Bende mi.bir yanlislik var?

Canparcam055

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2019
210
87
18
37
Kızlar merhaba ben 31 yaşındayim.Hamilelik nedeniyle işime ara vermek zorunda kaldım ve malesef en az 2 yıl daha calismayacagim.Bu zamana kadar kendi paramı kendim kazandım o yüzden eşten para istemek kısmı nedense beni geriyor...Esim benim kişisel harcamalarim için aylık 500 tl veriyor.Bunun için de mutfak alışveriş vb yok sadece benim giyim bakim arkadas buluşması ,gezmevb masraflarım için...
Ama bende işten ayrıldığım için eşim sanki zorlanıyor gibi.Bana belli etmemeye çalışıyor ama hissediyorum.Bana aylık 500 tl veriyor ama suan için bu bile yetmiyorken esime bu parayı 300 tl ye indirmesini soylicem.Sizin aylık kişisel harcamalarınız ne kadat arkadaşlar ?ben mi yetistiremiyorum ben mi tuhaflık var anlamadjm.Ama bayanım sonucta illaki ihtiyaclarimda oluyor.Kendi kişisel harcamalarinizi paylaşabilir misiniz arkadaşlar.
Bir de evden iş yapmak istiyorum.Bir yandan da kpss ve bebeğim olacak zor olur mu yapabilir muyum sizden yardım istiyorum.Eşim kesinlikle para lafı yapmaz ama ben cocukluktan beri çalıştığım için babamdan bile para almamisken kova

Ben hiç hesaplamadım ne kadar harcıyorum diye. Tutumlu kadınlara çok özeniyorum ama hiç öyle bir vasfım yoktur.

Kredi kartım olduğu için gıda dahil özel harcamalarımı hep oradan ödüyorum. Bir limitim yok. Nakit kullanılan yer yok gibi zaten. O yüzden de cüzdanımdaki nakit hep durur. Harçlık şeklinde verilmesi tuhaf geldi bana şimdi.

500 tl kişisel harcamalar için çok sanki ya. Ben de işe başladığımdan beri o civarda harcıyordum. Baktım ki ihtiyacım olmasa da kıyafet falan çok alıyorum. Frenledim kendimi. Ama her şey de o kadar pahalandı ki.
Kuaför
Ped
Şampuan
Ağda bandı
Arkadaşlarla çay kahve
Bunlar bence olmazsa olmazlarımız kadın olarak. E en aşağı 300 tutar. 500 normalmiş pardon. Hayat pahalı.

Ben hiç hesaplamadım ne kadar harcıyorum diye. Tutumlu kadınlara çok özeniyorum ama hiç öyle bir vasfım yoktur.

Kredi kartım olduğu için gıda dahil özel harcamalarımı hep oradan ödüyorum. Bir limitim yok. Nakit kullanılan yer yok gibi zaten. O yüzden de cüzdanımdaki nakit hep durur. Harçlık şeklinde verilmesi tuhaf geldi bana şimdi.
Hayır yanlış anlaşıldı sanırım eşimin zaten 2 tane kartı var.Biri bende ama yanımda kart olunca nakit olmayınca kendimi.guvende hissetmiyorum ama nakit olunca da onu harciyorum

Kızlar merhaba ben 31 yaşındayim.Hamilelik nedeniyle işime ara vermek zorunda kaldım ve malesef en az 2 yıl daha calismayacagim.Bu zamana kadar kendi paramı kendim kazandım o yüzden eşten para istemek kısmı nedense beni geriyor...Esim benim kişisel harcamalarim için aylık 500 tl veriyor.Bunun için de mutfak alışveriş vb yok sadece benim giyim bakim arkadas buluşması ,gezmevb masraflarım için...
Ama bende işten ayrıldığım için eşim sanki zorlanıyor gibi.Bana belli etmemeye çalışıyor ama hissediyorum.Bana aylık 500 tl veriyor ama suan için bu bile yetmiyorken esime bu parayı 300 tl ye indirmesini soylicem.Sizin aylık kişisel harcamalarınız ne kadat arkadaşlar ?ben mi yetistiremiyorum ben mi tuhaflık var anlamadjm.Ama bayanım sonucta illaki ihtiyaclarimda oluyor.Kendi kişisel harcamalarinizi paylaşabilir misiniz arkadaşlar.
Bir de evden iş yapmak istiyorum.Bir yandan da kpss ve bebeğim olacak zor olur mu yapabilir muyum sizden yardım istiyorum.Eşim kesinlikle para lafı yapmaz ama ben cocukluktan beri çalıştığım için babamdan bile para almamisken kova
Benım aylık masrafım sigarada içiorum sigara ve ve kişisel masrafım 800
Birazda kenara atıorum
Sonra elımden geldıgınce sadaka vermeye calışıorum
Aılemle aynı evde yasıoruz alışverıs vs gıdıo baya
Mesela detarjanlar bıtmıstı bı markete gıttım 150 tl gıttı neye gıttı anlamadım
Ayrıca ınternetten alıorum kişisel ıhtıyaclarımı marketlerden çok çok ucuz oluo

Çalışmayan biri için bence 500 fazla. Eve de harcıyorsanız olabilir. Arkadaşlarınızla dışarıda buluşmayın evde için kahvenizi, her ay kıyafet almayın eğer zorlanıyorsanız.

eşiniz veriyorsa alın . artarsa köşeye atın - lazım olur
Bence de böyle iyi olur. Para bu sonuçta, siz harcamazsanız eşiniz harcamış olur. Yani eldeki para bir şekilde harcanıp bitiyor. Ee her şey de pahalı.
500 lira gerçekten fazla geliyorsa 2 ayda bir bir altın alıp kenara koyabilirsiniz. Kişisel harcamalar için ise internetten alışveriş çok uygun oluyor. Mesela ben ped her zaman lazım olduğu için aylarca yetecek pedi tek seferde hem de marketteki fiyatın yarı fiyatında alıyorum. Bir keresinde bir kadından 35 liraya bir parfüm almak yerine internetten aynı markanın parfümünü, deodorandını ve kremini almıştım.

eger esinin zorlandigini hissediyorsan muhtemelen oyledir. bundan sonra ilk ay 500 un 200unu hic yokmus gibi sakla 300le aylik planini yap. kendin cok bunalmadikca o paraya hic dokunma, gecici bir surece girdin. cocuk oldugunda sen de anlayacaksin ki olmadan once yaptigin planlarin hemen hepsi cöp :) eger olurda 300lirayla idare edebilirsen cocuk oldugunda kenarinda supriz bir birikmisin olur.

Ben de 2 yıl ücretsiz izin aldım, market listesini verirken bile eşime utanıyordum.
3 çocuk vardı biz de. Cüzi miktar kredi ö duyorduk.Eşimden o civarlarda para aldım 300 oldu 500 oldu. Ama hepsini harcamadım hiçbir zaman. Zaten çocuklarla evdeydim. Kişisel bakım malzemesi çok tutsa da uzun süreli kullanılıyor..

devamlı indirimleri takip ettik gerçekten tasarruf modunda bu süreci iyi atlattık diye düşünüyorum

Valla benim aylık 2000 kendime harcamam var 500 le asla geçinemem hele 300..

Back
X