• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bendeki şans kimsede yok!

Adam sürekli alttan almıs gercekten haksızsın. Ortası olsun dıyor daha ne? sizi düsünmek ile tehdit edersen bir sabah uyanırsın artık yok!

Derdim annemin gölgesinde olmak değil, bunu bininci söyleyişim.. Sıkışmayalım istiyorum, ben daha öğrenciyim, benim ailemin eline bakmazsak onun ailesinin eline bakıcaz zaten. 600-700 tl cebimize kalacaktı. Kahvaltı yaptık, işe gitti zaten. Barıştık ama ben haklı buluyorum kendimi.

siz böyle düşünüyosunuz cokda güzeldir. ama karşınızdaki öyle görmüyo işte
görse sizin gibi baksa zaten duruma. bu tartışmayı şuan yaşamıyo olcaksınız.
barışmanız cok güzel. bırakın belki başka düşüncesi vardır. acmayın bi daha konuyu :13:

canım... senin bu konuşmaya bakarak haksız olduğunu ve hemen rest çekme eğiliminde olduğunu gördüm. ama yanlış yapıyorsun bence. sana bi arkadaş tavsiyesi, hemen rest çekmeye eğilimli olursan gün gelir bu durumdan sıkılır ve bırakır gider seni. nişanlımla bizde böyleydik ilk zamanlar. bi tartışmamızda olmasan da olur napiim biter gider tarzı konuşurdum ne kadar alttan almaya çalışsa da birgün çıkıp dedi ki; 'böyle yaparak beni kendinden uzaklaştırıyorsun seni seviyorum ama bu sevginin senin davranışlarından dolayı da bitmesinden korkuyorum. bize bunu yapma' dedi ve mal gibi kaldım. Eğer seviyorsan sen de biraz daha ılımlı yaklaşabilirsin...

Normalde inanki onu yoracak ve sinirlendircek hiçbir davranışım olmaz. Bizim ilişkimizde baskın olan taraf erkek tarafıdır..
Konuşması sinirimi bozdu o an. Hatalı buluyorum. Ben annemle yaşayalım diye diretmiyorum, kiradan kurtuluruz dedim. Annemin bana verdiği ev de gayet güzel ve büyük. Kahvaltıdaydık az önce. Düzelttik aramızı.. Zorlamıycam, madem güveniyor kendisine, onun dediği olsun.

tatlım çocuk haklı gayet makul konuşuyor. Ne senin ailene ne benim aileme yakın diyor ki erkekler genelde böyle düşünür. Benim eşimde aynı tavırdadır Ben erkek arkadaşını aklı başında buldum, sen biraz fevri ve sabit düşünüyorsun. Ayrıca keçiörende oturmak istememesini net dille ifade etmiş. Senin eski nişanlın veya sevgilinin akrabaları orda oturuyormuş. Geçmişin gölgesinde kalman he erkeği rahatsız eder. O çocuğun seni görmesinden iletişim kurmasından ya da laf söz duymandan endişe ediyor. Ayrıca kendi standartları altında belli bi sosyo ekonomik kültürde olan birinin yaşaması çok zor.

Biz anne babalarımızın organları değiliz çocuklarıyız. Evlenince onlardan kopmayacağız tabi kendi hayatımızı kurmak kendi ailemizle kök salmak için onların fazlalıklarını budayacağız. Erkek arkadaşın orda çok güzel bi laf etmiş. "Onlar bizim ailemiz demiş" aileni küçümsemiyor aksine sahipleniyor.

Bu adamı kaybetme emi :54:

Ya ben sinirlendiğim için öyle sözler sarf ettim.. Annemi bırakıp Almanya'ya gitmeyi göze aldım zamanında, bi semt mi değiştirmeyeceğim?
Dengesizlik etti o konuşmalarında. Bozuldum. Eski nişanlım Almanya'da yaşıyor. Sevgili dediği de birisi liseden diğeri benden hoşlanan sağır ve dilsiz çocuk.
Orda düşüncesizce konuştu. Ben rahat geçiniriz diye istiyorum. Okurken onun eline mi bakayım?

