :)
Bırak döksün saçsın veya az yesin,aldırış etme.
Doydum derse asla ısrar etme.

Böyle böyle,yemekten sıkılma,soğuma sorununu yenebilirsin.
Vitaminsiz kaldığını düşünüyorsan,çorbasına sebze katabilirsin.

inanmıyorum aynı sözü kızımda söylüyor :) hadi yemek yiyelim diyorum ben dün yemiştim ya diyor ..oluruna bırakcağım ne yapayım onu üzmekte istemiyorum..

Yerim ben onuuu... Al benden bi tane daha :) Dün yemiş işte çocuk niye zorluyosunuz ki bizi... Umarım tahlillerde bişi çıkmaz bu arada.

benimde kızım yemek yemeyen çocuklardan napsamda yemiyo midem bulanıyo diyo zorlayınca bende bıraktım artık 7 yaşına girecek bu yıl kendi acıktım diyene kadar yemek vermiyorum ozaman kendi iyice yiyo bi de bi şurup vermişti doktor ondan sonra açılmıştı iştahı birazda ırsi bişey sanırım bende küçükken öyleydim annem bana hep şuruplar içirirdi hatırlıyorum da :)) sonçlardan sonra içiniz rahatlar inşallh hiç birşey çıkmaz

ALLAH ıma binlerce şükür kızımın kan testleri iyi çıktı altta yatan hiçbir sağlık problemi yokmuş,artık üstüne düşmicem yemek istediği zaman vericem..ayy çok mutlu oldum çok şükür..

ALLAH ıma binlerce şükür kızımın kan testleri iyi çıktı altta yatan hiçbir sağlık problemi yokmuş,artık üstüne düşmicem yemek istediği zaman vericem..ayy çok mutlu oldum çok şükür..

gözün aydın canım çk sevindim.üstüne düşme bırak kendisi istesin:16:

Eğer size ters gelmiyorsa anaokuluna gönderin..Orada diğer çocuklardan özeneceği için yemek isteyebilir..İkizlerim henüz 2 yaşında bile değiller ama sofrada çatal kaşığı kendileri kullanarak yemeklerini yiyorlar..Yemek seçmiyorlar..Bunda kreşin çok büyük etkisi oldu...

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer size ters gelmiyorsa anaokuluna gönderin..Orada diğer çocuklardan özeneceği için yemek isteyebilir..İkizlerim henüz 2 yaşında bile değiller ama sofrada çatal kaşığı kendileri kullanarak yemeklerini yiyorlar..Yemek seçmiyorlar..Bunda kreşin çok büyük etkisi oldu...

nasib olursa eylülde başlayacak teyzesi :) umarım faydasını görürüz..

Yasak olan sey cazip gelir onlara.. Yengem/Abimin eşi her akşam dondurma dıye yıgenıme sutlü muhallebiyi sıcak sıcak yedırırdı..Yiğenımın kemık gelişimide arttı..Ayrıca mutlu mesut dondurma yedıgını sandı hep.. boylece ıkı tarafta mutlu oldu..

birde Çocuklar oyunu severler ya hanı yemeklerı ılgı cekıcı hale getırebılırsenız belkı ıse yarar..Bı kac resım ekleyecegım soylemek ıstedıgımı anlatabılmek ıcın..

umarım yardımcı olabılecek bı cevap olmustur..

Eklentiler

• $1.webp
    $1.webp
    14,8 KB · Görüntüleme: 63
  • $2.webp
    $2.webp
    15,2 KB · Görüntüleme: 61
  • $3.webp
    $3.webp
    21,7 KB · Görüntüleme: 50
  • $4.webp
    $4.webp
    30,8 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleme:
Yasak olan sey cazip gelir onlara.. Yengem/Abimin eşi her akşam dondurma dıye yıgenıme sutlü muhallebiyi sıcak sıcak yedırırdı..Yiğenımın kemık gelişimide arttı..Ayrıca mutlu mesut dondurma yedıgını sandı hep.. boylece ıkı tarafta mutlu oldu..

birde Çocuklar oyunu severler ya hanı yemeklerı ılgı cekıcı hale getırebılırsenız belkı ıse yarar..Bı kac resım ekleyecegım soylemek ıstedıgımı anlatabılmek ıcın..

umarım yardımcı olabılecek bı cevap olmustur..

Son fotoğraf da çocuklar için miydi ?? :9:

benim kızım da 2.5 yaşında,
sofraya oturtmak bile mesele oluyordu
yedim ya dün diyodu aynen:)
ben de hiç üstüne düşmedim, akşam yemeğinde sofrayı kurdum herkes sofraya dedim, bikaç kere çağırdım gelmedi ya da sadece ekmek istedi-bu arada biz ne yiyosak ondan weriyorum özel yemek yok, yemek yemeden makarna ya da pilaw asla yok kural böyle- neyse ekmek istedi wermedim, gelmedi sofraya kaldırdım ben de ısrar yok.. gece yatmadan acıktım dedi nihayet, ben de sofraya bizimle otursaydın dedim uyu bişey olmaz dedim we aç uyuttum.. ertesi gün gene aynı oldu sofraya gelmedi, ısrar etmedim we gece gene aynı sahne.. 3. gün sofraya çağırdım gelmedi topluyorum öytleyse biliyosun bidaha bişey yiyemezsin aç uyursun dedim..işe yaradı:) artık azıcık bile yese her akşam bizimle sofraya oturuyor yoksa sonuç belli:)

gözünüz aydın çok mutlu bir haber bu demekki size nazlanıyor üstelemeyin rahat bırakın iyi karar bide öyle deneyin

Back
X