Bende mi bir problem var?

elifelif1404

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2014
274
94
Birisi benimle çok ilgilenince sıkılıyorum soğuyorum. Ama karşımda biraz kendini geri çeken biri olduğunda tam tersi hırs yapıyorum kendime. Neden böyle oluyor? Aynı durumda olan var mı konuşmak istedim.

Birisi benimle çok ilgilenince sıkılıyorum soğuyorum. Ama karşımda biraz kendini geri çeken biri olduğunda tam tersi hırs yapıyorum kendime. Neden böyle oluyor? Aynı durumda olan var mı konuşmak istedim.
Bu karşındaki insana hiç bir şey hissetmenle alakalı.Çok hoşlandığın çok istediğin biri çıksın karşına,o zaman ilgi beklersin.

Toplumun dayatmaları bunlar. Kaçan kıvalanır mantığı. Halbuki kimsenin kaçmadığı kimsenin kovalamadığı ilişkiler de var. Ve onlar en dengeli yürüyen en güzel en mutlu ilişkiler.

Prenses sendromuna kapılmışsınız. Zamanla geçer. Karşınızdaki insan size değer verip üstünüze düşünce zaten yapması gereken bu , ben en iyilerine layığım , ağzıyla kuş tutmuyor ya demişsiniz.

Sizi kaale almayan , önemsemeyen biriyle karşılaşınca da herkesler bana hayran ancak bu adam beni neden umursamıyor , gösteririm ben ona diye hırs yapmışsınız.

beni seviyor...ama zeki bir insan..benim kacani kovaladigimi gorunce kacmaya basladi..taktik yapti yani..ben de hirsimdan yakaladim bunu hemen kisa surede evlendim..hem de evlenmeyi hic dusunmezken..cok kisa surede evlendigim icin taniyamadim evlenmeden once...mesela ben cocuk istemiyorum en basitinden o ise istiyo..bunu bile bilmeden evlendim hirsimdan...ve yine bazi olumsuz ozelliklerini evlendikten sonra gordum..onunla iyi gecinmem icin fedakarlik yapmam gerektigini ogrendim..cok fedakarlik s3ven bi insan d3gilim..fedakarlik yapmak yoruyo beni ama evliligin yurumesi icin bazen kendimden verebiliyorum..ama daha oncekiler gibi cok ustume dusen biri olsaydi beni cok daha az zorlayacakti evlilikte...fedakarligi o yapacakti..ben cok yorulmamis olacaktim...

Son düzenleme:
Ne istediğini bilmen lazım önce o da hemen olmuyor maalesef. Biraz denersin canın yanar sen can yakarsın derken büyürsün.Kişiliğin oturmaya başladıktan sonra düzelirsin .

beni seviyor...ama zeki bir insan..benim kacani kovaladigimi gorunce kacmaya basladi..taktik yapti yani..ben de hirsimdan yakaladim bunu hemen kisa surede evlendim..hem de evlenmeyi hic dusunmezken..cok kisa surede evlendigim icin taniyamadim evlenmeden once...mesela ben cocuk istemiyorum en basitinden o ise istiyo..bunu bile bilmeden evlendim hirsimdan...ve yine bazi olumsuz ozelliklerini evlendikten sonra gordum..onunla iyi gecinmem icin fedakarlik yapmam gerektigini ogrendim..cok fedakarlik s3ven bi insan d3gilim..fedakarlik yapmak yoruyo beni ama evliligin yurumesi icin bazen kendimden verebiliyorum..ama daha oncekiler gibi cok ustume dusen biri olsaydi beni cok daha az zorlayacakti evlilikte...fedakarligi onlar yapacakti..ben cok yorulmamis olacaktim...

Anladım..
Beni çok düşündürüyor bu konu. Çok üstüme düşen biri olduğu zaman sıkıldığımdan soğuduğumdan aynı evde o insanla yaşama fikri bile korkutuyor yani. Aslında kovalayan olmak hoşuma gitmiyor değil.. Yine de bazen neden böyle olmak zorunda diye de düşünüyor insan. Ya da neden ben daha çok seviyor daha çok önemsiyorum üstüne düşüyorum diye düşünüyorum ve rahatsız oluyorum.

Bu huy değil gibi bana göre farklı bir sorun var altında yatan.Tahminime göre ; muhtemelen bağlanma korkusu yaşıyorsun.Bastırdığın , yüzeye çıkmamış birşeyler var ve bu şekilde onları bastırarak farklı şekilde gösteriyorsun.
Baglanma degilde sanirim soyle bi problemim var. Annemle babam ben cok kucukken bosanmislar ve tek cocugum. Yakin arkadaslarimda vs. hep cok sahiplenirim. İdeal erkek konusunda da nedense hep babama benzeyen adamlar ilgimi cekiyor. Babam kendi hayatini mahfetmis yuvasini kurmak icin caba harcamamis bi adam. Hep vurdumduymaz insanlari seciyorum kendime asik olmak icin. Halbuki karsima o kadar iyi niyetli dusunceli insanlar cikti ki. Neden onlarla olmak istemiyorum yani. Destek mi alsam acaba. Bu problemin altinda olanlarla ilgili.

Baglanma degilde sanirim soyle bi problemim var. Annemle babam ben cok kucukken bosanmislar ve tek cocugum. Yakin arkadaslarimda vs. hep cok sahiplenirim. İdeal erkek konusunda da nedense hep babama benzeyen adamlar ilgimi cekiyor. Babam kendi hayatini mahfetmis yuvasini kurmak icin caba harcamamis bi adam. Hep vurdumduymaz insanlari seciyorum kendime asik olmak icin. Halbuki karsima o kadar iyi niyetli dusunceli insanlar cikti ki. Neden onlarla olmak istemiyorum yani. Destek mi alsam acaba. Bu problemin altinda olanlarla ilgili.

Tahminimde yanılmamışım.Çoğunlukla Babasından nefret eden kızlar gider tıpkı babasına benzeyen bir erkekle evlenir.Bunu ben yaşadığım için çok iyi biliyorum.Ama o hatayı yapmadım.Eşimde ona benzeyen hiçbirşey olmayacaktı ve istediğim oldu.Ailemden kaynaklı hep bağlanma problemim oldu ve sürekli sevgiler sahte geldi.Uzakta olanlar hariç.Bir şekilde aştım bunu..Konu eğer haksızlıkla ailem olsa silerim.Şu anda bile ne olursa olsun babamla konuşmam , ki o kelimeyi bile telaffuz etmem. :KK20: Az çok neler yaşadığını tahmin ediyorum , birşeylerin farkına varıp çözümleyebiliyorsan gerek yok ama farkına varamıyorsan ve sürekli pişmanlıklar duyuyorsan alabilirsin destek.

X