Katıldığım tek nokta 'iki aileye de yakın oturmamak'
Sonra ben senin için bu şehre geldim olacak, orası şimdiden aşikar

Versin kirasını ya da annesinin evlerinden birinde oturalım.. Ben eşyalarımı yeni bir eve yerleştirmek isterdim. Onun dediği olsun.

Adam haklı beyler :)

Kavaklıderede büyüyen biri keçiörenin keşmekeşinde yaşayamaz, bunun kücümsemekle ilgisi yok. Ben mamakta büyüdüm ama ilk fırsatta arkama bakmadan çankaya tarafına kaçtım.

Hem anne bile olsa aileye yakın olmamak gerek.

Güncellemeyi okuduysan derdim anneme yakın olmak değil. Benim de katkım olsun istiyorum eve. Diğer türlü onun ailesine el açacağız..
Ben geniş çaplı düşündüm, ileride çocuğumuz olduğunda annem bakar falan diye. Sen de anne adayısın bilirsin, önemli şeyler bunlar, Allah yavrunu bağışlasın.. Keçiören kalabalık bir ilçe, her türlü insan var ama benim oturduğum mahalle gayet güzel.. Onun dediği olsun madem, yapabilirim diyor.. Bozuldum ama konuşmalarına.

Adam sürekli alttan almıs gercekten haksızsın. Ortası olsun dıyor daha ne? sizi düsünmek ile tehdit edersen bir sabah uyanırsın artık yok!

Hakkımızda hayırlısı olsun. Dışarıdan mesajları okumakla olmuyor, sözlerinin üzerimdeki etkisi var bi de. Bozuldum konuşmasına.
Azımsadı gibi hissettim, sonra eski nişanlı olayını yüzüme vurur şekilde konuşması falan olmadı. Ben sıkışmayalım istedim. Karışmıyorum artık. Düzelttik aramızı. Olmazsa da tek kaybeden ben olmam.

siz böyle düşünüyosunuz cokda güzeldir. ama karşınızdaki öyle görmüyo işte
görse sizin gibi baksa zaten duruma. bu tartışmayı şuan yaşamıyo olcaksınız.
barışmanız cok güzel. bırakın belki başka düşüncesi vardır. acmayın bi daha konuyu :13:

Maddi konulara karışmam artık. Bildiğini okusun.

Güncellemeyi okuduysan derdim anneme yakın olmak değil. Benim de katkım olsun istiyorum eve. Diğer türlü onun ailesine el açacağız..
Ben geniş çaplı düşündüm, ileride çocuğumuz olduğunda annem bakar falan diye. Sen de anne adayısın bilirsin, önemli şeyler bunlar, Allah yavrunu bağışlasın.. Keçiören kalabalık bir ilçe, her türlü insan var ama benim oturduğum mahalle gayet güzel.. Onun dediği olsun madem, yapabilirim diyor.. Bozuldum ama konuşmalarına.

Seni kıracak sekilde söylememiş ama, kendince haklı sebepleri var.

Hele bi evlenin, sonrası Allah kerim, tasınmakta sorun yok bi nakliyeye bakar.

okurken onun eline mi bakayım ne demek Allah aşkına!
Bu düşünce tarzı hiç hoş değil. Şuan annenizin babanızın eline bakmıyor musunuz?
Evlendiğiniz adam hayat arkadaşı yatağınızı paranızı bedeninizi ekmeğinizi paylaştığınız kişi olacak.
Ele bakmak düşüncesi ile evlilik rayında gitmez. Kendini neden aciz muhtaç gibi görüyorsun ki. Çalışıp çalışmamak sadece tercih meselesidir ele bakmak kocaya muhtaç olmak durumu değil.

