Herkes kendi zamanını yaşar derler. Sende kendi zamanını en doğru yerinde yaşıyor olmalısın. Tabiki hatalar yapacaksın. Hata yapmış olman belki sana zamanini kaybettirdigini düşündürebilir ama senin zamanin o kaybettigini düşündüğün seylerin geleceğini oluşturmasıyla gelecek. 23 yaşındasın 40 yasinda universiteye baslayip meslek edinenler var. Hayatin karsina ne cikaracagi belli mi. Sen su anina odaklan. Demek kaybettiklerinde huzur bulamamissin ki mucadele etme geregi bile duymamışsın. Bunlar boylece kayip degil kazançtır. Senin fiziksel özelliklerin kimsenin umrunda olmamali, insanlar bunun için uzerinde baskı olusturuyorsa ki onlar insan bile degiller onlarin bi kere ruhları bozuk. Bu yuzden otursunlar kendi hallerine yansınlar. Hayat mücadelen senin elinde. Vereceğin kararlarda ani karar vermelerinden ve baskalarinin değerlendirmelerini uzun uzadiya düşünerek en ince süzgeçten gecirmen de fayda görüyorum. Amcan, dayın, halan hatta annen baban... hayatinin yonetmeni sensin. Insanlar fikir verebilirler ama sen inandigin yolda mucadele etmekten geri durmamalisin. Sonucta olmadi mi elimden geleni yapmadim cok calistim ama olmadi dersin ve bunun verdiği rahatlikla baska cizgiler çizersin. Kendini uzmemeye çalış böyle küçük şeyler için.