Bu yüzyıllar boyunca süregelmiş ekosistemdir. Erkek avcıdır. Kadınsa eviyle çocuklarıyla ilgilenir. Günümüz şartlarında ekonomik zorluklar, kadınların da sosyal alanda söz sahibi olması, ataerkil düşünce yapısının yumuşaması çiftlerin birlikte çalışmasına olanak sağlamıştır ama bu demek değildir ki erkeğin eve bakma eve para getirme ( kadın çalışsın ya da çalışmasın ) içgüdüselliğinden mahrum etsin.

Hiç gördünüz ya da duydunuz mu herhangi bir toplumda kadının çalışıp erkeğin evde oturduğunu ev işi yaptığını. Bu hayatın dengesidir. Lütfen kafandan "eline bakmak" olgusunu çıkart.

Seni kıracak sekilde söylememiş ama, kendince haklı sebepleri var.

Hele bi evlenin, sonrası Allah kerim, tasınmakta sorun yok bi nakliyeye bakar.

Ben kırıldım doğrusu, neyse ki çözdük durumu.. Hakkımızda hayırlısı olun. Orası öyle, bakalım.. Nerede mutlu olacaksak orası olsun.

karışcan konular illaki olucaktır. kendini böyle şartlama.
sıkmayın canınızı:29:

Ya mutlaka canım, şuan sinirim bozuluyor bu konuya..

okurken onun eline mi bakayım ne demek Allah aşkına!
Bu düşünce tarzı hiç hoş değil. Şuan annenizin babanızın eline bakmıyor musunuz?
Evlendiğiniz adam hayat arkadaşı yatağınızı paranızı bedeninizi ekmeğinizi paylaştığınız kişi olacak.
Ele bakmak düşüncesi ile evlilik rayında gitmez. Kendini neden aciz muhtaç gibi görüyorsun ki. Çalışıp çalışmamak sadece tercih meselesidir ele bakmak kocaya muhtaç olmak durumu değil.

Bu yüzyıllar boyunca süregelmiş ekosistemdir. Erkek avcıdır. Kadınsa eviyle çocuklarıyla ilgilenir. Günümüz şartlarında ekonomik zorluklar, kadınların da sosyal alanda söz sahibi olması, ataerkil düşünce yapısının yumuşaması çiftlerin birlikte çalışmasına olanak sağlamıştır ama bu demek değildir ki erkeğin eve bakma eve para getirme ( kadın çalışsın ya da çalışmasın ) içgüdüselliğinden mahrum etsin.

Hiç gördünüz ya da duydunuz mu herhangi bir toplumda kadının çalışıp erkeğin evde oturduğunu ev işi yaptığını. Bu hayatın dengesidir. Lütfen kafandan "eline bakmak" olgusunu çıkart.

Ben sizin gibi düşünmüyorum.. Örneklerinizi de çok tuhaf buldum açıkcası, o otursun ben çalışayım falan demedim ben.
Kendimi daha iyi hissedecektim, böyle bi imkanımız varken değerlendirelim istedim. Benim yapıma uymuyor ben oturayım o çalışsın zihniyeti.
Belki ileride çocuğum olduğunda bi dönem çalışmam ama şuan neden böyle bir şey düşüneyim ki? Büyük ihtimalle annem karşılayacak okul masraflarımı gerçi, ama olsun en azından iyi hissedecektim... Teşekkürler yorumunuz için.

Ben kırıldım doğrusu, neyse ki çözdük durumu.. Hakkımızda hayırlısı olun. Orası öyle, bakalım.. Nerede mutlu olacaksak orası olsun.

Ya mutlaka canım, şuan sinirim bozuluyor bu konuya..

Ben sizin gibi düşünmüyorum.. Örneklerinizi de çok tuhaf buldum açıkcası, o otursun ben çalışayım falan demedim ben.
Kendimi daha iyi hissedecektim, böyle bi imkanımız varken değerlendirelim istedim. Benim yapıma uymuyor ben oturayım o çalışsın zihniyeti.
Belki ileride çocuğum olduğunda bi dönem çalışmam ama şuan neden böyle bir şey düşüneyim ki? Büyük ihtimalle annem karşılayacak okul masraflarımı gerçi, ama olsun en azından iyi hissedecektim... Teşekkürler yorumunuz için.

sanırım erkek arkadaşınızla çıkan problemlerin kaynağı bu. Tek noktadan bakmak ve bi anda fevrileşerek saldırgan olmak.
Ben oturun çalışmayın kocanız size baksın demedim ki.
Okurken onun eline bakmak cümleni irdeledim.
Okurken diyorsun yani öğrenciyken ( bu durumda çalışamazsın normal olarak) o ikinizin geleceği için sana yardımcı olmuş olacak maddi ve manevi. Buna gocunman seni kendi içselliğinde yıpratıp öfkeye sürüklüyor.

sanırım erkek arkadaşınızla çıkan problemlerin kaynağı bu. Tek noktadan bakmak ve bi anda fevrileşerek saldırgan olmak.
Ben oturun çalışmayın kocanız size baksın demedim ki.
Okurken onun eline bakmak cümleni irdeledim.
Okurken diyorsun yani öğrenciyken ( bu durumda çalışamazsın normal olarak) o ikinizin geleceği için sana yardımcı olmuş olacak maddi ve manevi. Buna gocunman seni kendi içselliğinde yıpratıp öfkeye sürüklüyor.

Seninle tartışmıycam. Felsefe yapmak için yanlış bi ortam burası. Teşekkürler yorum için.

bendemi bi öküzlük var ahiretliğim yazılan lakab bir tek banamı çok banel geldi

ve

adam çok altan almış ya hakketten sizdeki tavır biraz rahatsız edici aynı cocuk gibisiniz bitti bilmem ne yok yanlış yapıyoruz ay biz düşünelim
ayrıca size briaz bel altı vurmuş eski nişanlılarından erkek arkadaslarından buda negatif

size gelince yada bize benimde eşim istanbulun göbeğinden değilde gened emerkezi bir yerden merkeze kısmen uzak sitelerle cevrili olan benim yasadıgım yere geldı oglum ıcın annem bakabılsın dıye
ama altımızda araba olduktan sonra taksım 30 dk sarıyer 20 dk
dıyebılırım yanı sıze

Banal*
Anlamı da sıradan, herkesin kullandığı.. demektir. Sanırım sen anladın.

harf hatan olmuş desen yeterki

onu oraya o şekilde kaydetmen hiç önemli değil, önemli olan ona nasıl tavır takındığın.
En ufak bir sallantıda arkanı dönmeye çalışarak o isimle kaydetmenin sence ne manası kaldı duygu?

ve

adam çok altan almış ya hakketten sizdeki tavır biraz rahatsız edici aynı cocuk gibisiniz bitti bilmem ne yok yanlış yapıyoruz ay biz düşünelim
ayrıca size briaz bel altı vurmuş eski nişanlılarından erkek arkadaslarından buda negatif

size gelince yada bize benimde eşim istanbulun göbeğinden değilde gened emerkezi bir yerden merkeze kısmen uzak sitelerle cevrili olan benim yasadıgım yere geldı oglum ıcın annem bakabılsın dıye
ama altımızda araba olduktan sonra taksım 30 dk sarıyer 20 dk
dıyebılırım yanı sıze

Ben bi süre çalışamayacağım, ve ona destek olma adına istedim anneme yakın oturmayı.. Kiradan kurtulursak iyi olacaktı bizim için.
Ayrıca aşağılar şekilde konuştu oturduğum semt hakkında. Zaten aramızı düzelttik, onun istediği gibi olacak. Ben maddi olarak bakıyorum olaya, annemin yanında olayım diye değil. Bozulduğum için öyle davrandım.

harf hatan olmuş desen yeterki

onu oraya o şekilde kaydetmen hiç önemli değil, önemli olan ona nasıl tavır takındığın.
En ufak bir sallantıda arkanı dönmeye çalışarak o isimle kaydetmenin sence ne manası kaldı duygu?

Ben sevimli bulduğum için kullanıyorum o kelimeyi, sevdiğim için kullanıyorum. yoksa öyle arabesk bi insan değilim..
En ufak sallantıda benimle öyle konuşursa ben de o şekilde tepki veririm. Normalde de öyle sakin yapıda birisi değil, o da biliyor yanlış konuştuğunu ve gayet de tüy dikmek oldu yaptığı.. O da çok hata yapıyor ama bakınca ben hatalı görünüyorum..

Ben bi süre çalışamayacağım, ve ona destek olma adına istedim anneme yakın oturmayı.. Kiradan kurtulursak iyi olacaktı bizim için.
Ayrıca aşağılar şekilde konuştu oturduğum semt hakkında. Zaten aramızı düzelttik, onun istediği gibi olacak. Ben maddi olarak bakıyorum olaya, annemin yanında olayım diye değil. Bozulduğum için öyle davrandım.

onu fark ettim eşimde bizim oturduğumuz yere dağ diyor
halbuki cevresi park ve piknik alanlarıyla cevrili ne istiyor buradan anlamıyorum ama hiçte sallamıyorum
peki çalışıyor olursan başka bir semte gidecekmisin? zaten kısa sürede tanıştığınız bu adamla yanlıs hatırlamıyorum değilmi?
daha dikkatli davranman gerekiyor başından gecen ilişkilerden sonra

ve bırak erkeklerin düşünmesi gerekenlerini onlar düşünsünler biraz akışına bırakmak gerek

Ben sevimli bulduğum için kullanıyorum o kelimeyi, sevdiğim için kullanıyorum. yoksa öyle arabesk bi insan değilim..
En ufak sallantıda benimle öyle konuşursa ben de o şekilde tepki veririm. Normalde de öyle sakin yapıda birisi değil, o da biliyor yanlış konuştuğunu ve gayet de tüy dikmek oldu yaptığı.. O da çok hata yapıyor ama bakınca ben hatalı görünüyorum..

bizim okudugumuz kısımalrda ben adamı sureklı altan aldıgını gordum sadece eskı erkek arkadasların ve nısanlıların dıye bahsetmeseydı olurdu yanı o semtten fıılen uzaklasınca bunlarda yok sayılmayacagına gore

Siz haksızsınız gib duruyor. Adam ne güzel demiş. Ne senin ailene yakın nede benimkine diye
Kötü bir şey istememiş. bence bu kadar büyütmeyin

onu fark ettim eşimde bizim oturduğumuz yere dağ diyor
halbuki cevresi park ve piknik alanlarıyla cevrili ne istiyor buradan anlamıyorum ama hiçte sallamıyorum
peki çalışıyor olursan başka bir semte gidecekmisin? zaten kısa sürede tanıştığınız bu adamla yanlıs hatırlamıyorum değilmi?
daha dikkatli davranman gerekiyor başından gecen ilişkilerden sonra

ve bırak erkeklerin düşünmesi gerekenlerini onlar düşünsünler biraz akışına bırakmak gerek

Yani elbette giderim, şimdi onun ailesinin durumu çok çok iyi ama neden onların eline bakalım ki? Benim de katkım olsun istiyorum. Keçiören o kadar da kötü bi yer değil esasında. Bi de yeni eşyalarımla güzel bir eve geçeyim istiyorum, onun oturmak istediği semtte evler yapısız genel olarak.
Madem öyle çalışsın, kazansın, onun dediği olsun.. Ben kötü niyetle yaklaşmadım asla. Kendisi de çok kabalaşıyor bazen, söylediği lafın nereye gittiğini bilemiyor..

Back
X